Új privát üzeneted érkezett!

igen látszott szezso rajtad, hogy te keresel valami okot, amit meg lehetne oldani.

sajnálom a sikertelen hónapokat. de sokszor teljesen egészséges emberek is éveket várnak, sajna ezt nem tudjuk irányítani. nagyon drukkolok!

terheléses vércukor és inzulin nem árthat. államiban nem fogják neked megcsinálni, menj a mensbe, 5000 forint kb, ennyit megér.

nézesd azért meg, hogy teljesen megnyugodjál.

Ági mindenki olyan kezelést kap, amilyen dokihoz megy, nincs egységes protokoll ezügyben egyenlőre.

Kép

Kép
rejo

Monyo: Szerencsére nekem az "enyhébb" formája van a Leidennek, így nem kell szúrnom magam egyenlőre, csak majd akkor ha esetleg vmi komplikáció lesz (pl. toxémia). Egyébként csak időnként vérvételre kell mennem a haematológushoz.
Volt a családban valakinek trombózisa? Ha igen, akkor simán kaphatsz beutalót egy ilyen kivizsgálásra. Sajna egy átlagos vérvizsgálat ehhez nem elég. DNS teszt kell és még egy csomó minden, amit alapból nem szoktak nézni, mert elég drága (pl. VIII véralvadási faktor).

Kép

Kép
bettica

bettika senkinek nem volt trombozisa a csaladban.a nagymamam verzekeny,apukam pedig tobb mint 10 eve veralvadasgatlot szed az erszukuletere.ennyi tobbet nem tudok.
gondolom a dns tesztnek csillagoseg ara van.nem hiszem hogy azt ki tudnam fizetni. :cry: azert utannaerdeklodok.koszi

Kép
monyo83

Monyo: Nem tudom, hogy a véralvadásgátlót miként és hogyan szokták még alkalmazni, de apud olyat szed, akkor azért el kell gondolkodni rajta, hogy nincs-e nála tényleg ilyesmi probléma. Kérdezd meg tőle, az a biztos.
Nem tudom, hogy nálatok milyen az eü, de nálunk tb finanszírozta a dns tesztet, ami ha jól tudom az 5 marker esetén kb 25ezer forint lett volna. Ez csak a dns teszt ára volt tavaly. Kérdezz rá, hogy nálatok mik a lehetőségek...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok,

hú, annyit írtatok, h alig győztem visszaolvasni!

Dera: nekem a 120 as inzulinom 26 körüli és 3*500 metet felírtak rögtön. igaz emellett a hormonjaim rosszak és a pfészkeim is cystásak.

Árnika: ez tök érdekes, de a met tényleg elmúlassza az 1napi fejfájást. nekem met előtt menszi első napján mindig fájt, de most már nem!

Charlott: most sajna nem volt időm írni neked a szemműtéttel kapcs-ban. én a bécsi úton voltam opticmednél. nagyon elégedett voltam velük. az első vizsg-ra legyen kísérőd, mert pupillatágítót kapsz, és akkor kicsit rosszabbul látsz majd. nekem a párom talán jobban félt mint én, és a kivizsgálásoknál végég mellettem volt, végig ő is kérdezgetett és azt mondta, h őt teljesen meggyőzték a szakértelmükről! nagyon alaposan kivizsgálnak!! mindenről tájékoztatnak!!
a műtét az núdli! kaptam a műtét előtt egy xanaxot és már a műtét után hazafele a kocsiban már majdnem elaludtam mire a Blahára értünk, úgy megnyugodtam!!! :lol: én kicsit belázasodtam, és végigaludtam az első 4 napot, mert én mindvégig bekapkodtam a fájdalomcsillapítót, h tuti amit biztos. csak enni kelltem fel, és a kontrolra vittek !
szerezz be egy baromi jó és nagy napszemcsit!! 100% uv szűrőst, a legsötétebbet és szerintem kell a nagy!!! első napokban mikor kontrollra vittek még baseball sapka is volt rajtam és csukott szemmel mentem , úgy vezettek! kicsit rossz lesz, olyan, mint amikor hagymát pucolsz, úgy fog égni, és viszketni! de túl lehet élni! ezt én mondom, aki nem bírja a fájdalmat !! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinkeb: Én is a Bécsi úton voltam! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Tényleg sokat írtatok!

