Új privát üzeneted érkezett!

Úr Isten!!Én szégyenlős vagyok!!Hivjalak,vagy hivsz Te? 8)

Kép
bea27

Sziszi, jobbulást a fiúknak!
Apát meg gyógyits meg Te, költs fel.
Amugy Kriszti is nyűgös, a mamának du. ugy hisztizik, mikor dolgozom. Tegnap is alig akart elengedni. Ma apa is itthon lesz vele, de legalább jó idő lenne, mert akkor ki tudnának menni

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ovi ügyben is volt ám fejlemény.
Mindkét oviból elutasítottak, hétfőn derült ki. Két hete felhívtak, hogy mindkettőbe felvettek, melyiket választom. Választottam. Erre mind a kettő kihúzott minket. Reklamáltam az önkormányzatba..., felvették a messzebbikbe.
Hétfőn alig aludtam, annyira ideges voltam és Tomi is sírt 20 percenként éjjel. Tegnap teljesen hulla voltam.
Vendég

Apa úgy horkol :D :D :D , összedől a ház.

Bea,
szép nagy már a babád. Óriáska!
Gratulálok hozzá. Pihenjél, ha tudsz.

Nektarin,
boldog névnapot!
Vendég

Sziszi: jobbulást nektek! Mivel indokolták az elutasítást? Neked is oda kellene borulnod egy kicsit Apa mellé :wink:
Málna: nekem még olyanom sincs, csak Skype.-om. Írok privit, olyat még úgysem csináltam :oops:

Andi
candi

Sziasztok!

Ma megyek dokihoz 4-re. Már alig várom, mert iszonyú szarul vagyok. Annyira szédülök, hogy kapaszkodnom kell valakibe amikor megyek végig az utcán. Anyukám pátyolgat. Most dolgozom de alig tudok odafigyeni rá. A hányinger nem múlt el és a fejem is borzalmasan fáj.

Teljesen pánikba vagyok esve! :( :( :( :( :(

(gyerek nem lehet, mert védekezünk, és most nem is lenne jó ha terhes lennék, mert még csak 1 hónapja kaptam meg az oltásokat és ha most terhes lennék el kellene vetetnünk a babát, mert ha megszülném akkor fogyatékos lenne. Azt pedig nem szeretném semmiképpen)
Vendég

Bea!
olyan jó ezeket olvasgatni Óriáskáról így tovább! Várom a képeket!

Sziszi!
Ajánlom a füldugót horkolás ellen.

Nektarin!
Bolodg névnapot!
Jól összejönnek nektek az ünnepek házassági évforduló, névnap.

Kis_plutó!
Jó munkát!
Sajnálom a picurokat, hogy őket is így megviseli a front.

Az előbb megint egy komoly görcsölési rohamom volt alig bírtam kimagyarázni magam a munkatársaim elött.

Vettem magnéziumot gyorsan be is veszek egy tablettát.
nika04

candi skypom nekem is van
krisztina0226

málna2162

Na, megjöttem az ebédből. Fincsi volt ! Nektek is jó étvágyat, már aki most eszik majd ! :D

Szóval röviden rólunk: én 32 éves vagyok, Pesten lakunk, egy külvárosi részen, kertes házban. Eszter lányom 6 éves lesz egy hónap múlva, most középsős az oviban, és évvesztesként még egy évet oviba fog járni. Kb. egy éve próbálkozunk, tavaly ilyenkor terhes is voltam, de sajnos beteg volt a babánk, és 22 hetesen meg kellett őt szüljem. Január óta ismét próbálkozunk, de sajnos eddig nem sok sikerrel.....
Ebben a hónapban próbáltam tudományos alapokra helyezni a dolgot, és vettem ovulációs tesztet, és sikeresen el is kaptam (azt hiszem) a pé-t, hát majd meglátjuk, milyen sikerrel. Ma vagyok a 28-ik cn-on, elvileg a szpetemberi szülés óta 32 napra álltam be (előtte nagyon zűrös volt,45-54 nap !) és a cickóim eléggé érzékenyek és megnőttek (előtte sem voltak túl kicsik... :oops: ) és még nyoma sincs pirinek, de már nem merek reménykedni, eddig minden hónapban azt hittem, hogy sikerült, és közben nem....
Szerintetek mikor érdemes tesztelni először, ha a pé elvileg a 18.napon volt ? Még korai, igaz ?
Na, most jó hosszú lettem....
zsizsik

Bea
Ez a kép már jobb rólam?! :D

málna2162

Jó lett? Mégegyszer köszi Málna! Szép vagy!

