Új privát üzeneted érkezett!

Aisha!

Tudom hogy felhúztad magad, és dühös vagy. Én is az lennék...
Jobb lett volna ha azt mondják nem 10 hetes a baba, hanem csak 8 a méretei alapján....
Nyugi! megy a pozitív erő, és 2 hét múlva okosabbak leszünk! Vigyázz magatokra!!! pihenj!
mókica

Bocs lányok, hogy csak most jövök, de a munkahelyemről nem tudok fórumozni és reggel csak az egyik fórumra volt időm megírni mi újság. Szóval teszteltem egy negatívat, de már megkaptam, hogy korai volt még. Szóval most bizakodom és hétfőn teszt a dokinál. Aztán meg irány a második inszem, ha ez nem sikerült. Köszönöm a drukkokat és az aggódást.

aisha: Mennek a ragacsok és a növesztők a babának. Vigyázz magatokra.
vicky79
Budapest III. kerület

aisha, sztem ha volt szívhang ne izgulj. egy pcosnál sose lehet tudni, mikor volt pé. :wink:
volt szívverés? az már a 6-7, héten látszik. nem sejted kb hány hetes lehet? mikor teszteltél?

hunci, én ezt nem értem. ha nem veszem be a metet, akkor mi értelme a terheléses inzulinnek? nem azt kéne megnézni, hogy a mostani met adagom jó-e? hogy azzal normális-e?
????????????

Kép

Kép
csillagfény

Vicky++++++++++++++++

Csillag, ha beveszed a metet,fals lesz az eredmény!Ezért kell kihagyni, a javulási tendencia a lényeg az eredményekben!!!!
Vendég

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy terh.inzulint met. nélkül kell csináljanak, mert a javulás a lényeg. De én nem értek hozzá, csak így hallottam másoktól. Mivel az első terh. inzt is met nélkül csinálják, úgy állapítják meg, hogy magas v. nem és ehhez képest mit mutat majd met. után, azt nézik.

Aisha
Nyugi és pihi MINDKETTŐTÖKNEK!!! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
"Az ember tervez, az élet meg zajlik közben..."
aneetha

ja értem. tehát a mettől elvileg jobak lesznek a met nélküli eredményeim is.

méf egy kérdés lányok:7végén esküvőre megyünk. a mettel elvileg nem lehet inni. ilyxenkor mit csinálsz? nem veszed be aznap egész nap, vagy csak akkor?

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!
Szerintem csak az estit ne vedd be.

Kép
Kép
zazzy

Szép jó reggelt!

Mennek a: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ drukkok :) :) :)

Ha már kimaradt a megvonásos vérzés akkor úgy döntött kicsi szervezetem barnázzunk egy kicsit :) -úgy imádom...

Pussza
Csipi
csipi78

csillag............őőőőőőőőőőőőőőő nem leht inni mettel??? :oops: Nos, akkor ezt el...tam nem is kicsit, nagyon :lol: de sebaj, nem lett bajom :lol:
Max ha nem akarsz gondot, az estit beveszed hamarabb :lol:

Csipi, ááh hülye barna
Vendég

Hunci!
Igen, ezt nem tettem hozzá :oops: , velem is előfordult, ráadásul pont pé körül(a legutóbbi :wink: ) egy jó kis szalonnasütés alkalmával, borozgattam, és itt az eredmény! :D Szó szerint a borral vettem be a metet :oops: Egyetlen kivételes alkalom volt!Így sikerült...Itt vagyUNK :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Hát, lányok, én egyszerűen nem értem ezeket az orvosokat. Felhívott az az ismerősöm, aki segített tegnap a vv-nél. (Hozzáteszem nőgyógyásznál aszisztens+laboros). Megnézte a tegnapi eredményeimet + a 3. napit is, amit még Keszthelyen csináltak. Ugyanazt mondta, mint a dokim, hogy ennél tökéketesebb hormoneredmény nincs, ugyanez vonatkozik a tegnapira is. A pajzsmirigyem is jó.
De a lényeg. Szerinte abból a 3 eredményből, amit levettek(0 perces cukor,inzulin, 120 perces cukor)látszódnia kellene, ha baj van. És én laikus, hiába mondom, hogy nem. Szerinte ne is csináltassam meg mégegyszer, felesleges.
Komolyan mondom, hogy már a saját anyukám is hülyének néz, hogy miért nem hiszek én egy orvosnak.
Márpedig jövő héten azért is megcsináltatom mégegyszer.
ranita1979

