Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka na ezt nem tuttam. azt hittem ez is olyan mint a meforal, mercformin, stb. csak kicsit más az elnevezése, de amúgy ugyanaz.

ááá, sztem mi tavaszig nem fogunk meggyógyulni. Johannának nincs már láza, de mindkét gyerek köhög és folyik az orruk. nekem is. kész ez van, nem tudok már mit csinálni.

Tücsi mennyire csökkentetted le a met adagodat, hogy jól vagy?

Kép

Kép
rejo

hi-hi Rami akkor Johannát mi orosz ruletten nyertük! :lol:

Kép

Kép
rejo

Hmm azért ez többször sikerül mint gondolnád. a mi családunkban nagyon gyakori.

apukám úgy fogant, hogy válás után 3 évvel nagypapám meglátogatta nagymamámat, egy éjszaka volt, abból lett apu...nagypapám sokáig nem is akarta nevére venni, nem hitte el, de szerencsére apu úgy hasonlított rá mint egy tojás a másikra.

a másik családi legenda, nagymamám hogy lett: dédimama fasza csaj volt, (sztem rá ütöttem :wink: :lol: ), háborúban dédipapa é-olaszországban harcolt. mamának nagyon hiányzott, jómodúak voltak, egy kocsit megpakolt szalonnával -kolbásszal, befogta a lovakat, irány olaszország. menet közben persze elfogyott a kaja a határokon :wink: , de anniy maradt, hogy mikor odaért a táborba, a maradékból a táborvezető adott egy hét szabit dédipapának, meg egy külön sátrat. mama hazajött egy préselt havasi gyopárral az imakönyvében (mai napig megvan, én is láttam a gyopárt is, az imakönyvet is, úgyhogy igaz a törénet) meg hasában nagymamámmal, de akkor még nem tutták persze, csak mikor dédipapa hazajött várta itthon egy kislány. de tudtahogy az övé! :lol:

Kép

Kép
rejo

Öööööö..... Mi is Gergőt! :oops:
De akkor sem ez a gyerekcsinálás legcélszerűbb verziója! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

de állítólag nagyon hatásos. komolyan. sok helyen hallottam, olvastam, lehet benne valami. :roll:

de én sem ebben a módszerben bíznék...

Kép

Kép
rejo

Rejo!

Nem lenne célszerű Broncho-vaxom-ot szednetek?
Ez a leggyakoribb felsőlégúti bacik tokját tartalmazza, és segít kialakítani egy stabil immunválaszt a dögökre. (Lényegében olyasmi, mint az oltások, csak nem szúrnak!)
Vényköteles, úgyhogy dokival kell íratni. Johannának por alakút kérj, Dominak van kapszulás is, de ha nem szereti bevenni, akkor lehet, h. neki is jobb lenne a por!
Kb. 3700 Ft/3 havi adag
10 napig kell szedni minden hónapban, 3 hónapon keresztül.
Vírus ellen nem hat, de legalább segít elkerülni a bakteriális felülfertőzést!

rambóka

Rejoka, tetszik a történet!:-) Szombaton még csak 1* 500mg-ot vettem be vasárnap 1,5 szemet, ma reggel és délben felet és este is egy felet tervezek, de a javulás szerintem annak köszönhető, hogy (remélem nem kiabálom el) elmúlt a vírusfertőzésem! Azért ha most összejönne a baba, az nem orosz rulettes lenne mert szombaton is volt keksz meg a ma estét is kilátásba helyeztük apával;-) :oops:
Vendég

Rambóka: köszi , tudom, h nem gólya hozza a babát! :oops:

arra voltam kiváncsi, h pé előtti 2-3 napot jobb kihagyni, h a kiskatonák rendben és elegen legyenek, DE a nagy nap és rá 2 napra napi 1 szex legyen v több szex több esély? erre irányult a kérdésem! na, de mindegy, mert már tuti dinkának néztek :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinki: Figyi! Ha tudod, kb mikor lesz pé, akkor tényleg előtte 2 nap, közben és utána 2 nap. Így tuti nem lehet eltéveszteni. Egyébként, ha jól tudom, akkor a 2-3 nap elég az újratermelődéshez. A napi több ilyenkor nem feltétlenül jobb is. Szóval napi, 2 napi összebújással kiaknáztátok a spontán lehetőségeket ;)
(Nekünk az előtte 2 nappal, közben és utána 2 nappal stratégia bizonyult nyerőnek :oops: )

