Új privát üzeneted érkezett!

Nem,semmi bajom!!!
Nekem mindig olyan alacsony szokott lenni az alaphőm,ezért is csodálkozom most,hogy mi van?!

Kép

Kép
syl100

Syl! Nagyon köszi ezt a sok infót!!!! Rengeteget segítettél!

Azt nem tudod esetleg, hogy a petevezető hol kapcsolódik nálunk a méhbe?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Aha,Mókica szerintem is igazad van. :wink:

Kép

Kép
syl100

Lucuzs:Hú,ezt sajna nem tudom!
De szerintem ugyanott !Nem?

Kép

Kép
syl100

Lucuzs,
szerintem csak a méh helyzete más.
Vendég

köszi csajok!

lehet kicsit túlságosan rápörögtem :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Loviné: Én kb 3ra érek be a városba, és csak este megyek uh-ra!

Syl: valahol olvastam, hogy akinek alacsony a hője, az utalhat pajzsmirigy alulműködésre is!

Kép
timcsi82

Kép

Kép
syl100

Syl! Nagyon köszi az infót! Tegnap már feküdtem hason is, de nem sokáig bírtam. Én sosem fekszem hason, hát most majd megszokom. Akkor azt hiszem én hanyagolni fogom a láb-és fenéktámasztást. :lol: Jéhet a hasonfekvés! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

Most hívtam a labort, és a nőci azt állította, hogy készen vannak az eredményeim. Most kapom is magam és megyünk is be, de csak akkor hiszem el, ha már mind a kezemben lesz.

Majd írok mi lett!

Ja, és mindenkinek mennek a drukkok mára! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Jó reggelt mindenkinek!
Lucuzs! Szorítok, hogy jók legyenek az eredményeid! És persze azért is, hogy tényleg meglegyenek!

Én fél egyre megyek vissza a dokihoz, már kezdek izgulni! Szorítsatok, hogy kapjak metet!
kacsi80

Lucszus:azért szerintem a párnázást is csinálgasd én legalábbis azzal kezdem aztán megyek hasra! :lol:

Én is pont most hívtam a labort ,hogy kész van-e már a terheléses inzulin eredményem,és hát kész.(már ideje volt)
Csak az a bökkenő,hogy mikor fogok tudni bemenni érte,telefonon meg nem adhatta ki az eredményemet...na,majd meglesz valamikor...

Kép

Kép
syl100

Csajok, akinek kell megy a drukk!!!!+++++++++++++++++
mókica

Hú, mennyi mindenkinek kell ma drukkolni! Ügyesek legyetek és gyertek, ha tudtok valamit :D :!:

Azt olvastam ma a neten, hogy ahhoz, hogy az ember gyedet kaphasson, nem fél év, hanem 1 év munkaviszony kell majd. Most hogy én gyesen vagyok, az szerintetek minek számít????
Hogyha én nyárig nem leszek terhes, akkor most mi van, akkor hogy lesz meg az egy év munkaviszonyom???? Ha esetleg visszamegyek dolgozni és mondjuk rá egy hónappal leszek terhes, akkor semmiféleképpen nem lesz meg az 1 év.

Kép

Kép
ranita1979

Ranita,

Sokszor bifázisos a görbém, de most először van ez, h. napokig beáll 1-1 értékre... :roll: Én sem értem, néha ellenőrzöm másik hőmérőn is, de kb. ugyanaz.

Lányok, akkor ma leletszüret lesz? Küldjétek, amint tudjátok.
nocciola
Budapest II. kerület

Ha nem szakadt meg a munkaviszonyod,akkor ezek az évek is beleszámítanak.Ha visszamész dolgozni és utána leszel terhes akkor is beleszámít az összes éved!

Kép

Kép
syl100

Igen a leletem nekem is megoldódott. :D
Annmari megy ma Debrecenbe és beugrik nekem Nyíregyen az eredményemért! :)

Nem tudom mit főzzek holnap..ezen agyalok most...

Kép

Kép
syl100

Syl, nekem úgy volt, hogy mikor terhes lettem, akkor eljöttem munkanélkülire pár hónapot a végén. Akkor?
Vagy a mi esetünkben mindegy, mert a gyed, gyes is munkaviszonynak számít?? Olyan, mintha ezt végig dolgoztam volna???

