Új privát üzeneted érkezett!

Lona, pedig készpénzes befizetés volt, pénteken...

Kép

Kép
anyoooka

Lina, muszáj, a terheléses inzulin és cukor sokat mutat!
Vendég

Lona,
most hozta fel fiókám a csomagot: "anya, kaptál egy tök vastag borítékot. megnyomkodhatom?" Na tessék... Mindjárt szétcincál nekem pár tesztet! :lol:
Küldöm a pénzt és még egyszer köszi :lol: :D az idézet nagyon tetszik 8)

Egyébként hányadik dpo-n lehet ezzel tesztelni? 10-es vagy 20-as (bizti mondtad, csak lyukas az agyam :roll: )?

Monee,
köszi a mailt :D Jók az ötletek, mindig bajban vagyok a reggelivel...

Kép
wandrea

Sziasztok!

Hétvégén már írtam, hogy várom a mensi manókat, mert már idő lenne. De még midnig semmi sincs. Nem is érzek mozgolódást oda bent. Ilyenkor mi a teendő?
Ti is jártatok már így, hogy met mellett nem jön meg?

KépKép
charlott

Charlott, ha nagyon elhúzódik, kell egy teszt, ha az nega, akkor meg kell hozatni, nem szabad, hogy egy ciklus sokáig elhúzódjon....
Vendég

Wandrea!
Éljen! Megérkezett! 10-es erôségü!!!! A papírjában benne van, csak nem tudtam mindenkinek adni belôle, mert ugye csak három volt.
Talán valaki fel tudja tenni ide képként. Én sajna nem tudom...

Anyóka!
Bizti meg lesz a pénz! Ne aggódj!

Linácska! Hidd el kell a terhelés. Az éhgyomri nekem tök jó lett! A terheléses cukor is, de az inzulin már nem.
lona1

Lafead, Lona,
rendben, akkor terheléses lesz. Még azt mondjátok meg légyszi, hogy történik az, mennyi ideig tart? Egy 19 hónapos rosszcsonttal kibírható?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lafim :oops: Pedig elolvastam hogy csütörtökön mész... Hiába, öregszem, hülyülök...

Charlott, első körben én is a tesztet akartam javasolni! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

ok, lányok tesztelek reggel! (bár nem vagyok bízakodó)

KépKép
charlott

Dimet=2 in 1

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Akinek már van gyereke és volt problémája a szopival, kérem nézzen át a másik topikba és válaszoljon a feltett kérdésre! Fontos lenne! Köszi!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Linácska!
Nem tudom mennyire kibírható egy pici gyerekkel.
Úgy zajlik, hogy elôször éhgyomorra vesznek vért, majd rögtön ezután meg kell innod egy cukros lötyit. Majd 120 perc múlva ismét vért vesznek. Persze valahol vesznek 30,60, és 90 perc után is vért. Attól függ hány pontos lesz.
Nálam a doki a 120 percest kérte. Fontos, hogy a cukros lötyi után ne mozogj, mert az befolyásolja az eredményt.

Dimet!
Talán már nem sokáig :wink:
lona1

Dimet!

Meddig nincs itt a dokid?
És a szülésznőd?

rambóka

rambóka, a szülésznőm holnaptól van. igaz szabin, de már nem külföldön. holnap reggel hívom. a dokim szabin van, de itt a közelben, nem megy semerre. viszont nagyon gondolkozom rajta,hogy felhívom,hogy nemtok bemenni holnap a deákra. iszonyat dekoncentrált vagyok vezetés közben. eddig ezt nem éreztem.......és vhogy nem vagyok magamnál. de komolyan:) és metrozni meg nem fogok egyedül. sajna párom pont szerdánként ügyeletes, el sem tud most jönni. és holnap délelőtt megyek be nst-re, uh-ra, szóval vki megnéz. tök mindegy ki!! ma vittem be megint pisit, hogy tuti legyen:) uh-ra nem kéne mennem, azt mondta múlt héten, ha minden rendben van, de elmegyek. mert ha már ijesztget,hogy baj lehet....mert nem értettem a logikáját. azt mondta, hogy múlt héten menjek el uh-ra, ha rendben van minden nem kell mennem. de akkor meg....szóval, nem értem. így elmegyek uh-ra megint, megnézik az áramlásokat, oszt jó van....
éjszaka jó erős fájásaim voltak. de ritkán, rendszertelenül. de fájt keményen. de a légzéstechnika, meg relaxálás tök jól segít.
ennyi.