Rambóka, így már értem, köszönöm szépen a szemléletes választ!

Luca, neked is köszönöm! És amit priviben írtál, igen kérem szépen, kivéve a diétás cuccot, mert 15-én megyek Andihoz tanácsadásra!;-)

Czinkeb, jó hogy leírtad a tapasztalataidat, most nem tudok dönteni, hogy műtét legyen vagy egy újabb szemüveg (1,5 éve csináltattam utóljára szemüveget az is közel 100 ezerre rúgot)!

Nos, Tünde válaszolt a levelemre, ma indult újra az Arwen torna (én sajna ma ügyeletes vagyok, mint minden hétfőn) remélem jövő hét szerdától tudok majd menni!

Puszi mindenkinek!
Vendég

ja,

Rambóka: nagyon jól szemléltetted Tücsinek a témát!! :wink:

Tücsi: a műtét viszont szemenként kb 130e, és mint minden műtétnek van veszélye, és vkinél visszaromlik egy picit és lehet, h utána nem lehet lencsét használni...stb tehát nehéz döntés!!!
mindenesetre én a -7 es szememmel kis vakegér voltam, nem mertem utcára menni szemüveg v lencse nélkül. a lencse meg kicsit odavágta a szemem, a szemcsit meg nem szerettem. :roll:
nekem nagyon megérte!!
viszont hallottam olyat, h vki tök extrákat kér a szemüveglencsére, jó drágán és közben meg nem rakják rá!!! pl mit tudom én : karcmentesség, v tükröződés stb. egy olyan szemüveges ismerős mondta, akinek az egyik ismerőse egy visionexpressz-be dolgozik. nem akarom a hírüket rontani, én is alig akartam elhinni!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb!
A visonexpresszbe már jó ideje nem járok, többször csalódtam bennük! A Károly krt-on van egy Fotex bolt ott csináltattam legutóbb szemüveget és nagyon elégedett voltam: ez volt az első hely ahol olyan szépen belecsiszolták a -4,5-es lencsét a szemüvegkeretbe, hogy egy milimétert sem lógott ki a keretből (a lencse vastagságára gondolok), remélem most is így lesz! Mert közben úgy döntöttem, hogy az idén még maradok a szemüvegnél, most még lombikra is kell pénz! Köszi, hogy leírtad a véleményed, itt mindig olyan hasznos infók vannak, még akkor is ha nem pcos-ról van szó, ezért is szeretem ezt a topicot!;-)
Vendég

Jaj a legfontosabb: voltál UH-on, vagy du. mész???
Vendég

Rejo:
De szépen megfogalmaztad, milyen gusztustalanságokkal van tele a fejem/dekoltázsom, vállam! :lol:

Kép
Kép
zazzy

Egy kérdés!!!
Aki szedi a metet annak idővel a szőrősödés is megszűnik?
szoriagi

Monee, kicsit későn, de annál hatalmasabb Gratula neked!
Ügyesek voltatok! :wink:

Ági, megszűnni nem fog, de csökkeni fog. Nekem kb. 6 hónap után csökkent.

Kép
apple

apple:
Köszi a választ. Rád milyen hatással van a met.? Mióta szeded? Peteérés van? Érdekelne minden ha nem gond.
Mégegyszer köszi. Kép
szoriagi

Szia Ági!

Bár nem tôlem kérdezted
:D
A hormonjaim tökéletesek lettek, van spontán peteérésem, fogytam, csökkent a bundázat. Szóval jobban érzem magam4

Lona
lona1

Sziasztok lányok!

