Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Megnéztem az oldalt és több variációt leteszteltem. Második kisfiam lány kellene, hogy legyen :lol: Érdekes egyébként, minden szerint lány lenne ez a kis drága! Pedig úgy fiú biz' az, ahogy van :lol: :lol: :lol:
Beírtam saját magam is, testvérestül, férjet is kipróbáltam szintén testvérestül....stb .hát kb. 70%-os. Volt azért pár eltérés 8)

Várakozós hetem újra beindult :lol: Ma a 29. nap van, azt hiszem péntekig nyugton maradok, na de, ha addig nem történik semmi, hát újra tesztelek....azt hiszem már hiányozna, ha nem csinálnám :lol:

Ez tényleg nagyon idétlen ezzel a lány-erőltetéssel, úgy is el kell fogadni a helyzetet, miért is nehezítik meg???!!!!
Én egyszer kaptam egy ilyen megjegyzést:
"Jobb is, ha nem próbálkoztok 3. gyerekkel, amilyen szerencsétlenek(!!!!!!!!!!!!!!!!) vagytok, még az is fiú lenne!"
:shock: Nem tudtam sírjak-e vagy nevessek :roll:
Szóval azért messze nem érzem magam "szerencsétlennek" a két gyönyörű, okos, eleven, imádnivaló fiammal (és persze imádnivaló Apával) :lol:
panna09

Sziasztok!

Meskete én is beléptem a háromfiús anyukák táborába! A teszt fiút hozott ki, talán 10% van még a kislányra, de az semmi.
Nem mondom azt, hogy nem vagyok csalódott, mert szerettem volna kislányt, de próbálom a dolgok jó oldalát nézni.

Panna, ez a beszólás durva! Én nem is tudom mit csináltam volna. És most, hogy úgy tűnik harmadikra is fiúnk lesz, előre tudom hogy jópáran megjegyzéseket tesznek majd. :(
Azt hiszem kell egy kis idő, hogy feldolgozzam...
laura0606

Laura,
fel a fejjel!
Tudjuk itt mindannyian, hogy ez benne van a pakliban és ha őszinték akarunk lenni önmagunkhoz, túl sikeresnek nem mondható ez a mi kis "klubunk" :lol:
Tulipán óta sikerült már egyáltalán valakinek az a kislány?????????????? :roll: :roll: :roll:
Azt gondolom, hogy ez itt a fiús anyukák lapja, akik eljátszanak egy ideig a gondolattal, mi lenne ha....... 8)
De aztán előbb-utóbb mindenki elküldi a 2. v. 3. v. x. kisfia fényképét és mi örülünk neki és gratulálunk :lol: :lol: :lol: , mert irtó gyönyörű kis krapekok születnek ám errefelé és közben mélyen tudjuk egy sóhaj-jelből is, hogy mi az amire gondolsz, mi az ami bodlgoságod ellenére mégis hiányzik :wink:

Támogatjuk egymást ebben is, mint a próbálkozásokban!
Nem írom le 100x-ra is, hogy az a lényeg, hogy.....mert ezt úgy is mindenki így gondolja. Inkább tiszta szívemből azt kívánom, hogy minél hamarabb tudd vidáman és őszintén boldogan érezni magad és megtanuld szeretni a szitut! Akik megélték már biztos sokat fognak ebben segíteni :lol: :lol: :lol:
Apa mit szol?
panna09

Jó kis klub vagyunk! :D
Imádom mindkét fiamat, és tudom hogy a harmadikat is imádni fogom, és amint megszületik el nem cserélném egy lányra sem.
Na de mindig ott van a mi lett volna ha... De ezzel jelen esetben nem törődöm.

Apa édes volt, ő is lányt várt. Én nem mertem megnézni a teszt eredményét, őt küldtem be a mosdóba, kijött és csak annyit mondott, hogy van még 10% esélyünk a lányra. :)
És délután már negyedik babát emlegetett, de mindig is három gyereket szerettünk volna, negyediket nem tudnánk bevállalni és egyenlőre a harmadik sem született meg...

Az tény, hogy Jónáska nem adott nemet a fogantatás dátumára, a holdállás fiús volt, egyedül a kínai horoszkóp adott lányt. Na és nagyon szeretett volna jönni, sikertelen hónapok után egy próbálkozásból megfogant, ezek után mindegy a neme. Elcsépelt és unalmas, de tényleg az a fontos, hogy egészséges legyen.
3+1 férfi fog imádni, az azért nem olyan rossz! :lol:
laura0606

Sziasztok!

Laura!

Üdv a klubban!!!!! :) Nem is tudom mit írjak, hiszen ugyanebben a cipőben járok, bár néhány hónappal és néhány bizonyító erejű uh felévtellel előtted! :) A hozzászólásaimból azért kiderül, hogy tényleg van "de", tényleg van " mi lett volna, ha...". Én azt gondolom nem kell eltagadni ezeket az érzéseket, ki is lehet, ki kell mondani. Egyenlőre én is abban bizakodom, hogy amint a kezemben tarthatom a legkisebb királyfit (egy Hunyadynak mi is lehetne más, mint a mesebeli királyoknak: 3 fia :) ) tényleg nem fog érdekelni, hogy nem lányom született. 6 hét múlva beszámolok!!!!!

Üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Laura, gratulálok a kicsi fiúhoz!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze én is szerettem volna kislányt, de ahogy mondod, hála az égnek, hogy ők vannak nekünk és kiszínezik az unalmas hétköznapokat!
Az én fiaim olyan édes, jó gyerekek, hogy a lányos barátnőim ilyenről álmodoznak, hogy ilyen fiúk lesz.
Kíváncsi leszek a teszt megbízhatóságára!
még az is lehet téved, vagy nem???