Kép

dimet

Jó reggelt!

Én vagyok ma az első? :lol:

Lafim, fejfájásod elmúlt?

Andika, merre vagy?!

Dimet :?: Hogy telt az éjszaka?

Charlott, teszt?!

Képzeljétek, akkora hülyeséget álmodtam! Reggel volt és én azon agyaltam hogy "Te jó ég, felkeltem úgy, hogy nem mértem hőt!" És ez valami hatalmas tragédia volt. Aztán egyszer csak bevillant, hogy én még fel sem ébredtem, alszom és csak álmodom hogy felébredtem... :shock:

Ez azért már kóros, nem?! Következő ciklusban nem is fogok mérni hogy kicsit lazítsak, lehiggadjak...

Mutatok egy mai görbét!

Kép

Szép napot mindenkinek! Puszi!

Kép

Kép
anyoooka

Anyóka!
Nagyon csini a görbéd!!
Szép kis álmaid vannak mondhatom! Mit rémisztgeted magad? :lol:

Dimet!
Az nagyon jó, ha vannak fájásaid! Készül a szervezeted a nagy napon már nem lesz annyi dolga!

Lona
lona1

Dimet, akkor holnapig kell már csak KisZsének kibírnia bent! Dokinak meg majd jó későn szóljatok hogy ne érjen be! :wink:

Megint fogytam egy kilót! Amióta elkezdtem a metet enni, már 3 lement! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

anyooo, ügyes vagy ám!!! betartod a diétát???

Kép

dimet

lona1: NEM LEHET MOZOGNI TERHELÉSES KÖZBEN?? Én még bementem a munkahelyemre dolgozni és visszamentem. Nekem ilyet nem mondott senki! Ez lejjebb viszi a cukrot meg az inzulint? Mert nekem így is 115 lett az inzulinom. Lehet, hogy meg kéne nézetni újra?

Dobok fel én is egy mai görbét, de semmi jó nincs benne. Hülyének néz a hőm. :?

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Szép jó reggelt mindenkinek!

Charlott: Teszt?

Vicky: Hát igen érdekes a görbéd. De lesz ez még jobb is, ne aggódj! :) Nekem is ilyen volt még a met előtt, de ez alatt a kb másfél hónap alatt, mióta szedem, valahogy kevésbé ugrál a hőm. Nem tudom, hogy ez a met hatása-e, de érdekes módon azóta "kisimult" a görbém... Mióta szeded a metet és mennyit is? Bocs, ha már leírtad, csak annyian vagyunk, hogy képtelenség mindenki adagját észben tartani. Talán majd ha Lafinak lesz egy pici ideje, feltesz megint egy frissített táblát és jobban képben leszek :oops:

Anyooka: még mindig szép a görbéd. Hétvégén majd gondolok rád is, amikor várom a mensit, hátha Neked ezúttal szerencséd lesz ;)

A teszttel kapcsolatban: szerintem a leírása fent van a neten is. Honnan is rendeltétek? Tuti le lehet tölteni egy pdf-et, amibe benne van minden fontos tudnivaló!