Rendszeres babanet olvasó vagyok, írni nem szoktam, mert így is választ kapok a fejemben lévő kérdésekre.
Most viszont kérdeznék: van időpontom a diabetológus dr.nőhöz (Debrecenben)
Mi történik az első találkozáskor, mikor lesz vérvétel és terhelés?
Ha már szedem a metformint mikor lehet a következő beültetés?(március?)
Várom a válaszotok
Vendég

Materna ha van leleted , vidd el , és a dokinő ( aki nagyon kedves és nem utolsó sorban profi) megbeszéli veled a továbbiakat.Javaslom a Füvészkert u. rendelőbe menj vérvételre, mert bár itt is sokan vannak, de méágis gyorsabb mint a másik.

Én a beültivel úgy vagyok, hogy nekem valószinü eddig emiatt nem sikerült. Bár nem tudom nálatok mi a gond , de a dokinő azt is elmondja , hogyha helyrejössz ( ami akár hat hónap is lehet) akkor akár spontán is összejöhet.
Szóval bár tudom sok a hat hónap, de azt hiszem megéri várni , mint lombikra menni gyorsan.
Itt Tücsi is megvárja a kontrollt, és én is várok még pár hónapot mielött újra mennék.

Zazzy te mázlista vagy, hogy ilyen sokat fogytál hamar, nekem vhogy lemenni nem akar olyan gyorsan, mint ahogy feljött a piszok.

Ági bejelentkeztél a dokinőhöz?
A szörösödésre nekem ő azt mondta, hogy a legkésöbb :twisted: azon vehető észre javulás,.

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

lona 1 :
Te mióta szeded a metet?
Mellette csinálod a fogyókúrát és a mozgást is?
Remélem én is ezt mondhatom pár hónap múlva magamról "nekem bevált".
Akkor neked már csak a babára kell várni!?
Sok sikert kívánok!!!! Kép
Ági
szoriagi

árnika:
Igen bejelentkeztem (Debrecenbe), jövőhéten kell mennem.
Te is oda jársz?(bár már lehet hogy kérdeztem, csak annyi mindenkivel beszéltem, hogy már nem is tudom.....)
Írj valamit vele kapcsolatban.
köszi
szoriagi

Ági, nálam lassan indult be a javulás (én a vékonyabb emberek kategóriájába tartozom és náluk elvileg lassaban hat a met). 3. hónap után romlott a helyzet, akkor volt egy hosszabb ciklusom, jöttek a pattik, és hullott a hajam. De a 4. hónaptól beállt 30-35 napra. 6. hónaptól megszűnt a hajhullás és csökkent a szőrösödés majd az arcom is szebb lett. Ez a 8. hónapja, h szedem. Az elején elég sokat hipóztam, sőt nem csak az elején hanem egész a 6-7. hónapig. Peteérésem a hőgörbe szerint 3 hónapja van. Tesztoszteron hormonom tökéletes lett, de az LH FSH nagyon lassan javul.
Én mindig is mozogtam heti 2x-3x eljártam tornázni. Diátát nem nagyon tudom tartani, én inkább a mértékletesség híve vagyok. Ha édeset kívánok, eszek egy diabetikus csokit, vagy egy kis turó rudit. Naponta megvan az 5 étkezés.
Remélem mindent leírtam, de ha érdekel még vmi, nyugodtan kérdezz!
Kitartás!!!

Kép
apple

Lafi, ++++++++++ gondolunk Rád!

Kép
apple

Ági!

Igen, babára várok, köszi! :D
2006. március 20-a óta szedem a metet, de teljes adagban (nálam 3x500) július vége óta. Nem tudtam gyorsabban emelni, mert nagyon hipóztam, hányingerem volt. Teljesen még nem vagyok rendben, most nézzük meg újra a terheléses inzulint és cukrot. Ha nem javult megfelelôen, akkor mást kapok. A többi dolgot rendbetette a met.
A diétát tartom (bár biztos nem tökéletesen), viszont nem sportolok.... szégyen, gyalázat.
Kívánom, hogy neked is beváljon a gyogyi!

Lona
lona1

Ági!

Nem 2006 hanem 2007. márciusa óta szedem!
Jobb lesz ha most már lefekszem aludni...