Meskete, már csak 6 hét??????????????
Hogy megy az idő! Kitartást!

Panna, durva ez a beszólás!
Mondjuk nekem is mondott már olyat valaki, mikor megtudta, hogy 2. is fiú, hogy ő nem így szeretné, ő fiú-lányt akar, holott évek óta próbálkoznak és még nem jött össze se fiú, se lány.
Mégse bántottam ezzel, hogy mi a francot válogat, örülhetne ha végre összejön.
némelyik ember fel sem fogja, hogy milyen szavakat használ!
Volt aki így fogalmazott:
"EZ is fiú?"
Mi az hogy EZ? Talán Ő!!!!
Erre csak az volt a válasz: Az ugyan azt jelenti. :twisted:

Még Beni alszik, addig van kis időm, megnézem én is azt az oldalt.

Üdv mindenkinek, igyekszem jönni

Ui:Most nem emlékszem ki javasolt egy könyvet, ami a Jónás módszerről szól sok oldallal ezelőtt, de légyszi írja már le a címét, íróját.
Még egyszer hátha szükségem lesz rá.
Köszi

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Nekem bejött a két fiú, sőt, megnéztem a kettőjük közötti méhen kívüli babánkat, elvileg ő is fiú lett volna, őt nem tudtuk még, de...
Én viszont fiú vagyok a program szerint. :lol:
Megnéztem 2013-14-es évet, amikor esetleg még úgy döntünk legyen babánk, kipróbáltam minden hónapot, és mindkét évben augusztus lány csak. egy hónapon belül több napot is megnéztem, hátha hó elején-végén más, de nem. nekem nagyon kevés lányt jósol.
érdekes

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Laura
Fel a fejjel - a 10 % elég sok! :wink:
(a lényeg, hogy egészséges és boldog legyen)

Ma voltuk a bölcsibe. Levi nagyon élvezte...
Egy bő órácskát voltunk ott, nem akart hazajönni :)
Azt mondták a bölcsisnénik, hogy nem lesz gond a beszoktatással :lol:

Panna
2 nappal előttem vagy...
Helyzet? Vársz még?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Teszteljetek lányok! :D
Megy a sok drukk!

Meskete, hihetetlen hogy elszaladt az idő. Mindjárt megérkezik a legifjabb kislegény! Akkor maradt Nándor?

Angie, az a könyv inkább füzetecske:
Fogamzáskontroll a címe, és dr. Jónás Jenő írta dr. Pánszky Gyulával.
http://www.antikvarium.hu/ant/book.php? ... l&ID=68073
Én a könyvecske elolvasása után voltam Pánszkynál, csinált egy éves naptárat, de pénzkidobásnak tartom, és megbántam már. Búcsúzóul annyit mondott, hogy ha a harmadik gyermekem is fiú lesz, akkor a negyedik lány. Hát kedves, mi ez lottó?
:lol:
laura0606

Sziasztok!

Meskete,
tényleg őrült módon megy az idő! Most döbbentett meg ez a 6 hét!!!!!!!! Hát az már mindjárt itt van :lol:
Nándi maradt? Jól bírod a véghajrát? Már mindent beszereztetek?

Angie,
én is voltam a Pánszkynál és a könyvet is megvettem - most mondjam azt, hogy sok értelme nem volt? :wink:
Az internetről le lehet tölteni a naptárt és bár a doki nagyon kedves, aranyos és szimpatikus volt, kiválóan elbeszélgettünk :D .....DE mint látod sokat rajtam nem segített. :cry:
Pluszt nem igen adott a naptárhoz képest, pláne 25ezerért.
De hát én legyek az utolsó, aki rossz szót szól v. lebeszél....hisz én is elmentem és ha még nem lettem volna, hát idővel biztos úgy is elmennék és a könyvet is megvenném.

Kia,
ez a 33. napom 8)
Annyi negatív tesztet láttam az elmúlt egy évben, hogy tűrtőztetem még magam egy pár napig :lol: Természetesen a teszt már itt lapul a mosdóban a fiókomban :lol: :lol:
Jajjjjjj, de jó lenne!
panna09

Panna
nekem a 31.

...nekem is megvan már a teszt :roll:
Még pár napot várok..

...fájdogál a torkom és Levi is náthás... nem vagyunk túl jól :?
(...lehet, hogy a bölcsiben szedtünk össze valamit :roll: )

Ma jönnek "haza" a sógornőmék...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Laura, köszi a füzetecske címét!
Nem hiszem, hogy elmennék Pánszkyhoz 25ezerért, az nagyon sok.
Mostanában nem néztem neten, hogy hogyan lehet Jónás napokat számolni, valaki írta régebben, hogy már fizetős lett valamelyik oldal.
Én már azt sem tudom, az enyémet hol számoltam annó, de én akkor nem estem teherbe, úgyhogy nem tudom, mit gondoljak róla.

Igazából, én most olyan "szerelmes" vagyok a fiaimba, hogy teljesen elégedett vagyok 2 fiúval. :wink:

Kia, Levi melyik bölcsibe jár?
Én is szerettem volna, ha Beni néha-néha eljár bölcsibe, mert ő annyira felnőttekhez van szokva. Alig van gyerek körülötte.
De nálunk csak készülőben van bölcsi, Nyíregyre meg csak nyíregyi lakcímmel vennék fel. Meg ha dolgoznék.
Itt nem vennék olyan szigoruan, hogy dolgozni kell anyának.