Andi
candi

Lányok engem most szivat a gép, csak a Málna vonalzóját látom :evil:
Candi meséld el, hogy milyen a tiéd :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Maci van rajta, meg csillagocska, de miért szivat, épp most dícsértem meg, erre nálam is belassul! :evil:

Andi
candi

Zsizsik
sajnálom ami veletek történt :( ezen én is keresztülmentem, de nekem nem lett volna beteg a babám.
Az viszont sztem nem baj, ha nem pont egy időbe fog esni ez a terhesség a másikkal. Nekem2 hét különbség volt, és végig azon imádkoztam, hogy nehogy aznap szülessen amikorra a tesója ki volt írva. :cry:
Azért Te már rutinos kismami leszel, nekem gyanúsak ezek a jelek. Teszttel én kicsit türelmes vagyok, csak akkor teszteltem eddig mindíg amikor már a 35. nap körül tartottam.32-35 napos ciklusnál, bár ez legutóbb rövidebb volt, és a mostani hónapban is előbb volt valószínűleg a pé-m.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kép

Kép
bea27

Bea: tényleg Óriáska. :lol:
Ilyenkor szokták kérdezni, hogy kire hasonlít ez a gyerek?! :wink:

Andi
candi

kis_plutó, köszi, olvastam a történeted az egyik kevésbé vidám topicban, tudom, hogy te is megszenvedted.... :( :( :(
Egyáltalán nem arra gyúrunk, hogy ugyanakkor legyek tehes, mint az előző manóval voltam, ha így sikerülne, akkot az merő véletlen lenne, bár őszinén szólva kicsit én is be lennék t....va, hogy nehogy az élet ismétleje önmagát....
A te kislányod annyira hasonlít az én Eszteremre, valszinüleg a szemüveg miatt, de még korban is közel vannak....
Neked mennyire esélyes ez a hónap ? Vagy még korai lenne jósolgatni ? És amikor teszteltél a 35 nap környékén, akkor már pozitiv volt ?
zsizsik

Bea,

így ismeretlenül is HATLAMAS GRATULA ! Ez a manó már tagadhatatlanul manó formájú manó !! és természetesen ÓRIÁSKA ! :lol: :lol: :lol:
zsizsik

Zsizsik, amit lehetett megtettünk :lol: .
Eddig mindíg elsőre terhes lettem, most ez a 2. ciklus, de az előzőnél nem voltunk együtt középidő környékén, valahogy ugy jött össze.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hová tünt hirtelen mindenki?
Cosmo: ha megjártad a dokit, írd meg mi van veled, jó?
Bea: elment hozzád a privát üzim?

Andi
candi

Hogy kell megnézni a privát üzenetet???Valaki S.O.S!!!
Málna!!Jó volt Veled dumcsizni!!Aranyos,kedves csajszi vagy!!
Dóri,hol vagy???

Kép
bea27

Lányok, én most lépek, megyek Eszterért a tornára, holnap jelentkezem !
Örülök, hogy veletek lehetek...! :D :D :D
zsizsik

Candi!!Megvan!!És válaszoltam is!!!!
Dóri!!Hol vagy??Láttad az Óriáskámat??
Zsizsik!!Mi már valahol találkoztunk!!Itt a babaneten valahol!!De hol??Jónásnál???Vagy hol??
Dóri!!Neked milyenek voltak a méretek a Tünci -Bogárnál????

Kép
bea27

Sziasztok, na végre elő tudtam én is bukkanni! Alig voltam itthon azért nem írtam, mindig valami közbejött.

Bea! De jó, gratulálok Óriáskádhoz :D , olyan jó érzés lehet látni ahogy egyre csak nődögél :D . eddig csak hüvelyi ultrahangot csináltak?