Lona
lona1

apple:
köszönöm a válaszod.
De mit jelent az hogy "hipóztam"?
Talán a mellékhatásai a metnek?
szoriagi

Bocsi apple, a fenti kérdést lona 1-nek szántam.

Sajnos halványlila gőzöm sincs hogy nekem mit fog javasolni a dokinő.
Mi van olyankor ha terheléses cukor jó, a hormonok jók, csak a ciszta, a haskörüli hízás (5-7 kg plusz), zsíros haj, enyhén pattanásos bőr van na, meg a lényeg, hogy egyáltalán nincs vérzésem.
Már csak egy párnap és többet tudok mondani . Bár előbb még a véreredményre is szükség van ahhoz hogy tudjon mit mondani.
szoriagi

Árnika!

Köszi az infot.
A spontánban nem bízok, mert apát is tuningolják(szerencsére sikeresen), ezért egyből a lombik jött szóba.
Kettőn vagyok túl és a harmadikat tutira akarom. 7 éve várunk babaára, mégis ezek a hónapok a leghosszabbak.

Lányok!
Ja, és engem is tökre dühít, hogy amikor megemlítettem belgyógyászat-endokrin kutakodást a dokimnak, azt mondta felesleges! őrület
Vendég

Sziasztok!

Kedves újak!

Ezek a dühöngések (miért nem kezelnek jól, miért nem foglalkozik a doki a PCO-val, miért nincs egységes protokol a kezelésre) szerintem időről időre elővesznek mindenkit. Sajna, azt kell mondani, hogy felesleges ezzel foglalkozni, mert ez egyszerűen így van most nálunk és csak hosszú évek kitartó munkájával lehet változtatni rajta. Ezen vannak pl. Norkáék...
A megoldás az amit itt a legtöbben választottak, hogy 1. keresünk egy olyan dokit aki tényleg képben van endokrin és nőgyógyászati szempontból (pl. az orvosok a Mens Mentis-ben) vagy 2. a saját szakállunkra dolgozunk és talpalunk, amég el nem érjük az eredményt.

Én vagyok most a legújabb babás a brancsban. Nekünk -már azt mondom- hamar jött a baba. Talán mert én még elég fiatal vagyok és sikerült elcsípni időben a bajságot, nem rondíthatott bennem mindent össze, ezért jött 9 hónap után a bébi. DE! Pl. én is csak úgy jutottam el idáig, hogy hallgattam a megérzésemre, hallgattam a lányokra és a tapasztalatokra és kijártam magamnak a metet. Sajna az van, hogy hazudni is kellett néha miatta, de már akkor sem érdekelt, mert így legalább nem vették el a lehetőséget tőlem hogy meggyógyuljak.
Az én esetemben egy olyan diabetológus írta fel a metet, aki már kezelt nőket ezzel a betegséggel és sikeres volt, mert a legtöbb hamar bebabásodott. Ő adta a papírt a házidokimnak, aki némi győzködés után felírta nekem továbbra is. De, pl. a nődokim, amikor elkezdtem neki mesélni a metről, végig sem hallgatott, egyre csak jött a closty-val meg minden. Mondtam oké, így is jó, akkor addig nem megyek hozzá amég valamennyire rendbe nem jövök. Mértem a hőm szorgalmasan és amikor stabilok lettek a ciklusok, elballagtam megint a nődokimhoz és kértem hogy UH-zon meg, mert nem jön a baba, stb. És tudjátok mi lett az eredmény?! Egy árva ciszta nem volt a petefészkemben és a nyálkahártya is megfelelő volt! Meggyógyultam. A következő hónapban kaptam closty-t (9 hónap után ez volt az első stimus hónap) és itt van a baba, hétfőn találkoztam vele először. :lol:

Szóval csak nyugodtság és csak előre nézzetek. Szerezzétek meg a metet, diétázzatok, mozogjatok, adjatok egy bő fél évet és utána már minden lehet. :D

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szoriagi!

