Hú, mennyit írtatok!
Köszi a dícséreteket!
Haga írt, hogy jól van a baba, ő nem annyira. Azt nem írta, mi baja. Viszont nem nagyon fog jönni. Lehet, hogy majd megint csinálom a táblát, ha szeretnétek.
Tényleg, nem akarnánk vmikor talizni?!?
Tündi
Nagy-nagy gratula Balázs babához!! Sok-sok tejcsit, sok boldogságot és nyugodt éjszakákat!!
Szilvi
Örülök, hogy minden rendben Marcival! Szerintem majd oda menjetek, ahova tuti odaértek.
Szopi miatt meg előre ne parázz!! Sőt, később se!!
Ha nem lesz elég, akkor majd eszik tápit. Ugyanolyan egészséges lesz tőle. Ja, pont a napokban olvasgattam a húgom feljegyzéseit, amiket még a fia születése után írogatott (16 éve). Ő már 2 hónaposan kapott almalevet, narancslevet.
Hát ennyit változtak a dolgok. Sőt, szerintem ő is tudott volna sokkal tovább szoptatni, mint 3 hónap, ha nem adja fel. Csak akkor még másképp mentek a dolgok.
Hú, ez a szárnyas hangyás dolog elég durva lehetett!
Nelli, Timi
Érdekes, hogy én sem voltam egy nagy ivó, és sajnos most sem vagyok az. Viszont szoptatáskor sem ittam többet, mégis volt tejem. Tehát, én úgy gondolom, hogy ez nagyrészt alkati kérdés. De nekem bejött a Laktoherb meg a homeos bogyó. Mással nem nagyon segítettem rá. Most már csak 2x szopik Réka, de az esti már két napja kb. fél percig tart.
Lehet, hogy lassan elhagyja azt is.
Amúgy Fici is nagyon keveset szopott egyszerre. Úgy átlagban 70-90 között. És mégis szépen fejlődött.
Nelli, tényleg igazad lehet, hogy fejben dől el, mert én abszolút nem paráztam, hogy nem lesz tejem. Először csak a 3 hós fejlődési ugrásnál tojtam be, de aztán azt is lerendeztem.
Nem is volt gond.
Timi! Mindenképp a dokival írass tápszert! Ilyenkor még HA tápikat kapnak, és ilyet csak doki írhat fel, asszem. Ha közel laknál, odaadnám, ami nekem megmaradt, mert Fici nem ette meg.
Itt vannak Fici súlyai az első 6. hónapban, hátha segít:
Születéskor: 2620 gramm
1. hó: 3580 gramm
2. hó: 4680 gramm
3. hó: 5440 gramm
4. hó: 6080 gramm
5. hó: 6520 gramm
6. hó: 6740 gramm
Orrdugulásra nekünk a Sterimar-t ajánlotta a védőnő. A DM-ben lehet kapni. Sima, sós tengervíz.
Nelli! Az én hajam is nagyon hullott. Elég sokáig, de nem szedtem rá semmit. Egy idő (1-2 hónap) után elmúlt magától. Én nem adattam be neki semmi választhatót eddig. De nincs is nagyobb testvér, aki hazahozhatná, meg közösségbe sem jár Fici. Mi most a bárányhimlő meg a kullancs ellenit fogjuk beadatni.
Szilcsi
Sackóról azóta sincs hír?? Boldi nagyon ügyes, hogy már így rázza a csörgőt, meg forgolódik. Fici elég lassan haladt az elején, na de most!!
Habár megnéztem, és 4hó 1hét 3naposan fordult hasra először. Azért nem rossz!
Fici is kétszer aludt ilyen idősen napközben. Délelőtt fél-egy órát, meg kora délután 1-1,5 órát.
Mona
Dani akkor lázas, ha 38 fölé megy a hője. Ilyen kicsiknél még normális a 37,akármennyi.
Hú, jó sokat kajál!!
Kis hurkamanó Dani baba! Ez aztán a szép kaki!! Fici hányszor csinált ilyet…
Vírusra nem is jó az antibiotikum! Jó a dokinéni, hogy nem adott. A calcimusc-ot Fici is szereti. De minden más gyógyszert is.
Jobbulást Daninak!!
Boboka
Kristóffal mi újság?? Mennyit gyarapodott?? Mikor vihetitek haza??
Wish
Szia!! Hát gondolom, mennyire nincs időd. Láttam, hogy a Kaálisba írogatsz, két topikba meg lehetetlenség írni. Azért örülök, hogy bejelentkeztél! Látom, Balázs nagyon virgonc egy kisfickó!! Már állna fel!?!
Nem semmi!! Tényleg olyan nehéz választani, amikor az ember képeket rakna fel. Nincs vhol albumod a neten?? És lassan már 7 hónapos lesz a kislegény?!? Hogy repül az idő! Nagyon szép baba.
Tiza
Azt hittem, költöztök már, azért nem jössz.
Akartam kérdezni, hogy mennyire kell még a mérleg. Ui. mi már nem járunk havonta tanácsadásra, és Ficit nem tudom a rendes mérlegre rárakni, viszont jó lenne tudni, mennyi a súlya. Ha még kell, akkor nem gond, de ha már nem, akkor elmennék érte.
50-60 dkg hízás nagyon jó! Tényleg, képet nem is raktál!! Pedig bizti nagyot nőtt már Marci. A cumisüveget Fici sem fogadta el. Csak nagyon az elején, mikor az antibiotikum miatt Normaflore-t is adtam neki. Azt lefejt anyatejben, cumisüvegből kapta. Jó, hogy terhesen még azon gondolkodtam, mennyi cumisüveg kellene, aztán szinte egyet sem használtam.
Na jó, most abban melegítem a vizét.
Nagyon ügyi, hogy már forgolódik! Látod, nem gond, hogy nem szeret hason feküdni.
Képzeld, hogy én sem vagyok több (max. 1-2 kilóval néha), mint szülés előtt, mégis a pocakom nagyobb lett. Ráadásul olyan ronda lógos rajta a bőrke.
Ez az, amit letornázni sem lehet. Szerintem.
Emma
Kérünk keresztelős képeket!!
Rólunk: Mint írtam, Fici 14-én, vasárnap betaknyosodott. Valszeg Apa fertőzte meg. Akkor éjjel nem sokat aludtunk. Reggelre már hőemelkedése volt, majd napközben volt 38 fok is a hője. Mivel nem akartam, hogy belázasodjon, kapott egy kúpot. Le is ment szépen a hője. Doki bácsi megnézte, de nem volt piros a torka, a tüdeje is tiszta volt. Kaptunk Cebion-t, Fenistil cseppeket meg Nasivin orrspray-t. Rendszeresen szívtuk az orrát, de nem sok jött belőle. Az is fehéres volt. Láza többet nem volt. Azt mondhatom, hogy mára meggyógyult. Tegnap szívtuk utoljára az orrát, ma meg már nem is szörcsögött, nem volt neki eldugulva. Elég lassan múlt el, de nem volt vészes az egész. Abszolút nem viselte meg a dolog. Ja, és hál’ Istennek most volt először beteg!! Nem számítva a születés utáni sárgasását. Viszont beszereztünk mi is egy hidegpárásítót, mert szerintem itt is száraz a levegő. Viszont vhol olvastam, – ha vki nem akarna költeni rá pénzt – hogy az ágy fölé terített tengeri sós vízbe és szódabikarbónába áztatott lepedő is segít.
Na, asszem elég belőlem!
Mingyá' szerkesztek egy táblát!