Zsizsik! Üdv köztünk, bár én is csak nemrég csatlakoztam, de nagyon jó kis csapat, engem is tárt karokkal fogadtak :D :D :D !

Cosmo! Remélem nincs semmi komoly bajod, majd írj mi volt dokinál! Egyébként nem lehet, hogy nagyon front érzékeny vagy, az én kolleganőm is nagyon megérzi a frontokat(hideg, meleg), bár hányingere az nincs.
vikike_

Megyek haza, jók legyetek!
Bea: válaszoltam én is! :lol:
Vikike: mikor mész dokihoz? Kép
Kép

Andi
candi

Candi: holnap kérek időpontot, múlt héten még nem láttak semmit :(
vikike_

Sziasztok, megint itt vagyok.

Vikike! Mi van veled? Minden oké? Nem tudunk semmit! Hányinger,émelygés, stb. ban?

Cosmo, kíváncsian várom, mi van veled! Pár napja én is szédülök, meg néha picit furcsán látok: előtűnik egy-egy folt a látóteremben. Fáradtság vagy komoly baj lehet???

Zsizsik, üdv köztünk, tényleg jó kis csapat vagyunk. Mi a fglalkozásod?

Bea, gyönyörű Óriáska (ami ugyebár fiúnév :) ), boldogok lehettek...

Már nem tudom, ki kérdezte, de még nem tudom, mikor megyünk dokihoz, most el vagyunk havazva. Semmire nincs idő, apával keveset találkozunk, és hulla fáradtak vagyunk :cry:

Nika, remélem nincsenek már görcseid, kitartás, minden rendben lesz :wink:

Nektarin, bár tudom, hogy nem vagy ma, meg mostanában, de nagyon sok boldogságot, és boldog névnapot!

Még mindig nem tudom, mit tanulsz, Málna!?

Kata
hoppá

Sziasztok!

Köszi a hiányolást :)
Előkerültem,kicsit pörgös napjaink vannak mostanában.Házszigetelés előtt állunk,és egy-két helyre el kellett ugranunk ez ügyben :shock:

Zsiszik!
Mindig örülönk,ha valaki csatlakozik :)
Remélem,jól érzed majd magad köztünk :D
Sajnálom,ami veletek történt. :(
A mostani hónapod nagyon bíztató.A tesztel azért még várj pár napot szerintem.Persze attól is függ,hogy milyen érzékenységűt csinálsz.

Bea!
Mégegyszer gratula óriáskához :D .Alig várom,hogy én is hasonló képpel büszkélkedhessek :) .
Kérdezted Tünci_Bogár méreteit.2 hete volt 9mm-es.Vagyis szerintem most hasonló méretű lehet,mint Óriáska :D :D

Hoppá!
Nagyon örülök annak,amit a számmisztikus írt neked.És kívánom,hogy minél előbb beteljesüljön :D

Nektarin!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Gabi!
Jobbulást Krisztinek :)

Cosmo!
Remélem nincs semmi baj,és a doki megnyugtat.

Nika!
Kíváncsian várom,hogy mit mond majd az orvos :) Görcsmentes napokat kívánok!

Meli!
Biztos,baba van a dologban :D :D

Málna!
Remélem zöld utat kaptok,addig is jó tanulást :)

Puszi annak,akit most kihagytam :lol:
takido

Tudna valaki segíteni?
Addig eljutottam,hogy megcsináltam az aláírásomat,csak azt nem tudom,hogy hova kell bemásolni.Én nem találtam olyat a profilomba,hogy aláírás :roll:

Kép
takido

Az előző kérdésem már tárgytalan,közben rájöttem :D

KépKép
takido

Végre itt vagyok,erre most sehol senki :(
Tudom ez jár annak,aki ritkán jelentkezik :roll:

KépKép
takido

Helló!!Én itt vagyok!!Bár nem sokáig,mert mennem kéne vacsizni,meg fürdeni!!Szerintem is akkora Tünci-Bogár,mint az Óriáska!!:)Egyébként,hogy vagy??

Kép
bea27

Sziasztok,nemrég értünk haza,Kecskeméten voltunk korlátelemeket venni,meg leugrottunk a Tiszához!!!