A hypozás az az állapot, amikor a túl sok inzulin hatására az embernek leesik a vércukra és rosszul van. Jellemző tünetek a gyengeség, remegés, szédülés, ájulás. Némi gyorsan felszívódó cukor segítségével helyre lehet hozni, de nagyon kellemetlen amikor van. A met csinál ilyen - a szép nevén - hypoglikémiás rohamokat, de aztán ahogy lassan hozzászokik az ember az adaghoz, elmúlnak. Ezért nem szabad pl. teljes adaggal kezdeni a metet, mert full rosszul van az ember tőle.

Monee

Monee

monee85

sziasztok.

monne anyira szepen leirtad :cry: (meghatodas)

a terheleses inzulinvizsgalatot a ciklus barmelyik napjan elvegzik?nekem eloszor a 3. nap volt.
most ha lehet akkor a 24 ik napi hormonokkal egyutt nezetnem meg.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Hú, lányok nagyon egyéni, hogy kinél mennyi időre van szüksége a metnek! Én is egy viszonylag vékonyka lány vagyok alapból. Asszem júniusban kezdtem el szedni a metet, kicsik voltak a hormon eredményekben az eltérések, az inzulinom elvileg teljesen rendben volt, "csak" ciklusom nem igazán volt és a petefészkeim voltak csúnyán cisztásak. Azelőtt 90-140 napos ciklusaim voltak, és amint elkezdtem szedni a metet, egyből lecsökkent a hossza először kb. 45 napra, majd "beállt" 32-33-ra. Októberben teszteltem pozitívat ;) Tehát nekem kb 5 hónap kellett a javuláshoz...

Pussza

Kép

Kép
bettica

Monyo!

Figyu. Igazán nem szeretnék semmit mondani, csak egyszerűen sajnálom ami Veled történt. Ha jól értettem ez nem az első volt. :cry:

Viszont egyetlen jó oldala van rövid távon a dolognak talán. Tudod, hogy tudsz terhes lenni! Az utóbbi időben ennek a gondolata gyötört a leginkább engem, hogy mivel még sosem voltam terhes, baromira aggódtam az miatt, hogy soha nem lehetek az. Talán nem alaptalan volt a félelmem, hiszen ez is pudingpróba, amég nem próbálod ki, nem tudod hogy sikerülhet-e valaha is.

Szerintem a terhelésnek tök mindegy hogy milyen nap van, nem ciklus függő a dolog, akármikor meg lehet csinálni.
Remélem kapsz metet és nem gördítenek akadályt eléd!

Az én helyzetem annak idején kicsit hasonló volt Betticáéhoz, jók voltak a hormon értékeim, a terheléses cukrom is, viszont a terheléses inzulin nem túl jó eredménye miatt felírta a doktornő nekem a metet. Még mindig azt gondolom, hogy nagyon nagy szerencsém volt vele.

Gyere gyakran hozzánk! Tudod, 2008 a mi évünk!

Monee

Monee

monee85

Monee: Én is így voltam vele. Azért hajlottam már a HSG-re is, csak amíg nem volt rendes ciklusom nem akartam belemenni, aztán meg már nem volt rá szükség ;)

Pogi: Hol vagy? Minden rendben? Tud róla valaki valamit?

Kép

Kép
bettica

Anyoonak köszönet az infóért:

"Lafitól kaptam smst, túl van a műtéten, most tolták ki a műtőből!"

Kép

Kép
bettica

monee koszi.
hat igen teherbe tudok esni es ez mekkora szerencse,igen...igy gondoltam az elsonel.ma mar nem vagyok ettol anyira boldog,mert az hogy terhes tudok lenni egyaltalan nem jelenti azt hogy meg is szulom a babat.
mostmar inkabb kezd zavarni hogy mert nem marad meg.
szedem a metet egy eve.most azt szeretnem ellenorizni hogy hogy all az inzulinom.

Kép
monyo83

Köszönöm csajok a felvilágosítást.
Úgy szeretem olvasgatni a történeteket, plána azokat amelyek babásodással érnek véget.
Azon gondolkodtam a múlt nap, hogy ha valakinek már egyszer segített a met-diéta-mozgás és babás lett, azoknak kell-e szülésután is diétázni?!
szoriagi

Szoriagi: Persze hogy kell! Az inzulin miatt... Gondolom nem akarsz öregkorodra cukros lenni :roll:

Kép

Kép
bettica

Szoriági!

