Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Hol van mindenki?! :D

Pogi!

Hogy van a rosszulléted? Remélem jobban lettél!
Elmondtad apának hogy lehet hogy helyzet van?

Tücsök!

Barnázás? Láz?
Hajrá határozottság, ez nálunk alapfeltétel! :D

Gina!

Köszi a görbedícséretet!
Ha innen nézzük, akkor megint történt valami jó, hiszen az első 14. napos luteális fázisom volt.
Amit az anyai megérzésekről írtál: :cry: :cry: :cry: Én azt érzem hogy nekem nem mostanában lesz babám.

Hajni!

Szerintem nem a kesergéssel van a baj, hanem azzal ha az ember nem tud tovább menni az önsajnálás után. Én most önsajnálok és nem is próbálom felrázni magam. Most szomorkodni kell egy kicsit nekem. :cry: Ilyenkor bőgős filmeket szoktam nézni és bőgök is mint állat. Lehet hogy ez hülység, de nekem használ. :)
Hogy van a fogad?
Nekem is kell fogdokihoz menni, csak most éppen szabin van. Fájogat az egyik tömött fogam.

Lina!

Hogy vagytok?
Lili?

Zsizsik!

Hogy állnak a mínusz kilók?
Otthonhelyzet? Apa szerelmes pillantásai?! :lol:

Hétvégén Mecsek Rallye! :)
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Házitücsök! Nemrég voltam endokrinologusnál, aki azt mondta, hogy a terheléses eredménytől függetlenül ő felírja a bogyót. Szerinte akinek PCOS-e van, annak segíthet a met, ezért a felírását nem köti a rossz terheléses eredményhez.

Én két napja kezdtem szedni a metet még csak 2x felet. Ma már volt pici hasmars!!!!!

Monee! Nekem is mindig segít a bőgés, muszáj kiengedni magunkból a fesztültséget! Aztán mikor megkönnyebültünk a sírástól, akkor újra pozitívabban tudjuk szemlélni a dolgokat!

Sziasztok! Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Hűha, hát én így is elég hasmenős tipus vagyok a Candida miatt :roll:

Most már nagyon kíváncsi vagyok mit lép a doki, ja nődokim azt mondta, hogy ő csak akkor támogatja a Metet de akkor nagyon, ha bebizonyosodik ez az inzulin izé :oops:

Monne a barnázás nálam mensi előtt 4-5 nappal normális, a lázam meg az arcüreggyulladás miatt van!
Vendég

Sziasztok, itt a napi tábli :-)

lyutka, ha erre jársz, mi van veled, rég láttunk.

Köszi monee, az én rosszullétem tapintatosan magamra hagyott :D Azt hiszem tényleg nem baba, hanem valami influenza-féle bújkálhatott bennem a hirtelen lehűléstől, amit végül sikerült kialudnom, mert mára a hypo, álomkor, rosszullét, rossz szájíz úgy eltűnt, mintha elfújták volna, úgyhogy egész nap takarítottam, meg a velvet porontyot olvastam, és háborogtam mindenféle ostoba meg felháborító cikkeken a párkapcsolatok tárgyköréből, szal megint a régi vagyok :-)
Ja és már csak két napot kell aludni a kedvenc új-zélendi rögbicsapatom következő meccséig (most van ugyanis a rögbi világbajnokság itt fr.o-ban) :D éljen az All Blacks, igeeeen!!!

Kép

Kép
krumplis pogácsa

Sziasztok!

Monee, a fogam köszöni szépen jól van, itt figyel az asztalon mert hazahoztam. De baromira fáj az ínyem, hisz nagyon nagyon be van gyulladva. Érdekes hogy nem kaptam antibiotikumot. A mai napomat kihagytam a melót mert annyira lüktetett a helye, hogy nagyjából az is nagy fájdalmat okozott, ha csak a wc-ig mentem ki. Úgyhogy ma pihi volt. De holnap azért megyek, mert nem szeretném ezért elveszíteni ezt a helyet. Még szerencse hogy csak fél 8-14ig kell kibírnom, bár elég nehéz lesz kivitelezni egyes dolgokat egy oviban, ahol gyerekekhez kell hajolgatni, meg emelgetni őket, meg öltöztetni, ágyazni. Na sebaj, majd meglátjuk, hisz a vak is aszonta igaz-e. 8)

Ma kaptam 124db 500mg-os meforlat egy csajtól mert neki már nem kellett, nekem meg pár napon belül elfogy és Tűűhöz csak október végén kell mennem kontrollra.