Ranita!
Megvannak az eredmények???Mindenképpen kérd el!Az neked jár!!!És jól mondták a lányok, hogy attól, haogy határértéken belül van, még nem biztos hogy jó!Lásd, a pajzsmirigy pl.4-ig azt mondják jó, de 1 alatt kellene lennie a teherbeeséshez!(Más kérdés, hogy én 4,2-vel estem teherbe)
Sajnos nagyon kevesen értenek a pco-hoz, azoknak lehet, hogy jónak tűnik eredmény, de az is lehet, hogy tényleg jó!!!Ezt se hagyd ki a lehetőségek közül! :wink:
Szóval csináltasd meg azt a terheléses inzulint, ha lehet, és minden eredményt kérj el!!!!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Rég nem voltam, így nem nagyon tudom mit olvastam...... :oops:

Ranita!
Sajnálom. Ha te úgy érzed meg kell mégegyszer csináltatnod, akkor tedd meg! Nem tudod véletlenül ide beírni az eredményeidet?
Tudod én évekig ezt hallottam mindenkitől amit te, oszt tessék itt vagyok pajzsmirigy alulműködéssel, pcos-al és ir-el. :cry:

Zazzy!
Jól összehoztátok!Közben egyvalami nekem is beugrott mit vétkeztem pia ügyileg. Nem is kicsit: koktél, meg pezsgő, meg sör....ajjjjajjjjjjjjj :oops: :roll:

hajni...
Budaörs

ranita, sztem se hagyd magad. a tesztot, meg a kortizolt kivéve nekem is minden határértéken belül volt régen is, csak nagyon alacsony ösztrogén + progival. lehet, hoyg neked csak enyhe pcod van. :D mindenesetre a diéta, mozgás biztos jót teszm azt kezd el, aztán keress egy dokit, aki ért hozzá!

a tsh infot köszi. akkor efelől nálam mehet a babó. :D

lányok, nálam megint kezdődik, hányinger, kisi hasmenés, alhasi görcsök, időnkéntolyan erősen, hoyg menni se tudok, és még csak napi 750 mgnál tartok, olyan lassan emelte, hogy 2 hónap alatt jutottam el ide. ( na jó, két hete még napi 250etszedtem), de óvatos voltam. én ezt nem bírom és kész. ilyenkor mi van? :roll:

Kép

Kép
csillagfény

Csillag, biztosan ez annak a jele hoy nem bírod?Nekem ezek pé tünetek mindig, innen tudom,hogy pé van, persze lehet, nálad ez nem ezt jelenti, de azért még várjál sztem.
Vendég

2 után telefonálok és minden eddigi adatot bediktálnak. Majd jövök és beírom.
ranita1979

[quote="norka27"]H írta:norka27ahó, csak annyit, hogy a SZÁRAZ vörösbor jó hatással van az IR-re! Még a II-es diabéteszben is javallott.

Napi 1-2 deci nyugodtan mehet, és a mettel együtt is!

Csillagfény! Ezt találtam a mettel kapcsolatban, egy kis vörösbor nem árt...

Ranita! Várjuk az eredményt!

Vicky! Sajnálom... Ne add fel! hétfőn többet tudunk.+++++++++++++++++
mókica

No, itt vagyok.
Akkor kukkantsátok meg légyszi.
Remélem a hormonoknál mindet bediktálta , mert úgy kellett belőle kihúzni, csak azt hajtogatta, hogy minden határértéken belül van :? .

0 perces cukor - 5,7
0 perces inzulin - 10,01
120 perces cukor - 6,7
TSH 1,67

FSH - 5
LH - 1,9
ösztradiol - 5
tesztoszteron - 2,79
progeszteron - 1
prolaktin - 239
ranita1979

Az ösztradiol az lehet annyi? Szerintem valamit vagy félreértettem vagy nem jól mondták.
ranita1979

RAnita, mértékegység sem ártana, de ha a "szokásosak" a mértékegységet, akkor én ezt annyira nem tartom jónak, ad 1: tesztoszteron magas ad 2:éhomi cukor sem épp alacsony
hanyadik nap ez?
Vendég

Ranita!
Egyetértek Huncival, ugyanezeket vettem észre én is, és szerintem az LH:FSH arány sem jó.