Álmokról jut eszembe. Én is tudok ám olyanokat álmodni... Szombat éjjel azt álmodtam, hogy pozitív lett a tesztem. A párom annyira örült, hogy egyből elújságolta a rokonságnak. Másnap meg elkezdtem vérezni és elment a baba. Nagyon rossz lett a hangulatom, mikor felébredtem. Remélem nem fog ez megtörténni a valóságban, mármint az álom vége... Brrr, egész vasárnap nyomott volt miatta a hangulatom. Érdekes, hogy egy álom mennyire fel tudja dobni vagy szomorúvá tudja tenni az ember napját.

Bízom benne, hogy ma megjönnek a tesztek... Ha nem, akkor nem tudom, mit teszek. :evil:

Pussz

Kép

Kép
bettica

Ja és Anyoooka: Grat a - kilókhoz!
Én is fogytam egy picit. Ez alatt a másfél hónap alatt 2kg-t. Már nagyon kevés leadandóm van, olyan 2kg. Párom már mondogatja, hogy ne fogyjak tovább, mert gebe leszek megint :) Szerinte most így pont jó vagyok (na ja, amikor 12kg-al több voltam, akkor is ezt mondta, hihi).

Kép

Kép
bettica

Lona,
akkor azt biztosan nem a lányommal fogom intézni.
Amúgy mai vérvétel elmaradt, szerintem a holnapi is, majd a következő ciklusban...
Lili reggelre belázasodott, és mivel nála visszatérő hugyúti fertőzéssel küszködünk, ilyenkor azonnal pisinézés.
Dokinál szerencsére nem volt senki, de most itthon ücsörög a bilin rajta a zacskó is, és várjuk a pisit. Labor persze csak fél 12-ig van. Na mindegy, hátha addig összejön...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

bettica: 3*850 mg-ot szedek, de ezt még csak július 1-től. Egyébként összességében tavaly decembertől már metezek, csak kicsiket emelt a dokim. Szerinte még mindig csak 2*850-et szedek. :) Ehhez az adaghoz nehezen szokom hozzá, de már alakul. Egyébként eddig nem volt több a hőm 36,2-nél, most meg így megugrott. Ezért örültem, hogy hátha ilyen hamar pé-t is produkálok, de ezek szerint nem. :( Mindegy, jövő ciklustól kezdek clostyzni, remélem addigra a met is rásegít. Én is elkezdtem fogyni, de igazából csak azóta nincs olyan nagy étvágyam, amióta 3* szedek.
vicky79
Budapest III. kerület

Szeretnék egy pici kiegészítést tenni.

Sokan nem tudják a terheléses vércukor protokollt, de az úgy néz ki, hogy előtte 3 napig sok CH-t kell enni, aztán 10 órás éhezés után kell szúratni (előtte este 8-9 után már nem szabad enni), aztán a cukros lötyi megitala után nem szabad mozogni. Ha valaki mozog a terheléses után, akkor lemegy a cukra, mert az izmok égetik a cukrot, így fals az eredmény. Tehát kisgyerek mellett ez aligha működik.

Pajzsmirigy: első körben elég csak a TSH-t nézetni. Az ft4 és ft3 "luxus" vizsgálat, annak megnézése csak akkor indokolt ha a TSH gyanúra ad okot.
Vendég

Vicky: Miért akarsz ilyen hamar Clostyzni? Végre kezd hatni a Met, nem? De persze a Te dolgod... ;)

Kép

Kép
bettica

bettica: Mert már 1 éve próbálkozunk a babával és most már szeretnék haladni valamit. Igaz, hogy az előző ciklusom már nem 160 napos volt, csak 60, de azt hiszem ideje, hogy történjen valami. Doki azt mondta, hogy nagyon fog vigyázni rám. A Pcos-sel tisztában van, mert nőgyógyász és endokrinológus is. Majd meglátjuk. (Mostanában elég sokat írom ezt, bár csak látnám már.)
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Remélem akkor sikerrel jártok! Átjárhatóságid megvolt? Apa spermái rendben vannak? Kívánom, hogy a closty-kúra mellékhatások nélküli és sikeres legyen! :)