A PCOS nem múlik el!!!! Sajnos! :(
Szülés után ott folytatódik, ahol abbamaradt. :evil:
A met nem babacsináló vitamin, szedni kell utána is. Meg életmódváltás is kéne. De ez a legnehezebb! Pláne szülés után! Majd meglátod! :wink:

Monyo!

Véralvadási zavarra vizsgáltak már? Nem csak a Leyden mutáció okozhat sorozatos vetéléseket!
A PCOS is bekavarhat egy PAI-1 nevű faktornál, a met ezt is gatyába tudja rázni.
Ha mégy dokihoz kérdezz rá! Nem tudom, h. hol tudják vizsgálni.

Apple!

Rendben van a tesztoszteronod? Örülök, h. végre te is a javulás útjára léptél!

rambóka

Csajok!

Most találtam, célszerű kinyomtatni és elvinni a körzeti orvoshoz, ha vmilyen labort szeretnétek kérni, mert fel van sorolva az összes általa kérhető ill. nem kérhető laborvizsgálat!!!!! Így már nincs apelláta! :twisted:
Ráadásul még a kód is ott van mellette!!!! :wink:

http://www.labtestonline.hu/news3.html

rambóka

Sziasztok!!!!

Odaát írtam a tegnapi kontrol vizsgálatról!!!

Monyó! Az IR vizsgálatnak tök mindegy mikor végzik el!!! Előtte viszont kb. két napra el kell hagyni a metet!

Sziasztok újak!!! Jó helyre jöttetek, de tényleg!!!

Monee!!! Bakker, Norka írta, hogy lehet jelentkezni a metforminos bébi mozira, a 2008-ra........ Elbőgtem magam, mikor olvastam. Te is benne leszel hallod-e!!! Hihihihihihihihihihihihihihihihi Tök jó érzés! Valamikor valami szép pocis fotót is csináltatnom kell hamarosan. :lol: :oops: :lol: :oops:
Vendég

ramboka 10eve voltam korhazban ket hetet ott neztek hogy alvad a verem.emlekszem szanaszet szurkaltak.azota nem voltam veralvadasi vizsgalaton.Rakerdezek a dokinal.

monacska abba kell hagyni a metet?ez nem is tudtam :shock: most 1000mg ot szedek emeltem picit :oops:

Kép
monyo83

Sziasztok

Ági igen én Valicskó dr.nőhöz járok. Nagyon aranyos , és nem utolsó sorban pcoban profi. Én nem igazán tudtam vinni neki semmi leletet, de már vérvétel nélkül is elmondta hogy nagy a valószinüsége, ami sajna be is igazolodott.

Materna nálunk is volt gond apával, de gyógyival helyrehozták. Én a helyedben ha kiderül hogy pcos vagy, elhalasztanám a lombikot. Tudom nehéz várni, de jobb százszor mint egy sikertelen lombik. Sajnos tapasztalatból írom.

Lányok én is itt hallottam elöször a pco-ról, és bizony hazudtam amikor kértem a beutalót, de juszt sem fogom szégyelni!! Szégyeljék az orvosok magukat akik egy egyszerű vérvétellel rájöhettek volna ., és akiknek köszönhetem ezeket az elvesztegetett éveket (testileg és lelkileg) és a jó pár százezer forint kidobását.

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Igen, mert a met mellett fals eredméynt fogsz kapni!

Legalábbis ezek az én utcsó emlékeim, hogy kb. két nappal előtte abba kell hagyni, és diéta mentesen étkezni, úgy menni vérvételre!

De a régebbiek fognak javítani, ha nem jól tudom. Kicsit elbizonytalanodtam most hirtelen, de akárhogyan kutatok a fejemben, az van bennem, hogy abba kell hagyni előtte, hogy kiderüljön mekkora a jvaulás!

