Új privát üzeneted érkezett!

afonya igen.serbiaban elek,pontosabban vajdasagban.itt nincs lombik program.van lent beogradban(kb anyi tavolsag mint Seged es Pest.
ha jol tudom egesz orszagban 1000 partnak csinalnnak lombikot,ami rohelyesen keves.a korhatar 35 ev a noknel.feltesznek a listara es varod a sorod.
gyogyszertamogatas nalunk szinte nincs is.pl nekem minden gyogyszeremet meg kellet vennem es kenytelen vagyok privat dokihoz jarni.
meg egy pelda.2 doboz ultroert 8400 ft fizettem,a vervetelert(mert azt itt allamilag sehol nem csinaljak meg)14000 ezret adtam oda.ebben harom hormon es az inzulin volt csak.
elkepeszto hpogy akinek nincs egy kis felretett penze annak nem lesz gyereke.
tervezik hogy itt vajdasagban is csinalnak egy lombikprogramot a korhazba tavaszra.nekunk szerencsere nem kell kihasznalni az alkalmat.

Kép
monyoka

afi bocs pont a kerdesedre nem valszoltam.
asszem haromat tamogatnak de csakis a beultetest,tehat a gyogyszereket es a viozsgalatokat nem(ezt csak a tvben hallotam)es valszeg egyet megcsinalnak es leesel a lista aljara ha ujra sorrajutsz akkor csinaljak meg a masodikat.

addig ez az egesz egeszsegugy nem volt gaz meg fel nem jottem erre a forumra es lattam hogy nektek milyen "jo".akkor tudatosult bennem hogy a minek pocsek,mert addig nekem ez termeszetes volt hogy mindig mindenert fizetunk.

ja,nem e lombikprogram a legdurvabb hanem a terhesgondozas :(

Kép
monyoka

Monyóka!
Azt nem lehet csinálni, hogy Mo-on váltod ki a gyógyszert?
Mert akkor elküldhetnéd postán a receptet, kiváltanám neked és visszaküldeném! :?: Hátha mégis olcsóbb! Bár jelenleg nem tudom mi mennyibe kerül, de megkérdezhetem a patikában!

Nem tudom milyen terheléses ez, mert nincs nálam a papír, de valami olyasmire emlékszem, hogy bemegyek reggel, leveszik a vért aztán benyomnak valami cuccot és fél óra múlva megint vért vesznek! Azt is mondták, hogy ehhez meg kell várni a dokit!
sonjus

sonjus nagyon aranyos vagy,de nem hiszem hogy ugy olcsobb lenne.ott is meg kell vennem ugyanugy a gyogyszert.
mar utannaneztem.
azert koszi.

az bizony terheleses inzulinvizsgalat lesz.a lenyege(nekem igy csinaltak)elozo este 18 orakkor ettem utoljara aztan se inni se enni csak asvenyvizet(cukros dolgokat nem szabad)reggel meg ragot sem szabad bevenni,ezt mondtak mert az is befolyasolja az eredmenyt.
aztan levettek a vert,megkaőptam a cukros lotyit es nekem ket ora mulva vettek le a kovetkezo vert.a ket vervetel kozott szinten nem ettem csak asvanyviz,az jop ha nalad van.
nekem a cukros lotyitol fajt egy picit a gyomrom es kiszaradt a szam.ennyi.

Kép
monyoka

Monyóka,
ez tényleg rémes!!! :(
Amúgy nálunk is vége ám a "jó" világnak, már itt is várólista van (én okt. óta várok erre a lombikra, de a sor csak nő csak duzzad, a következőre ha lesz, többet fogok!) a gyógyszerek támogatását megfelezték, a lombikpróbálkozások számát 5ről 2 re akarják (fogják) csökkenteni, tehát itt is már csak a gazdag meddőségi problémával küzdőknek lesz gyerekük. :cry:
Vendég

Köszi, majd átnézem a papírt!

Felhívtam az Önkormányzatot itt nálunk és megkérdeztem, ha szülni szeretnék majd, akkor azt most hol is lehet nekünk Érdieknek "ingyen". Azt mondták egyenlőre fogalmuk sincs, mehetek bárhová, mert még nincs hatályban semmi!
Meg kell várni február 15-öt! Hát nem is tudom, addig még talán tudok várni :D
sonjus

Hát, Áfi én sajnos nem egy olyat ismerek, aki megtehetné, hogy felnevel akár 3 gyereket, mert úgymond van miből bőven, de nem vállal egyet sem, mert akkor hogy fog elmenni nyaralni :shock: ! A másik meg azt mondta, hogy azért nincs gyerekük, mert ő a férjét akarja szeretni csak :shock: :shock: Vagy van olyan is, aki azt mondta, hogy elég egy, hogy azért a vagyon a családban maradjon!!! HIHHHETETLEN!
sonjus