Zsizsik,üdv nálunk,ez tényleg jó kis banda!!!Beszélj Dr.Málnával vegye fel az adataidat a táblába!!!
Bea,nagyon szép Óriáska!!!!!Gratula!!
Dóri,Hoppá,rég voltatok,végre itt van mindenki!!!!

Nálunk olyan hideg lett.hogy tényleg előszedem a hótaposót :lol:

Holnap már 25.-e,még van kb.10 napom tesztig...Gabival együtt...Te hogy bírod ki????Érzem,hogy fogy a türelmem...

Cosmo,sajnálom,remélem semmi komoly....
Puszi Meli

Kép Kép
meli1118

Meli!!Köszi!!Mostmár Csajok TI jöttök az UH képekel!!HÚZZATOK BELE!!!!:)Én is szeretnék gyönyörködni a babáitokban!!!!!!!

Kép
bea27

Bea!
Megvagyok,de voltam már jobban is.
Egy kicsit ég a gyomrom,délután,meg hasmenésem volt,és nem tudom,hogy az oviban szedtem össze valamit,vagy csak az elfogyasztott cseresznye az oka :?:

Meli!
Kitartás!
Sajna ilyenkor még lassabban telik az idő :(

KépKép
takido

Kép

KépKép
takido

haliho

van itt valaki?
icus

Takidó, hogy Te milyen szép vonalzókat csináltál :lol: Az a trimeszteres különösen tetszik :!: :!:

Bea, nagyon örülök, hogy minden rendben volt :D ezek a legjobb UH-ok, mert itt még egyben látni az egész picurt. :lol:
Te bejelentkeztél már védőnőhöz?

Meli, Te nézted a "mi" vonalzónkat? Remélem, hogy az érzéseim nem csapnak be, ami szerint 15. v. 17. napon volt a pé., akkor 14 napra rá kellene megjönnie :evil: , dehogy kéne.
Na ezzel azt akarom kibogozni, hogy itt később van ovuláció (piros rész), mi akkor nem is nagyon voltunk együtt :(
Neked van valami viszonyítási alapod?

Zsizsik Te nem tudsz feltenni képet Eszterről?
Egyébként BOLDOG NÉVNAPOT kívánok neki is.
Ti mióta hordtok szemüveget? Mi másfél éve, de most januárban még erősebbet írtak neki.

Málna sikerült tanulnod? Hány féléved van még hátra?

Vikike, Te, hogy vagy? Rosszullétek elkerülnek még?
Jövő hétre Te is majd ilyen szép UH-os képpel fogsz bejelentkezni :D

Nika, pihenj amennyit csak tudsz, ez most a legfontosabb. Vigyázz magatokra. Holnap Te leszel a soros az orvosnál, ugye?

Icu, ugye nem Te irigyelted meg tőlünk a tegnapi nyári időt, és küldtél esőt helyette? :twisted: Azért hétvégére mire hazajöttök, már megint szép lesz az idő :lol:

Cosmo, remélem minden rendben volt a dokinál, és tényleg csak ez a bolond idő zaklat így fel.

Anyusziszi, Candi, Muszkuru nektek majd reggel írok.

Hoppá, jó, hogy jelentkeztél :lol: , reméljük, hogy a "behevazódás" elterelte a babáról a figyelmedet, és juszt is most fog jönni :twisted: :twisted:

Jó éjszakát:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Irigykedtem am es remelem hetvegere jon a jo ido megint :)

Cosmo,
voltal doktor bacsinal?

Zsizsik,
Isten hozott! Nagyon jo kis csapat en is nemregen vagyok itt, de nagyon jol erzem magam :P

Malna, gondolom gozerovel nyomod a tanulast :?

Mindenki elment aludni?
icus

Igen bejelentkeztem a védőnőhöz,jövőhét szerdára kaptam időpontot!/Délutánra!/
Dóri!!Régen olyan HŰSÉGESEN irogattál esténként!Mi van veled mostanában??
Málna!!Emléxel miről beszéltünk a másik topic-al kapcs.?Olvass utána!!Érdekes!! 8)
Itt nemakarom kiirni!!Majd smsmben holnap.
Cosmo!!Mi volt a Dokinál??

