Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm baba bizunk benne hogy hamarosan nekünk is kell de majd jövőhéten lefotózok több rucit a bábun mert ugy mutatósabb :lol:

Kép
bévi

Sziasztok! Ma nagyon szép idő volt Nóri remélem elmentetek a vadasparkba:)

Évi: Szép a fürdőtök és a bababolt is szép lett. Reméelm hamarosan magadnak is válogathatsz babaruhákat a boltodban:)

Kép
csucsu05

Bévi

ennél jobb laptetőd nem is lehetett volna!

[quote]h írta:amarosan nekünk is kell
:D :D :D
Vendég

Arikon:naooon szép a fürdőtök! :D Nekünk is lesz kádunk és zuhanzónk is, az tuti.(mondjuk én inkább zuhany-párti vagyok)

Bévi:nem is tudtam, hogy ilyen üzleted van!Saját?Én megígérem vásárlok majd tőled!!!És nagyon csini a lakásotok, tetszik! :wink:

Csucsu:holnap megyünk reggel, az almák előkészítve! :wink:
Majd jövök a képekkel!

Babszi:voltam "nálatok" fagyizni nemrég a kiskézművesbe!Jó vóóót, van étcsokis fagyi, csajok, az valami csoda...imádom az étcsokit!!!!!!!! :D :oops:
Vendég

Nóri: Holnapra még jobb időt mondanak mint mára. De jó lesz akkor nektek:)
Holnapra szép napot:)

Kép
csucsu05

Tényleg?De jóóó, már nagyon várom!Ti mit csináltatok ma?
Vendég

Nóri: Én dolgoztam ma meg holnap is megyek. A gyeshez kell a kiegészítés.Párom pedig a lányommal az építkezésen volt a burkolóval egyeztetni.
Szóval én holnap is csak este leszek.

Kép
csucsu05

Te mivel foglalkozol Era?
Vendég

Nóri: Én valójában ha nem vagyok gyesen akkor egy Rt-nél tendereket írok és a kiemelt vevők ohajait várom és teljesítem:)
Most pedig egy csajszi aki takarító vállalkozó annak segítek be. Ma például a nissan közép-európai régiójában az irodákat takaritottuk. most nagytakarítás volt. De olyan szép rend volt, hogy le a kalappal. Álom körülmények között dolgoznak. 3Ebédlőjük van és mind a háromban más szinű a konyhaszekrény és a bútor. (kiwi zöld,piros, sárga) Én az RT-nélehez képest egy putriban dolgozok.

Kép
csucsu05

Sziasztok köszönöm a bókokat mindenkinek és ez természetes hogy ha kell valakinek ruci küldök ha szüksége lesz rá és engedménnyel amugy most 6790ft a nadrágok és 4990ft a felsők szerintem ez nagyon reális ár mert pesten ugyan ez 3000rel több szoknya ruha 5990ft hát ennyit a ruhákról
Csucsu akkkor most biztos fáradt vagy meddig leszel még mármint meddig lesz interneted?
Nóri jó kikapcsolódást holnapra
puszi csajok

Kép
bévi

Évi:
Vigyázz, mert még szavadon fogunk! :D :lol:

Nóri:
De jó nektek! Szép időt és jó kikapcsolódást!

Csucsu:
Akkor most te leszel a hétvége "sztahanovistája" :D

Kép
anda81

Ja, nem mellesleg teljesen kész lett a fürdőszobánk, most már a plafon is hófehér, végre fel lehetett tenni a lámpa búrát is! Naon örülök neki! Holnap padlólapozás vár ránk, remélem szép lesz! :D

Kép
anda81

bévi
:D
Kép

Kép
Vendég

Anda nyugotan szavamon fohatsz én nem bánom nem vagyok olyan aki csak igérget :lol: :lol:

Kép
bévi

Évi:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anda81

Jóóóó reggelt!