Sonjus,
tényleg hihetetlen. Főleg az, hogy éppen ezekben a demográfiai katasztrófákkal fenyegető időkben tesznek ilyet! Hogy pont azok a párok akiket nem kell győzködni hogy gyereket szüljenek mert akarnak, csak nem tudnak, ennyire ne kapjanak szinte semmi segítséget!!! Én még el sem kezdtem de 100ezer Ft-om bánta máris! És ehhez még jön gyógyszer is, utazás is, mert a legközelebbi lombikos hely 80 Km! Ha nem járnék fősulira és nem kapnék diákhitelt egyetlen lombikot sem tudnánk megpróbálni!
Foglalkoztak ezzel a tegnapi mokkában. Az összes szülések 2%-a lombikbaba!!! Ez nagy szám! Tavaly 2000 lombikbébi született, a kormány 2 milliárd forintot adott ki értük. Nem olyan sok ez, 1 gyerekre 1 millió jut! Mit kapsz 1 millió Ft-ért??? Hát nem éri meg? És ezek szerint ennek a kormánynak nem éri meg. :cry:
Bocsi az offért.
Vendég

Borzasztó dolgokat hallok....
Ez elképesztő!
sonjus,
Szerencsére én még nem találkoztam ilyen 'idiótákkal'. Mondjuk ők tudják, csak kár hogy nem lehet olyat csinálni, mint pl. egy mesében, hogy akkor róluk átruházódik ide ránk a babanetes bandára a teherbeesés lehetősége.....
mfpan

Mfpan! Gyalog járok, úgy hogy balesetokozás elvileg kizárva!

Miért van az, hogy minden ember pénteken próbálja meg elintézni az ügyeit, amit egész héten megtehetett volna? :twisted:
Vagy csak nagy volt a szél? :P

Kép
bettike
Eger

Sziasztok lányok!

Csak jöttem hírt adni a feleségemről :), tegnap du-tán hazaengedték a kórházból, Érden van most anyujáéknál, de a baba meg ő is már jól vannak, hála! :) Vasárnap este fog jönni, vagy hétfőn reggel...és biztos jelentkezik!

Mindenkit puszil és kellemes hétvégét kíván!

Tamás

Kép
elizabeth25

Tamás! Köszi! Várjuk nagyon! Addig is pihengessen!

Kép
bettike
Eger

Tamás: Nagyon örülünk ennek a hírnek. Jó egészséget kívánunk neki és a babának is!!!

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Tamás,
Köszönjük szépen az infót, nagyon várjuk és sok puszit!!!

bettike,
Akkor magadra vigyázz! Nehogy úgy járj, mint az egyik ismerősöm, aki ment az utcán, mind a két keze a zsebében volt. Megbotlott és, mivel a kezét nem tudta kirántani gyorsan a zsebéből úgy huppant az arcára, hogy az orra is eltört. Na most gondolom, hogy Te is kegyetlenül - akár 2 kézzel is - szorongattad a gombod, így még szerencse, hogy nem történt hasonló!

szilva,
Helló! mizu?
mfpan

Semmi különös nincs, egy kicsit összekapartam magam. :lol:
Nem sokat aludtam éjszaka. De estére ki kell magamat pihenni, megyünk bulizni :D

Veled mi újság?

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Mfpan! Ez biztos nem volt vicces akkor, de muszály volt mosolyognom, ahogy magam előtt láttam szegény ismerősödet! :oops:
Annyira nem mertem azért szorongatni a gombjaimat, mert van kéményseprő, aki visszaszól ám, hogy ne a gombunkat fogdossuk, hanem a tudod mit......

Kép
bettike
Eger

Már a kéményseprők is beszólnak? :o :D

Szilvi

szilvaqueen

A múltkor én voltam szerencsétlen. Mentünk ebédelni a férjemmel (egy helyen dolgozunk) és annyira beszélgettünk az úton, hogy nem vettem észre, hogy a járda közepén kb. 1-1,5 méter magas oszlop van, úgy belementem...Pont a hasamalját ütöttem meg. Nagyon kellemetlen volt.