Kép
KépKép

angie28

Angie
Levi még csak ismerkedik a bölcsivel (Nyh. Krúdy Gy. - Babaház Bölcsi)
Majd márciusba megy élesben... :roll:

Levi is ritkán van gyerekek között...
Ott is inkább egyedül játszott. (de több gyerek is így volt)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Lányok! Nagyon drukkolok a tesztekhez! Angie után hónapokig csak én voltam pocakos, most meg de jó is lenne, hirtelen ennyi babácska! :D

Hát igen, jó esetben már csak 6 hetem van hátra. Bár ma ketten is megjegyezték, hogy mintha lejjebb csúszott volna a pocakom! Mondtam ne ijesztgessenek, mert az első baba így lett meg nekem 36 hétre. Aztán Csongi teljesen időre született. Egyébként annyira jól vagyok, nincs egy darab keményedésem sem, nem húz a pocakom alja stb. Bár nálam ez sem mérvadó, mert én még Csonginál 40 hetesen is a szülés előtti este beton kemény, zárt méhszájjal voltam, majd hajnalban magzatvíz el, délben baba. Szóval ezúttal is számíthatok akármire!
Már majdnem mindenünk megvan, bár így harmadik babánál, ráadásul egyneműnél nem sok mindent kellett venni. Még egy komód hiányzik, amit megrendeltünk és még nem érkezett meg. Így a kiságyba pakolom egyenlőre a kimosott babarucikat.
Név kérdés: Én nagyon-nagyon szeretném a Nándit, de egyenlőre minden pasi Marcizik! Még van pár hetem meggyőzni őket, de, ha nem az sem baj, végülis a Márton is szép, csak kicsit népszerű, sok van mostanában és nem is passzol a sorba a Botond és a Csongor mögé olyan szépen!

Na, megyek, a kukorélkoló banda már fennt van, elrendezem őket!

meskete
Őrbottyán

Meskete
DRUKK, hogy még egy kicsit bent maradjon! :wink:

Én még várok...
Panna?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hahó Lányok,

teszt: - :cry:

Reggel gyorsan el is határoztam, hogy akkor belevágok egy alapos kis fogyó-, és tisztítókúrába, mert hát kicsit "elszemtelenedtem" az utóbbi hetekben :roll: és hát ez az én koromban már nem marad büntetlenül :wink:
Szóval némi önkontroll, futópad és méregtelenítő teák :lol:
(...és persze a magnézium és a kálcium....de már csak úgy hobbiból.... :lol: nem úgy tűnik, hogy lenne bármi érteleme.....)

szép hétvégét mindenkinek!

Kia,
neked még azért megy a DRUKK :lol:
panna09

Jó reggelt!

Panna :cry:
Sajnálom... a következő hónapra mennek a drukkok!!!++++++++

Hétfőn már a 34. napom lesz.. meg kellen csinálni nekem is...
(nagyon kiváncsi vagyok :oops: )

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Panna, :cry: :cry: :cry:
De tök jó hozzáállás ez a fogyókúra.
Én is győzködöm magam, el kellene kezdeni valamit.
Csak gyógytornára járok a derekammal heti 2-szer, ami szuper, mert használ és hasizomra is gyúrunk.

Kia, drukk, csináld, csináld!!!!!!!!!!!!
Az én fiam is szerintem egyedül fog játszani eleinte biztos. :lol:
Ismerem azt a bölcsit, dícsérik.

Meskete, izgi, várjuk a részleteket, mikor-hogy érzed magad, jeleket, ilyesmi. Mindkét név szép! De a Nándor valóban jobban illene a tesói nevéhez. :wink:

Kép
KépKép

angie28

Angie
Holnap megcsinálom :roll:

Ma elmentünk a drnénihez, azt mondta nem komoly a betegsége Levinek..
(köhögéscsillapító, vitaminok...) :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, teszt??????????????????
Kíváncsi vagyok! :lol:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

A tesztet ma reggel csináltam és -. :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Bár még nem jött meg...
Levivel is kb a 40. napon csináltam a + tesztet...
Amíg nem jön meg van remény :lol:

Mi még gyógyulgatunk....
Ti jól vagytok?

Uncsitesók:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Lányok! Panna, Kia! Sajnálom a nega teszteket!

Kia! Nagyon édesek a gyerkőcök! Én olyan béna vagyok ilyen képfelrakás tekintetében. Illetve nem is béna, hanem lusta. Mindig Apára bízom, de őt meg nyaggatni kell. De ígérem, ha megszületik Nándimarci nem maradtok kép nélkül!

Laura, Boris? Hogy vannak a pocaklakók?

Mi jól vagyunk. Inkább lelkileg készültem ki kicsit ezen a héten. Tiszta hullámvasút. Kezdem a jóval. Az egyik barátnőm most közölte, hogy babát vár, 9 hetesek és ikrek. Spontán jöttek össze úgy, hogy másfél éve a János kórház fő lombikos dokija kerek perec kijelentette, hogy mindkét petevezetője el van záródva, a spontán baba kizárt. Aztán tavaly kb velem egyszerre terhes lett, szintén spontán, de sajnos akkor elment a babácska. ÍGy most nagyon-nagyon örülünk és drukkolunk nekik, hogy minden rendben menjen.
Aztán meg jött a hír, hogy egy másik barátnőm 3 hónapos kislánya meghalt. Nagyon betegen született, vesebetegsége volt, ami előbb-utóbb átültetéssel végződött volna, csak ahhoz még kicsi volt. De reménykedtünk, mert javult az állapota, már majdnem haza mehettek, erre elkapott egy fertőzést, amitől sajnos több szerve összeomlott. Nagyon-nagyon sajnálom őket, bár nekik is van már két nagyobb gyerkőc, de akkor is, ezt szerintem nem lehet feldolgozni sehogyan sem.
Úgyogy a héten Nándimarcival nem sokat foglalkoztam. Hétfőn betöltöm a 36 hetet és innentől már bármi lehet, Boti ekkor született meg. Amúgy sokat mocorog, helyezkedik, szerintem fúrja be a kis fejét a medencébe, mert sokszor szúrkál olyan finoman odalennt, nem fájásszerűen, hanem inkább, mikor az embernek hirtelen pisilési ingere támad.
A héten kezdem a ctg-zést, amihez nem sok kedvem van, főleg a Pestre bemászkálás miatt. Meg úgysem fog semmit mutatni. Nekem még szülés előtti napon sem mutatott jelentős méhtevékenységet, aztán rá 12 órára már a kezemben volt a gyerekem.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Kia, még semmi sem biztos, bízzunk! :wink:
Aranyosak az uncsitesók.
Az én fiaimnak még nincs,és egyhamar nem is lesz uncsijuk.
A tesóink kicsit másképp gondolják még :cry:

Meskete, jó hallani rólad.
várjuk is majd a képeket!!!!!!!! :wink:
Szörnyű lehet a barátnődnek, még olvasni is rossz ilyet, nemhogy átélni.
Mióta anya vagyok a gyerekekkel történt szomorú dolgok mindig nagyon megérintenek. Ezelőtt is, de most jobban.

Egyébként kérdezted Borist, mizújs vele, hát...
talán nem haragszik meg, ha leírom, hogy most egy ideig nem fog jönni, mert sajnos elvesztette a babáját! :cry: :cry: :cry:
A többit majd Ő elmondja, mert biztos benéz ide is idővel, csak most pihenőn van.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Meskete
Nagyon sajnálom a barátnődet!
Részvétem :cry:

A másik barátnődnek pedig DRUKK!! Kapaszkodjanak az ikrek! :wink:

Februárban ismét babázunk :lol:
..de addig is rakhatsz fel képet...

Ma van a 39. napom, a teszt neg., de még most sem jött... :roll:

Boris
:cry: :cry: :cry:

(ennyi szörnyűség...)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Boris! :( :( :( Nagyon sajnálom! Azért, ha olvasol minket és már jobban vagy, majd gyere nyugodtan! Tudom, ez nem vigasz, hogy itt is többünknek történt már ilyen (konkrétan nekem nem egészen egy éve) és látod itt vagyunk pocakkal! Én úgy próbáltam vigaszalni magam akkor, hogy talán nem lett volna egészséges a babám és még mindig jobb ekkor elveszíteni, mint most a barátnőm a már megszületett beteg gyerekét! Szorítok, hogy minél hamarabb felépülj lelkileg is!!!!

Kia! Megy a drukk! Tüneteid nincsenek? Levivel hogy volt?

Angie! Ez nálam is így van, mióta anya vagyok sokkal érzékenyebben reagálok, legyen az hozzám közel álló ember, vagy ismeretlen, akivel ilyen szörnyűség történik. Most pl elkapcsolom a tévét, ha a haiti földrengésről mutogatnak képeket, mert nem bírom nézni szegény, szenvedő gyerekeket! Simán megsiratom őket!

Na, de csak pozitívan!!!!!

meskete
Őrbottyán

Meskete
Tünetek? Levivel sem volt...
Nem tudom, hogy mi van most... lehet egy ciszta miatt nem jön :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Én úgy tudom a cisztáknak is vannak tünetei, főleg alhasi szúrkálás, fájdalom azon az oldalon, ahol vannak. Reméljük azért nálad nem erről van szó. Csak gondolom már minden megfordul ilyenkor az ember fejében! Talán nézesd meg egy ultrahanggal és kiderül!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok Lányok!

Ennyi szörnyűséget egyszerre :cry: :cry: :cry:

Boris, végtelenül sajnálom :cry: :cry: :cry:
Azt hiszem, én is csak azzal tudnálak vígasztalni, hogy ha elveszítetted a babád, az biztos azért volt, mert nem volt elég életerős és akkor tényleg én is azt mondom, hogy így is borzalmas, de talán mégis könnyebb, mint a már megszületett babát, mint írta Meskete a barátnőjéről :roll:
Nem tudom, mit mondjak....Azért, ha van erőd, gyere hozzánk, itt tuti mindenki megért és együttérez veled, hátha tudnánk neked egy kis erőt adni.

A gyerekekkel kapcsolatos szomorú hírekkel és én is úgy vagyok, hogy lehetőleg kerülöm őket. Sokszor ki is akadok, hogy a napi szennylapok egy csomószor ezzel indítanak a címlapokon v. zárnak az utolsó oldalon, így még meg sem vetted, de a benzinkúton már ezzel a hírrel szemezzel...ki hogy bántott gyereket....szörnyű! Mellesleg nem is értem :roll: valakiknek ez az abberációjuk, hogy ilyenekről szeretnek olvasni?????? Gondolom különben nem ezt hoznák fő helyen az újságok.....

Szomjazunk a jó hírekre, aranyos fényképekre! Ne fogja vissza magát senki :lol:
Konkrétan nálam most az a jó hír, hogy mindenki egészséges és teljesen jól vagyunk. A babaprojekt meg.... :roll: :roll: :roll: lehet, hogy lassan lélekben kezdem feladni... :roll: :roll: :roll:

Laura,
nálad mi a helyzet?
panna09

Sziasztok!

Na-na! Panna csak ne add fel! Amikor nem számítasz rá, meglátod akkor fog összejönni! Én nagyon drukkolok Neked is és Kiának is!

