Új privát üzeneted érkezett!

a kerdojelek azok nem ertem hogy kerultek oda.bocsi. :oops:

Kép
monyo83

Na, itten vagyok :D . El akartunk menni vásárolni, de inkább ki se dugjuk az orrunk. :)

Kikerestem én is az eredeményeimet.
0 perces cukor 5.8
120 perces 6.7
0 prrcs inzulin 10.1
120 perces 18.7

Akkor a cukor nekem is szar. De erre nekem a doki azt mondta nem kell vele foglalkozni. Mondjuk kb. 9-10 körül vették le.

Monyo,
passz :( .

Napvirág,
de jó nektek megint :D . Nem akarod kölcsönadni a zurad?

Kép

Kép
ranita1979

ranita szerintem a terheleses inzulinod sem teljesen ok :?

Kép
monyo83

Sziasztok!

Napvirág: A cukornál van az, hogy a 0 és 120 percesnek közel azonosnak kell lennie ;) Az inzulin, ha jól tudom, akkor 10 és 25-30 alattinak kell lennie...

Monyó: A prolaktin esetében tényleg így van... ezért szokták azt csinálni, hogy kisebb eltérésnél ismételnek picit később... Másik kérdésedre én is passzolok ;)

Kép

Kép
bettica

Kép
monyo83

Kép
monyo83

bettika errol eddig nem hallottam.
Mondjuk en vervetel elott 3 napig nem alszom olyan ideges vagyok es ugy neztek a proklatint,mondjuk az eredmenyem jo lett vegul.
:wink:

Kép
monyo83

Monyo,
mi vele a baj??? A 0 perces magas?? Szerintem ez nem olyan rossz. Jó, hát akkor- ahogy Betticáét nézem- a 0 perces épp határeset :roll: .
Nem tudom, nekem azt mondta a doki, hogy itt nincs szó IR-ről :roll: .
Mindenesetre úgy gondolom, most megvárom azért, hogy megjön e és újból elkezdem a metet.

Kép

Kép
ranita1979

Megnéztem a táblázatot, Monyo.

Nekem:
FSH 5
LH 1.9
Ez tudom, hogy nem jó :cry: .
De mi van akkor, ha nem az LH a magasabb? Mert ott azt írják, az utal a PCO-ra.

Kép

Kép
ranita1979

Monyo! Köszi a linkeket!

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

Na most nem értem.
Az egyik azt írja, ha a éhgyomri inzulin 10 felett van (nekem 10.1), akkor az enyhe ir-re utalhat. De a terhelésessel meg nincs gond :roll:

Kép

Kép
ranita1979

Ranita! A 10 fölötti éhgyomri inzulin tényleg magas! Csak onnan tudom, hogy tegnap a dokim nekem is azt mondta, hogy az én 15-ösöm nagyon magas, mert normál esetben 3 körülinek kellene lennie.

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

ranita megneztem a ket evvel ezelotti FSH/LH aranyomat.

fsh 8(ref 3-12ig)
lh 4,5(ref 1,6-10,2ig)

latod nalam is a fsh magasabb es mar akkor is kokemenyen pcos voltam.Es mindket erteken ref.tartomanyon belul volt.

Kép
monyo83

ranita nem az volt a sznadekom hogy most radhozzam a fraszt,bocsi.

En mikor megkaptama vervetel eredmenyeimet orultem mint majon a ....hisz minden ertekem(kiveve a tesztot)ref.tartomanyon belul volt.
aztan jott a hidegzuhany mikor a dokim elmagyarazta a dolgokat.
Onmagaban ha nezzuk akkor igen,jo az inzulinom(akkor volt 21)DE ne onmagaban nezzuk hanem vegyuk hozza a rossz fsh/lh aranyt,a magas tesztot plusz a cisztakat a petefeszkemben.
ekkor mondta hogy az osszesitett eredmenyem alapjan nem jo az inzulin es felirta a met-et.

regi amazonok jojetek es javitsatok ki ha rosszul mondom :!:

Kép
monyo83

Monyo,
a frászt azért nem hoztad rám :cry: . Tudom én azt, hogy PCO-m van. Csak nekem azt modndta a doki, hogy ez nem IR :roll: . Meg én úgy gondoltam, hogy egyszer már teherbe estem, nem is volt semmi gond.
De el fogom kezdeni a metet szedni :!: :!: :!:

Kép

Kép
ranita1979

Na visszajöttem, le kellett kapcsolnom a gépet, mert tejlesen belassult. Aztán ha már nem volt gép gyorsan takarítottam egyet, mert már két órája terveztem. :oops:
Látom míg nem voltam sokminden történt, persze hogy akkor van nagy forgalom, mikor nem vagyok! :? :wink:

Napvirág! Teljesen el leszel kényeztetve! :lol: De jó neked! Akkor jó hétvégét!
Az alaphőd tényleg magasabbnak tűnik, de én nem vagyok met-szakértő. Viszont mintha már lett volna pé!!! :lol:

Monyo! Az előző oldalon kérdezettekre nálam is passz a válasz. :oops:
Viszont a biciklizés és a barnázás összefüggése már nekem is eszembe jutott. Régebben is mozogtam rendszeresebben és akkor nem volt ilyen, igaz már jó régen volt. Furcsa lenne, ha ilyen tartatlan lennék!
És most sem érzem, hogy megszakadnék, csak rendesen megizzadok, de egyértelműen jól esik. Nem hiszem, hogy ettől szabadna barnáznom.
Ja, és a hormontáblákat le is mentettem, majd ráérő időmben tanulmányozom. köszi!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

A témába nem akarok bele bofni, mert nem igazán értek hozzá, de próbálok figyelni és tanulni.

Ranita,
persze,hogy voltam hegyet mászni.

Lucuzs,
Igen spontánba megy most a dolog.Én amikor elmentem a dokihoz közöltem vele,hogy fogyni akarok és ciklust.De persze, ha összejön a lurkó az se baj.Erre most nyomni akar hormonnal.Na azt már nem!
A természet tudja a dolgát!

Lányok,
a fájdalmaitokra csak annyit reagálnék, hogy a méh építi fel a nyálkahártyát ezáltal duzzad és nyomja petefészket amibe ott növekszik a tüsző.
Sperma téma:
A lány hímivarsejt a savas közeget szereti ezért ha ov előtt pár nappal vagy együtt apával ők biztosabban túlélik.Mivel a hüvely ov előtt savas.(és lassabbak is mint a fiú himsejtek)
A fiu himsejtek viszont a lugos közeget bírják , ezért ha ov-kor vagy apával ők gyorsabban tudnak felmenni és megtalálni a petesejtet.
A petesejt is egy okos "lény" amúgy: amikor közeledik az ov az ott már várakozó hímsejteket életbe tartja az esetleges megtermékenyítés céljából.Így lehet, hogy a hím sejt élettartama a2 és 7 nap.

Forrásom:Zita West:Gyermeket szeretnénk
Nat Geo:Élet az anyaméhben

Bocsi ha hosszú voltam. :wink:
Vendég

Napvirág,

pihenj sokat! :oops:
Vendég

lucuzs probaltad mar hogy ket napig mondjuk nem bicajozol?kivancsi lenek akkor is barnazol-e?
esetleg ami lehet meg de amit a doki eszrevett volna az a mehszajseb :roll: de azt eszrevette volna.mas otletem nincs :?

Kép
monyo83

Loviné! A méhszájsebet tényleg észrevette volna az előbbi uh-n, de ugye az már egy hónapja volt, utána kezdtem barnázni. Pont legutóbb dícsérte meg a méhszájamat a doki, hogy nem is látszik rajta, hogy volt már egy szülésem. Lehet, hogy túl hevesek vagyunk a párommal? :oops:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

jaja, bocs, nem Loviné, hanem Monyo! :oops:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs,
szerintem nem attól van. Nem lehet esetleg a cisztáktól???

Kép

Kép
ranita1979

Mire megjövök mindenki eltünik? :roll:
Vendég

Napvirág de jó nektek! :)

Monyo:Azóta nem volt nézve a hormonom,de már esedékes lesz. :?
Amúgy nekem az Lh magasabb az mit jelent?

Nekem is nagyon magas lett az alaphőm,nem tudom vajon miért lehet??Eddig mindig 36-36,1 volt.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/0 ... 83200_.png

Kép

Kép
syl100

syl tenyleg neked is magasabb akkor lehet hogy a met csinal ilyet?napviragnak is magasabb a hoje :roll:

a pcos-oknal altalaban az Lh magasabb mint az FSH,de latod nalam meg pont forditva van.a jo az ha 1:1 hez az arany.

lanyok mi a velemenyetek a muzlikrol?azt szabad enni?persze a cukrozatlant.