Szilvi

szilvaqueen

szilva,
Mitől? Ezektől a hírektől kapartad szét magad? A szél miatt nem tudtál aludni, vagy Apa nem hagyott?!
Szegénykém, pont a legeslegjobban félteni való helyen ütötted meg magad?!! Vigyázz máskor!! Én beszélek, aki képes mindenbe belerugni, mindenen elcsúszni és nagyokat vetődni. Még jó, hogy kézilabdás 'múltam' során megtanultam esni... De a férjem jókat szokott röhögni rajtam.
El kell mondanom a legbénázósabb esetemet! Nem hosszú!
Én is annyit szoktam beszélni, hogy egyszer a férjemmel anyáéknál voltunk és éppen száltunk be a kocsiba. Persze dumáltam még valamit anyának meg apának, de közbe már nyitottam ki a kocsiajtót. Sikerült az ajtót rányitni a fogamra! De úgy, hogy a kocsi ajtajának a sarkáról - pedifóg jó kasznija van, Ford - lejött a festék és megmaradt a fogam helye. Persze a fogam ép maradt szerencsére, csak 2 napig rajta őríztem a kocsi lila színét.

bettike,
Bevallom én is mindig röhögök, akárhányszor eszembe jut. Amúgy annyira nem közeli ismerős... Nyugodtan nevess!
mfpan

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek most már jobban vagyok testileg. Lelkileg viszont rosszul. 1 cn-nél járok hő 36,45. :cry: :cry: Nem értem miért késett ennyit nem szokott. ez az első olyan hónap ami ennyire megviselt. most visszaolvasok mert látom sokat írtatok. :)

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Áfi!
Nagyon drukkolok a lombikhoz! ++++

Monyóka!
Nem könnyű a helyezeted. Van már előre láthatóan időpont?

Zöldi!
Fűtöm a görbédet!!! :lol: :lol:

Szilva!
Nyáron én is voltam 3 esküvőn is. Lehet, hogy már találkoztunk? :lol:

Tamás!
Köszönjük szépen a jó híreket, és jobbulást kívánunk a mamának, és a babának! :lol: :lol:

A férj témához annyit fűznék hozzá, hogy az én férjem főz, takarít, mosogat stb. kivéve a mosás és vasalás. Ezt a két dolgot nem vállalja be. :lol: de nekem hatalmas segítség. Persze tavasztól már változik a helyzet mert építkezünk és ő inkább ott tevékenykedik majd. :lol:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Lili! Pedig úgy reménykedtünk! :cry: De akkor biztos csak annyi, hogy későn volt pé-d! Vagy esetleg pé nélküli volt a hónap!

Na! Most már van lány nevem is! Szóval lány is jöhet! 1. Laura 2. Noémi! :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok,

Aranyosak vagytok, a vicc az volt a dologban, hogy a véleményem csak ellenkezett az övével, látnotok kellett volna a reakciót, még most is nevetek komolyan :lol:

Monyóka, akkor mi ne panaszkodjunk, van nálunk sokkal rosszabb is. Mondjuk azért nem értem ezt, mert az országnak kellenek az utódok, ebből gyarapszik. És nálunk is épp az ellenkező politika él.

Áfi, mennek a drukkok már csak 6 nap :lol:

Jó napot mindenkinek!

Purc

Kép

Kép
purc

lili,
Örülök, hogy jobban vagy, de ne szontyolódj el annyira!! Új ciklus kezdődik amelyik szintén telis tele van lehetőségekkel! Ez egy ilyen időszak, sokunkkal játszadozik piri. Köztük velem is. 30 nap helyett, most 35. Bár nekem az előző hónap is 35-ös volt, de addig mindig 30+-1-2nap. Ki érti ezt??!!
Akkor a Te férjed is nagyon házias. Sokan vagyunk így! Hála istennek!!!
mfpan

Hahó!

Jöttem görbét rakni nektek. Irtó sokat írtatok, ennyire most nem tudok reagálni.

Mit szóltok? A ferti szerint még csak 7. dpo, de én még mindig aszondom, hogy nem. És görcsölgetek, nem erősen, de kicsit mensisen. Az viszont akkor is korai, akármikor is volt pé.
Kép

Lili! Nagyon sajnálom, pedig én nagyon bíztam benne!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi Lányok a biztatát!
Lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem az Elevit szedése óta tolódik ki a ciklus. 30 napra mindig megjött. Most vettem LH tesztet, de nem tudom, hogy hány napos ciklushoz viszonyítsak. :shock: Az elevittel leálltam, a hízás miatt. A dokim is ezt javasolta. Helyette e vitamint ajánlott. Elkezdem inni a teákat is. Hátha... :?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

purc,
Elhiszem. Mi lett a vége az egésznek? Akkor tuti elválnak útjaitok?

szirmi,
Hát... komolyan nem tudom. Még lehet ebből valami! Várjunk még azzal a menzis görcsöléssel!!
mfpan

Szirom!
Szerintem jó helyre tette a ferti a pé-t. Vagy te máskor érezted? A görcsölgetés pedig lehet más is :wink:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sziasztok!