Drága Boris,
sokkolt a hír, hisz egyidősek voltunk! Múlt év júliusában velem is megtörtént ez, bár korábbi terhességi korban és nem kellett műtéti befejezés, de így is nagyon átérzem a bánatodat!
Szívből kívánom hogy mihamarabb összejöjjön egy életerős, gyönyörű babátok, aki feledtet minden eddigi szörnyűséget!

Lányok...
ma voltam ultahangon, sőt említettem a dokimnak ezt a nem-meghatározó tesztet, és hogy fiú a kicsike. Erre egy nagyot nevetett a doki! Azt mondta, hogy jó kis pénzkereseti lehetőség, és hogy miért nem ő találta ezt ki... és most már ő is nagyon kiváncsi a babánk nemére ezek után! Úgyhogy ma hüvelyi és hasi uh-t is végzett és jó sokáig kutattuk mi is van a lába között.
És egyenlőre nincs ott semmi!
Már éppen feldolgoztam a háromfiúsanyukás sokkot és kezdtem a jó oldalát nézni mindennek, erre itt egy újabb reménysugár egy kislányra. Félek, hogy nagyot fogok csalódni ha újra beleélem magam. De azért most örülök picit. Hülye helyzet!
laura0606

Sziasztok

sokat sejtet a topik címe :lol: nem bírtam megállni, hogy be ne nézzek:lol:

Egy kérdésem volna: meddig életképesek a hímivarsejtek? Mert mintha azt hallottam volna, hogy az y-osok csak kb 2 napig, az X-esek pedig kb 4 napig?

Ti hogyan tudjátok?

Mert ha ez igaz, akkor hogyan lehetséges a fogantatás a menstruáció utáni első pár napban?? Vagyis a peteérés előtt kb 2 héttel??

Nekünk az első baba a menstruáció utáni első nap fogant, így időzítettük és lány is lett. A másodikat is annak szeretnénk (apa azt mondta, neki mindegy, így önzőztem kicsit :oops: ) ezért megint ugyanakkor voltunk együtt védekezés nélkül, persze nem tudom, pontosan melyik nap jött össze, de minden vizsgálat szerint kb 2 héttel a ciklus közepe előtt, tehát akkortájt, az biztos.

Egész más ez a terhesség, és MINDIG fiús álmaim vannak, így gyanakszom, ezért kitaláltam, hogy nem kérdezzük meg uh-n, legyen meglepi. Így felkészülök mindkettőre és - remélem - egy kicsi csalódottság sem lesz bennem, bárhogy lesz. (mert ahogy magamat ismerem, ha azt mondanák az uh-n, hogy fiú, arra készülnék rá és a végén még csalódott lennék, ha mégis lány születik!! :lol: :lol: Olyan flúgosak tudunk lenni mi kismamák :lol: Bárcsak tutira egészséges lenne!)

Szerintem nem baj, ha mindhárom egyforma nemű, akár fiú, akár lány, remélem, hogy igazi jó barátok/barátnők lesznek. Én is csak azért akarom így, mert kicsi lesz a korkülönbség. (és van egy barátnőm, akinek 3 csaja van és eszméletlenek :lol: de lehet, hogy az már az én erőmet meghaladná :lol: )
3 kis zsivány fickó sem lehet semmi!! :lol: :lol:

Pocakosoknak és próbálkozóknak kitartást,
elveszített babákhoz pedig együttérzésem, iszonyú lehet
:cry: :cry: :cry: (nem akartam hozzászólni, mert látom, ti itt egy összeszokott kis társaság vagytok, de nem akartam csak így, egy ilyen jókedvű levelet sem itt hagyni, mintha érzéketlen lennék, mert visszaolvastam, hogy mik történtek..)

Sziasztok!
Szakiktól várom a választ! :wink:
Vendég

Szia Borsoo,
üdv közöttünk!
Szerintem jól hallottad, az X-esek tovább élnek akár 4 napig.
Bár most rákerestem és ezt találtam a neten:
"Meddig életképes a spermium?
Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra."

"Élettartam a vaginában: néhány óra. A méhnyakban 7 nap. A levegőn (függ a melegtől, szárazságtól stb.) 4-24 óra. A férfi testben 1 hónap."

Megcáfolnám az elméletedet: az első fiúnk menstruáció után 1 nappal fogant szintén! És nem lány. :)

3+1
laura0606

Köszi a gyors választ és a rákeresést! Szóval akkor még bármi lehet :lol: Tudom, persze, hogy ez nem tuti módszer, de pont ezért nem értettem, hogy ha két hétig bírja (?) akkor miért ne lehetne bármelyik nemű a gyerek?? Meg eleve hogy jön össze egyáltalán? Ha előbb lenne a peteérés, akkor érteném, de akkor a mensi is előbb jönne, nem? (mert általában azt szokták mondani, hogy a mensitől számoljunk vissza 14 napot, és nekem pl pont 28 napos a ciklusom)
Ez szerinted hogy lehet akkor?
Amit a különböző helyeken lévő élettartamról írtál, az vajon összeadható? Mert valahogy el is kell jutnia oda.
Ha összeadom: 7 nap+ 14 nap a pé után + 3-4 nap mensi, akkor már alakul, de még mindig nem pont annyi..
Vagy ilyenkor ez a pár spermium Rambó-spermium és akár 10-12 napig is túlél? :lol: Meg is érdemlik akkor, hogy ők legyenek a befutók!! :lol: :lol:

A levegőn 24 óráig túlélés mindenesetre elgondolkodtató..! :shock: :shock: :lol: Köszönöm az infót, ha már nem akarunk több gyereket, ez az eszembe fog jutni az biztos! :lol:
Vendég

Vagyis a mi esetünkben inkább G.I.Jane... :lol: Legalábbis az egyiknél tuti :lol:
Vendég

Sziasztok!