Kép

Kép
ranita1979

Valami ötletet én is szívesen veszek, hogy mit főzzek holnap. Tegnap is mire kitaláltam.... :roll:

Kép

Kép
ranita1979

Ranita:ezt most akkor nem értem..miért voltál munkanélkülin?Akkor most be vagy jelentve?Mert,ha igen akkor a gyed gyes ideje is persze munkaviszonynak számít!

Én holnap lehet fasírtot csinálok krumplifőzelékkel.

Kép

Kép
syl100

Syl,
maszeknál voltam és amikor kiderült, hogy terhes vagyok, azt mondta, hogy jobb lenne, ha ezt így megcsinálnák :evil: . Kb. 3 hónap volt. Így nekem akkor a gyes, gyed nem számít munkaviszonynak??? F**** :evil: .

Kép

Kép
ranita1979

Sziasztok Lányok!

Megjöttem, mindjárt írom az eredményeimet.

De előtte még: Ranita, szerintem ne izgulj, azt hiszem nem lesz semmi gáz a 3 hónap munkanélkülivel, mert az a lényeg, hogy az ember tb-biztosított legyen. 1 vagy 2 év (nem emlékszem pontosan :oops: ) alatt meghatározott (pontos darabszámot nem tudok, de mondjuk 280 napot) számú napot biztosítva kell lenned, hogy járjon a gyes meg a gyed.
Én fel is hívtam a tb-t nemrég és mondták, hogy természetesen gyed és gyes alatt is biztosítottnak számítunk, ezért újabb terhesség esetén megint jár a gyed. A lényeg, hogy nem a munkaviszony számít, hanem a biztosított napok száma. Ha pl. valaki egyáltalán nem dolgozik, akkor köthet szerződést a tb-vel, hogy fizeti magának a biztosítást és így minden meg van oldva. De mondom gyes alatt biztosítva vagyunk.

Persze, én a helyedben megkérdezném a tb-t, de azt hiszem pozitív választ fogsz kapni.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

na és az eredményeim:

glükóz 0. perc: 5,5mmol
glükóz 120. perc: 5,8 mmol

inzulin 0.perc: <2 mIU/L
inzulin 120.perc: 27,1 mIU/L

TSH: 1,150 mIU/L
LH: 4.5 IU/L
FSH: 4.3 IU/L
prolaktin: 443 mIU/L
ösztraidol: 47 pmol/L
progeszteron: 2.6 nmol/L
tesztoszteron totál: 2.0 nmol/L
SHBG: 21.5 nmol/L
DHEAS: 10.1

A laboros referenciaértékek szerint csak a DHEAS-m magas (2,7-9,2 a jó)
De ahogy nézem a prolaktin is a felső határban van. A tesztoszteron is határeset.
És a pcos-portál szerint az éhgyomri cukor is határeset.

Hívtam is egyszerre az orvosomat, persze pont ezen a héten Debrecenben van, és ezért nem lesz rendelés pénteken. :evil:
Hétfőre tudott időpontot adni este 8:40-re!!!!! :shock:

Hát ennyi, szerintem nem rosszak az eredményeim, reménykedek, hogy gyors segítséget kapok és már jöhet is a baba.
A barnázás/vérezgetés ma is van, az oldalam még mindig fáj...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs,

Az inzulinod nem olyan magas, viszont neked is eléggé ugrik, nekem csak az volt "rossz", és kaptam rá met-et.

Magasabb prolaktintól is "szokás" ciklus közben barnázgatni, nem? Persze még jobb lenne, ha neked éppen azért szúrkálna, mert kicsit korábbi pé-d van, létezik olyan, h. ovulációs vérzés, v.az inkább pirosas.... ?? :roll:
nocciola
Budapest II. kerület

Szia Nocciola!

Erre nem is emlékeztem, hogy a nagy ugrás is baj lehet az inzulinnnál. Ez már nagy?
Te nőgyógyásztól kaptál rá met-et?

Nem, sajnos ez nem ovus vérzés, mert már egy hete van mensi vége óta és mensi előtt is volt 10 napig. :(

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs, szerintem nem rossz eredmények. 60 perces cukrot és inzulint nem néztek?
mókica

Lucuzs,
köszi, megnyugtattál. közben utánanéztem a neten, azt írják, hogy a munkanélküli is munkaviszonynak számít és biztosított vagyok alatta.