Áfi, te írtad a legmegfelelőbb szót a mai helyzetre: demográfiai katasztrófa. Nem akarok politikába belemenni, de egy észrevételem azért van: maximálisan igazad van, és tudjátok, mi a legszörnyűbb??? Hogy az ország veeztése pontosan azt akarja elérni, hogy minél kevesebb gyermek szülessen, hogy fogyjon a magyar!!! Láttam a neten egy nyilatkozatot a "nagyfőnöktől": azt mondta, hogy aki el akar menni a mai szörnyű helyzetben, mert ellehetetlenítették a megélhetését a megszorításokkal, tessék csak, menjen el! Nem tartanak vissza senkit!!!
Ja és még annyit: megkaptuk tegnap este az első emelt fűtésszámlát, majd összeestem: 54.154 forint!!! A fizetésem nem volt ennyi 4 órában!!!Ma próbáltunk bemenni reklamálni a szolgáltatóhoz, de az utcán kint állt a sor vége!!!

Bocsánat, ha valakinek nem egyeznek a nézetei az enyémekkel, de annyira dühös vagyok, hogy nagyon. :evil: :evil: :evil:
És mi itt kétségbeesetten próbálunk teherbe esni, de így hogyan? Hogyan neveljem fel a gyermekemet 50.000 forintos fűtésszámlával?????

Kép
szilcsi

Mára úgy döntöttem vége a munkahelyi melónak. Sietek haza.
Holnap be tudok nézni, mert anyósoméknál töltjük a hétvégét és van net!! :P
Pusssszzzzancs Mindenkinek!!!
mfpan

Igen, én 12-13. napon éreztem. Még meg is lepődtem, hogy ilyen korán. Szurkálgatott már előtte is, de tudom, hogy vasárnap délután vendégek voltak, ül a pasi velem szemben az ebédlőasztalnál, és olyat görcsölt a pocim a bal oldalon, hogy össze kellett görnyednem, alig bírtam kivitelezni, hogy ne vegye észre. Kivert a víz is. És aztán még este és másnap is éreztem hasonlókat. Utána már nem. És folyamatosan tojásfehérje volt. Utóbbi egyébként tényleg volt a 17, napon is, de sokkal kevesebb.
Szóval azért érdekes, mert itt most nem egy-két nap eltérésről van szó, hanem 4-5 napról, szóval ilyen fájdalom után szerintem nincs már 4 nap a pé-ig.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nem beszélve a lombik számának csökkentéséről és az emelkedő gyógyszerárakról...
Monyoka, nagyon durva, ami nálatok megy!!! Azt hallottam, hogy Szerbiában nincs védőnő sem meg semmi ilyesmi, az embernek mindent magának kell megoldania! Ez igaz?

Lili, sajnálom. Mióta próbálkoztok? Lehet, megérne egy kivizsgálást, hogy ilyen sokáig nem jött meg. Vagy a ferty rossz helyre rakta a pé-t, és azért tűnt soknak a dpo.

Szirom,a hőd szerint sztem jó helyen van a pé. Te mikor érezted? 13. napon?

Purc, örülök, hogy a kezdeti nehézségek után jól vagy(tok)! :lol: És hajrá az új melóban! :wink:

Kép
szilcsi

Bocsi a szómenésért!

Szirom, az nem lehet, hogy kétszer volt pé egy hónapban??? :oops: :shock:

Kép
szilcsi

Monyóka
ahhoz képest mai nálatok van, itt még rózsás a helyzet :?

Szilva, Mfpan
egy barátnőmmel történt régen, hogy a zebrán ment és úgy elbambult, nem vette észre a vontatókötelet. Szerinted? Kép hát ez fog dolog brutál :shock:

Tamás,
Köszi az infót. Jobbulást Melindának és a babának.

Kép
gaby25

mfpan, megmondtam neki, hogy akkor én többet nem jönnék :lol: És ebben maradtunk.

Szilcsi iagzad van.

