Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy szorítottatok értem, értünk, és Timikának is külön köszi a hirhozást!
Ez történt: ma 1 hete délután elkezdtem vérezni, illetve szivárgó vérzés volt, sokat keményedett a hasam. Rögtön dobtam el mindent, fekvés. Estig nem javult a helyzet, illetve minimálisan, úgyhogy nem rohantunk a kórházba, de összepakoltam, ha mégis szükség lenne rá az éjszaka folyamán. Szombaton is pihivel kezdtem a napot, egy pizzasütés kivételével. Addigra az éjszakai pihinek köszönhetően a vérzés elállt, már majdnem megnyugodtam... Persze mindenz festés kellős közepette, a lakás szanaszét kupiban. Szombat délutánra ismét előjött a vétrezgetés, keményedések görcsökkel párosultak, majd sűrűsödtek, mire elkedztem észbekapni, hogy talán nézni kéne az órát. Amikor már a 3. 8 perces fájás jött, mondtam a férjemnek, hogy nem várunk tovább, kórház. Lezuhanyoztam, és mentünk. Szerencsére pont a saját dokim volt ügyeletben, megvizsgált, mondta hogy jól kinyílt a méhszájam, és hogy a vérzés is emiatt van, de az UH-n a baba rendben volt. KÉrdeztem hogy mégis mennyire vagyok nyitva, akkor mondta, hogy tuljadonképpen csak megrövidült a méhnyak, de így indul a tágulás. Hozzáteszem, 3 nappal előtte voltam nála terhesgondozáson, és teljesen zárt voltam. Írány a szülőszoba visszatartásra, bent kéne maradni. Mondom már úgy készültem. Szegény férjem lesápadt, mikor mondtam neki hogy hova megyünk. Alternatív szülőszobába kerültem (jó a rosszban), infúzió be 24 órára, NST, és pihi. Jó 2 órán keresztül hallgattuk Törpike szívverését, amit ő nem nagyon díjazott, mert egyfolytában rugdalta az érzékelőt
Szerencsére Ő teljesen jól volt végig, igaziból esze ágában sem volt megszületni, szerintem
Ja, vért is vettek, meg kenetet a méhszájról, és mindegyik teljesen negatív, tehát semmi fertőzés, baci, vírus, amire lehetne fogni a szülés beindulását. Guruló állványos volt az infúzió, így ki tudtam menni wc-re, ehettem, ihattam, csak az alvás nem volt egyszerű. De momentán nem ez volt a legnagyobb problémám. Tisztességes fájásaim voltak, amik még jó darabig erősödtek az infúzió után is, férjem csak lesett, hogy közel 60-asok is voltak, de 4 óra elteltével produkáltam egy 72-est, és az votl az utolsó, utána már csak kisebb keményedések voltak. Vasárnap kaptam tüdőérlelő injekciót, és az infúzió levétele után még 1 napig a szülőszobában maradtam, mert osztályon nem volt hely. Az alternatív luxushotel volt, legaláb 25 nm, sarokkáddal, hintaszékkel, franciaággyal, épp csak a tévé hiányzott, illetve az sem, mert vittem egy könyvet, amit sikerült is kiolvasnom, mert itthon úgysem szakítottam volna rá időt
A szobám ajtajával szemben volt az újszülött előkészítő, és rengeteg csöppséget láttam, hallottam születése utáni első perceiben, eddig ilyet még soha nem láttam
Hétfőn hajnalban ikrek születtek spontán! Na az nem volt semmi
Aznap dömping volt a szülészeten, úgyhogy leköltöztettek a nőgyógyászatra, mert lett üres ágy. Természetesen a vérzésem elmúlt. Kaptam gyógyszereket, amiket szednem kell, salbutamol és verapamil, valamint magnézium készítmény, ami erősebb mint a magneB6. A salbutamol görcsoldó, gátolja a méhizomzat összehúzódását, viszont erős szívdobogást okoz, megemli a pulzusszámot, ezért kell a verapamilt szednem, mint szívgyógyszert, ami rendezi a szívdobogást, szívritmust. MIndeközben sikerült még megfáznom is valamikor, valahogyan, jelenleg éppen abban a stádiumban vagyok, hogy nem érzek ízeket és illatokat semmit. Kórház óta alvásom igen rossz, pedig előtte vetekedett egy barna medve alvókájával. Megfázásra nyomom a C vitamint, elevitet naponta, mézes tea megy, remélem, hamarosan javulni fogok. Soha életemben ennyi vitamint, gyógyszert nem szedtem, mint most. Reméltem, hogy szép, könnyű terhességem lesz, de sajnos nem így alakult, igaziból most már én is aggódom, nap mint nap, és félek kicsit. Azon drukkolok, hogy legalább a 36. hétig húzzuk ki együtt, boldog szimbiózisban
Ezért aztán sokat pihenek, ami számomra igen nehéz, mert festés után még bőven lenne mit takarítani és pakolni, de nem teszem. Férjem, szülei és tesójáék szépen kitakarítottak, amit lehetett, tényleg minimális teendő maradt. Egy biztos: a babaszoba rövidesen berendezésre kerül, és a kórházi csomagom is össze lesz készítve a gyerekágyassal együtt, valamint ideje lenne már Törpikét a nevén nevezni, de még nem tudott sor kerülni a névválasztásra
2 hét múlva kedden kell mennem a dokimhoz kontrollra, remélem, nem rövidül addig tovább a méhszájam.
Még rengeteget tudnék írni, de a lényeg, hogy egyenlőre ezen a sokkon túlvagyunk.
Megyek pihizni, majd jelentkezem még!
Puszi