Új privát üzeneted érkezett!

Csipiiiiiiiiiii!!!!!
Zsírkirály a tickered hallod-e!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Babszika! Örülök, hogy nincs harag.
Vendég

Na, már úgy értem Csipi, hogy a tickered nagyon jó, de az, hogy első nap...... Az nem annyira! :?

Uhhh. Elég hülyén jött ki! Bocsika!
Vendég

Monácska!

Neked nem lesz vonalzód???

És egyébként hogy érzed magatokat? :wink:

babszika

Sziasztok!
Elkezdtem ebben a hónapban hőt mérni. Még csak a 7. napon tartok ugyan. Hogy kellene egy görbének normálisan kinézni? Mert én lassan kihülök :D
Amúgy hogy kell kivarázsolni a görbét a honlapról, és átteni ide?
Köszi

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Jobb egérgomb a képen, majd a kép mentése (ne ijedj meg, hogy ráurik arra a napra, amire kattintottál, ha gondolod, akkor alul újra megjelenik a kép, ott is rátattinthatsz ;) ) Szóval lemented. Aztán megnyitod és a fájl menüben keresel egy olyat, hogy "mentés másként". Ott kiválasztod, hogy jpeg (jpg) és elmented. Ennyi, már a gépeden is van. Aztán fel tudod ide tölteni mellékletként.... Előfordulhat, hogy azt mondja, túl nagy a mérete, amikor feltöltenéd. Ekkor ismét nyisd meg a képet egy képnézegetővel, majd a menüben keress olyat, hogy átméretezés, válaszd ki, hogy 600x valami és ismét mensd el (ha van olyan, hogy "arányos", akkor azt pipáld ki)... Most már biztosan fel tudod ide tenni...

Kép

Kép
bettica

Csipi: ahogy Rambóka írta, óvatosan azzal a szójával. Én is csak azért raktam fel ezt a cikket, hogy ha valaki túl sok szóját eszik, akkor tudja, hogy ez is lehet a probléma oka. Szóval lehet szóját enni, csak mértékkel ;)
A tickered tényleg szép. Új ciklus, új remények...

Monácska: Tényleg! Vonalzód nem lesz? Csinálj egyet, légyszííííí :)

Most már kezdek igazán izgulni, bár sztem nem lesz ebből most semmi... Teszek én is egy görbét... Tegnap volt egy kis barnázásom, de elég minimális...

Kép

Kép

Kép
bettica

Bettica, nem rossz! :wink:
Vendég

Bettica,
köszi, akkor csak az volt a gond, hogy én már rögtön az oldalról jpg-ben akartam lementeni, azt meg nem hagyta. Így már sikerült. Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hűű, Bettica!!! Ez naggggyon szép!!! Mikor tesztelsz?! Vasárnap?! :wink: beágyazódási pecsételéshez tegnap mit szólsz?! :wink:

Monácska, mi lett a Borsókás vonalzóddal?! Ugye nincs semmi baj?!

Linácska, ügyes vagy!Nem semmi a görbéd! :) Ezexerint Neked is akkor esik le a hőd, ha megjött...

Én is mutizok görbét! A mai tesztem is nega, tipikus pms jelek - idegbaj, édesség zabálhatnék, görcs - de legalább nem barnázom! És ez már a 13. dpo... :lol:

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Szia Pogi, látlak, hogy vagy???

Bee, nem is mondtam, hogy tök jó, hogy jelentkeztél, mi van veled???Nem írtál magadról semmit.......... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nincs baj, azt tudnátok, csak beparáztam nagyon szerdán, és levettem. Olyan hülye vagyok, tudom én...... 13-án megyek uh-ra, és ha lesz szívhang, esküszöm lesz vonalzóm! Borsókás, meg amilyet akartok!!! Kedden meg szerdán semmilyen tünetem nem volt, és azt hittem gond van........ Aztán csütörtökön megint hányingereltem. :wink:

Viszont naggyon görcsöl a hasim, és nem tudom, hogy ennek így kell-e lennie. Már szegény Lafit kiborítottam szerdán, ezért inkább ide dobom fel a kérdést...... Normális, hogy még mindig görcsöl a pocóm?