Kép
Kép
zazzy

De jó, hogy ti ezeket a kiértékeléseket már így vágjátok!
Jövő7 pénteken kapom meg én is az eredményeket, majd az enyémet is kielemzitek?? Please-please!!!!

aneetha

hunci, 36,6-7 a hőm. sztem a pém megvolt 3 napja. nekem akkor csak a petefészkem szokott fájni.
nem tudom. ezek a hasi görcsök szörnyűek. mintha megmérgeztek volna, kb (bár még sose mérgeztek meg)

Kép

Kép
csillagfény

CSillag, várj még kicsit, míg "ítéletet" mondasz a met mennyiségére, mert ezek nekem olyan dolgozik a pf-em tünetek...nálam mondom ilyen

aneeta, igen de mi nem vagyunk szakbarbárok, csak tapasztalt pcosok :lol: !
Vendég

sziasztok

ma kicsit optimistábban...újra nézve a görbémet, lehet hogy még 2 héttel később volt a pém...így lehet, hogy a baba olyan kicsi amekkorának kell lennie...és lehetséges, hogy tényleg semmit nem lehet látni még rajta...már a képen!
na majd meglátjuk, remélem kapaszkodik és 2 hét múlva szépen mutatja majd magát!
ha meg nem akkor sem adom fel és újra próbálkozunk :)
most el 1 hétre....
üdv.:
Aisha
Vendég

ja és annak nem is örültem, hogy laptető volt....:)
lehet, hogy ez az én szerencsém már 2-szer volt laptető nekem :)
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Jó korai vagyok, de megyek dolgozni.
Tegnap este kutakodtam a neten és úgy látom, be fogok állni az IR-esek táborába :cry: . A PCOS lapon azt találtam, ha az éhgyomori inzulin 10 felett van, akkor már gyanakodni lehet az IR-re. Bárcsak meglepetés érne. Én nem fogok tudni egész életembe diétázni. Meg a gyógyszert is mindig szedni kell? :cry: :cry: :cry:
De azt akkor se értem, hogy akkor először hogy estem teherbe gyógyszer nélkül :shock: ?
Hiszen ezzel így elvileg nem lehet, nem olvastam még rá példát.
Akkor is csak PCO-m volt és ha most kiderül az IR akkor pedig akkor is az volt a háttérben.
ranita1979

Ranita!
Ha visszaolvasol korábbi hozzászólásaimat(nov-dectalán)pont így el voltam kenődve.Persze, nem könnyű ezt feldolgozni, de muszáj.Én még azon is dühöngtem, hogy oké, cukor, értem, kétfelől örököltem, de minek még mellé policisztás petefészek is?És pont nekem.A húgom megrögzötten állítja, hogy ő aztán nem akar gyereket(persze ez megváltozhat), semmi baja!
Igen a gyógyszert mindig szedni kell, én is gyűlöltem, hogy ne érezzem magam betegnek, mikor naponta 3szor gyógyszert zsedek, de most úgy vagyok, hogy örüljek, hogy csak gyógyszer kell.A suliban van egy másodikos és egy harmadikos kislány, akik naponta többször oltják magukat.Vérzik értük a szívem. :cry:

Teherbeesés nem egy előfordult már a csodával határos módon, biztosan te is hallottál ilyeneket, szerintem előfordulhat, az már más kérdés, hogy megmarad-e, egészséges lesz-e rossz értékek mellet.Ne feledd, hogy hányan vannak, akik utólag jönnek rá, hogy azért vetéltek el sorozatosan, mert kezeletlen volt a pco-juk, csak nem tudtak róla!

Nem biztos különben , hogy akkor is volt IR-ed, szerintem(bár lehet hülyeséget beszélek), én pl.szerintem 18-20 éves koromban teherbe tudtam volna esni, csak ugye nem akartam, dianét kaptam, amitől aztán gyönyörűen elszálltak a dolgok.