Kép
bea27

Kepzeljetek, a fonokom birosagon volt a heten. 3 napos targyalas volt mert egy volt dolgozo birosagi targyalast inditott a ceg elenn. 65.000 font karteritest kert mert egesz nap a gep elott ult es emiatt megfajdult a csukloja :x
Korzeti orvos is igazolta hogy a sok gepeles miatt van es amiatt mert nem kapott csuklo alatetet.
Csajok nektek van csuklo alatetetek a munkahelyen :?:
Vegul is csak 12.500 fontot kapott a csaj, meg az ugyvedi koltsegeket.

Ma az volt a programom hogy Training-et tartottam kulonbozo osztalyokon, hogy nehogy ujra eloforduljon :roll:
icus

Hogy vagy Bea?
Oriaska oriasi a foton :lol:
Biztos Oriasi elmeny volt latni :shock: es hallani
icus

Szép jó reggelt mindenkinek!

Bea!
Csak annyi történt,hogy mostanában már nem bírom annyira az éjszakázást,főleg ilyenkor,ha nyitós hetem van,mert 6.30-ra megyek dolgozni.
Most csak azért vagyok,mert kolléganőm megkért,hogy ma cseréljek vele :)

Húú a legújabb hírt el is felejtettem írni.Képzeljétek,tegnap kiderült,hogy a főnöknőm is terhes(6 hetes).Na,ezek után már nem mondhat nekem semmi rosszat mikor bejelentem neki :D ,bár nála ezt nem lehet tudni :roll: elég kiszámíthatatlanok a reakciói. :cry:
Igaz,szerintem úgyse fog már visszajönni hozzánk.

KépKép
takido

Icus!
Hallotám már hasonlóról,a férjem munkahelyén 3 nőnek is igazoltan a számítógéptől ment tönkre a szeme,és a cég beszált a lézeres szemműtét költségeibe :D

KépKép
takido

Jó reggelt!
Takidó: örülök, hogy jelentkeztél és minden rendben van veled! :lol: Mégegyszer megkérdezem, mert szita a fejem, mikor mész legközelebb dokihoz és a leleteidet megmutatad már valakinek? 8)
Szépek a vonalzóid, az enyémek, most éppen nem akarnak megjelenni :cry:
Icus: ha ez így menne itthon is!
Plútó: most én voltam a gyorsabb :wink:

Andi
candi

Sziasztok!
Ma szép az idő, még a kedvem is jobb. És végre aludtam éjszaka :!: :!: , csak egyszer kellett betakarni a kicsit.

Dóri, akkor Te még nem szóltál ugye? A közvetlen kolléganőd ő sem tudja?

Tényleg nem lehet ezeket a főnököket kiszámítani. Én amikor első kicsivel terhes lettem kenyérboltban dolgoztam, egyedül. 10 hetesen a huzattól nagyon megfáztam és kiirt az orvos, de mondta, hogy már ugy számitsak, hogy valószínűleg végig... Így mondtam a főnökömnek, hogy baba lesz, na ő kiabált velem, hogy régen az asszonyok a szőlőbe jártak végig, volt aki ott is szült, a terhesség nem betegség.
Ment egy kört lehiggadt, és utána már gratulált, viszont ugye anyuéknak elmondtam otthon, hogy milyen bunkó volt. És mikor bekerültem a kórházba 14 hetesen apu jól letolta, hogy ilyen bunkó volt,

Most a kicsivel mikor terhes lettem a főnöknőm azért tolt le mert, hogy nem szóltam előbb, de hát én sem akartam az elején szétkürtölni :(

Anyusziszi, Tomi jobban van már? Tegnap írtad a horkolást nálunk ebben Adri a leghangosabb :twisted: , olyan jókat nevetünk rajta, mikor zeng a ház...

Candi, mi van veled? Allergiád csillapodik? Amugy Te mikre vagy allergiás? A párom fűfélékre, azon belül perjefélék elsősorban. Viszont ő járt 3 évig injekciós kezelésre, akkor jó volt (ugye azt mondták attól helyre jön), jó sok pénzbe került, és mióta nem kapja ugyanúgy kijön rajta egy-egy "roham". Most szeretné ujra megnézetni mire allergiás, sőt azt is, hogy nem e alakult át neki ez az egész asztmába. :(

Muszkuru milyen lesz ez a havi terv? Marad a nyuszis módszer, vagy most más a terv?