Az emeléssel nekem bajom nincs, hamarosan úgy is kiderül, hogy jól tettted-e!!! :)

Nem örülök, hogy végül itt kötöttél ki, de mégis szívből örülök, hogy itt vagy! És azt szeretném, hogy hamarosan együtt örülhessünk Nektek! Drukkkkk
Vendég

monácska én sem vagyok biztos benne, de én meg úgy emlékszem, nem kellelhagyni a metet terheléses vizsgálat előtt...csak műtétek előtt

én legalábbis eddig egyszer sem hagytam abba a metet terheléses vizsgálat miatt, igaz én nagyon kis adagban szedem...

asszem mikor egyszer norkával voltam, ő abbahyagta, mert azt mondta, ennyi cukor+gyógyi tuti fosás lenne....

de pl. terhesen ha csinálják a terhelésest, azpk a csajok nem hagyták abba vizsgálat előtt, akik szedték a metet...és nem lett fals eredmény.

passz. meg kéne kérdezni tűű dokit megint... :oops:

Kép

Kép
rejo

Rejó, de ők nem is inzulint nézettek...........

Nem tom, de most már egyre jobban foglalkoztat engem is a kérdés!!!

Remélem hamarosan kiderül!
Vendég

sziasztok,
a metet hsg előtt kell abbahagyni 1-2 nappal, mert kontrasztanyagos vizsg.
az ir előtt nem kell abbahagyni, este beveszed a szokásos adagot, reggel éhgyomorral vérvétel 0 és 120 perces , majd mind után reggeli + met mehet. hiszen reggel a metet kajóval veszed be, és vérvételre meg éhgy-al mész. :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

na koszi mar kezdtem megijedni,hogy vitat valtok ki.

szoval este beveszem a metet es reggel megyek vervetelre ertem.asszem egyutt fogom csinaltatni a hormonokkal,legalabb nem szurnak anyiszor(mindig rosszul vagyok a vervetelnel,tufobiam van vagy mi)ugyis 2 het mulva megyke vervetlre akkor megmondom a dokinak hogy terhelesest is akarok.

czinkeb este szoktam bevenni lefekves elott.

van esteleg valami otletetek hogy mit lehet nezni peteeres utan.?progit azt tuti,szeretnem meg a tesztoszteronom(a multkor ez nagyon rosz volt)proklatin,Tsh lehet a peteres utan?ostraidol?

Kép
monyo83

Hát csajok én úgy emlékszem hogy arról volt szó hogy a terhelés előtti napon abba kell hagyni a metet, mert semmi értelme az egész terheléses vizsgálatnak, ha a met mesterségesen úgyis lenyomja az értékeket.

Talán Norka vagy Rambóka tudna ebben nekünk segíteni.

Czinkeb.!

Hogy vagy? Hol tartotok most?

Monee

Monee

monee85

Monee én utoljára mettel csináltattam terheléses vizsgálatot, cukrot is és inzulint is, és nem nyomta le a met SEMMENNYIVEL az inzulinomat meg a cukromat....ezért is kaptam avandametet.

egyébként nekem most kell mennem sürgősen a héten terheléses vizsgálatra, úgyhogy nálam időszerű a kérdés! ma be is jelentkezek, megkérdezem Angélától, ő meg Tűűdokitól...

de én úgy emlékszem az utolsó vizsgálat előtt megkérdeztem, és azt mondták ne csináljak semmi extrát, csak úgy mint eddig éltem, úgy menjek vérvételre. tehát ne hagyjam el a gyógyit.

tervez valaki a héten terheléses vizsgálatot? Hogy ne unatkozzak... :lol:

Kép

Kép
rejo

esti metet beveszitek, a reggelit meg reggeli kajóval már a vérvétel cicó után.

Monyo: 3. napi hormonok lehetnek iránymutatók ill 21. (volt e peteérés?) , cukor és ir szempontjából mindegy, h mikor.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Bocsánat Czinki, csak egy kiegészítés ;) : Persze a 21. csak akkor, ha 14. napon volt a pé. Egybként a pé után kb egy héttel ;)

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?