Megértelek nagyon, nem könnyű, és nem lesz rövid folyamat megemészteni, és ha már úgy érzed, sikerült, akkor is lesznek jobb és rosszabb időszakok.Nekem is a mai napig van , hogy úgy el tudok kenődni, aztán elmúlik, felállok, és megyek tovább.Annyi más ennél nagyobb baj van a világon, ez elvileg nem vigasz, d enekem segít.
Nekem is sokat segítettek annó alányok, nagyon jó , hogy van eza topik, gyere nyugodtan, bármikor panaszkodni is, örülni is!
Nagy ölelés neked!

Kép
Kép
zazzy

Aisha!
Szerintem nyugodj meg(tudom, könnyű mondani)ez a legjobb, amit tehetsz a babádért!Járok kismamás topikokban, és olyanokat írnak!Ultrahangonként változatatják, hogy most tulajdonképpn mennyi idős is a baba :shock: Mondjuk ezt elég durvának tartom, hogy a 21.században nincs minden kórházban egy olyan normális uh, ami magabiztos eredményeket mutat!
Ne is gondolj ilyeneket, hogy rosszul végződik!Irgum-burgum!

Kép
Kép
zazzy

Ranita!
Értem, hogy elvagy keseredve... Néha én is elvagyok. A gyogyit én is szedem, szerencsére csak azt. Igaza van Zazzynak! Ne add fel!!

Aisha! Mit olvasok? :shock: Ejnye-bejnye, Irgum-burgum!!!! Erre még csak gondolni se szabad!!!! Ott van és kapaszkodik! Hová mész 1 hétre?

Hajni! Üdv újra itthon! :D

Aneetha! hozd csak az eredményeket, valaki csak tud majd okosat mondani....

Ariaden! Mi volt a felvételin?

Babszika, Lona?

üdv.
mókica

Móki, felvettek az egyetemre és már van hivatalosan is új állásom! :)

Ennek örülök, viszont ezek azt hozták magukkal, hogy jó másfél évvel eltoljuk a babprojektet.

Kicsit vérzik a szívem, de azért örülök is, jókat hallani nagyon a leendő munkahelyemről és karrier szempontjából is jó lenne.

A metet szedni fogom, fogigátlót nem akarok szedni, így helyi fogamzásgátlással (Pharmatex), fogunk védekezni. Azt nem tudom, hogy így érdemes-e vezetnem a hőm, avagy sem.

Kicsit úgy tervezem, hogy szépen lassan rákészülök apránként a babára, befejezzük a házat, sportolok majd (új munkahelyemen van pl. konditerem) és ami a legfontosabb értelmesen tartani akarom a diétát.

Szerintetek vezessem tovább a hőm? Így is járhatok közétek? :oops:
ariaden

ariaden: Nagyon gratulálok. Miért ne jöhetnél? Ha van kedved, akkor nyugodtan mérj még hőt, legalább kiderül, hogy volt-e peteérésed.

Lányok: Ma elkezdtem barnázni, úgyhogy nem hiszem, hogy sikerült az inszem, de addig még nem adom fel, amíg nem piros. Ha mégis megjön rendesen, akkor holnap megbeszélhetem a dokival a következő inszemet.
vicky79
Budapest III. kerület

Ariaden!
Ne viccelj már!Hogyne jöhetnél!
És azt képzeld el, hogy pl.nekem is másfél év kellett, hogy összejöjjön, hogy helyrejöjjön valamennyire a szervezetem, csak én közben folyamatosan akartam, tehát sokat görcsöltem rajta!Ebbő a szempontból neked tökjó, mert tudod, hogy babprojekt elnapolva, és közben szépen nyugisan rendbe teszel mindent, utána pikk-pakk összejön majd!
Gratulálok az új munkahelyhez, sok sikert kívánok!
És gyere nyugodtan!
Ja !Szerintem érdemes mérni(ha nem teher), mert legalább látod, mi újság, jó kis felkészülés! :wink:
Egyébként hidd el, még így is elrohant ez a másfél év, hogy nagyon akartam, meglátod, eltelik hamar! :D

Kép
Kép
zazzy

ranita, az IR az évek előrehaladtával romlik. főleg ha kezeletlen. igy simán lehettél terhes korábban gyógyszer nélkül. akkor még lehet, hogy csak olyan mértékű volt az IRed, hogy nem zavart be a képbe. azóta romlott az IRed (főleg ha kaptál hormoncuccokat, az is rontja), és most csak gyógyszerrel megy.