Szirom, nem tudom mi lehet ez nálad, de lehet fel kéne hívnod a dokidat, elég rosszul hangzik, amit leírtál. :shock:

Purc

Kép

Kép
purc

Nemtom Szilcsi, én egy pé-nek is örülök :wink: Ezen még nem gondolkodtam, hogy lehet-e. Valaki képzettebb talán elmondja :wink:

És én se akarok belemenni a politikába, de azt te sem gondolod komolyan, hogy azt akarják, hogy fogyjon a magyar :shock: Nemá. De én most utoljára szóltam ebbe bele, én ide tényleg nem politizálni járok.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

én most nem görcsölgetek és nem is szurkál :roll: pedig nekem már 10 nap után szokott görcsölgetni :roll:

Kép
gaby25

Szirom!
Az tényleg jól látszik a görbédből is hogy a 13. napon esett le a hőd. Ha pedig az érzéseid nem csalnak a 10-11 dpo-nál jársz. Ilyenkor már elkezdődnek a mensi görcsök?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Purc! Minden pé ilyen durva. Szülés előtt meg se éreztem, de most rendesen görcsölök. Állítólag normális.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Lili! ha megölsz se tudom, hogy melyik napon szoktam elkezdeni görcsölni. Nem is mindig van mensi előtt. Úgyhogy most olyan bizonytalanságban vagyok, mert nem tudom, mikor kéne nem megjönnie.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom! Szerintem az érzésekre kellene hallgatnod. Ha a 13. napon érezted a pé-t biztos akkor is volt. Korainak találod? A ferti nem mindig megbízható. Nekem is elcsúszott kb 6 nappal. Illetve előbb mutatta ki mint kellett volna.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Szirom, mondtam, hogy ez csak egy vélemény. És komolyan gondoltam. Na ennyit erről. :wink:
Sztem akkot jársz jól, ha a ferty szerinti pé-t számolod jónak, legalábbis a tesztelés szempontjából. Mivel az későbbre tette, mint te érezted, ezért ha később is tesztelsz, és nem a teáltalad érzett pé szerint, akkor tuti lesz az eredmény. :wink: Szóval én a helyedben egy hét múlva tesztelnék! És akkor akár így, akár úgy volt pé, tuti mutatná már!

Tényleg, valaki! Két pé nem lehet? :shock:

Gaby, én mentem már neki lámpaoszlopnak! Nem volt égő, áááá!!! :lol: :lol: :lol: Elbeszélgettem és nem figyeltem oda... :D

Kép
szilcsi

Diétázók! Csatlakozom hozzátok! Eddig nem mertem elkezdeni a tornát mert már rég nem tornáztam és féltem mi van ha mégis jön a baba. De most így elkezdem.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Szilcsi! Igen, valszeg az a legbiztonságosabb a lelkem szempontjából, mert ha a ferti által számolt alapján késik, akkor már akár sikerülhetett is. De jó lenne :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kép

Dobok egy görbét, az együttléteket kivettem, nem szeretem mutogatni, bocsi. :oops:
Az anyukám szerint konzervatív és prűd vagyok... :lol: :oops:

Kép
szilcsi

Szirom!
Szilcsinek viszont igaza van, hogy várj a tesztel még egy hétig. És ha baba van a dologban azt már tuti kimutatja. :lol: :lol: Úgy legyen!!!!

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Szirom, akkor egy hét múlva teszt? :wink: Szorítok!

Csajok engem is megfertőztetek ezzel a tornázással, két napja annyira untam a tanulást, hogy a tételekkel a kezemben lefeküdtem a szőnyegre és csináltam gyors 50 felülést meg egy csomó lábemelést meg biciklizést is, most meg jajgatok rendesen. :lol: Ma rá kéne dolgozni... :shock: :? Diétázni nem vagyok hajlandó, de én fogyni nem is akarok, csak izmosodni. :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi,
elvileg bármi lehetséges, de a 2 PÉ többnyire 2 tüszőből 2 petesejt kiszabadulása egyidőben. Nem egymásután. Így lesznek a kétpetéjű ikrek. De egész biztos lehetséges egymás után is. Én olyat is olvastam már hogy 1 nő 2 magzatot hordott csak épp 3 hónap korkülönbség volt a magzatok közt... :shock: persze ez orvosi szenzáció.
Vendég

Szilcsi
most jut eszembe, nekem is van ilyen sztorim. Tini voltam még, olyan 11 körül sétáltam hazafele a barátnőmmel, és iszonyatosan álmos voltam. Nekimentem egy szemetesnek a megálló mellett, és még bocsánatot is kértem Kép még mielőtt bárki kérdezné, nem nem ittam :wink:

Kép
gaby25

Kár, hogy a dokim épp akor volt szabin, akkor okosabb lennék most. Mindegy, kivárom a végét, mást úgyse tehetek :wink:

Köszi lányok a biztatást :wink:

Az uram egyébként be van tojva az ikrektől, hogy majd nem férünk el meg hasonlók :wink: Nálunk sok iker van a családban, anyukámék is például. Mindenki kétpetéjű egyébként, sőt, több fiú-lány páros is van.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?