Képzeljétek, ma ráálltam a mérlegre mert a férjem mondta hogy fogytam. És igaza lett: július 26 óta szedem a metet és 2kg-t fogytam, de szerinte több ment le, hülye az a mérleg. :lol:
Őszintén megvallva próbálom tartani a diétát, de néha bűnözök is ha megkívánja a szervezetem. Tegnap pl. banánt ettem, mert azt kívántam, meghát ugye azt nem nagyon kellett rágni, csak nyelni. :)
Fogfájás és lábujjműtét körömbenövés miatt a mozgás is elmaradt, de jövőhéttől újra indul a vizitornázásom. Remélem elindul jobban a fogyás.

Ja és a görbém olyan mintha vonalzót nyeltem volna. :shock:

Kép

Na mit szóltok? Ez normális? Minden nap uott, uabban az időpontban mérem, kivéve a 8.napon nem sikerült. :)

Pogi drága 10. cn vagyok ma csütörtök napján. :)

hajni...
Budaörs

Jaj bocsánat, valahol elszámolhattam :oops:

Nagyon sajnállak a fogad miatt, nemrég nekem is nagyon fájt, úgyhogy együtt tudok veled érezni :cry:
krumplis pogácsa

Semmi gond, nem vagyok haragszom típus :lol:

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Halihó!Ébreszteő!!!
Kép

Hol vagytok?
Kép

Kép

Kép
lecso

Sziasztok,
mostanában csak olvastalak titeket, mert nem nagyon volt időm írni, meg nem is tudtam mit írni igazán. nem történik semmi. szedem a metet, semmi hasmas, semmi rosszullét hálistennek! (bár én inkább rekedős vagyok!) szóval jól birom szerencsére és várom , h elkezdjek én is jól működni! (bár ezt a kifejezést az én Piczinkém útálja, mert h én nem gép vagyok!!- olyan édes! :lol: )

Monee: sajnálom h nem jött össze most!
de ami nálam is mindig bejön : pár nap szomorkodás, sírás, egy pár romantikus (akár sírós is!) film, majd megrázom magam és folytatom a ,,harcot,, újult erővel!
meg h kibeszélem, kiírom magamból a bánatom!

egyébként én nem is szoktam mérni a hőmet :cry: ! pedig tudom, h legalább 2-3 hónapot kéne néznem, h lássam a javulást. rosszalvó lévén nem tudom mennyire lenne hiteles, meg reggel nagy a rohanás! :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Lecsó: ez nagyon édes!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Help!!!!!!! Augmentin duo 625mg-os antibiotikum mellé bevegyem a metet???? Ezt kaptam ugyanis mert még iszonytosan be van gyulladva az ínyem mert marha nagy volt a bölcsességfogam. Egész éjjel ha 3 órát aludtam akkor sokat mondok. A cataflamot kettesével hármasával szedem. :cry: Hajnali 1kor is arra ébredtem hogy iszonyatos fájdalmam van. Elmentem a fogdokihoz aki kitisztította és felírta az antibiotikumot. Amúgy 2x1et kell szednem belőle.

Valaki légyszi segítsen!!!!!!!!!

hajni...
Budaörs

Sziasztok!
Megjöttem a diabetológustól: teljesen magam alatt vagyok, majdnem elsírtam magam a vonaton, de csak nyeldesem most is a könnyeim és a haragot amit érzek a nődoki miatt:-( A diabetológus ezt írta a leletemre: "...HOMA index 1,8 mely nem bizonyítja még az inzulin r. fennálását (bár kissé több mint az 1,0 normál érték) Jelenleg diabetológiai szempontból metformin adása nem indokolt, azonban PCOS miatt szükség esetén beteggel megbeszélve indokolt lehetne...gondolom az utolsó mondatot azért írta oda mert szinte könyörögtem a Met-ért de azt mondta mivel nem vagyok cukorbeteg nem írhatja föl, viszont a nődoki felírhatja a PCOS miatt! felhívtam a nődokim mivel hétfőn mennem kell oda 3-ik napi vérvételre és mondtam, hogy mit mondott a diabetológus: kategórikusan elutasított és azt mondta, hogy nem írja föl mert nem vagyok cukorbeteg, én próbáltam érvelni, de nem érdekelt azt mondta pont holnap tart erről előadást, hogy aki nem cukros annak nem kell Met... Teljesen magamalatt vagyok, úgy érzem ennyi volt, felcsillant egy remény 10 év szenvedés után és most elillant:-((

Gondolom ezek alapján Tüü doki sem írja fel nekem a Met-et?!leírom még a cukor értékeimet:
éhgyomori: 5,3
60 perces 12,1
120 perces 5,8

Jó lenne ha írnátok valami biztatót, mert most úgy érzem feladom! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Tücsi, inzulint nem néztek?! Tűű dokiig még az is belefér, hogy azt megnézesd! MMEC-ben is megcsinálják és nem is vészes az ára!

Ezt a diabetológust pedig szerintem felejtsd el! Tudod, az IR csak a cukorbetegség előszobája, de akinek IR-je van az még nem cukros!
Én cukrom pl. 0'-es 3,6 120'es pedig 6,3 volt legutóbb! A 120'-es inzulinom pedig 112 :!:

És ne add fel!!!!! Tudod, mi PCO-sok igencska harcos amazonok vagyunk ám!!!