szerintem ez a met nem egy tragédia. (főleg ha nem lennék ilyen xarul :roll: ), mondjuk nekem nincs betegségtudatom attól, hogy ezt szednem kell. sőt! örülök, hogy végre van ciklusom, és úgy kezdek működni, mint minden normális nő. 28,5 éves koromig komolyan meg voltam róla győződve, hogy valami gyógyíthatatlan hormonzavarom van, illetve anyagcserezavar is (mert folyton xarul voltam a vcingadozások miatt), és ugyse tudnak rajtam segíteni, max a csodával egyenlő ha gyerekem lesz. nagy megkönnyebbülés volot idetalálni, és metet szedni.
A fogigátló is gyógyszer, akkor is ha védekezésből szeded, csak éppen rontja a szervezeted.
na meg ennél sokkal szörnyűbb betegségek vannak.
meg tudod, nincs egészséges ember, csak rosszul vizsgált beteg. :D

nekem megy egy kicsit felfele a hőm. 36,7. asszem a 3. napon megint csináltatok egy vérszívást. :D

Kép

Kép
csillagfény

Ranita! Igaza van Csillagfénynek. az IR-t kezelni kell, és metet szedni nem olyan vészes és segít...

Ariaden! persze gyere csak!!! Gratulálok a sikeres felvételihez!!!

:lol:

Vicky! még mindig megy a pozitív erő holnapra......+++++++++++

Zazzy! Egyet értek veled. Én is nagyon akarom már hogy babás legyek és néha úgy érzem nincs semmi esély. És lám-lám a Te példád is azt mutatja: IGEN IS VAN ESÉLY :lol:

Rólam: Kedden megyek dokihoz, ha lesz rendelés..... és nem szeretnék méhbiopsziát. Kíváncsi lennék inkább arra, hogy mit csinál a szervezetem ebben a hónapban duphaston nélkül....

üdv.: Mókica
mókica

Vicky!
Drukkolok holnapra, igazad van, amíg nincs piri remény is van. Egyébként én barnáztam a terhességem elején :? .

Csillagfény!
Pont ez az, hogy nekem meg olyan betegségérzetem van attól, hogy esetleg ezt szednem kell :cry: . De próbálok arra gondolni, hogy ha kell, akkor segíteni fog és spontán lehet egy 2. babám. :) Sőt. Én azt mondtam, hogy én nagyon szeretnék egy 3. gyerkőcöt is, de mivel még a 2. se nagyon akar összejönni, a 3.- al már nem fogunk próbálkozni se. Lehet, hogy ez most megváltozik.

Ariaden!
Gratulálok az új munkahelyhez és a sikeres felvételihez is. És persze, hogy gyere mindenképp.

Lányok, lenne egy-két kérdésem és a tapasztalatotok érdekelne. Nem akarok nagyon előreszaladni, hiszen pontos eredményt még nem tudok, csak sejtek, de úgy gondolom, ez a diéta azért ártani tényleg nem fog.
Szóval mi az, amit mindenképpen el kell, hogy hagyjak? Vagy mivel nekem fogynom nem kell, elég e az, ha megpróbálok mértéket tartani? Mert eléggé szeretem a hasam, de soha nem okozott problémát, hogy mit egyek és mit ne, mert soha nem látszott meg rajtam.
Ne nevessetek ki, de leírom, hogy mit ettem tegnap és ma és mondjátok meg, hogy ez így jó e vagy min változtassak.
Tegnap:
Reggeli: Egy csésze tej + 3 fornettis pogácsa :oops:
Ebéd : tojásospaprika, egy fél szelet fehér kenyér
Délután:fél joghurt (gyerek maradéka :P)
Este: 2 db rántott csirkemell, kb. 2 kanál rizs
Ma:
Reggel: 2 dl kakaó
Tizórai: Egy kis szelet(tényleg pici :lol: ) félbarna kenyér, egy szelet sajt, egy szelet párizsi
Ebéd: másfél sült csirkecomb baconnal, 1-2 kanál rizs
Délután: egy szelet süti(de olyan pici házi) :D
Szerintetek? Mondjuk kezdek éhen halni. :D :D :D
ranita1979

Ranita!
Azért kezdesz éhenhalni, mert nem jól eszel.Ha jól eszünk, és be tartjuk a napi ötöt, akkor nem szabadna éhezni!