Borsoo! Üdv köztünk! Egyetértek Laurával a spermium élettartamát tekintve. Viszont egyre jobban kezdem elveszteni azt a hitemet, miszerint számít a peteréés időpontja és az ahhoz való időzítés. Én azt gondolom, hogy nagyrészt Apa "anyagán" múlik a dolog. Egyszerűen vannak férfiak, akiknek több az Y és akiknek több az x spermája. Ezt bizonyítja, hogy sok családban fordul elő, hogy generációkon keresztül csak fiú, vagy csak lány születik. Meg persze számít az anyuka felépítése, belső kémiája, hormonjai stb.
A baráti körünkben mindenre volt már példa egyébként. Egy ismerősöm egyetlen alkalommal volt együtt abban a hónapban a párjával, közvetlenül mensi előtt, alkalmi peteérésből szép kislánya született. Holott az elmélet szerint fiúnak kellett volna lennie, mert a pete közvetlenül akkor lökődött ki, mikor a friss cuccos a tetthelyen volt. És fordítva is, konkrétan nálam, hogy megpróbáltuk pár nappal a peteérés előttre időzíteni az akciót és mégis kisfiúnk lesz ismét!
Szóval szerintem nagy adag szerencse kérdése is az egész.
De azért drukkolunk neked, hogy hugica legyen a pocakban! Én tuti nem bírnám ki, hogy ne kérdezzem meg. Most harmadjára meg már annyira "profi" vagyok az ügyben, hogy azonnal kiszúrom az UH-on a zacsit és a kukit. A múltkor is mondta a szongráfus, hogy milyen sas szemű vagyok. Hát, mondom, amennyi kukit én már láttam uh-n, vagy élőben, nem csoda, hogy kiszúrom azonnal!!! :D

Laura! Akkor még van remény!!!! :D Sima uh-ja van a dokinak, vagy 3 d-je? Mert 3D-n már valóban lehetséges 12-13 hetes korban is látni a nemét, de a 2D-n még nem igazán. Nekem 15 hetesen még nem látott kukacot a sima uh-val. Minden esetre nagyon drukkolunk! Mikor lesz legközelebb uh?

Panna! Tényleg ne add fel, ugyanakkor lehet, hogy mégis jó taktika lesz ez így! Ilyenkor szotak aztán váratlanul betoppanni a kis pocaklakók, mikor az ember nem számít rájuk, nem foglalkozik a kérdéssel!

Lányok! Útálom most már a havat! És megint szakad, óriási pelyhekben!!!!! :evil: :evil:

meskete
Őrbottyán

sziasztok, bocsi, hogy nem jöttem, de nem volt erőm, ma is kicsit rossz passzban vagyok..de angi, köszi, hogy egírtad a lányoknak!!

sajnos kb a 7 héten meghalt a baba, rá két hétre az uh-n derült ki, szinte semmit nem nőtt, nem volt szívhang. el kellett mennem befejezésre, nagyon rossz volt, és még mindig van egy kis vérzésem, ez normális szerintetek? 2 hete vérezgetek.

ne haragudjatok, írok majd még..

Kép
Kép
piciboris

Boris,
úgy sajnálom :cry: Remélem mihamarabb "túl tudod tenni magad" rajta és jöhet az újabb próbálkozás...
Megtudtál valamit, hogy mi történt, mi lehetett a baj?

Borsoo,
üdv közöttünk :lol:
Petesejt-ügyben elméletileg igazad van 8) gyakorlatilag meg ki tudja :roll: Bűvészkedünk, bűvészkedünk mi is a számolgatással, találgatásokkal, tesztelgetésekkel, de mint látod a TUTIT még azért nem sikerült kitalálni :roll:
Ahogy így olvaslak, jó helyzetben vagy: ha kislány lesz, örülni fogsz, mert azt szerettél volna, ha fiú lesz szintén örülni fogsz, mert hát mégiscsak lesz egy másik nemű gyerkőcöd is. Ráadásul "még csak" a második baba, szóval bármikor jöhet még a harmadik "áldás" is :lol: :lol: :lol:

Meskete,
nagyon vigyázz magadra ebben az északi-sarki időjárásban, azzal a (gondolom) most már igen gömbölyű pocakkal :lol: Nehogy dobj valahol egy tripla leszúrt Rittbergert :lol:

Többször eszembe jutott Agmano mostanában.... Tudtok róla valamit :?: Hogy vannak :?:
Agmano,
ha még néha olvasol minket, mesélj :!:
panna09

Szia Boris!
Sajna nem tudom, hogy természetes-e a vérezgetés.
Nincs olyan doki, akit felhívhatnál? Látom szombaton írtad, szerintem ha még ma is, akkor kérdezz rá!
Remélem jól vagy és kicsi lányod sok-sok erőt ad!
Nekem Bence rengeteget adott a méhen kívüli után.
Meglátod, neked is lesz még babád.
Majd, ha tudsz róla beszélni, írd meg, hogy lehet tudni miért történt ez?
Kitartást neked, pihenj sokat.