Na megyek, mert Krisztián észrevette, hogy itt ülök, ja és táncolni akar velem. Ugye ilyen kérést nem lehet visszautasítani? :lol:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!
Ma szép az idő, még a kedvem is jobb. És végre aludtam éjszaka :!: :!: , csak egyszer kellett betakarni a kicsit.

Dóri, akkor Te még nem szóltál ugye? A közvetlen kolléganőd ő sem tudja?

Tényleg nem lehet ezeket a főnököket kiszámítani. Én amikor első kicsivel terhes lettem kenyérboltban dolgoztam, egyedül. 10 hetesen a huzattól nagyon megfáztam és kiirt az orvos, de mondta, hogy már ugy számitsak, hogy valószínűleg végig... Így mondtam a főnökömnek, hogy baba lesz, na ő kiabált velem, hogy régen az asszonyok a szőlőbe jártak végig, volt aki ott is szült, a terhesség nem betegség.
Ment egy kört lehiggadt, és utána már gratulált, viszont ugye anyuéknak elmondtam otthon, hogy milyen bunkó volt. És mikor bekerültem a kórházba 14 hetesen apu jól letolta, hogy ilyen bunkó volt,

Most a kicsivel mikor terhes lettem a főnöknőm azért tolt le mert, hogy nem szóltam előbb, de hát én sem akartam az elején szétkürtölni :(

Anyusziszi, Tomi jobban van már? Tegnap írtad a horkolást nálunk ebben Adri a leghangosabb :twisted: , olyan jókat nevetünk rajta, mikor zeng a ház...

Candi, mi van veled? Allergiád csillapodik? Amugy Te mikre vagy allergiás? A párom fűfélékre, azon belül perjefélék elsősorban. Viszont ő járt 3 évig injekciós kezelésre, akkor jó volt (ugye azt mondták attól helyre jön), jó sok pénzbe került, és mióta nem kapja ugyanúgy kijön rajta egy-egy "roham". Most szeretné ujra megnézetni mire allergiás, sőt azt is, hogy nem e alakult át neki ez az egész asztmába. :(

Muszkuru milyen lesz ez a havi terv? Marad a nyuszis módszer, vagy most más a terv?

Na megyek, mert Krisztián észrevette, hogy itt ülök, ja és táncolni akar velem. Ugye ilyen kérést nem lehet visszautasítani? :lol:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sikerült dupláznom :oops: , mostanában ilyet már nem csináltam

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Candi!
Két hét múlva kell mennem a nőgyógyihoz.És jövő héten mentem volna a háziorvoshoz,aki megnézte volna a leletet,meg megcsinálta volna a belgyógyászati vizsgálatot,de sajna egy hetet csúszik a dolog,mert a jövő hetem elég pörgős lesz.Ovihét évzárókkal kirándulással,sport,kézműves délelöttel,szóval örülök,ha túlélem.
A védőnömnek mutattam,azt mondta,semmi gond,igyak sok folyadékot,meg szedjem a vitamint.

Kis_Plutó!
Még nem szóltam neki,meg akarom várni az évzárónkat+erőt gyűjtök addig.A közvetlen kolléganőim tudják,+mostmár rajtuk kivül is néhányan a tegnapi hírnek köszönhetően :)

KépKép
takido

Plútó: Én fűfélékre és a nyárfa pihéjére vagyok allergiás. Sajna ez az a betegség ami nem múlik soha el, kivéve, ha kinövi az ember, kezelni lehet a tüneteket. Tavaly még én is szedtem rá a gyógyszert, akkor nagyon jó volt, de most nem akarom! 3 éve viszont eltünt a parlagfű allergiám, valószínűleg azért, mert mikor virágzik, mindig elutazunk és mire visszajövünk már nem tud megerősödni :lol:
Takidó: az még olyan sokára van! Még mindig nincs semmilyen zavaró tüneted? Akik tudják az oviban pozitívan reagáltak? Lassan szünet lesz nálatok, mit fogsz csinálni? :) Mentek pihenni valamerre :?:

Andi
candi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?