Én meglátásom:
1.Reggelire tiltják a tejet! :shock: Reggel a legrosszabb a szervezetünk reakciója a ch-ra, ezért inkább csak lassú kellene(barna kenyér jó kis zöldséges feltétekkel :wink:
2.Tízóraira egy kis gyors+egy kis lassú(én például egy diétás joghurtot szoktam korpovittal, wasa-val, ilyesmivel(wasa egy szelet, korpovit 2-3)de ide jöhet sajt is gyorsnak a joghurt helyett
3.ebédnél csak azt nézem, hogy túlságosan gázosat ne egyek(pl. a bacon már ilyen kategória! :(
4.Uzsi MINDIG gyümölcs(nem banán és szőlő!)én almát, körtét szoktam
5.Vacsi vagy hasonló, mint reggel, vagy ha van ebéd maradék, akkor az.Este már jobban toleráljuk a ch-t, úgyhogy én inkább ide tenném a tejet(de én egyáltalán nem vagyok tejes)

Kb.ennyi, a lényeg, hogy szlalomozzunk a gyors és lassú ch-kkal, jókor jót együnk.
Cukor természetesen nem nagyon kéne, fehér kenyér, búzaliszt, krumpliból semmiképp ne krumplipüré!!!Minél jobban "összeroncsoljuk"egy alapanyag szerkezetét, annál egészségtelenebb lesz!A zöldségeket sem kell szétpárolni, hadd ropogjanak! :wink:
Én nagyon tésztás vagyok, durumtésztát használok, senki nem vette észre a családban! :wink:

Na ez a diétás topikban is elfért volna :lol: , remélem segítettem valamennyit, nagy részét az MM-es diétás okításon tanultam.

Kép
Kép
zazzy

Köszi Zazzy, nagyon sokat segítettél. Figyelembe fogom venni, amiket írtál.
A reggeli tejről vagy kakaóról nem tudom, hogy fogok lemondani :( . De megpróbálom. A reggelinél mondjuk egy- két szelet szalámi belefér :roll: ?
Ezt most nem tudom hogy kérdezzem, de mennyit lehet enni? Úgy értem akkor ebédre lehet többet, reggeli, vacsi kevesebb? Vagy annyit egyek, amíg nem érzem, hogy jóllaktam, de még nem durranok szét. Most biztos azt gondoljátok hülyeséget kérdezek, de én aztán tudok ám enni :oops: :oops: :oops: .
A korpovit az a keksz :oops: ?
ranita1979

Fehérkenyeret piritósnak se szabad? Sok helyen hallottam, ha valaki fogyózik, azt eszik.
Vaj, tojás, tejföl, túró,sütemény, csoki- ezekkel mi van?
ranita1979

Ranita!

Süti, Csoki inkább NE, de néha nagyon rákattan az ember.... Ha édességre vágysz inkább gyümölcs....
Tojás, túró tejföl lehet, főleg az alacsony zsírtartalmú.
Korpovit=korpás keksz. Nekem nem igen jön be de almával elmegy.
Nekem 150 gramm Ch-t javasoltak napi szinten. Eleinte szenvedtem tőle kevés volt, de rájöttem mit szabad és mikor.
Ha egy nap rosszul eszek ( mert a reggeli kimarad), akkor szinte egész nap éhes vagyok és tömöm magamba a cukrot + a ch-t
:oops:

Üdv: Mókica
mókica

Ranita!
Azért nem igazán tudok erre mit mondani, mert neked amint írtad jó a súlyod!Nekem a kalóriát is nézni kell nagyon, mert fogyni kéne.(kellett volna :lol: )
Nekem az édesség pl.nem viszi fel úgy a cukrom, mint a fehér kenyér :shock: !Komolyan!De ez sokszor egyéni is.
Pirítóst nekünk az okításon egyáltalán nem ajánlották!(Naná, hogy én is imádom! :( Attól, hogy megpirítod, a ch még benne marad! :lol: Viccen kívül, nem tudom, miért, de határozottan mondták, hogy ne.

