Sziasztok!
Most aztán csupa olyan dolgot olvastam, amihez így vagy úgy, de muszáj hozzászólnom...
Panka, a férjed beszólását inkább nem kommentálom, mert nem tudnék olyan visszafogottan fogalmazni, mint ahogy a többiek tették, és még megsértenélek. Hihetetlenül megbántódtam volna a helyedben, tulajdonképpen még így is rosszul esett...
Egyébként először az én férjem is elzárkózott attól, hogy bejöjjön a szülésre. Nekem ez nagyon fájt, mert annyi mindent végigcsináltunk együtt, és pont a legjobb részét kell egyedül végigcsinálnom, hááát, sz@r volt, de belenyugodtam. Aztán a 18. heti uh után mondta, hogy inkább mégis bejönne, én meg úgy elbőgtem magam, mint egy taknyos gyerek... Ott is volt, és nagyon becsülettel helytállt, és ő vágta el a köldökzsinórt is. Ő is azon a váleményen van, hogy nem lett volna szabad kihagyni!
És egyébként én láttam a Dóri fejét szülés közben, egy tükörrel megmutatták. Másfél óra kitolás után már nagyon jól jött egy kis biztatás...
Kacsa!
Az aggodalmaidban a sajátjaimra ismertem... De hidd el, minden helyzet megoldható. Ahogy Juca is írta, fürcsi helyett inkáb zuhany, de nekem pl. a szülésznő, a 37.hét után kifejezetten ajánlotta a meleg fürdőt. Nem forrót! A babát összenyomni nem tudod, mert folyadékban lubickol, és a folyadékot nem lehet összenyomni. Persze ezt az eszével mindnki tudja, de akkor is félünk. Én pl. lábat úgy mostam, hogy egy kézzel támaszkodtam a falon, a másik kezemmel meg csutakoltam a lábam. Törölközni nem gáz, mert a pocakot ki lehet "kerülni" oldalra, ugyanígy megy a cipőfűzés is. Nekem télen volt a legnagyobb pocakom, így gyakorolhattam eleget. Otthon bakancsba be, munkahelyen bakancsból ki, papucsba be, ebédhozásnál papucsból ki, bakiba be, stb.
Ez most indiszkrét lesz: sokaktól hallottam, hogy a második trimesztertől megnő az étvágy apa szeretgetésére. Nekem nem
A legkevésbé akkor volt kedvem , mikor már éreztem Dórit mozogni. Engem rendkívüli módon zavart, hogy teper közben a drágám, gondolom értitek, hogy miért.
Anikó!
De jó, nagyon haladtok a cél felé!!! Ha hétfőn, vagy kedden leszívás, akkor hét vége felé már vissza is ültetik őket, utána két hét múlva meg nagyon boldogok leszünk!
Niki!
Mi nem vettünk légzésfigyelőt, én így vagyok nyugodtabb. DE!!!, ha bármelyik hajlamosító tényező fennállt volna a tudodmire (alacsony születési súly, dohányzás, fiúbaba, hasonalvós baba, stb) akkor biztos vettem volna. De ez csak a mi hülyeségünk, én se lebeszélni, se rábeszélni nem akarlak.
Panka, neked még ha gondolod dobok fel egy pár pocisképet, de a férjednek lécci ne mutasd meg
7 hetesen:
17 hetesen
26 hetesen:
itt még nem tudtam, hogy másnap már szülök:
És én is elmondhatom, hogy kevesebb kiló vagyok, mint Dóri előtt. 57 kilóval kezdtem, 69-cel mentem szülni, és 56-tal jöttem haza a kórházból. NYUGI!!!