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka, köszönöm!
A párom is azt mondta, hogy menjünk el Tüü dokihoz, és valószínüleg a Forgács Intézetet is otthagyjuk és elmegyünk a Kaáliba!
Az inzulinomat csak éhgyomorra mérték: az 7,59 lett!
Valószínüleg ez lehettett a baj, hogy a nődokim diabetológushoz küldött és ő tényleg nem írhatja azt, hogy cukorbeteg vagyok ha nem vagyok az (természetesen nem is akarok az lenni), de itt olyan sokat olvasok arról, hogy nincs IR-je és mégis hatásos a Met, nem értem a dokim ő vetette fel a Met ötletét, mert szerinte segítene a tüsző megrepedésénél is, és most meg kategórikusan elutasítja! :?
Vendég

Várd meg hogy mit mond Tűű! És addig csináltass egy 120'-es inzulint is!

Megvan Apa kiskatona eredménye. Nem a szteroidoktól volt kevesebb, most is csak 10millió/ml :cry:

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka, az még jó az inszemhez, vagy nem? Mármint a párod eredménye!
Vendég

Tücsi: ne keseredjél el! menjél el feltétlen másik dokihoz is!

most direkt előkerestem az én vv eredményeimet. vc 0p 4,85nmol/l 120p 4,76 , insulin 0p 5,01miu/l 120 p 26,29. én még ezekkel is megkaptam a metet (3*500). pedig a 120p-es 26,29 nem is olyan magas, mert 15 a határ állítólag. igaz a hormonjaim rosszak, hajam hullik, most 30évesen élem második tinikorom (olyan patis vagyok), súlyproblémáim vannak, ja és ,,csodás,, cisztáim vannak mind2 pfészkemben. szóval minden együtt van :oops: !

szóval ne add fel! keress egy másik dokit!
egyébként nem Tűhöz számolsz vissza a vonalzódon?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok lányok!

Reggel írtam egy hosszú-hosszú levelet, amikor elküldtem kidobott a rendszer :twisted: :twisted: :twisted: (Mindig megfogadom, hogy kimásolom küldés előtt, de ez a gyakorlatban nem igazán működik.)

Pogi, nagyon kedves vagy, hogy hiányolsz! Maratoni ciklusom van a táblázat szerint, valójában a 20 cn-on vagyok, csak nem szóltam eddig :oops: .
Olvasó üzemmódban létezem, úgyhogy mindenkiről tudok ám mindent!!!!

Rólam: Augusztus végén voltam Tűű dr-nál, aki most először írta rá a papíromra, hogy vállalhatónak tart egy terhességet (nem mintha eddig nem próbálkoztunk volna). A hormon értékeim szépen javulnak és volt PETEÉRÉSEM!!!! (Semmi closty, csak met!) Az inzulinom még mindig magas... úgyhogy a diétára oda kell(ene) figyelnem.
Persze azért ott bújkált bennem a kisördög (nehogy máááá felhőtlenül örüljek), ezért ebben a hónapban elmentem a nődokimhoz (aki korábban clostyzni akart - de lebeszéltem), és uh-s cikluskövetést kértem... nézzük, tényleg működik-e (czinke - látod, én is így használom :-))) a testem.... és igeeeen! 2 érett tüsző a 16. napon, hétfőn megyek vissza, akkor megnézi, hogy megrepedtek-é.
Persze, azért még ez sem nyugtat meg teljesen, októberben megyünk a Kaáliba.

Szerintetek normális vagyok, hogy ennyi irányból próbálkozok? Mert én néha már azt hiszem, hogy becsavarodtam....
lyutka

czinkeb

Igen, a Tüü dokihoz vagyok bejelentkezve okt. 2-re de abban reménykedtem, hogy a nődokim támogatja majd a Met-et, így most megijedtem, hogy talán Tüü doki is azt nézi majd, hogy nem vagyok cukor beteg és ő sem írja fel:-(
A tüneteim: 6 évig szedtem Diane 35 fogamzásgátlót a pattanásaimra és a szőrösödésre, de ugye azzal nem lehet teherbe esni, szóval most megint küzdök a pattanásokkal, és a szőrökkel...súlytöbbletem, nincs sőt egyesek szerint sovány vagyok, szerintem pont jó (164cm/48kg) a hajam nekem is nagyon hullik, állandóan cisztáim vannak, rosszul reagálok a stimulációs gyógyszerekre már mindent kipróbáltunk ami létezik volt, hogy napi 6 gonal f-et kaptam és az eredmény 1 tüsző ami a leszívás napjára eltűnt, de többször volt, hogy kaptam tüszőrepit és mégsem repedtek meg a tüszőim...az utolsó lombik után pánikbeteg lettem, szerencsére már leküzdöttem...szóval az elmúlt 10 év nem volt egy fáklyás menet, és úgy tűnik még mindig nem vagyok könnyebb helyzetben:-(
Vendég

Kép
krumplis pogácsa

Tücsi: Nagyon sajnálom, hogy a dokid ilyen mereven elutasította a metet. Ne add fel, ha kell addig járj dokikhoz, amíg meg nem kapod! Én is ezt tettem. Ha nagyon nem jönne össze a met, akkor szólj, megadom a dokim számát, bejelentkezel hozzá, kéred tőle a metet és ő felírja, oksa?