Nálam hajnalban beköszöntött a vörös Niagara! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Tehát nem lakik babó a pocóban! :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
anda81

Halihó!

Anda!
Sajnálom! :(

Csucsu!
Mindig elfelejtem!!!!!!!!!!!!!!
De most végre nem:
Héra Prémium (latex matt) - Sirokkó a szín.
Mosható festék :roll:

babszika

Sziasztok nagyon jó idő van puszi mindenkinek
Anda sajnálom ez a fránya piri na de majd itt az április :lol: teljes gőzzel

Kép
bévi

Lányok!
Köszönöm, a bíztatásokat! :D

Kép
anda81

No, hát akkor az új hónap jegyében:
Új vonalzók, új avatar! Remélem szerencsét hoz mindenkinek! :D :D

Kép
anda81

SZIASZTOK MINDENKI CSAVAROG NÁLUNK BORUL BEFELÉ AZ ÉG :lol:
ANDA:JÓ A VONALZÓD :lol:
NÓRI REMÉLEM MENTETEK ÁLLATKERTBE ÉS JÓL ÉREZTÉTEK MAGATOKAT
CSUCSUKÁM VELED MI UJSÁG?BIZTOS ELFÁRADSZ MA NAGYON REMÉLEM ESTE LESZEL :lol:
CSAJOK TÖBBIEK HOL VAGYTOK??????
PUSZI

Kép
bévi

vgyok :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Zsuzsa,Arikon,Nitácska merre vagytok?
Csucsu este leszel msn-en vagy nagyon fárdt vagy?
Nóri elfelejtetem irni az üzlet saját és milyen volt a vadaspark?
Bridget üdv veled mi ujság?

Kép
bévi

A menstruációról
Mi is a menstruáció?

A belső női nemi szervek közül a méh legbelső rétege a méhnyálkahártya, amely hormonális hatásra minden ciklus alatt fokozatosan megvastagszik, majd vérzés kíséretében lelökődik. A ciklus hossza általában 28 nap, így a méhnyálkahártya lelökődése is 28 naponta következik be, innen származik az elnevezés (latinul: mensis: hónap). Mind a nyálkahártya megvastagodása, mind leválása hormonális hatásra következik be. A női hormonok termelődésének legfontosabb helye a petefészek, ahol döntően ösztrogének és progreszteron termelődnek, melyek létrehozzák a méhnyálkahártya fokozatos megvastagodását, majd leválását. A nemi teljesség korában a petefészekben a ciklus 14. napján tüszőérés következik be, azonban a peteérés nem abszolút feltétele a menstruációnak, rendszeres havivérzés petérés nélkül is bekövetkezhet. Ugyancsak havonta jelentkezik vérzése a fogamzásgátló tablettát szedő nőknek, azonban ez a vérzés a tabletta hormontartalmának, és nem a petefészek hormontermelésének eredménye. A vérzés ilyenkor a tablettaszedés 7 napos szünetében jelentkezik és megvonásos vérzésnek nevezzük.

A menses gyakorisága

Élettani körülmények között, a szervezetben lezajló hormonális változások eredményeként általában 28 naponta következik be a méhnyálkahártya lelökődése, a menstruáció. A két egymást követő menstruációs vérzés első napjai közötti 28 nap a ciklus hossza, ebbe számítjuk bele a menstruációs vérzés 4-5 napját is.

Semmilyen aggodalomra nem ad azonban okot, ha a ciklusa valakinek ennél néhány nappal rövidebb, esetleg hosszabb. Élettani hormonális működés állhat a 25 napos, csakúgy mint a 31 napos ciklusok hátterében. Ha a ciklus eltérő hossza miatt kérdéses a peteérés megléte, erről több módszerrel megbizonyosodhatunk (ébredési hőmérséklet mérése, ultrahang vizsgálat, vérvétel). Igazolt peteérés esetén az átlagosnál rövidebb vagy hosszabb ciklusok tennivalót nem igényelnek.