Kép
monyo83

Ranita!
Ezekkel az értékekkel igenis foglalkozni kell!!!Majdnem 6-os éhgyomri cukor :shock:
És valóban együtt kell nézni a dolgokat, ahogy Monyo is írta, és sokszor kiderül, hogy a ref.értéken belüli dolgok nem is olyan jók, mint ahogy tűnnek.Csak ehhez kéne egy hozzáértő orvos!Nem ilyen, aki közli, hogy nem kell vele foglalkozni. :evil: Persze, így egyszerűbb neki, te meg várhatod a gólyát, mint a messiást :? Utálom a gyökér dokikat!!! :evil:

Kép
Kép
zazzy

Szerintem müzlit tejjel szabad(cukormentesen),de délutántól a tej miatt.Nekem nem nagyon jön be.... :?

Kép

Kép
syl100

Monyo,

az alábbi alapján közepes GI-jű a cukrozatlan müzli:

http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php

Akkor pedig módjával mehet.
nocciola
Budapest II. kerület

nekem nincs bajom a tejjel,met mellet sem volt vele gondom.
a koztes etkezest szoktam muzlivel megoldani.Most kezdek atszokni a napi 5*kicsi etkezesekre.Megvallom nekem nehezen megy :oops: ja es iszonyuuan kivanom a csokit de mar lassan egy hete nem ettem.
Ma jon a cukorbetegeknek valo cukrom,majd azzal kotyvasztok valami edesegfelet.

lanyok ti szoktatok a csaladdal errol az IR-rol beszelgetni?
nalunk minket agrol a nagymamaim inzulinosok,plusz az o testvereik is cukorbetegek
:cry: szoval nekem es a tesomnak eleg nagy a riziko.
Beszeltem az ocsemmel hogy talan neki sem artana megnezetni hogy van-e valami baja de nagyon elutasito volt
:cry:
hallani nem akar rola.anyuval probaltuk rabeszelni de azt mondta o nem akarja tudni ha valami baja van.
nalatok esetleg elment valamilyen hozzatartozo ilyen vizsgalatra?

Kép
monyo83

noccia.koszi.
sajnos akkor a kukoricapelyhemet elfelejthetem:(pedig azzal helyetesitettem az edeseget amikor megkivantam.

Kép
monyo83

Syl! Tényleg érdekes a hőd! Meg, hogy Napvirágnak is megemelkedett! Furcsa, de ez már nem a véletlen kategórai. Lehet, hogy tényleg a met?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Nocciola! Szia! Te is figyelgetsz? :wink:

Monyo! A pcos-portálon is azt olvastam, hogy a pelyhesített dolgok már túlságosan feldolgozottak, ezért nem jó. Nem kell vele az emésztőrendszerenek sokat nyüglődnie.
Én sokat okítom a családomat (nekem az anyai nagyapám cukorbetegségben halt meg), de még senki sem veszi komolyan a helyzetet. A szüleim izgulnak értem, és ennyi. Senki sem gyanakszik magára, pedig 3 tesóm van.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

ne haragudjatok ram, de egyszeruen semmire nincsen idom, tegnap bealudtam 8 orakor, alig eszem valamit mert nem kivanom.
doki neni szerint minden eredmenyt a megengedett tartomanyban, hormonok jok, cukker 5.3, ami szerintem nem a legjobb. nem kaptam semmi rasegitest. koszi megint a drukkokat. ha van valami jelentkezem, de nagyon suruek a napok:(

Üdv.
Aisha
aisha

ja es meg valami, igen azert hivtak vissza 2 het mulva uhura mert akkor mar latni kell a szivhangot ez csak a 100%-ra megyunk... :))))

Üdv.
Aisha
aisha

Szia Lucuzs!
Be-bekukkantok néha. Nem igazán megy ma a meló...

Monyo, megerősítem Lucuzs által írtakat, én is úgy tudom, h. a pelyhesített dolgok nagyon dobják a cukrot, így az nem jó.

Én sajna egyke vagyok, mikro-család :( , így max. anyukámat és nagyimat okíthatom. Persze már megosztottam velük a gondolataimat, h. tán nem véletlen, h. ilyen pici a család. Anyu érdeklődött a diéta iránt, bár ez nála inkább hiúsági kérdés, mert fogyni szeretne, és én fogytam jópár kilót a napi 5x-i étkezéssel.
nocciola
Budapest II. kerület

Aisha! Örülök, hogy mindenrendben. Progi szintet is néztetek? Erre mondtad, hogy nem kell rásegítés?
A napi pihenést meg kierőszakolja belőled a babóca! Helyes! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Monyo:A tejjel nekem sincs bajom,csak a natúr zabpehellyel.. :?