Kép

Kép
bettica

[quote="czinkeb."]R írta:czinkeb.ambóka: köszi , tudom, h nem gólya hozza a babát! :oops:

arra voltam kiváncsi, h pé előtti 2-3 napot jobb kihagyni, h a kiskatonák rendben és elegen legyenek, DE a nagy nap és rá 2 napra napi 1 szex legyen v több szex több esély? erre irányult a kérdésem! na, de mindegy, mert már tuti dinkának néztek :cry
:

Az aznapi elég cinkes, mert ha reggel volt ovud, akkor este már késő lehet, mert nem biztos, hogy belefértetek a 10-12 órába. Viszont a spermucik elélnek 3-4 napot is, tehát mindenképpen célszerű pé előtt is akciózni egyet...

Kép

Kép
bettica

hamár humor!
Sziasztok!
Mondtátok, hogy az endodokim kritikán alauli, pedig ezt még le sem írtam...
Közölte, hogy a nők 20%-a PCOS, így már nem igazán tudható, hogy ez betegség-e, vagy jelenség.ha valamiennyire gyakori felvetődik, hogy kezelni kell-e...
Néztem rá bénán és így "szépített", a jövőt felvázolva:
"... egyébként is olvastam, olyan 18. sz.-i irodalmi művet, amelyben a nők ajka feletti szőrzet erotikusnak van feltűntetve..."
lilianyuka

lilianyuka, jesszus! menekülj ettől a "dokitól"!! :shock:
Vendég

EZ AZ ENDODOKI TUTI HÜLYE!!!!!!!!! :twisted:
NEM KÜLDTED EL A BÜDÖS FENÉBE???????

Akkor ma hazamegyek a páromhoz, és megmondom neki, h az erotikus, ha szőrös vagyok, uh eldobom az epilálógépet ! :twisted: nem vagyok én mazovista, h szőrtelenítsem magam, mikor a szőr amúgy is szexi!!!!!! :shock: ez agyrém!!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Lili: Ne már! Ez kiábrándító! És ez nevezi magát orvosnak???
Azonnal keress egy normális orvost!
Ha a női népességnek a 20%-a pco-s, akkor nem kell kezelni, mert így tuti nem fog öröklődni. Ha lesz gyereke, akkor lesz, ha nem akkor meg nem? Vagy hogy is gondolta???!!
Ez egy vadb.rom, már bocsánat...
Azt a leborult szivarvégit neki!

Kép

Kép
bettica

[quote="czinkeb."]E írta:czinkeb.Z AZ ENDODOKI TUTI HÜLYE!!!!!!!!! :twisted:
NEM KÜLDTED EL A BÜDÖS FENÉBE???????

Akkor ma hazamegyek a páromhoz, és megmondom neki, h az erotikus, ha szőrös vagyok, uh eldobom az epilálógépet ! :twisted: nem vagyok én mazovista, h szőrtelenítsem magam, mikor a szőr amúgy is szexi!!!!!! :shock: ez agyrém!!!!

Jaj, Czinki, nagyon jót nevettem :lol: Hmm, elgondolkodtató :P

Kép

Kép
bettica

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY....

RAMBÓKA ÓHAJÁRA (HIHI:) NYITOTTAM EGY TOPIKOT...

PCO-sok diétázási nehézségei, receptek stb. címmel....

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=1862402#1862402

gyertek, kérdezzetek, meséljetek... azt hiszem ez a téma olyan, hogy mindenkit érint aki PCO-s ha akar babát, ha nem, ha már van babája ha még nincs, ha épp terhes, ha épp nem...

Ja :)

(visszaolvasni meg nem tudok... így midnenből kimaradok ami ebbe a topikban történik.. pedig nemsokára nálam is indul a metformin projekt... mihelyt rászánom magam, hoyg bejelentkezzek a diabetológiára...)

ja... és bocsi az elütésekért, ennyire fussa :)
Vendég

(ja... azért néhány hozzászólást visszaolvastam, és rájöttem, hogy a növekvő aggodalmam a szám fölött megjelenő szőrszálakról csak valami fura téveszme következménye és az volt a nem normális állapot amikor ugyanezek a szőrszálak a metformin mellett anno visszavonulót fújtak... tök jó...)
Vendég

Lányok!
Annyira röhögök! :lol: :lol:
Mi folyik itt? :lol: :lol:

Nekem is ilyen endodoki kell, aki meggyőzi a világ összes pasiját és nőjét, hogy a szőr kifejezetten erotikus és XXI-ik század női frigiditása és férfi impotenciája, abból adódik, hogy a nők és a férfiak karöltve, de azért mégis külön-külön gyantával, szörtelenítőgéppel, borotvával és egyéb kenceficével próbálnak újszölöttekre hasonló nunival, pöccsel, hónaljárokkal és lábbal, nem beszélve a seggről rendelkezni.
Hát persze, hogy elvesztődik az erotikus tartalom!!! :roll:

És én újra divatba jönnék!!! :shock: :lol:
Vendég

Na ma voltam endós dokimnál. Hát az értékeim elég érdekesek:

_________2006.09.18____2007.04.25.______2007.10.29
TSH:______ 1,48 ________ 1,928_____________ -
DHEAS: ____13,57 H - 16,30 H
FSH: 3,61 IU/L 3,96 mU/mL 4,69 IU/L
LH: 12,46 IU/L 9,08 mU/mL 22,32 IU/L
Prolaktin: 15,73 - 9,98
Ösztradiol: 53,9 58 36,8
Progeszteron: 1,1 0,3 1,0
Kortizol: 639 H - 675 H
Tesztoszteron: 1,15 H 1,58 H 1,01 H(szabad 27,25 H)

Kérek egy véleményt. A dokim megnézette a kalciumomat is a vesekövem miatt és elég magas lett, úgyhogy a jövő héten megyek mellékpajzsmirigy UH-ra valami hyperparathyroeis miatt. Azt mondta, hogy ez elég sok mindenért felelős lehet. Megnézeti, hogy nincs-e megnagyobbodva. El kéne mennem a nőgyógyihoz is, de nem fogok tudni időpontot kérni hozzá. Pedig most már kéne valami.

Ez a napi többszöri szex nálunk sem jött be, még régebben sem. Nincs ilyen nagy igényünk. :oops:

A szőr mondjon le...kivéve, ha szexi!

Hajrá orosz rulett!!! :D
vicky79
Budapest III. kerület

Szóval az adatok mégegyszer:

___________2006.09.18______2007.04.25.________2007.10.29
TSH:_________ 1,48___________1,928________________ -
DHEAS:_______13,57 H __________ - _____________16,30 H
FSH:__________3,61 IU/L______ 3,96 mU/mL _______ 4,69 IU/L
LH: __________12,46 IU/L______9,08 mU/mL_______22,32 IU/L
Prolaktin: ______15,73__________ - ______________ 9,98
Ösztradiol:______53,9__________58_______________36,8
Progeszteron:____1,1 _________ 0,3 _____________ 1,0
Kortizol:_______639 H________ - _____________ 675 H
Tesztoszteron:__1,15 H ________1,58 H _1,01 H(szabad 27,25 H)

Bocsi, így áttekinthetőbb...Mindjárt kitöltöm a pcos.hu-s tesztet
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, magas lh/fsh arány rendesen!Tesztoszteron nem magas, de nem is alacsony, progi alaoján volt pé...asszem. A többihez nem tudok mit mondani....Majd Kavicska, Rambóka!
Vendég

Szerinted volt pé-m? :D Nem is mertem elhinni, azt hittem, csak halucinálok. Hogy mitől lehetett a 45.napon?! Nem is érrtem. Ennek most nagyon örülök. Életem első kimutatott pé-je. Köszi Lafead.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Rejo, és mindenki, köszi a választ.
Én tulajdonképpen azért szeretném kezeltetni az inzlinrezisztenciát,hogy ne alakuljon át cukorbetegséggé.A baba már csak hab a tortán, ez volt az a lökés, amiért újra megindultam, hogy mégiscsak kezelni kellene!!!De eddig hiába kérdeztem az orvosokat, azt mondták, hogy nekem a metformin nem jó.
A doktornő most kimondottan a roziglitazon hatóanyagot ajánlotta.Úgy látszik, nem vagyunk egyformák, és nem jó mindenkinek a met, legalábbis nekem valamiért nem ajánlják.Állítólag azért, mert nem vagyok túlsúlyos.
Eddig úgy gondoltam, hogy a PCO-nak az oka az inzulinrezisztencia, de vannak még más tünetek is.Úgy látszik, nem jól gondoltam.Az lehet, hogy tényleg a terhességtől nem látták a cisztákat, de semmi más tünet sincs.A bőrömmel sincs semmi baj,a mensim mindig tökéletes volt, meg az 5. napi hormonok is jók voltak.Na, mindegy, az IR egyértelmű... és a baba is elhalt, most meg nem jön össze, ez is tény...Úgyhogy kellene valamit szednem, az teljesen biztos.Mégegyszer köszi, hogy segítettetek!
Vendég