Kép

Kép
bettica

Köszi Pogi! Kép
lyutka

Házitücsök!

Sajnálom, hogy elutsított a doki, de remélem előbb utóbb találsz egyet, aki felírja!!! 10 év alatt már nagyon sok mindenen átmentél, bele se merek gondolni mennyi minden történhetett veled, veletek. Ne add fel :!: :!:

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

lányok nagyon szépen köszönöm! Szép álmokat nektek!
pussz!
Vendég

Sziasztok! Április óta olvaslak benneteket rendszeresen, de eddig valahogy nem akaródzott írni,semmi újdonsággal nem tudok nektek szolgálni,tipikus PCOS vagyok, gyakorlatilag 1999 óta, de akkor az orvos is és általa én is elsiklottam felette(akkor 18 éves voltam).2007 januárig diane 35-öt szedtem, amikor közöltem a nőgyógyászommal, hogy gyermeket szeretnénk, kapásból endokrinológushoz küldött(akkor azt sem tudtam, mi az) aki hála istennek a vérvétel, cukorterhelés után március 26-án felírta a metformint.Úgyhogy lassan fél éve szedem. (3x500)És ami miatt most elhatároztam, hogy mégis írok, az a Monee elkeseredése volt. Tudom, hogy más baja nem vigasz, de
Monee!Nem szabad ennyire elkeseredni, néha rám is rám tör a csüggedés, de olyankor hamar elszégyellem magam, mert vannak itt olyanok, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak. Te is fiatal vagy még, és biztosan sikerül, sikerülnie kell! Én is ebben bízom, pedig nekem még ciklust sem csinált egyelőre a met! Annyit értem el eddig, hogy március 27 óta 10 kg-ot fogytam, de amióta abbahagytam a dianét, azóta egyszer volt vérzésem, júliusban Duphastonnal... No comment...
De én egyelőre a fogyásnak is nagyon örülök:) és próbálok türelmes lenni, pedig hidd el, én is nagyon szívesen babáznék már... picit megnyugtat az is, hogy olyan orvoshoz járok, aki segített már "összehozni" egy topikos babát :)
Szóval mindenkinek kitartást és türelmet kívánok, nekünk is sikerülnie kell, és amikor majd sikerül, annyira jó lesz!!!
Bocsi, hogy ennyit írtam, remélem nem baj. Sziasztok!
zazzy

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok mindenki!

Zazzy!

Megígérem hogy válaszolni fogok az általad felvetett problémára, de nem most, mert nagyon fáradt vagyok. Autóverseny van megint ezen a hétvégén és ma 3kor keltünk reggel.

Sok sok minden jót mindenkinek! :D
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Új vagyok még ebben a topikban...

Tudnátok nekem segíteni? Ki akarom deríteni, hogy pcos- vagyok-e. Hétfőn szeretnék menni inzulint, meg cukrot méretni, de nem tudom előtte nap miket lehet enni, és miket nem szabad.

Remélem a házidokim is úgy gondolja, hogy ad beutalót a vérvételre.

Köszi előre is a választ.

Szilvi

Kép
szilvia80

Szia Lyutka, jó hogy jelentkeztél :-) wow, tuti peteérés, javuló hormonok, ez nagyon jó hír :-) Miért csak most mondta a Tűű, hogy vállalhatónak tart egy terheséget? Mi miatt nem gondolta így eddig? Miért mentek a Káliba? csak újabb vizsgálatokért, vagy a besegítés mellett döntöttetek? Akárhogy is, én nagyon drukkolok, látom már te is majd' egy éve szeded a metet :-)

Szia zazzy :-) Azért mert nem egyedi az eseted, nyugodtan írhatnál! Ha mást nem, ilyen bizakodó szavakat! Mondd csak, milyen módszerrel fogytál 10 kilót? Mert ez óriási eredmény!!! Most különben hanyadik ciklusnapon jársz? Ha elfogadsz egy jótanácsot, ne hagyd, hogy maratoni ciklusaid legyenek, ha duphastonnal meg tudod hozni. Nekem is voltak ilyenek (60-70 napos ciklusok), és itt az orvoslányok is azt javasolták, hogy nem jó ha ennyire túlpörögnek a hormonok, inkább legyen duphaston, és akkor lenullázódnak legalább. Mondjuk, már nem emlékszem kinek, de valakinek, még duphastonnal se jött meg, hiába szedte, hát az aztán tényleg aggasztó lehet.