Azt is természetesnek tekintjük, ha a ciklus hossza ugyanazon nőnél egy-két napos különbséget mutat. Az élettani hormonális működést bonyolult szabályozó mechanizmus irányítja, melyet számtalan tényező befolyásol. Utazás, stressz, táplálkozási, életmódbeli változások, fizikai aktivitás egyaránt hatással lehetnek a ciklus hosszára. Érthető ha vérzése emiatt egy-két nappal korábban, vagy később jelentkezik az egyébként vártnál.

Néha mi magunk szeretnénk a mensest a vártnál későbbre csúsztatni, hiszen az előre kiszámolt időpontban külföldi utazás, nyaralás, fontos találkozó szerepel terveink között. Ha Ön fogamzásgátlót szed, legegyszerűbben a 7 napos szünet kiiktatásával érheti el a fenti célt. A 21. tabletta bevétele utáni napon vegye be a következő levél első tablettáját. Ily módon vérzése nem fog jelentkezni, csak a következő adag utáni 7 napos szünetben. Akkor is van lehetőség a menses elcsúsztatására ha nem szed hormonális fogamzásgátlót, ennek pontos módját beszélje meg nőgyógyászával! A NAP Rendelő orvosai segítségére lesznek a személyre szabott fogamzásgátlásban.

A 21 napnál gyakrabban, vagy 35 napnál ritkábban jelentkező menses viszont kórosnak tekinthető. A túl gyakori vérzés hátterében gyakran áll szervi elváltozás (gyulladás, petefészek ciszta, daganat) vagy hormonális egyensúlyzavar, emellett a fokozott vérvesztés önmagában is veszélyes és további szövődmények forrása lehet. A túl ritka havivérzés hátterében legtöbbször a hormonális tengely nem kielégítő működése áll. Peteérés egyik esetben sem valószínű, mindkettő részletes kivizsgálást és kezelést igényel.

A menstruáció mennyisége

A menstruációs váladék elsősorban méhnyálkahártya szövettörmeléket és vért tartalmaz. A vérzés mennyisége 80-100 ml körüli, azonban pontos megítélése nehézkes, így inkább a vérzéses napok száma, az elhasznált tampon vagy betét mennyisége alapján tudunk következtetni az átlagosnál bővebb vérvesztésre. Ugyancsak kóros kisebb-nagyobb véralvadékok jelenléte. Különösen a hosszabb időn át meglévő bő vérzés gyengeséget, szédülést, vérszegénységet okozhat és mindenképpen kivizsgálást igényel. A vérzés általában 4-5 napos, ha vérzése 7 napnál tovább tart, hosszabb távon ugyancsak vérszegénységhez vezethet, érdemes nőgyógyászát felkeresnie.

Átlagosnál bővebb vérzést okozhat a méh izomfalában elhelyezkedő, vagy a méhnyálkahártya felé növő jóindulatú méhizomdaganat, polip, gyulladás, idősebb korban a méhnyálkahártya túlburjánzása. Nőgyógyászati és ultrahang vizsgálat segítenek a pontos ok tisztázásában. Fenti kórképek a bővebb menstruációs vérvesztés mellett esetleg a ciklus többi napján is okozhatnak több-kevesebb ún. közti vérzést. A menstruációtól független közti vérzés hátterében gyakran hormonális ok áll, azonban hasonló tünetet a méhszáj kóros elváltozása is okozhat, így közti vérzés észlelése esetén mielőbb forduljon orvoshoz!

A terhesség elleni védekezés módja befolyásolhatja a vérzés mennyiségét. Hormonális fogamzásgátló szedése mellett a vérzés mennyisége általában csökken, míg méhen belüli fogamzásgátló eszköz (hurok) viselése esetén a korábbinál valamivel bővebb lehet a menses. Kivétel ez alól a Mirena méhen belüli fogamzásgátló rendszer, melynek egyik fő velejárója éppen a minimális, esetleg teljesen hiányzó menstruáció. Fogamzásgátló tabletta szedése mellett is előfordulhat igen kevés, csupán jelzésszerű havi vérzés. Aggodalomra ilyenkor semmi okunk nincs, inkább előnyként értekelendő a ritkábban kialakuló vérszegénység, a kevesebb fogyott tampon vagy betét.

