Sziasztok!
Kedves újak!
Ezek a dühöngések (miért nem kezelnek jól, miért nem foglalkozik a doki a PCO-val, miért nincs egységes protokol a kezelésre) szerintem időről időre elővesznek mindenkit. Sajna, azt kell mondani, hogy felesleges ezzel foglalkozni, mert ez egyszerűen így van most nálunk és csak hosszú évek kitartó munkájával lehet változtatni rajta. Ezen vannak pl. Norkáék...
A megoldás az amit itt a legtöbben választottak, hogy 1. keresünk egy olyan dokit aki tényleg képben van endokrin és nőgyógyászati szempontból (pl. az orvosok a Mens Mentis-ben) vagy 2. a saját szakállunkra dolgozunk és talpalunk, amég el nem érjük az eredményt.
Én vagyok most a legújabb babás a brancsban. Nekünk -már azt mondom- hamar jött a baba. Talán mert én még elég fiatal vagyok és sikerült elcsípni időben a bajságot, nem rondíthatott bennem mindent össze, ezért jött 9 hónap után a bébi. DE! Pl. én is csak úgy jutottam el idáig, hogy hallgattam a megérzésemre, hallgattam a lányokra és a tapasztalatokra és kijártam magamnak a metet. Sajna az van, hogy hazudni is kellett néha miatta, de már akkor sem érdekelt, mert így legalább nem vették el a lehetőséget tőlem hogy meggyógyuljak.
Az én esetemben egy olyan diabetológus írta fel a metet, aki már kezelt nőket ezzel a betegséggel és sikeres volt, mert a legtöbb hamar bebabásodott. Ő adta a papírt a házidokimnak, aki némi győzködés után felírta nekem továbbra is. De, pl. a nődokim, amikor elkezdtem neki mesélni a metről, végig sem hallgatott, egyre csak jött a closty-val meg minden. Mondtam oké, így is jó, akkor addig nem megyek hozzá amég valamennyire rendbe nem jövök. Mértem a hőm szorgalmasan és amikor stabilok lettek a ciklusok, elballagtam megint a nődokimhoz és kértem hogy UH-zon meg, mert nem jön a baba, stb. És tudjátok mi lett az eredmény?! Egy árva ciszta nem volt a petefészkemben és a nyálkahártya is megfelelő volt! Meggyógyultam. A következő hónapban kaptam closty-t (9 hónap után ez volt az első stimus hónap) és itt van a baba, hétfőn találkoztam vele először.
Szóval csak nyugodtság és csak előre nézzetek. Szerezzétek meg a metet, diétázzatok, mozogjatok, adjatok egy bő fél évet és utána már minden lehet.
Üdv:
Monee