Azt vettem észre, hogy pont ilyen intenzitással borítottam ki magam a hőmérőzéssel annak idején, mint amilyennel figyelem magam és a jeleimet, ahelyett, hogy lazítanék. Én sosem leszel normális szerintem! :roll: :roll: :? :?
Vendég

Monácska, nyugiiii!!!!!!!! Teljesen normális a görcsölés! És az első harmadban el is fog kísérni ez a mindjárt megjön-érzés! Mennyire erős?!

ne hergeld Magadat, tudod, ezzel Borsókának ártasz a legtöbbet! Benneteket választott szüleinek és Veletek fog maradni, ne félj!!! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka,
felemeltem a lányomat, meglátta Droka fényképét, és közölte nagy büszkén, hogy "ott a Lili!"
Az ok, hogy leesik a hőm, na de egy egész fokot? Előtte ugyan nem mértem, de ezek szerint fent lehetett. Műtét után pont 6 hét 1 napra jött meg, az is elég tankönyvi végül is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mona, dehogy borítasz, tottál ki!!!!!!!!!

Ha mensis görcseid vannak, és nincs vérzés meg ilyesmi, akkor nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ez előfordul, sőt!12.hétig mensis érzésed lesz!
Vendég

anyooka: Benne vagyok ;) Én is erre tippeltem, inkább ebben reménykedem....

Kép

Kép
bettica

Linácska, Dorka is mondta már Lili képére hogy "ott a Dodó!" :lol:
Szépen fent lehetett a hőd előző ciklus végén! Remélem, a mostani ciklusod is ilyen szép lesz! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
AFP eredményemnél a HCG szint picit magas lett, csütörtökre kell UH-ra időpontot kérnem.

Kép
lara26

Lara, MoMban tudod mondani???
Vendég

nem csak ilyenben: HCG: 93,56 IU/ml

Kép
lara26

Monácska: Nagyon várom már én is az uhudat. Bármilyen vonalzót is csinálj utánna, tuti hogy szép lesz. Egy babóvárós-vonalzó mindig az :D

Anyooka: A Te görbéd sem semmi, kár hogy már érzed az előjeleket :(

Lina: Legalább jól elkülöníthető a 2 rész. Csak így tovább. Mérd a hődet, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy hogy alakulsz...

Lara: Ne aggódj, biztos van rá magyarázat... A picit magas lett szabad tudni, hogy mit takar?

Lafi: Te hogy vagy? Sőt ez a kérdés minden pocaklakósra vonatkozik...

Kép

Kép
bettica

12. heti vérvétel eredménye: 1:2695 a kockázati esély. Totál negatív.
Sok esetben fordul elő pici eltérés (nem tudom mi a határ). Majd az UH-n meglátjuk. :)

Kép
lara26

Lara, nem kell aggódnod, mert nekem is volt eltérés, nem is pici!
A kockázati esélyem a 12. héten 1160 volt!!!!!!!!!

ezt találtam: 83,6IU/L és 1,04MOM van mellette. A tied ennél kicsit több, vagyis tök jó, mert a free b-hcgnek 1,6 alatt kell lennie!!!!
totál tökéletes!!!!!!!!!!Mert ha afp ennél kicsit kevesebb, akkor az olyan 0,9-1 körül van,. ammeg , tuttti jó!
Vendég

Anyooka,
végül is a hajuk szinte teljesen ugyanúgy áll, csak a szín nem egyezik...

Bettica,
ez most a próba hónap, még most nem lenne jó a babócska, vagyis egy másik topicban egy lány a vetélés után két héttel terhes lett újra, de azért én egy rendes ciklust ki szeretnék várni, hátha addig a met is hat valamit. Munkában is telik kicsit a 180 nap, ne terhessen kelljen naponta Pestre és vissza utazni dolgozni.