Hol volt a pcos.hu-n az a teszt amit legutóbb mondtatok? Nem találom :(
vicky79
Budapest III. kerület

Bocsi, már számolni sem tudok...47.napon volt pé a ferty szerint. :?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nem tudom pontosan, mert iszonyat alacsony a progi, de hogy volt valami, sztem valószínű...nem biztos, hogy pé, nem tudom, de talán!
Vendég

Múltkor nekünk is bejött az orosz rulett!!!! :lol: :lol: :lol:
Aztán meg azóta sem... :( :( :(
Vendég

[quote="vicky79"]S írta:vicky79zóval az adatok mégegyszer:

___________2006.09.18______2007.04.25.________2007.10.29
TSH:_________ 1,48___________1,928________________ -
DHEAS:_______13,57 H __________ - _____________16,30 H
FSH:__________3,61 IU/L______ 3,96 mU/mL _______ 4,69 IU/L
LH: __________12,46 IU/L______9,08 mU/mL_______22,32 IU/L
Prolaktin: ______15,73__________ - ______________ 9,98
Ösztradiol:______53,9__________58_______________36,8
Progeszteron:____1,1 _________ 0,3 _____________ 1,0
Kortizol:_______639 H________ - _____________ 675 H
Tesztoszteron:__1,15 H ________1,58 H _1,01 H(szabad 27,25 H)

Ahogy Lafi is mondta az LH/FSH arányod brutális! :shock:
Sajnos ez a progeszteron érték nem utal PÉre. Ez nagyon kevés... :? Hát éppen nem nulla, de annyi...

ha nmol/l mértékegységben vesszük, akkor a PÉ 5-6 nak kell lenni.
Ha pedig ng/ml ben van megadva, akkor legalább 7nek, de az is nagyon halovány...

http://www.pcos.hu/pcos_survey.html a kitöltendő táblázat! :)
Vendég

Norka!

Tök jó a honlap!!!!! Sokkal egyértelműbb, kezelhetőbb! Legalábbis számomra!!!!
Vendég

A progeszteronnál megadott értékek a legleg alacsonyabbat jelentik.

Tekintettel arra, hogy nekem egy PÉnél 25 nmol/l volt.
Terhességemnél 139 volt.
Vendég

Vicky!

Minden vérvétel 3-5. napi??? Mert akkor tényleg iszonyat az lh/fsh arány, ilyet még nem is láttam!!!!
Lehet, hogy a mostani az nem a 3. napon lett levéve?????
Vendég

Vicky!
Most látom, hogy akkortájt volt PÉd a görbéd szerint???

Akkor lehet, hogy ez az LH/FSH arány pont az ovulációt jelzi!

Légyszi légyszi, írd már meg pontosan, hogy hányadik cn.-on volt a PÉ (görbe szerint) és hányadik napon vették le a vért!
Vendég

Most nézem a tickered............

Ha a vérvétel most volt, akkor az FSH/LH arány sajna nem mérvadó..............

Ti is így látjátok lányok?????
Vendég

Monácska asszem jól látod!

Vicky!
Tehát ma vették le a vért és a tickered szerint a 9-ik DPOn vagy. Ugye?
Mert akkor sajna nem volt PÉd! :(

Tedd fel a görbédet !
Vendég

igen addig nem lehet értékelni, míg nem tudjuk legalább a cn-t.

Vicky és értékeket csak akkor lehet összehasonlítani, ha ugyanazon a cn-en lett levéve.

kavicska én úgy emlékszem, azt írták a csajok, ha 3. napon van nézve progi,akkor 1 fölött azt jelenti pé volt az előző ciklusban, tuti. ha ciklus második felében, akkor minimum 15-t írt nekem Norka. 24-25-re azt mondta elég jó. viszont mértékegységet nem tudok. progit sem ugyanabban nézik? francba.

de 1-es progi ha ciklus második felében vagyunk semmiféle Pé-t nem mutat, sőőt. de magas Lh tényleg lehet pé előtt.

Kép

Kép
rejo

Rejokám.
Tetszik, ahogy elmorfondírozol az értékekről. :)

Tudtommal Mo-n két mértékegységben néznek progit. A fent leírtak.

Én egyetértek Norkával. (az ilyen öt-hatos-hetes értékek a leglegleg haloványabbak és labortól függ, hogy mit tekintenek alsó határnak).