Szia szilvia80! Itt találsz egy kis tesztet, amiből a tünetek alapján megtudhatod, hogy van-e esélye nálad a pcos-nak, de végleges bizonyosságot úgyis a vizsgálatok fognak adni. A vérvétel, plusz az UH. Mi miatt gondoljátok egyébként, hogy lehetséges a pcos?
http://www.pcos.hu/pcos_survey.html

De mivel te a vérvétel előtti tennivalókat kérdezted, visszakerestem neked Norka egyik hozzászólását, amiben leírja a vércukor protokollt, és most nagyon aranyos voltam, mert tudtam, hogy egyszer leírta valahol, de csak arra emlékeztem, hogy valamikor nyáron olvastam, úgyhogy legalább negyven oldalt néztem át visszamenőleg! :-)

"Sokan nem tudják a terheléses vércukor protokollt, de az úgy néz ki, hogy előtte 3 napig sok CH-t kell enni, aztán 10 órás éhezés után kell szúratni (előtte este 8-9 után már nem szabad enni), aztán a cukros lötyi megitala után nem szabad mozogni. Ha valaki mozog a terheléses után, akkor lemegy a cukra, mert az izmok égetik a cukrot, így fals az eredmény. Tehát kisgyerek mellett ez aligha működik."

hihihi :-), amikor nekem volt utoljára terhelésesem, én aztán meg sem mozdultam a lötty után, ugyanis én lüke szépen végignéztam amíg berakták a kanült az erembe a kézfejemen, és után szépen lassan beájultam, mikor tudatosult bennem, hogy mit néztem végig, és hogy most egy cső van az eremben, és azt fogják csapolni órákon keresztül. Csak feküdtem, és nagyjából öt percenként magamhoz tértem egy picit :D

Most pedig Pogi megy reggelizni, mert mindjárt éhen hal! :-)

Kép
krumplis pogácsa

Sziasztok!
Hűű, én a 120 perces előtt még siettem is, hogy visszaérjek a vizsgálatra... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nem értem, hogy a laborosok miért nem mondják el ezeket a betegnek... :shock: Szerencsére amikor én mentem, akkor nekem mindent elmondtak, persze nem volt újdonság, mert Ti már "kiokosítottatok" engem is ezügyben (köszi is érte még1x). Mikor mentem levetetni a vért, mindig kérdezgették, hogy jól vagyok-e, nem szédülök-e. Nagyon jól esett, hogy azért foglalkoznak az ember lányával. Nálunk itt az SZTKban időpontot kellett kérni a terheléshez és persze kellett hogy legyen 1 hónapnál nem régebbi éhgyomri vc. A port, amit vízben kell feloldani, az én vittem magammal, de adtak volna. Ezen meg is lepődtem, mert azt hittem nem tartanak ilyesmit...
Tehát új lánykák: Minimum erre készüljetek...
Szilvi: Ha nincs még beutalód, akkor hogy akarsz hétfőn elmenni vérvételre? Vagy csak a beutaló kérésére gondoltál? Van vmilyen javaslatod ami alapján a háziorvos felírja neked ezeket a vizsgálatokat? Sajna az a tapasztalat, hogy csak nagyon kevés házidoki írja ki a betege kérésére... :(
Hormon eredményeid már vannak?
Minden esetre sok szerencsét hozzá!

Hú Pogi, Te aztán tudod mi a "jó" ;) Jaj, nagyon rossz lehetett... Sajnálom :(

Zazzy, dehogy baj, hogy írtál! Sőt! Jó olvasni ilyen bátorító szavakat. Ez a topik ezért is van. Tartjuk egymásban a lelket, megosztjuk egymással az infókat, ezzel is segítve a másiknak legyűrni a kétségbeesést. Gyere máskor is, szívesen látunk!

Mindenkinek millió pussz, ma már nem biztos hogy jövök.. Használjátok ki a maradék időt a hétvégéből ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok Mindenki! Pogi, Bettica!Köszönöm a fogadtatást.
A helyzetem a következő (mivel ti úgyis okosak vagytok :) leírom, hogy milyen eredményeim voltak márciusban, amire felírták a metet. (januárban hagytam abba a dianét, márc. 26-án vittem a leleteimet, diane után nem volt vérzés, de akkor azt mondta az orvos, várjuk meg a köv. kontrollt(júl.2.)és mivel addig sem volt, ő írta fel a duphastont, akkor meg is jött, de azóta sem(aug 12 óta várom, mint a messiást :(
Szóval a leleteim:(de hozzátenném, én mozogtam vérvétel után! :(
DHEA-S: 353.9ug/dl
SHBG:16.7nmol/l
FSH:6.6IU/l
LH:6.7IU/l
Prolaktin:119.4mlE/l
Oestradiol:51.5pg/ml
Progeszteron:0.9nmol/l
Tesztoszteron:1.4nmol/l
TSH:1.6uE/ml
OGTT: 5,3 120' 7,3
Se inzulin:20,0
LDL:2,90 ökol.: 4,83 HDL: 1,58 TG: 0,81 kreat.: 61 Fibrinogén: 3,8 Apolip.Al: 1,36 B: 0,69
Lipo.(a): 0,07
Homa-Index: 4,71