Monácska,
nekem Lilivel az elején úgy görcsölt a hasam, hogy éjszaka álmomban gyakorlatilag ülésbe felrántott, csak úgy volt a jó. Aztán elmúlt, semmi más tünetem sem volt. Most olvastam valahol, hogy az nem jó, ha nincs hányinger, mert progeszteronhiányra utal. Na nekem még pótolták is, de így sem volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sztem az hülyeség, hogy ha nincs hányinger, az progihiány---------nekem pótolva volt, és mégsem volt semmi.....én örültem is,hogy nincs hányinger
Vendég

Lányok, én úgy tudom, hogy akkor van baj, ha a hcg magas, az afp pedig alacsony - ezt a kettőt együtt szokták nézni! sőt, ha a MOM rendben van, akkor nem is foglalkoznak a hcg-vel... Az én dokim legalábbis ezt mondta annak idején...

Kép

Kép
anyoooka

Az AFP ehez képest a "béka segge" alatt van! AFP: 38,57 IU/ml

Kép
lara26

linácska: én sem a babóra gondoltam, hanem a görbéd alakulására... Kell a metnek is idő. Én is azért parázom most egy picit, hogy mi lesz ha nem jön meg. Azon filózom, hogy akkor felhívom a dokit, nem kellene-e progit pótolni...

Kép

Kép
bettica

Na asszem az lehet nálad is mint nálam, alacsonyabb afp és magasabb free b-hcg.......csak azt nem tom, mennyi az afpd MoMban....
De ne aggódj,jó a kockázatod, jó volt a nyaki redőd!Ezen nem kell izgulni,így utólag már tudom. Nekem alacsony volt az afpm nagyon és magas nagyon a free b-hcgm és nem volt gond!
Vendég

Halihó!

Hányinger nálam sem volt igazán. Pedig jócskán kellett azt a progit pótolni.....

Lafi hát, hát szenvedek a diétától. Elmondhatatlanul. Nem is a süti meg az édességek, hanem egy kis kifli, palacsinta. Szóval liszt hiányom van. Már 5 hete (kb.) 160 grammosat nyomom, s nyilván itt a mélypont. Én kis kiváncsi vettem vércukormérőt, s nem lettem boldogabb. Kaja után egy órával 8 - 8,5 között van........ Pedig eddig mindent elkövettem. Ez van. Várom aminek jönnie kell.
Gergőm bébi nemtom mit vesz észre ebből a magas cukerből. Időnként kirúgja az oldalamat. :lol:

Egy csöppet aggódok a súlyveszteség miatt. Terhesen (7. hónapban) fogyni..... jó ez a dednek?

Igy aztán most búvárkodok a neten. Mi lenne a jobb?

Anyoka egyre jobb ez a görbe! :wink:

Legyetek jók!!!

Bee (ma kezdem a 29. hetet)

S most elindulok tickert vadászni!
beebeey

Lafi! :)
Okés! Köszi!!!

Kép
lara26

Ne izgulj az afp miatt, Lara! Iszonyú elavult vizsgálat, rengeteg helyen már nem is csinálják! Szerintem csak arra jó hogy feleslegesen paráztassák a kismamikat :evil:

Kép

Kép
anyoooka

Bee, nem jó ez a magas érték!!!!!!!!nézd meg a kaja után másfél órával is, mennyit csökkent, sokat mutat az is!
Basszus, pedig muszáj betartanod a diétát!És te későn kezdted,én már a 12. héttől!!!!
És csak most kezdek rájönni, mit kell csinálni! Most 4,5 lett az 1 órás vc, tegnap is!!!!