Milyen jó az LH/FSH arányod. Ilyet még nem is láttam PCOsnál.
Szerintem az a 120-as cukor nem vészes.
A 120 peces inzulin az nem 18-ig jó ???? vagy én tudom rosszul???
Kíváncsi vagyok egy orvos mit fog rá mondani. Főleg arra, hogy mitől van ez az állandó barnázásod.

Kép

Kép
ranita1979

Mókica,
köszi a hiányolást!
Nem dolgozom, tegnaptól táppénzen vagyok, elkapott az influenza.Mindenem fáj, meg hasmenés, meg hasonlók! :evil:
Szépen fent van a hőd!Csak maradjon is így! :P :wink:

Lucuzs,
ezek a hormonok szerintem sem túl rosszak, bár a terheléses inzulinod lehetne egy kicsit alacsonyabb!

Nocciola,
örülök, hogy jöttél!Remélem hamar sikerül eladni a házat!Nemsokára meg költöztök is! :P

Aisha,
várjuk a híreket!

Mindenkinek, akinek ma kell, mennek a drukkok!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Zazzy,
örülök, hogy jöttél, és hogy írtál a filmről!Már nagyon várom, hogy láthassam! :P

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Mókica! 60 perceset nem csináltak sajna, a 120-perceset is nekem kellett fizetni, hogy meglegyen.

Ranita! A labor szerint 29-ig jó a 120-perces inzulin.

Meli! Hát gyógyulj meg minél hamarabb!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Szia Meli :D ,
akkor jobbulást neked :? .

Ja, én már nem fájok :) . Reggel még éreztem picit, de most már teljesen elmúlt :) .Ma nem tudtam elmenni a dokihoz, ha minden igaz majd holnap reggel :?

Kép

Kép
ranita1979

Lucuzs,
akkor ok :D

Kép

Kép
ranita1979

Sziasztok!

nem tudok olvasni, epp csak vissza korhazbol es beestem munkahelyre es kinyirnak ha sokaig leszek a neten!!!!!

de gyorsan mondom koszi a drukkokat :) ott a petezsak(ahol kell lennie a meh tetejen, kozepen) benne pici, nagyon pici baboca, de ennek igy kell kineznie az alig 6. heten. mert igazam volt alig 6 hetes vagyok csak. 2 het mulva ujabb uhu, hogy minden rendben-e!!!!

most rohanok....koszi a drukokat!!!!!

Üdv.
Aisha
aisha

Aisha! Jaj, de jó, hogy láttad a babócát! Szívhang majd két hét múlva várható ugye?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs,

én úgy tudom az endokrinológustól, h. a 0. és 120. perc közötti ugrás jó, ha max. 5x-ös. De nem akarlak ijesztgetni, sőt mondom: elvileg minden más értékem ok volt, de ez nekem is 10x-es volt, de úgy,h. önmagában nem volt magas a terheléses, csak 17! Az endokrinológus írta a metet (olyan helyre járok, ahol a nődoki házon belül küld endokrin konzira), most 3x850mg-t szedek. És biztos, h. nekem is segített: a ciklusomra jó hatással volt, mert ami 60 nap v. néha még hosszabb volt, az most 30-40 nap, és látunk néha domináns tüszőket is :). Sőt teherbe is tudok esni, csak az a fránya progi még mindig nem elég, így nem marad meg.
nocciola
Budapest II. kerület

Azóta is a laboreredményeimet böngészem, és a pcos-portált vizslatom. Hát én úgy látom, hogy az esetleges IR mellett a mellékvese körül lehetnek a gondjaim. A tesztoszteront és a DHEAS-t is ez termeli, és mindkettő magas. Plusz az shbg szintem meg az alsó határon van (21.5 a 18-114 tartományban), és ez felel a szabad tesztoszteron megkötéséért. A portál azt írja a pcosoknál a shbg szint gyakran alacsony, mert a magas inzulinszint gátolja a termelődésüket (máj termeli).