Tudom, hogy sokan itt a fél karjukat odaadnák egy pozitív tesztért még az idén. Sajnos mi is egy éve próbálkozunk, bár eddig nekem is 140-90 napos ciklusaim voltak, igaz mind pével... Én úgy vettem észre magamon, hogy kezd hatni a met. Ez az első ciklusom, ami 40 akárhány napos lesz, pedig csak most kezdtem el szedni a metet. Én azt hiszem, hogy majd talán jövőre fogok komolyabban segítséget kérni, ha idén nem sikerül összehozni a babót.

Kép

Kép
bettica

Ohh, jaj. Belegondoltam, hogy mindját itt a szeptember, mehetek HSG-re :( Apa sem repes az örömtől a spermavizsgálat miatt. Ezek a férfiak mindenből hiúsági és férfiassági problémát csinálnak... :twisted:

Kép

Kép
bettica

Ismét olvasgattam a babatervezok.otthona.net-en és találtam egy érdekességet.
http://babatervezok.otthona.net/LH-teszt.shtml

Én erről nem is tudtam, lehet kellett volna néhány ovu tesztet is kérnem :lol:

Kép

Kép
bettica

bettica: Én már voltam hsg-n és apa is volt spermavizsgálaton. Mind a kettőnknél rendben van minden. Apát még meg is dícsérték, hogy egy tenyészbika :D Ne félj a hsg-től én is sokkal rosszabra számítottam. Ne volt kellemes, de ez után 15 perc múlva már nem volt semmi bajom egy laparral meg feküdhettem volna még hetekig.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok,
én is elküldtem a párom a fickóvizsgálatra, bár szerinte felesleges....valóban a férfiúi hiúság, de hát nagyon remélem , h igaza van. a fickóvizsgálat előtt kell tartani 3-4 nap pihit ? én úgy gondolom, h igen, de szerinte nem szükséges ...
egyébként tegnap 5,2 vércukrot mértek a mhelyi ált laborvizsgálaton éhgyomorra, ez milyen? már feljebb olvastam, h a sima vércukor még nem mérvadó, kell az inzulin vizsg is. de mégis?a metformint adását egyébként vmilyen értékekhez kötik, v akinél pcot állapítanak meg , annak felírják? nálam még csak uh volt, aug 14én megyek MM-be. remélem minél előbb én is tudom szedni a metet.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Sziasztok!

Tudnátok nekem recepteket adni vagy olyan oldalakat ajánlani amin vannak nekünk való kajcsik, mert most is azon rágódom mit főzzek hogy a férjem is megegye és ne kelljen 600 felé főznöm??!!
Olyan érdekelne ami nem igényel túl sok időt. Jókat kérek mi? :)

Nagyon zavaró számomra hogy ami mondjuk a mediterrán diétában megengedett- pl. krumpli,durumtészta,barnarizs- az a "cukorbetegeknek" tiltó listán van, vagy nem jól tudom?
Van aki azt mondja kevés szénhidrát kell a PCOS-s nek van aki az ellenkezőjét mondja. Szóval teljeen kezdek belekavarodni hogy mit ehetek és mit nem, főleg hogy a halat és a tengeri herkentyűket utálom, rájuk sem tudok nézni.

Pl. imádom a paprikáskrumplit, túróstésztát, töltöttkápit, rántotthusit, sültkrumplit, tulajdonképpen krumplit minden formában :oops: . Ezeket lehet enni?

Segítsetek!!!!!!