Laura, még minden lehet!
Igen, a dokik nem hisznek az ilyen tesztekben, sőt, az enyém azon is mosolygott, hogy a lány érdekében peteérés előtt 3 nappal kell ágyba bújni.
Szerintem az egyetlen biztos módszer a Czeizel javaslata (nem jut eszembe a pontos neve, amikor centrifugálják a spermákat :lol: ), amit nem engednek nálunk! :cry:

Meskete, mizújs? Jól bírod?
És Kia, neked megjött?
Én: Most nagy fogyókúrában vagyok.
Diétás étrendet követek, elég jó, mert nem vagyok eszméletlenül éhes.
Ha nem tetszik a vacsora, akkor keverem Norbi update1-el.
Mellette járok gyógytornára heti 2x, vízben torna heti 2x ( a derékfájás miatt ) hasizom gyakorlatok.
6 hét, 6 kg fogyást ígér.
Nekem 2 nap után már volt 1,5 kg fogyás. De gondolom ez később majd stagnál.
Remélem használ, mert nyárra csini akarok lenni.
Ezért is tudok kevesebbet jönni. De igyekszem!!!! :wink:

Kép
KépKép

angie28

Panna, majdnem egyszerre írtunk,
hogy vagy?
Agmanó nekem is eszembe van, de nem tudok semmit.
Utoljára azt írta, hogy ezer éve nem járt itt (most azt nem tudom, hogy ebben a topicban, vagy egyáltalán a Babaneten ), de beugrott megnézni, hogy megszültem-e.
Akkor még nem szültem meg. :wink:
Szóval Agmanó ha olvasol, gyere mesélj kicsit, milyen a fiúkkal???

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Visszaolvasgatok később... pár napig nem volt laptopunk...

...azóta nem néztem tesztet.. ma már a 48. napom van...
Holnap délre van időpont nődokihoz.

Levi ismét kezd beteg lenni....Köhög...
Alig akar bejönni- ha kimegyünk egy kicsit szánkózni..
Kibújt a 15. és 16. foga...

Köszi a hiányolást!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, majd írd meg mit mondott a doki.
Kihez mész? Vagy a szakrendelésre mész?
Beni is így van vele, mikor anya is itt van és pl.kimennek havat lapátolni, na azt nagyon élvezi (persze később nem fogja).
Már szinte könyörögni kell, hogy jöjjön be, van néha olyan ordítás! :lol:
De ők mozognak, nem fáznak én meg majd meg fagyok beöltözve.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Nődoki... ismeretlenhez mentem... első találkozásra szimpi volt....
(Felföldi Róbert)
Csüt-ön UH (kiderül miért nem jött meg eddig).
Ha negatív az UH, akkor szednem kell 5 napig egy gyógyszert, ami meghozza és a 3. és 21. napon vérvétel...

Nem mondott semmi konkrétumot...

Levit du visszük dokihoz... már elég csúnyán köhög.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, Levinek jobbulást, szegénykém!
Írtam neked privit a dokival kapcsolatban.

És hoztam képeket:

Kép Danika 3 hónapos

Kép Bicajozás a házban

Kép Kettecskén

Puszi mindenkinek.

Kép
KépKép

angie28

Angie,
tündériek a gyerekek! :D Imádják egymást, gondolom? Bátyónál nincs néha féltékenység?

Kia,
már azt hittem, hogy neked is megy a GRATU, amikor írtad a 48. napot :wink: Pont ma gondoltam rád, mert nálam indul az ovu-teszt és hát mi olyan egyszerre "működtünk" eddig, eszembe jutott vajon te hol jársz :?:
Semmit nem látott a doki? Most a gyógyszer indítja be a mensit és utána vérvétel, jól értem?

Laura,
nálad fejlemények? Hogy vagy/tok?

Meskete,
hogy bírod pocakkal? Számolj be szorgalmasan, nehogy lemaradjunk valamiről :lol:

Nálunk minden OK.
Megint úgy el vagyunk havazva, hogy azok az őrült romantikus összebújások nem igazán lesznek így félidőben :wink: Be tudtunk tervezni ugyan egy wellness-hétvégét végre, kicsit szusszanni, de babaprojekt szempontjából már nem lesz aktuális, mert a 30. nap körül leszek :wink: Na, de örülök, hogy egyáltalán belefért......

Vigyázzatok magatokra ebben a nagy zimankóban!!!
panna09

Panna, de szerintem most van féltékenység.
Néha az utóbbi időben a simiből kisebb fajta odacsapás lesz.
Nem nagyon, de azért látszik az arcán.
Nem győzöm magyarázni neki, hogy az fáj a kicsinek. Szegény sokszor úgy meglepődik egy ilyen paskoláson, hogy legörbül a kis szája és sírni kezd. Rosszul esik neki. :cry:
Kérdés a gyermekes anyukhoz:
Bence hála az égnek sokat iszik.
Ez jó, de este, ha már ágyban van, neki az szokás, hogy cumis üvegből teázik. Egy jó 1,5-2 dl-t. Sokáig már nem kelt fel éjszaka inni, leszokott róla, de egy ideje megint. Sír, bemegy valamelyikünk, és rögtön mondja, hogy kell neki inni.
Nektek is ennyit iszik a gyerkőc?
Nem az a baj ezzel, hogy iszik, vagy fel kell kelni hozzá, hanem, hogy a Liberó is alig bírja ki reggel 8-ig. Sokszor nyakig pisis, félek megfázik.
A másik, lövésem sincs, hogy lesz szobatiszta éjszaka, ha ennyit iszik?
Tudom, az éjszakai szobatisztaság később alakul ki, de később sem fog keveset inni. Éjjel fel fog kelni többször wc-re?
Hogy van ez?