Hát ennyi... Nekem ebből sokminden még ma is kínai, örültem, hogy kevés volt a csillagos eredmény, persze azt is tudtam, hogy nem szívderítő a helyzet.És amikor elkezdtem interneten utánajárni a dolgoknak, akkor nagyon mérges voltam, ugyanis januárban a nőgyógyász (akinél korábban csak 1999-ben voltam, akkor voltak cisztáim, gyógyszert kaptam rájuk, utána pedig dianét)azt írta a papíromra: Ismert PCO-s beteg. Holott ezt 99-ben nekem senki nem mondta!!!Annyit mondtak, sok a férfihormon, szedjem a dianét. És 99 óta három havonta jártam feliratni (igaz, nem hozzá, mert közben Szegeden tanultam)és az évi rákszűrésen kívül senki nem szólt egy szót sem! És ha nem megyek vissza a 99-es dokihoz, hogy babát szeretnénk, akkor ki tudja, még meddig! De legalább hála istennek jó helyre küldött, és remélem jó úton vagyok...
A súlyomról: 164 cm vagyok, 2000 májusában még 54-56 kg voltam, azon a nyáron 10 kg jött fel, aztán "szép lassan" a többi.Már nem is álltam mérlegre, 74 kg körül feladtam, fogyni sosem birtam. Engem ért a legnagyobb meglepetés az endokrinológián, hogy kereken 90 kg voltam! Azt hittem, elájulok.Tudtam, hogy sok, de hogy ennyire!De akinek el mertem mondani, mindenki egyetértett velem, hogy nem tűnt ennyinek.
Szóval kétségbeestem. 2x500 metet kaptam, így is kezdtem!Szót sem szóltak fokozatosságról... De nem volt nagyon vészes, csak étvágyam nem volt, meg hányinger kb. másfél hétig. Két hét után már 3-at szedtem!Ezen emelni viszont nem volt merszem,meg az 500-assal macerás, nem?Júliusban mondták is a 3x500at.Nem mertem bevallani, hogy már rég annyit szedek. Emellett elkezdtem odafigyelni, hogy mit eszek. Nagyon nehéz volt, és a mai napig sokat bűnözök, de azért javultam is. Nem eszem fehér kenyeret, cukrot, de ateljes kiőrlésű liszt nem megy!Nekem borzasztó. A durum tésztát a család észre sem vette. Hirtelen ennyi jutott eszembe. És Marion Grillparzer: GI-diéta c. könyvét bibliaként tisztelem, és próbálkozok mindig többet megvalósítani.
Én sem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan mennek majd a kilók lefelé(megjegyzem volt/van miből), pedig higgyétek el, még mindig sokszor eszem olyat, amit nem kellene. Nyáron még csak-csak mozogtam, de mostmár elkezdődött az iskola(tanítok)és semmire nincs időm, ráadásul tanulok is. Hát ennyi. Tényleg nagyon örülök, hogy kedvesen fogadtatok, és ha van véleményetek az eredményekről, írjatok! És egy kérdés: Duphastont csak a nőgyógyász írhatja fel? (feltételezem háziorvos nem) Előre is köszönöm a segítséget!
zazzy

Sziasztok!

Hát rég jártam erre :oops:

Üdv mindenkinek, a régi ismerősöknek és az "ifjaknak"!

De most egy sikertelen, FELESLEGES természet-gyógyászati kezelés után előről kezdem az egészet, de most a végére is akarok járni.

Hétfőn megyek a háziorvoshoz vérvételre, pajzsmirigy-hormont fog nézni, ill. irány a nőgyógyász (remélem ő már jó lesz).

A nőgyógyásszal szeretném megiratni a terheléses cukor és inzulin vizsgálati beutalót. De most ahogy titeket olvaslak, csak pislogok, .....valamilyen por, amit vinni kell....vénába helyeznek egy tűt, ami ottmarad néhány órára :shock: .....szabad enni, aztán nem szabad enni :? ....jajjj. Most hogy is van ez? Segítsetek! Ha valakinek van egy kis ideje összefoglalná, hogy hogy is megy ez a terheléses cukor és inzulin vizsgálat, sokat segítene!