Lehet most sem írtam le elég érthetően amit akartam.

Ez egy ilyen nap. Túl sokat vagyok egyedül. :? :lol: :lol:

Csak telefonálásközben hallom a saját hangom. :shock: :roll:
Vendég

Rejokám még egy gondolat!

Ha a progit a ciklus második felében nézik, pl 7 nappal az ovuláció után.
És az értéke: 25 nmol/l (akkor erről azt mondhatjuk, hogy egy viszonylag jó PÉ), de ha ez az érték ng/ml-ben van, akkor már egész kövér PÉ.

Ha a terhességi progit nézzük.

nmol/l ben 100 már igen jónak számít.

ng/ml-ben 50-es is isteni! :)

Szóval kb. ez a különbség a két mértékegység között!
Ez csak nagy általánosságban hozott példa volt.
Vendég

A két progis mértékegység között nem egészen 3-szoros a szorzó, ha jól emlékszem.

De hölgyeim és uraim, tessék már megnézni a www.pco-szindroma.hu -t, ugyanis mind a hormontábla (Rambóka által gondosan kibővítve, több mértékegységgel!), mind a teszt egyből megtalálható a jobb oldalán, nem kell bogarászni... :oops:
Vendég

ug/l.... ezzel proginál még nem találkoztam!

De ezek szerint ebben is mérik!

Norka, Rambóka!
Nagyon jó a táblázat!
Vendég

A mostani 10.17-én lett levéve, tehát a mostani a 44.cn (3 nappal pé előtt), a legutóbbi mag a 14. cn, de akkor nem volt pé. Sajnos nem túl jó összehasonlításnak a vérvétel, mert egyik sem 3. cn, nekem abból elég kevés van. Az LH tényleg lehet pé miatt. Melyiket befolyásolhatja még? Ilyenkor mennyinek kellene lennie a progeszteronnak?
vicky79
Budapest III. kerület

aranykavics: a progeszteron ng/ml-ben van.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky drága!

Ha valóban akkor volt levéve a vér és lettek nézve a hormonjaid, akkor ez magyarázza ezt a magas LHt. az FSHhoz viszonyítva.

Húha, akkor ez nagyon izgi.

Mutasd a görbéd légyszi légyszi! :)

Akkor elvileg ovuláció elött voltál egy picivel, akkor az 1-es ng/ml az rendben.

Görbét!!! :D
Vendég

Norka!

Tök jó a honlap!!! Tetszik!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

csipi
csipi78

Mutatom:

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

vicky: nem akalak megbántani, de ez vagy nem PÉ vagy ha az akkor nagyon gyengécske :( de inkább nem az...
Vendég

Sziasztok!
Tényleg jó a honlap!!!! A hormontáblázat már is sokat segített, mert a különböző mértékegységek gondot okoztak!

Vicky lh/fsh arányára adott válaszaitok kapcsán kérdezném (nekem 8xosa), mit okozhat ez a szervezetemben? Azon túl (mintha nem lenne elég!!), hogy szőrösödés, esetleg kopaszodás huú, de szívderítő ilyesmiről írni!
lilianyuka

Nem bántassz. Már kezdtem örülni, hogy végre beindul a szervezetem. Miből gondolod, hogy nem volt? :( Olyan rosszak a hormonértékek a ciklushoz képest? A hőm nem szokott még ilyen magasan sem lenni. Általában 36 körül van.
vicky79
Budapest III. kerület

vicky: csak ránéztem a görbédre (feltételeztem, hogy szabályosan mérted)... és ez ugott be

Érdekes módon a Met mellett nekem is megugrott az alaphőm... (aztán néhány hónap múlva jött a tökéletes PÉ is! Úgyhogy szerintem már az is szuper, hogy feljebb mászott az alaphőd!!!!!)

(bár fura ez az LH szint... hatalmasat ugrott... ki tudja... lehet, hogy a met kavar be a hődbe... nálam is fura dolgokat produkált pedig a hormonjaim már tök jók voltak)
Vendég

Vicky!
Szerintem lehetett egy gyenge PÉd!
Egy gyengécske luteális fázissal. De valahogy be kell induljon a gépezet! :)

Fel a fejjel, én is így kezdtem, aztán ciklusról ciklusra kialakult! :)

Pár napon (5-6) belül kialakul, hogy mi is a helyzet. :)

Jó éjt lányok!
Vendég

Lilianyuka!
Vetélést! :(
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?