Szóval nekem egy endokrinológus kell!!!
Fel is hívtam a kórházat és kiderítettem, hogy nálunk a diabetológia és az endokrinológia egy és ugyanaz, oda meg már van időpontom, márc.20-ra! :)

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Nocciola! Köszi az infót, nagyon jó, hogy végre nem a sötétben tapogatózom. Ha van is valami baj, akkor is fény derül rá és megoldjuk!!! :wink: Engem nem küzd le holmi pco!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha, grat a petezsákhoz! Szívhang????? Annak már 5-6. héten kéne lennie már nem? Vagy én tudom rosszul?
mókica

Sőt kérni szertnék mindenkit, hogy bármi hozzászólásotok, hozzáfűznivalótok van, írjátok meg légyszi! Hétfőre ki kell kupálódnom mindenből!!! Ha kell harcba szállok az orvosommal! De ahhoz mindennel tisztába kell lennem!!!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha,
de jó, minden rendben lesz. Tényleg szívhang?

Mókica,
hááát, ez egy jó kérdés. Nekem 6+5 naposan már volt. De lehet olyan is, akinek csak a 7. héten van. Úgy tudom.

Kép

Kép
ranita1979

Sziasztok!

Majd este jövök, most megyünk anyáékhoz!

Timcsi! Várom a fejleményeket! :)

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

Aisha ,

de jó,úgy örülök!

Lucuzs,

annyira nincs szerintem elcsúszva a dolog nálad.Lehet már a tea is dolgozik.Hajrá!!!!

Syl,

várjuk az eredményt.

Timcsi,

drukk+++++++++++++

Anita,

a petécskéd elindult vándorútra egy kiskatonával karöltve.

Mókica,

hogy állsz?

Helyzetjelentés:
Jobb ováriumba 17mm-es dom tüsző,nyálkahártya 10mm-es.
Vendég

Loviné,

Gratula, az már majdnem érett tüsző, mit mondott a doki mikor lesz ovuláció? V. kapsz tüszőrepit?
nocciola
Budapest II. kerület

Meli, jobbulást!

Loviné, az jó!! :D

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 96800_.png

Így állok!
mókica

Mókica,
meglestem a görbédet, ígéretesnek tűnik, mikor tesztelsz?
Miért nem rakja be a függőlegest? (Én berajzolnám... :D )

Jajjj, képzeljétek, eddig olyan büszke voltam, h. nem kaptam el semmit az influenza-szezonban, pedig minden oldalról köhögtek körülöttem, erre most olyan gombócot érzek a torkomban, h. nyelni nem tudok. A fejem is nyilallgat tegnap óta, nem vagyok topon :(
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola!

Nyeljed a C vitamint.

Mókica,

hova megy a görbéd?

Az a helyzet,hogy akar adni tüszőreit a doki, de én már kaptam annyi hormont, hogy én most szeretném a természetre bízni.
Ha 6 évet vártam ,akkor amíg helyre áll a ciklusom az már semmi ahhoz képest. :wink:
Vendég

Nocciola, Loviné köszi a dicséretet...

Nocciola, van függőleges vonalam...
Béres csepp, c vitamin, mézes tea....
mókica

sziasztok!
Na,meglettek végre az eredményeim:

Glükóz:5,00 mmol/L
Glükóz 120 perces:6,3 mmol/L
Inzulin:5,12 U/ml
Inzulin 120 perces:23,50

Szerintetek?
Meg berakom a pár hónappal ezelőtti hormonjaimat is:

Se LH:12/84 U/L
Se FSH:5,17 U/L
Se prolaktin:309,00 mIU/L
Se progeszteron:1,29 nmol/L
Se ösztradiol:295,80 pmol/L
Se totál tesztoszteron:2,56 nmol/L
Se szabad thyroxin:17,77 pmol/L
Se TSH supersens.:2,000 uLu/ml
Se szabad T3 :6,83 pmol/L *
Se inzulin: 4,13 mIU/L
Se sexhormont kötő glo: 174,00 nmol/L *
Se progeszteron: 29,80 nmol/L

Kép

Kép
syl100

Syl, cukor szerintem jó. Inzulin már nem annyira.. De nem értek hozzá..

Az LH/FSH arányod nem jó.... A többi itt is passz...
mókica

Sziasztok!

Megjöttem. Semmi jó hír. Nincs domináns tüsző, csak nem tudom akkor mi szurkált, mindegy. Nem vagyok képes rá, ennyi.

Kép
timcsi82

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?