És én már azt hittem, hogy majdnem mindent tudok erről...

"az élet utat tör magának"
dera

Neeem Dera, ne aggódj!! :D
1. Vannak olyan helyek, ahol neked kell megvenni azt a szőlőcukor port a gyógyszertárban, amit aztán ott megiszol cukros löttyként, de ezt úgyis megmondják előtte. Nem mindenhol van így, nekem például sohasem kellett, hanem mindig ott adták.

2. Az a kanülös dolog meg csak nekem volt, mert én külföldön élek, és ott úgy megy a terheléses cukor és inzulinmérés, hogy beültetnek egy direkt erre a vizsgálatra berendezett szobába, ott beraknak egy kanült, olyat mint az infúziónál, és 30-60-90-120-150-190 percnél lecsapolnak belőle egy kis vért, és nem szúrnak meg félóránként, és ki sem engednek, pont azért, hogy ne ugrabugráljon az ember. Közben meg lehet tévét nézni, olvasni, vagy csöndben ájuldozni, mint ahogy én tettem, és épp az ilyenek számára találták ki, hogy egy pillanat alatt ággyá lehet alakítani a széket :D Azt mondták érdekes látvány voltam, ahogy csicseregve végignéztem a kanül behelyezését, aztán egyszercsak kigúvadtak a szemeim, és halottsápadt lettem, de csak egy pillanatra sötétült el a világ, a fennmaradó időben meg csak émelyegtem és elkezdett sípolni a fülem, amikor ránéztem a kanülre. De én ilyen vagyok, nem bírok semmi vér látványt, de még a gondolatát se, sőt attól is kikattanok, ha valaki elmeséli hogy fájt neki valami műtét vagy valami, ami vérzett és fölvágták. Én ilyenkor azonnal viszszintesbe kell hogy helyezzem magam, mert máris émelygek, sípol a fülem, és fekete pontocskákat látok :D Szóval ne aggódj, csak én vagyok ilyen lüke :-) :oops: Azért az vicces, hogy egy orvos felesége vagyok, és egy szürkehályog műtétet simán végig tudok nézni videón, leszámítva azt a részt, amikor a szembe adja a szurit, de a többi tök érdekes. :D

Az evéssel kapcsolatban pedig csak annyi, hogy előző este 8-9 óra után már ne egyél, és reggel se még kávét se, de vigyél valami szendvicset, ha a kórházban nem adnak, mert a vizsgálat után azért már biztos nagyon éhes leszel, és nehogy elájulj az éhségtől.

Amúgy pedig az lesz, ahogy gondolom te is tudod, hogy bemész, vért vesznek, aztán megiszod a cukroslöttyöt, és fél óra múlva megint vért vesznek, aztán fél óra mulva megint, majd megint, és megint, attól függ, hogy hány pontosat csinálnak.
krumplis pogácsa

mi volt az a természetgyógyászati kezelés?
krumplis pogácsa

Pogi :D

Köszönöm szépen a kimerítő felvilágosítást! Te szegény, borzasztó érzés lehet, hogy ennyire nem bírod a vért. Egyébként a férjem is ilyen, se vér, se műtét, se szemből idegen anyag kivétel, de ő még szóban sem viseli el ezeket. :D

Tulajdonképpen biorezonancia volt. Plussz mindenféle gyógynövény-kapszula: cukorra, pajzsmirigyre, női hormonokra, asztmára.....stb. Aztán kontroll, ismét hasonló bogyók.
De már mikor második alkalommal mentem, akkor nem is igazán foglalkozott velem a pasi, telefonálgatott, mondta, hogy majd jobb lesz. És hiányzik még egy gyógynövény, megrendeli és felhív... na azóta is hív. Ez majd' 60.000 Ft-omba került.

dera

Most viszont egy kicsit pánikolok.
Menzi 2. napjától szúrkálgat a hasam alja, már 3. napja remeg a méhem vagy a környéke, nem tudom pontosan, már este alig tudtam tőle elaludni. És ma 2 darab valami "esett ki", olyan borsó nagyságú áttetsző fehéres kicsit kocsonyás valami. Ez most lehet ciszta? Vagy mi lehet ez? Tulajdonképpen már múlt hónapban is volt ilyen, de akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget, de akkor nem volt semmi más tünetem, se szúrkálás, se remegés.

dera

Bocsi, ez nagyon ciki. :oops:
De eléggé aggaszt. :? :(

dera

Elképzelésem sincs mi lehetett :shock: Méhremegésről még csak nem is hallottam soha :shock: Nem lehet, hogy a nyák egyszerűen egy kicsit összesűrűsödött? cisztára én nem gondolnék, az nem olyan különálló valami, ami csak úgy kipottyan, mert azt hiszem azok folyadékkal vannak megtelve, és vagy felszívódnak, vagy kipukkadnak, de nem naon lehet észrevenni, mert a normális "folyással" azaz a nyákkal távoznak. Én így tudom, de nem biztos.
Ha mész orvoshoz mindenesetre kérj egy kenetvizsgálatot is, biztos ami biztos.
Az a rezonancia mikor volt? az nem olyan egy picike áramot vezetnek beléd? lehet hogy összerezonált valamit :-) Sajnálom, hogy ennyi pénzt kiadtál rá feleslegesen.