Érdemes figyelni különben mindenre, sokszor más márka, de ugyanaz, csak épp kétszer annyi ch van benne!Én jártam már így pl.joghurttal, lekvárral. Szinte mindenen rajta kell lenni, hogy mennyi ch-t tartalmaz.
És egy fontos!Nem ellenkampány, de a Norbis termékeket észre se vedd, minde tele van mesterséges vackokkal, és mégis sokszor több a ch-ja, mint egy más sima terméknek! :evil: Üdítő, túrórudi, cerbona, ez mind átverés!É sez csak az, amit én néztem!Ja meg csoki, más sima diétás csokiban sokkal kevesebba ch, ja meg joghurt is, szóval szinte minden!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Ha már diéta (nekem is kell :( ), akkor megkérdem, hogy mit szóltok a 90 naposhoz? Azt szabad? Vagy inkább ne?
Csak mert nekem 2 éve az jött be a legjobban. 1 hónap és -8 kg. Persze utána jöttek a vizsgaidőszakok, stb és hagytam az egészet, úgyhogy mára visszahíztam.
Szóval mit gondoltok / mit hallottatok róla? Szabad?
Egyébként én nagyon-nagyon édes szájú vagyok. Lehet azért volt jó akkor ez a diéta, mert ugye csak 4 naponta lehet egy pici édességet enni. Ami nekem lételemem, volt idáig. :?

Ariaden
Gratula az "új életedhez"!!! Ügyi vagy!

aneetha

Én nem sok diétát ismerek, de a legtöbbnél az a tapasztalat, hogy amit leadsz, vissza is hízod. :(
Ez más.Ezt inkább életmódváltásnak nevezném.És ez nemcsak 90 napig tart...Sajna

Kép
Kép
zazzy

aneetha: Amikor nekem a dokim megállapította a pcos-emet (IR-emet) és felírta a metet, akkor azt mondta, hogy a 90 napos diétát felejtsem el (pedig előtte ő javasolta), mert a gyógyszer után mindig kell enni egy kicsi ch-t, nehogy bekómázz. Szóval ott a gyümölcsnsp és lénap kapásból felejtős. Nekem a szénhidrátszegény diétát könnyebb volt tartani, mert nagyon finom cukormentes csokikat találtam elég jó áron. Nincs utóíze és ez a fajta nem is drága. Fehérkenyér helyett meg nagyon sok magvas kenyereket ettem, csak ott is meg kell nézni, hogy melyikben mennyi a ch. Drukkolok a diétához. Ja...nekem 1 hónap alatt 4 kiló ment le és azóta sem jött vissza, csak lement még 2, miután a szigorú diétát abbahagytam. Szóval hajrá!!!
vicky79
Budapest III. kerület

Aneetha!
Én is azt mondom, mint a többiek: 90 napos diétát nem a pcos-oknak találták ki. Jól hangzik, hogy 4 naponta lehet sok édesség, tészta, kenyér, de nem nekünk!!!
Nekem kb 1/2 év alatt ment le 6-7 kg szénhidrát szegény diétával, mettel és mozgással. Most kezdtem picit megint fogyni újabb fél év után, azért mert volt olyan nap hogy szinte csak víz + gyümölcs volt. De nagy meleg volt nem is kívántam mást. (Remélem nem is jön vissza ez az 1-2 kg mínusz se.) Hajrá diéta!!!!
mókica

Reggelik (30 lassú):

Inni: 2 dl tea, tej, rízstej, szójatej, joghurt (diétás), gyümölcslé (narancs)

1.) Egy szelet vajas kenyér (barna, magvas) paprikával vagy paradicsommal.

2.) Zabpelyhes maffin

3.) Egy szelet kenyér felvágottal/sonkával

4.) Egy szelet kenyér sovány sajttal

5.) Zabpehely + túrókrém

6.) Kenyér vajkrémmel.

7.) Kenyér tejföllel

8.) Gombás omlett, zsömle, paradicsom, paprika

Tízórai(20 fele-fele):

1.) Zabpelyhez keksz /Hamlet + gyümölcs/gyümölcslé

2.) Teljes kiőrlésű zsemle + felvágott

3.) Egy szelet kenyér lekvárral

4.) Natur joghurt, vagy diétás gyümölcsjoghurt kiflivel.

5.) Gyümölcshab

6.) Fahéjas sültalma

7.) Szedres joghurt.