Súlyveszteség sztem nem gond, hisz elméletileg diétázol, nekem Tűű ezt mondta!
(én is fogyok folyamatosan)
Vendég

Szerintem jó, h van ez a vizsgálat.
:? nézőpont kérdése. :wink:

Kép
lara26

No akkor 8 perc múlva kaja, 1,5 óra "kioperálok" egy vércseppet az ujjamból. Tudom hogy nem jó Lafi. S már december óta tartom a GI diétát. Igazából 12. hét után kajáltam szabadabban, de nem mértéktelenül, s össze-vissza. 24. héten meg 9,8 lett a terhelésesem.
beebeey

Azt mondta a genetikus uhus tegnap, mert megkérdezte az afpt és hcgt, hogy jaj, az jó!!!!
(Schöfiben azzal riogattak az asszisztensek, hogy nem jó)
Sztem a kockázati tényező jó, de az afp megbízhatatlan. Feleslegesen idegesítő.A többi markert fontos nézni, abból több minden látszódik.
Vendég

9,8???? :shock: Hú!Az sokkkk!Vigyázva egyél, Bee!!!!Reggel 20 grammot!Mert reggel rosszabb az eredmény!És ezzel lentebb viheted. 1 db pászkát eszem reggel, az 20 gr párizsival és pariva.
Eddig barna kenyeret ettem 20 gr chval, de arra nem jól reagáltam , magas lett a cukor. a logikát nem értem. de a pászka nekem jobb.
kísérletezz mi a jó neked!mert lehet hogy ugyanaz a ch érrték mégis máshogy reagálod le!
Vendég

Persze, az jó, hogy szűrik ezeket a dolgokat, csak maga a vizsgálat elavult és ad sokszor fals pozitív eredményt...

Kép

Kép
anyoooka

Lafi, Lara!!!

Asszem kínaiul beszéltek! Az afp-t, még értettem..... de a többit???? Én asszem inkább megyek az istenhegyire a 12. héten, majd ott megaszondják...... Ehhez már nem értek!!!

DE!!!!! Lara drága! Az nem lehet, hogy gond legyen! Biztosan rendben lesz minden, csak tornáztatják az agyatokat egy kicsit!!!
Vendég

Monácska!

nekem minda kettő tetszik!!! Tudod, mi januárig nem próbálkozunk...ezért is örülök hogy meghozta nekem a mensit kavicska :) :) -igaz??? + a tickerrel meg úgy voltam, hogy a teknősömmel olyan ritkán jött mensi ( szegénykém elég lassú állatka ) , így hát turbózok egy motorral .) :)-amit amúgy is imádok
A másik!! Ne parázz!! Minden okés, jól vagy(tok) nincs semmi gond!!! Okés????? - ja és kiscsillagom: szakadékról átkeresztelni valami pozítivabb nevecskére???????

Bettica!
persze-persze.....én már azt rég megtanultam, hogy használni minden csak akkor használ, ha ésszel és mértékkel esszük/kenjük/szedkjük/csináljuk........
pont ezért örültem, mikor írtad, mert kérdezte apa milyen cikket olvasok...mondtam neki, és akkor mondta, hogy ő szereti...és így tökk jó, mert idönként kiegészíthetem vele az étrendünket.
Da édi vagy, hogy így figyelsz rám :) :)

Pusszancs
csipi78

Lafead,
én is ezt mondtam, nekem sem volt pótlás mellett sem, de valahol tényleg olvastam.

Bee,
én diéta nélkül is minusz 13-mal fejeztem be az előző terhességemet. Életemben nem fogytam ennyit :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bettica,
értettem én, csak arra gondoltam, bármennyire is szépen alakul mondjuk a görbém, meg tuti peteérésem is van esetleg, még talán jobb lenne, ha egy hónapot várna a bébi. Na azért ha megfogan, és minden ok vele, nem fogok tiltakozni :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lara!

Ne pánikolj!!!!!
Nem az számít, h. az értékek külön-külön milyenek, hanem az, h. a végül kiszámolt esély mennyi!!!!!
Arra mit írtak???
A másik dolog, h. beszélj a Miklóssal telefonon, majd ő megnyugtat!
UH-ra hozzá mégy, ugye? Ha ott azt mondja, h. minden rendben, akkor minden rendben! Szerintem, ha gond lenne, már észrevette volna!!!!
Nyugi!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Na megtaláltam a cikket, ez a családineten van, csak kimásoltam a részletet:

Néhány esetben a progesteron termelés az alacsony HCG szint miatt nem folytatódik, máskor nem elegendő progesteron termelődik. Amennyiben ez az első trimeszterben nem működött helyesen, többfajta tünet is jelentkezhet, vérzés, ill. a reggeli émelygés elmaradása. Az első három hónap után már a méhlepény folytatja a progesteron termelését.