Én senkit nem tudok a családban,hogy cukros lenne,de hát ki tudja!

Én édesség helyett uzsira gyümölcsöket
eszem(kiwi,alma,banán,körte).
Majd holnap akarok sütni palacsintát fele teljeskiörlésű lisztből fele fehérlisztből.Meg vettem hozzá diabetikus baracklekvárt.Kíváncsi vagyok ,hogy milyen lesz?!

Kép

Kép
syl100

Syl,
A palacsinta nagyon jól hangzik, lehet, h. ellopom az ötletet - ebédre, mert este megyünk romantikus-vacsizni. :)
nocciola
Budapest II. kerület

nalunk anyu siman megcsinaltatana a terhelesest csak nalunk ezert fizetni kell es nem olcso.
az alap cujkorja neki jo,apunak alacsony.

syl vagy akarki :lol: nem tudjatok hogy a teljes kiorlesu lisztnek van-e valami masik neve?
nalunk minden szerb feliratos es nem talatam ennek a szonak megfelelojet semmilyen liszten.

Kép
monyo83

Monyo:Én nem tudom sajna,nekem Tönköly lisztem van.(ez teljeskiörlésű)

Szerintetek az természetes,hogy fáj a gyomrom a met-ől?Meg folyton szédikézek. :? Lehet csökkentenem kellene az adagom?

Ma a krumplifőzeléket teljeskiörlésű lisztes sűrítéssel csináltam és nagyon fini lett így is, nem is éreztük rajta.

Kép

Kép
syl100

Na, ezkhez nem tudok hozzászólni :shock: :shock: :shock: .

Holnap nálunk is palacsinta lesz :D , de sima. Syl, majd meséld el hogy sikerült :D :!:

Kép

Kép
ranita1979

nagy a csönd...
lassan kezdődik a hétvége? remélem marad valaki, én leszek az tuti! :lol:
Most nem tudok semmi okosat írni.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Kép
monyo83

Monyo! Konkrétan erről a készítményről még nem hallottam, de az eperlevelet úgy emlékszem ajánlgatták nekem a gyógynövényboltban, mikor a 2. típusú cukorbetegséget emlegettem.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Megjöttem :evil: . És felrobbanok :evil: . Nemhogy gyönyörű :D :D :D :D nem lettem, semilyen sem lettem :twisted: :twisted: :twisted: . A fodrászom tanulója írt be, csak azt nem tudom hova, mert mára aztán tuti nem :twisted: :twisted: :twisted: Valaki tök más van beírva, pedig a fodrászom mondta neki, hogy azt is írja oda, hogy +Hanna. És tuti, hogy máról volt szó. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Megyek lenyugodni.

Kép

Kép
ranita1979

Anita,
fiatalság bolondság.Lehet ennek így kellett lennie.Ha most csinálta volna a hajatokat, lehet nem sikerült volna úgy mint legközelebbre. :oops:

Monyó,

én sem hallottam róla,de a doboza ismerős.

Aisha,

pihiz sokat.Vigyázz magatokra.

De jó megadtátok a holnapi főzés ötletet.Csirke ragu lesz, palacsintával.(én teljes kiőrlésű rozslisztet használok, nekem a tönköly egy kicsit drága) :wink:
Vendég

Sziasztok! Köszi a bíztatásokat. Remélem még egy hét múlva talán lát valamit a doki, mert ma is szurkált az oldalam, nem értem akkor ez mitől van. Én a ciklust mint olyat nem is ismerem, mert sosem volt. Szóval elég problémás eset vagyok.

Kép
timcsi82

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást! Annak örömére hogy ma lezuhant a hőm jól besütiztem. De legalább finom volt!

Aisha, grat az eredményeidhez!

Mindenki palacsintát süt holnap??? Én azt hiszem hallevest és rakott krumplit csinálok.
mókica

Napvirág, jó pihenést!

Meli, hogy vagy??
mókica

Nagy lett a hallgatás! Nézegetem itt a különböző eredményeket, de nem nagyon értek hozzá, így nem is véleményezek!
Itt nagyon nagy hó, de elugrottam még vásárolni, mert párom holnap viszi a kocsit, és nem akarok cipekedni. Lusta disznó vagyok, kő,kő nekem :D . Holnap a férjem szülinapját üljük, jön mind a két család, mármint az én meg a férjem szülei. Na, nem fosom a szót, elég belőlem ennyi.

Kép
timcsi82

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?