A havivérzés kimaradása

Egy-egy menstruáció kimaradása előfordulhat teljesen egészséges nőkben is. Ha nem ismétlődik és hátterében kóros elváltozást nem találunk, nem igényel tennivalót. Bizonyos helyzetekben teljesen érthető a vérzés elmaradása: terhesség alatt, szoptatás idején, a változó kor kezdetén. Valódi vérzéshiányról (amenorrhoea) akkor beszélünk ha három egymást követő menses elmarad, hátterében legtöbbször a hormontermelő rendszer zavara áll. Mint korábban említettük a szabályozó rendszer rendkívül összetett, a külvilágból és a test egyéb szervrendszereiből érkező jelek alapvetően befolyásolhatják működését, vérzéskimaradást okozva.

Vérzéskimaradás esetén legelőször terhességre kell gyanakodni, mielőbb célszerű elvégezni a terhességi tesztet. A patikákban kapható tesztek nagy biztonsággal igazolják vagy kizárják a korai terhességet, bármilyen kétség esetén lehetőség van nőgyógyászati rendelőben megismételtetni a vizsgálatot, szükség szerint kiegészítve nőgyógyászati és ultrahang vizsgálattal. A ma alkalmazott hormonális fogamzásgátló készítmények illetve a méhen belüli eszközök nagy biztonsággal védenek a nem kívánt terhesség ellen, de tudnunk kell, száz százalékos módszer nem létezik. Főleg ha hiba történt a tabletta szedésében, hányás, hasmenés jelentkezett az előző hónapban, majd késik a menses, indokolt a teszt elvégzése.

Ha a terhességi teszt negatív és semmilyen panasz nem jelentkezik, rövid várakozás minden további nélkül megengedhető. Gyakran átmeneti stressz (vizsgaidőszak), fokozott fizikai aktivitás (atlétika) vezet vérzéskimaradáshoz. Kiemelendő a túlhajszolt és indokolatlan fogyókúra, ami először vérzéskimaradáshoz, de súlyosabb esetben a hormonális rendszer mélyreható, nehezen korrigálható működészavarához vezethet, ezért kerülendő.

Hosszabb vérzéskimaradás esetén indokolt a részletes kivizsgálás. Amennyiben egyéb, ismert belgyógyászati, vagy endokrin megbetegedése van, célszerű annak kontrollja, mielőbbi beállítása, ami gyakran önmagában rendezi a vérzéskimaradást. Jól ismert példák a nem kezelt cukorbetegség, pajzsmirigy működészavar, amelyek másodlagosan vezetnek vérzéskimaradáshoz.

KépKép
bridget0801
Kulfold

Nitácska ha jól emlékszem ma derül ki van e babus ha tudsz valamit tessék megirni!!!!!!!!!!!4

Kép
bévi

Hy bocsi,hogy igy magammal vgyok elfoglalva par napja de egyszeruen nem tom mi van :( Helyzet...23naposak a periodjaim...23.nap semmi...aztan
PENTEK:
25nap semmi barna elojel nelkul piri hipp-hopp itt terem :shock: de megsem csak riogatas mert egy cseresznyenyi kis folt es annyi (egesz nap csak ennyi) :shock:
SZOMBAT:
Cseresznyemag nagysagu barna(egesz nap csak ennyi :shock: )
VASARNAP:
Abszolut semmi :shock:
Megjegyzesek:Jobb oldali petekeszek szurkalas nyilalgatas kb 5-7napja...nem eros nem fajo de erzem es csak neha nem egesz nap :?