A www.femina.hu-n van egy másik, ami ugyanezt írja.

Na mindegy, szerintem nagyon sok egészséges baba született már úgy, hogy az anyukája semmit sem érzett, nekem sem hiányzott a hányinger anno.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rambóka!
Beszéltem vele!!! :)
megyek hozzá UH- ra csütörtökön. :)
Azt mondta, h egy pici eltérés van (sok ilyen eset van). Az arányát nem kérdeztem, mert ez nekem elég volt. :D
No para.

Kép
lara26

Lányok: Mikor szoktak progi pótlást ajánlani?

Kép

Kép
bettica

Lehet hogy a barna kenyér viszi az egész napomat????

Mert ebéd után egy órával 10, másfél órával 10,2. Nem értem, nem értem, nem értem.....

Reggeli: barna kenyér 4dkg= 25ch, felvágott, vaj, lightos gyümilé 5 ch-val.

Tízórai: activia 7 ch, egy őszibarack 9ch

Ebéd: gastroyalosat eszek, összvissz 46ch volt benne.

Délután meg vacsi: gyümi lesz.

Linacska s te is diétáztál?

Nekem - mint később kiderült - hamarabb csinálták meg az AFP-t. Hát éppen-éppen jó lett............

No akkor elmegyek pászka keresőbe.
beebeey

Bee,
nem diétáztam semmit a terhesség alatt. De én valahogy így működök. Fogamzásgátló, terhesség alatt fogyok, de nagyon.
Bár az előző terhességem előtt szedtem két hónapig Merckformint, de nem tudtam mire, meg hogy bajom van egyátalán, csak azt mondta a dokim, hogy ez jó szokott lenni. Jó is lett, épp 3 órája szunyál egy édi kiscsaj a hálószobában, de ugye nem figyeltem oda igazán terhesség alatt semmire. 3 nappal a pozitív teszt után abba is hagyatta a Merckformint.
Na most már tudom, hogy más a helyzet, a második babánál kicsit oda fogok figyelni.
Bár ez a diéta dolog egyenlőre nagyon nem megy, csak apró lépésekben tudok változtatni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mondjátok ismertek ti olyant, hogy metfogamma? Mer' én nem.

Vagyok ám én is, folyamatosan olvasok, és gratulálok Dimetnek kiZsé-hez, nagyon várom a képeket!!!

Monácska neked is különösen örülök., úgy megkönnyebültem, hogy jó hírekkel tértél vissza!

Én az elmaradt tavaszi nagytakarítást nyúzom éppen, és annyire belejöttem, hogy még a hűtőt meg a mélyhűtőt is leeresztettek kipucolni, meg a kanapéhuzatot és a fügönnyöket is kimostam, ezért nem volt időm írogatni.

Voltam fogorvosnál, jövő hét szerdán lesz a gyökérkezelésem, Rambóka leírta mi fog történni, és szerintem ez egy horror, de talán túl lehet élni. A bosszantó inkább az, hogy még szeptemberben is folytatódik ez az egy kezelés, úgyhogy se ebben se a következő ciklusban sem próbálkozhatunk, pedig most is volt PÉ-m méghozzá most a hét elején. :evil: és így nagy esélyem van rá, hogy most is gyönyönyrű 28-30 napra megjöjjön a mensim.
Olyan pipa vagyok! Elszalasztani ennyi szépséges peteérést a hülye röntgen miatt! :evil:
krumplis pogácsa

Nem baj Pogi! Maximum majd egyszerre startolunk a babaprojekttel! :wink:
Izgi lenne egy párhuzamos pocinövesztés!!!!! :lol:

rambóka

Linácska: Én nem émelyegtem az első trimeszterben... és mégis tökéletes volt a progeszteronszintem... (vérezni véreztem de az a hülye UH-tól volt mert valszeg rálógott a lepény a méhszájra)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?