Uzsonna(20 gyors):

1.) Gyümölcssaláta pirítóssal

2.) Párolt zöldségek

3.) Mindenféle gyümölcs

4.) Diabetikus édesség

5.) Joghurt

6.) Pisztácia/mandula

7.) Nyers zsöldségek

Vacsora:( 30 gyors + 10 lassú)

1.) durum spagetti

2.) kukoricasaláta

3.) gombapaprikás barna rízzsel

4.) házi pizza durum lisztből

5.) barna kenyér, sajt, vírsli, zöldség, tea

6.) rakott karfiol

7.) főzelék

8.) csirke vagy más húsféle salátával

9.) lazac/tonhal brokkolival, vag más zöldséggel

10.) sültsajt kenyérrel

hofeherke

Sziasztok!

Ezt azokból a diétákból vágtam össze, amit a csajoktól kaptam e-mailben. Bevallom azokat a kajákat kihagytam, amit nem szeretek. Ebédre azt eszem, ami van. Amit viszont mindenki figyelmébe ajánlok, hogy ne egyetek teljes kiörlésű lisztet, mert a méreganyagok bennemaradnak a héjjában a búzának amit ajánlanak helyette az a tönkölybúza mert az nem szívja fel a mérgeket. Gyümölcslevet csak hozzáadott cukormenteset, és tejterméket is inkább diétásat.

Vicky: Remélem nem jött még meg rendesen. A barna belefér, csak legyen két csík holnap a teszten! Drukkolok nagyon!

Ariaden: Én is gratulálok. Mit fogsz tanulni?

Ranita: Mindenhez hozzá lehet szokni. Sajnos tapasztalatból beszélek. Én is most kezdek átállni. Nehezen megy, de nagyon próbálkozom.

Zazzy: Meddig tervezed a tanítást? Elkezded az évet, vagy év közben jössz el?

Én már lövöm magam Gonallal a simuhoz, és túl vagyok a 3. napi vérvételen is. Ha meg lesz a 22. napi is, akkor az endokrinológushoz is mehetek vissza. :)

Nem tudja valaki, hogy az IR apai ágon is örökölhető-e, vagy csak anyain?

hofeherke

mara: Ebédre meg marad a fény? :) Ez csak a szénhidrátszegény táplálkozás. Egyébként elmentem, mert mindig azzal volt a bajom, hogy változatosabban kéne enni. Akkor mindig ugyanazt ettem majdnem.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok! :)

Köszönöm a gratulációkat!!!! Andragógiát fogok tanulni (felnőttképzési szervező leszek), Esztergomban a Pázmányon. :)

RÁJÖTTEM, hogy én TELJESEN ROSSZUL csinálom a DIÉTÁT. :oops:
Hofehérke, köszi a kajákat, de az ebéd? Ebédre eszel rendesen?

Vicky, Aisha, mi a helyzet???
ariaden

Sziasztok!

Vicky: Igen ez szénhidrátszegény táplálkozáshoz diéta. Nem fogyáshoz. Az MM az ARWEN és Béres Alexandra súlykontroll programjából van.

Az ebéd elvileg: Ebéd: 50 gr ch 13 órakor, 20 gr gyors + 30 gr lassú, v csak 50 gr lassú
De ezt én nem tudom tartani, mert a munkahelyemen eszek. De írtam is, hogy azt eszem ami van. :) Igaz a mi menzánkon kb. olyan jellegűeket főznek, ami talán jó. Majd válogatok :)

Mondjuk ezek ebédjavaslatok:
13:00 EBÉD 50 g szénhidrát

1/ Húsleves ( 1 evőkanál tésztával, 1 szál répával)
20 dkg nyers burgonyából petrezselymes burgonya
+ sült hal
+ uborka saláta

2/ 6 dkg nyers rizsből párolt rizs
+ 20 dkg olyan zöldségféle, amelyiknek 10 dkg-ja 5 g-nál kevesebb szénhidrátot
tartalmaz pl.: paradicsom, paprika, uborka, retek, savanyú káposzta

3/ 6 dkg nyers durum tésztából főtt tészta
+ 10 dkg túró
+ 60 ml tejföl (2 ek.)

4/ Kelkáposzta főzelék
20 dkg kelkáposzta
15 dkg burgonya