Na most mi van velem :? :( Lehet,hogy tenyleg elmulik a mensim Holnap elakarok menni dokihoz...nezzen meg monnyon akarmit csak monnyon valamit :(

Holnap tuti leszek...aztan kedden megyek a barinommel 4napra videkre 8) Ugyhogy akkor sajna nem leszek :? Vgy lehet,hogy megis mert viszem a laptopom meg nem tom :lol: :lol: Ember Hong-Kongban ma ment el es csak penteken jon azert is megyek pentekig en is 8) Cirkusz szupi volt :wink: megvettem a dvd-juket es a cd-t is :wink: Szombati Sakura viragzas nezese is szupi volt van egy csomo szupi kepem de ngyon nem volt idom :roll: :oops:

1000bocsi mindenkitol :roll: :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Szia Evi...hat ezek vannak :?

Csajok vegyetek fel engem is MSN-re 8)
bridget0801@hotmail.com

KépKép
bridget0801
Kulfold

Én nem értek ezekhez az érzésekhez mert még nem voltam babás sajnos nincs ilyen tapasztalatom de vannak köztünk tapasztaltak ők talán többet tudnak neked segitebi Bridget pl:Csucsu neki van egy édes pici lány és Nitácska neki pici fia ők lehet többet tudnak erről :lol:

Kép
bévi

Koszi Evi ari vgy :roll:

Na mentem aludni holnap itt leszek a feljemenyekkel...mire felkeltek :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Helló csajok, megjöttem! :D nagyjából így vigyorogtam egész nap, szupi időnk volt (rövidujjú felsőben csatangoltam) és a vadaspark meseszép!Bár nem olcsó...1500 a beugró.De hatalmas és tényleg szép.Ami nem tetszett, hogy rengeteg ember volt így vasárnap és volt olyan hely, ahova nem tudtam odaférni vagy épp álló helyemből löktek fel a kedves anyukák, a kölyküket tolva maguk előtt...ez gáz, mert én is ugyanúgy nézelődni mentem oda 200 km-ről és ráadásul már eleve ott voltam az üvegnél...na mindegy, abnormális unintelligens emberekkel teli a világ, evvan.Holnap rakok képeket az irodából.Ja, sajnos panda nem volt, ezt nagyon sajnáltam!Persze most egy rakás almával és répával mentem, de hamar elfogyott, imádtak a kecskék, a majmok és a zsiráfok! 8)

Anda:sajnálom pirit...de még azért nem kell elkeseredned annyira! :wink:
Vendég

Nóri örülök hogy jól éreztétek magatokat nem voltál messze tőlem kb:60km abba az álatkertbe amugy mindig annyian vannak és szerintem is szépen megcsinálták puszi

Kép
bévi

Nekem mondjuk a debreceni szimpibb volt, valahogy mások voltak az emberek, itt nagyon sok volt a "műanyag" nő és pasi... :oops: :?
Vendég

Hát sajnos vannak bőven ilyen emberek de le kell fosni őket bocsi a kifejezésért

Kép
bévi

Sziasztok! Megjöttem. Már korán hazaértem 4re itthon voltam. aztán mentünk a Praktikerbe vásárolni és végül MC-be is voltunk. Reggel csináltam egy nega tesztet amit ha nagyon néztem akor talán van rajta csik. De csak ha nagyon nézem. Viszont ma még nem jött meg. Most várunk.

Nóri: sajnos az emberek türelmetlenek. Ezt én is utálom nagyon. De nagyon jó idő volt legalább:)

Kép
csucsu05

Csucsu:ez jóóó hír...! :wink:
Évi:le sem fosom... :D
Vendég

Nóri: Na de ez a teszt csak egy kis jó indulattal lehet pozitivnak tekinteni. Majd az idő eldönti mi is van valójában.

Kép
csucsu05

Én nagyon drukolok neked csucsu :)

Kép
bévi

Évi: Köszi:)

Kép
csucsu05

Sziasztok Csajok!