Meg akartam kérdezni, mi a véleményetek a meghalt otthonszületett babáról, de meggondoltam magam, és most már nem akarom megkérdezni.
krumplis pogácsa

Hát passzolom a kérdést. De holnap kiderül.
Nem hiszem, hogy a biorezonancia okozza. Azon júniusban voltam utoljára és ez pedi 3 napja tart. Egyik ismerősömnek volt már ilyen félidős "valami", neki mindig félidőben volt és endometriozisa van/volt, persze ez nem jelenti azt, hogy ez is az.
Kicsit meg vagyok ijedve. De már holnapig kibírom. :D

Ezek borzasztó dolgok, talán ilyenkor jobb is ha az ember ilyen hír hallatán homokba dugja a fejét. :cry:

dera

Sziasztok lányok!

Gyorsan visszaolvastam, de látom nincsen új babásunk.....
Üdvözlöm az újakat, és a régi újakat is!

Pénteken genetikai uh! Kérek sok szorítást.

Lafika, Rejóka és mindenki, akit érint vagy érdekel! Elhagytam a metet két hete kb. Szépen lassan felkúszott a cukrom, egy átlagos vacsora után pénteken este már 11,4 volt. Tehát diéta innentől, kőkeményen. És már a 12. héten bejelentkezett a baj, alig abbahagytam a metet, pedig előtte a cukrommal semmi, de semmi gond nem volt! Most meg már nem merem újra elkezdeni a bogyót...... Hát, ennyi törpént a múlthéten! :roll:

Mindenkinek rengeteg puszit, kitartást küldök, mellé sok ölelést!
Vendég

Jaaa, és betöltöttem szinte gond nélkül a 12. hetet!!!!! :lol:
Vendég

És az ismerősödnek azt mondták, hogy az endometriózis miatt voltak a félidős valamik? :shock: Akkor én valamit nagyon félretudok :shock: Mert azt hittem, hogy azok a kis csomók ugyanúgy viselkednek, mint a méh nyélkahártyája, csak nem a méhben vannak, de menstruáció-szerű vérzéssel távoznak minden hónapban, nem pedig átlátszó kis csomók formájában félidőben :shock:
krumplis pogácsa

Ugye, ezt én is így tudtam... :D
De ő mégis produkált hasonló dolgokat, amire azt a választ kapta, hogy az endo-val van összefüggésben, de hogy mi a kapcsolat azt nem sikerült megfejtenünk.
Most még nem tudom van-e változás, mert egyelőre injekciókat kap a ciklus "pihentetésére".
Én sem akartam elhinni, de miután a saját szememmel látom, hogy van ilyen, fogalmam sincs mit gondoljak.

dera

Remegő érzésről csak egyszer hallottam vetélést megelőző tünetként, de nálam a terhesség esélyét jelen esetben kizárhatjuk.

dera

Monácska :D
Szia!!!
Kép

De örülök, hogy jól vagytok!!!

dera

Szia Dera!

Olvastam a természetgyogyis sztoridat....... :cry: :evil: Nagyon nem szeretem az ilyet, és haragszom......

Nagyon örülök, hogy rászántad magad egy komplett kivizsgálásra, hogy kiderüljön hogy állunk most!

Jól vagyunk, most a gyomrom ég! Megyek tejet inni..... :roll:
Vendég

Monácska dokid mondta hogy hagyd abba a metet? (Tűű?)

Míg szedted is ellenőrizted a vércukrodat? Még az érdekelne, mennyi ideig szedted a teherbeesés előtt a metet?

Kép

Kép
rejo

2007. február 22-e óta szedem a metet. Tűű doki (telefonon ugyan) mondta, hogy hagyjam a bogyót, mert ájulgattam sokat, meg az émelygés miatt sokszor visszajött a gyógyszer. Még erőlködtem vele pár napot, de aztán tényleg hagytam. A cukromat a rosszullétek és a met elhagyása között csak rövid ideig mértem, akkor viszont rendszeresen, és azóta is rendszeresen. Most meg már ugye muszájból!
Vendég

Sziasztok!
Szeretném elsőként veletek megosztani a nagy hírt: ismét babát várunk. :D
Váratlanul és észrevétlenül történt a dolog, már igencsak előrehaladott állapotban vagyok, de mocorog ezerrel. Mindenre gondoltam, csak erre nem.
Vera
verona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?