Sziasztok Mindenki! Pogi, Bettica!Köszönöm a fogadtatást.
A helyzetem a következő (mivel ti úgyis okosak vagytok
leírom, hogy milyen eredményeim voltak márciusban, amire felírták a metet. (januárban hagytam abba a dianét, márc. 26-án vittem a leleteimet, diane után nem volt vérzés, de akkor azt mondta az orvos, várjuk meg a köv. kontrollt(júl.2.)és mivel addig sem volt, ő írta fel a duphastont, akkor meg is jött, de azóta sem(aug 12 óta várom, mint a messiást
Szóval a leleteim:(de hozzátenném, én mozogtam vérvétel után!
DHEA-S: 353.9ug/dl
SHBG:16.7nmol/l
FSH:6.6IU/l
LH:6.7IU/l
Prolaktin:119.4mlE/l
Oestradiol:51.5pg/ml
Progeszteron:0.9nmol/l
Tesztoszteron:1.4nmol/l
TSH:1.6uE/ml
OGTT: 5,3 120' 7,3
Se inzulin:20,0
LDL:2,90 ökol.: 4,83 HDL: 1,58 TG: 0,81 kreat.: 61 Fibrinogén: 3,8 Apolip.Al: 1,36 B: 0,69
Lipo.(a): 0,07
Homa-Index: 4,71
Hát ennyi... Nekem ebből sokminden még ma is kínai, örültem, hogy kevés volt a csillagos eredmény, persze azt is tudtam, hogy nem szívderítő a helyzet.És amikor elkezdtem interneten utánajárni a dolgoknak, akkor nagyon mérges voltam, ugyanis januárban a nőgyógyász (akinél korábban csak 1999-ben voltam, akkor voltak cisztáim, gyógyszert kaptam rájuk, utána pedig dianét)azt írta a papíromra: Ismert PCO-s beteg. Holott ezt 99-ben nekem senki nem mondta!!!Annyit mondtak, sok a férfihormon, szedjem a dianét. És 99 óta három havonta jártam feliratni (igaz, nem hozzá, mert közben Szegeden tanultam)és az évi rákszűrésen kívül senki nem szólt egy szót sem! És ha nem megyek vissza a 99-es dokihoz, hogy babát szeretnénk, akkor ki tudja, még meddig! De legalább hála istennek jó helyre küldött, és remélem jó úton vagyok...
A súlyomról: 164 cm vagyok, 2000 májusában még 54-56 kg voltam, azon a nyáron 10 kg jött fel, aztán "szép lassan" a többi.Már nem is álltam mérlegre, 74 kg körül feladtam, fogyni sosem birtam. Engem ért a legnagyobb meglepetés az endokrinológián, hogy kereken 90 kg voltam! Azt hittem, elájulok.Tudtam, hogy sok, de hogy ennyire!De akinek el mertem mondani, mindenki egyetértett velem, hogy nem tűnt ennyinek.
Szóval kétségbeestem. 2x500 metet kaptam, így is kezdtem!Szót sem szóltak fokozatosságról... De nem volt nagyon vészes, csak étvágyam nem volt, meg hányinger kb. másfél hétig. Két hét után már 3-at szedtem!Ezen emelni viszont nem volt merszem,meg az 500-assal macerás, nem?Júliusban mondták is a 3x500at.Nem mertem bevallani, hogy már rég annyit szedek. Emellett elkezdtem odafigyelni, hogy mit eszek. Nagyon nehéz volt, és a mai napig sokat bűnözök, de azért javultam is. Nem eszem fehér kenyeret, cukrot, de ateljes kiőrlésű liszt nem megy!Nekem borzasztó. A durum tésztát a család észre sem vette. Hirtelen ennyi jutott eszembe. És Marion Grillparzer: GI-diéta c. könyvét bibliaként tisztelem, és próbálkozok mindig többet megvalósítani.
Én sem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan mennek majd a kilók lefelé(megjegyzem volt/van miből), pedig higgyétek el, még mindig sokszor eszem olyat, amit nem kellene. Nyáron még csak-csak mozogtam, de mostmár elkezdődött az iskola(tanítok)és semmire nincs időm, ráadásul tanulok is. Hát ennyi. Tényleg nagyon örülök, hogy kedvesen fogadtatok, és ha van véleményetek az eredményekről, írjatok! És egy kérdés: Duphastont csak a nőgyógyász írhatja fel? (feltételezem háziorvos nem) Előre is köszönöm a segítséget!