Tegnap nem voltam net közelben, mert Anyummal vásárolgatni voltunk.

Anda,
sajnálom a pirit! :( De új hónap új remények! :wink:

Nóri,
de jó lehetett Nektek! Izgatottan várom a képeket! :wink:

Nekem is 1-2 napon belül meg fog gyünni, mert már ma is pöttyözgettem. De nem szomorkodok...annyira
Vendég

Jaj, lemaradt, h.
Csucsu
mennek a drukkok!! :wink:
Vendég

Arikon: Piri :(

Kép
csucsu05

Helló drága!

Ha elmúlik pirkó, legalább a wellnesszezésre tiszta lappal indultok!Holnap ügyi legyél!Hánykor gondoljak rád?
Vendég

Hali lányok!

Nóri!
Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás!

Csucsu!
Tudod, amíg nincs piri, addig még bármi lehet! :wink:

Kép
anda81

Bridg:
Felvettelek MSN-re! :D

Kép
anda81

Arikon: ha nem irod akkor is tudom, hogy drukkolsz:) :)

Kép
csucsu05

bévi:Nagyon szép az egész lakásotok és a boltod is szuper. :D
Minden jót kívánok és sok vásárlót! :P

Anda:sajnálom a pirit :(

Még nem jöt a piri,de egy kicsit pecsélteltem.Ma sokat emelgettem a lányomat lehet azért,nemtudom :?

Mindenkinek szép álmokat :lol:
andi1979

Hat lato nem igazan tudtatok hozzaszolni a bajomhoz :roll: Na sebaj...a doki azt mondta miert nem vartam meg par napot :shock: mert meg csak a 29napon vgyok :evil: mondom mer 23napos a periodom es azelott evekig 25volt :? es a 29mar a 23hoz kepest majdnem 1het :evil: erre megneztek a vervetelen allitolag nincs baba :cry: a hcg ha jol lattam 0.500 a pl vgy p:1.89 ami azt mondta ha van baba az 10felett van :? Azt mondta szerinte 1-2nap es megjon...es hogy volt peteeresem aminek ngyon orultem :P :P szal ha 1het mulva nem jon meg menjek vissza ad ra bogyot :? kerdeztem a petelefagyasztast is :( 300ezer yen a mutet+50ezer a lefagyasztas :( azaz(470ezer ft+80ezer ft) Nincs megszabott mennyiseg es egyszeri fizetes van :roll:

Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold

Szép reggelt!

Nóri drága!
Hát, emlékeztél, h. ma fogok vizsgázni! Meg vagyok hatva... :oops: :) 10-kor kezdődik a vizsgám.

Csucsu,
várom a zebrás tesztedet! :wink:
Vendég

Bevi
Szupi a kis boltotok ngyon tetszik es a lakas is baratsagos :wink:

Andi
Nekem is yoga utan volt a piroslas meg a barna :? szoritok :wink: +++++++++++++++++++++++++++

Csucsu
Nem jott meg juhuuuu 8) neked is mennek a +++++++++++++++++++++++++++

Nori
Itt sajna olyan meleg nem volt...de epp arra jo volt,hogy setaljunk szombaton vasarnap meg esett...ma is :evil:

Anda
Okes en is :wink:

Arikon
Ugy latszik mindenki csak pottyozget :?
Furdotok alomszep 8)

Baba
Mi zu nalad? :idea:

Babszi
Nezem a blogod 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget: Sajna nem tudtam tanácsot adni mitől lehet neked ez. De ha a dokid azt mondta volt pÉ-d az azért jó hír. A pete lefagyasztás pedig azt hittem sokkal drágább.

Arikon: Ma nem teszteltem nem merek.Inkább várok. Ma vagyok a 4+3ban. Ha a mensitől számitunk. Nem tudom már ki kéne e , hogy erősen mutassa de inkább várok.

Kép
csucsu05

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?