Bizony, mindenki vigyázzon magára, az egészségére.
Azért remélem nem lesz mindig ilyen hideg és tudjuk élvezni a lehullott gyönyörű havat. :wink:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Hát én jól bekaptam egy megfázást így a végére, úgyhogy most alig látok ki a fejemből. Győzködöm Babácskát, hogy még legalább egy hetet töltösön odabennt, míg kicsit kilábalok. Meg amúgy is, ebben a hideg, havas időben jobban járunk mindketten, ha még odabennt marad, mert nem lenne egyszerű ezekben a mínusz fokokban egy újszülöttel hurcibálni majd a nagyokat, ugyanis kb egy hetet lesz majd itthon Apa, aztán indul a buli, egyedül leszek a 3 makimajommal.
De ezen kívül remekül vagyok, semmi keményedés, semmi fájás. Szerintem kibírjuk a célidőig.

Kia! Remélem Levi jobban van a köhögésből! Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ma az uh-on! Mindenképpen jó, hogy elindultál valamerre és kivizsgáltatod magad. Lehet tényleg csak ennyi kell, megfigyelik mi a gubanc, adnak egy jó kis peteérlelőt a megfelelő időben és jön is a tesó!

Panna! De jó, wellness hétvége!!!! Én csak álmodozom róla még egy darabig. Gyerekek nélkül meg pláne. Ha legkisebb porontyom is olyan szopizós lesz, mint a bátyjai, akkor jó másfél évig esélyem sem lesz lepasszintani őkelmét. Na, de majd utána.....

Angie! Nagyon szépek a fiúk! Dani nagyon nagy már és olyan komoly csecsemős arca van, olyan okos kis figyelős!!!!
Féltékenység, csapkodás: Nálunk kevés odacsapás volt, lévén Botond már 3 éves volt mikor született az öccse, kicsit kevésbé ösztönkorszak már, mint egy kétéves, jobban működik a külső kontroll, szabad-nem szabad. Azért volt sunyiban arcon rúgás, mikor már kúszott Csongi és Boti azt hitte nem látom. Visoznt Csongi borzasztóan önérvényesítő, kis harcias volt kezdettől. Simán visszaüt, sőt provokál, holott a bátyja jóval nagyobb termetű. A családi pozíciót úgyis kivívják maguk között, különösen a fiúk!!!
Éjjeli ivás: Boti 6 éves korában szokott le az éjszakai ivásról, Csongi még most is iszik. Viszont kb. 2-2 és fél évesek lehettek, mikor már nem keltem fel hozzájuk, hanem szelepes üvegben a párnájukhoz az ágy csücskébe készítettem a vizet, így önkiszolgáló módom működtek. Csongi a mai napig megiszik kb 3-4 decit éjjel, és egyedül felkel, kimegy pisilni. A szobatisztaság kevésbé szoktatás, mint inkább idegrendszeri érettség kérdése. Amíg nem érett rá, úgysem fog menni. Az éjszakai tényleg később következik be valamivel, de, ha már kialakult, akkor egy-két balesettől eltekintve jól műküdik, érzik az ingert és felébrednek rá. Nekem mindkét gyerek nappalra 2 és fél évesen lett szobatiszta, éjjelre kb 3 évesen.

Na, megyek, nekiállok, összekapom kicsit a házat. Anyósék jönnek a hétvégén Csongi szülinapozni, de holnap még doki, ctg....

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Csak beqqcs...

Minden rendben az Uh-on - szerencsére nincs ciszta, de baba sem...
...de hogy mitől késik???
(Most jönnek a vérvételek...) :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, az jó, hogy minden rendben.
Mondanak lehetőségeket, hogy mitől késhet?
Én nem tudom, de reméljük hamarosan kiderítik. :wink:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Borsoo
Szia! ( :oops: lassan csak utólérem magam)

Angie
Nagyon édesek a fiúk!

Köszi az infót!
(tényleg írtad már régebben a doki nevét) :roll:

Éjjeli ivás
Levinek csőrös pohara van, így nem ébred fel ő sem és mi sem ha szomjas...
Megfogja és iszik.. az ágyon van a fejénél..
Min. 1 dl elfogy éjjel...

Meskete
Jobbulást neked!

Panna
DRUKK!!!!!!+++++
Teszt mikor lesz?

Képzeljétek.... 3 napja nincs cumi :D

Febr. elején kapott egy 1-es méretűt... Elmondtam neki, hogy kifőztem..
Pár napig szívogatta, de mindig mondta, hogy ANYA VISSZAFŐZNI KELL...KICSI CUMI... :roll:

Este még néha eszébe jut, kéri 1x, de szerencsére nem sír...
Azt mondtam neki, hogy nem találom.... nem tudom hogy hová tettem... csak a doboza van meg...

...és 3 hét múlva kezdődik a bölcsi. :cry:

Képek - ha nem gond
Építkezés
Kép Kép Kép
Autók
Kép Kép
Amikor még kevés hó volt
Kép Kép Kép
....
Kép Kép Kép

Kicsit sok lett - BOCSI!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Neeeem sok!
Szuper képek! Én imádom nézegetni a képeket!
Beni is imádja az olyan építő játékot.
Egyszer hallotta, apával beszéltük, hogy tavasszal meg kell csinálni a kerítést, mert még nincs, azóta mindig kéri az olyan építőt, mint amivel Levi játszik és mondja, hogy: kejítés, kejítés. Olyan édes!

Cumi: Én nem tudom, hogy fog leszokni, ő nagy cumis :lol:
Van, hogy szinte egész nap nincs meg a cumi, amikor megtalálja, annyira örül. Sőt, jár-kel a lakásban és cserélgeti időközönként.

Már én is gondoltam, hogy teszek neki éjszakára, de én ilyen parás anyuka vagyok :oops: , rögtön az jut eszembe, mi van, ha véletlenül félrenyel éjjel és nem hallom. Pedig van babyőr! Nem tudom!

Kép
KépKép

angie28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?