Egyébként nekem a doki annyit mondott hogy no cukor, helyette édesítőszer; no édesség; mediterrán diéta; sok gyümi (de eben sok a gyümicuki nem????) és zöldség; mozgás. Egy szót sem szólt a szénhidrátról.
hajni...
Budaörs

Czinkeb,
nekünk anno kellett tartani talán 5 nap pihenőt, már annyira nem emlékszem.
Amúgy akkor az én férjem kivétel, mikor elhatároztuk, hogy szeretnénk gyereket, és pár hónap után nem jött össze, ő maga ment el vizsgálatra, hogy megnézesse minden ok-e. Hát szerencsére neki is azt mondták, hogy ebben a rendelőben ilyen eredményeket nem nagyon szoktak látni, úgyhogy hajrá :D

Norka,
tetszik ez a terhelés protokoll, 3 napig sok CH? Jól hangzik :D
Most, hogy így a lányom bekavart a lázzal, majd a következő hónapban megyek. Akkor elintézem, hogy valaki vigyázzon rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Dimet!

Mizu?
Te vagy most a sztár. :D

Charlotte!

Teszteltél?

Bettica – Babszi!

Mindig összekeverlek Benneteket! :oops:

Norka!

Leírnád egy pár szóban hogy mi volt Bogival amiből is szépen sikerült neki lábra állni? :) Konkrétan. :D
Én is kutyához indultam el először, úgy is maradtam azóta. Imádom az állatokat. :)

Lányok!

Segítsetek nekem légyszi!
Most megint tök rosszul vagyok. Hypo. Tegnap is volt és nagyon nehezen akart elmúlni ez a belső remegésféle (nem tom Ti szoktatok-e ilyet érezni). Ma is olyan 11 körül éreztem hogy valami nem kerek, ezért elmentem kaját venni. 11.30ra visszaértem, ettem magos bucit sajttal és fevágottal, paradicsommal, ráettem egy fél sportszeletet és még mindig nem vagyok jól. Sőt, rosszabbul vagyok. :?
Mit nem csinálok jól? Reggel olyan 8 előtt eszek reggelit, dél előtt meg már ebédelek. Nem bír ki nem egész 4 órát a met evés nélkül? Vagy az még lehet hogy ma és tegnap is ittam reggel nescafét, de úgy hogy az egy adag kávénak csak a felét raktam bele. Szakértők, lehet a hypozáshoz köze a kávénak?! :shock:
Mondjuk szerintem ma az is rátett egy jó nagy lapáttal hogy a Párom kislányának a szájsebészeten kellett kiműteni az egyik rágófogát, mert annyira rossz volt hogy kihúzás közben széttört neki. 2 órát túráztak a gyerek fején és végülis csak a műtőben tudták kioperálni a gyökeret. Annyira ideges voltam hogy mi lesz a gyerekkel, meg hogy hogy fogja bírni, hogy szerintem ez sem használt. :(

Holnap elhúzok a hét további részére Pestre, megyünk sportbíráskodni a Forma 1re. Szurkoljatok nekem hogy holnap reggel legyen egy szép 36,8as hőm! :wink: Olyan jó lenne! :D Meg is mutatnám Nektek! :lol:

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok lányok, Szia Norka!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.29 20:24-kor.
Vendég

szaki :D üdv közöttünk :D de jóóóó, 6 mm-es petezsák!! gratula!!!! mindenhol vannak mélypontok, túlléptétek, ez a lényeg!!

Kép

dimet

zsuzsi nem mocorog....grrr...szüljek mán. ez kezd idegesíteni :D végigcsináltam 37 hetet hót nyugiba, no parával. errefel mostmár parázok mindenen. tudom, ez normális. de én nem vagyok ilyen és furi......

Kép

dimet

Monácska, annyira jó hogy újra vagy!!! Iszonyú lehetett amin keresztül mentél/mentetek! Rengetegszer voltál eszemben, nagyon sokat gondoltam Rád, Rátok!

Örülök a döntéseteknek és nagyon-nagyon drukkolok hogy sikerüljön a kapcsolatotokat helyre hozni!

A 6 mm-es petezsákhoz pedig gratulálok! :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Szia Monácska!

Most akkor hogy hívjunk? :D
Nagyon örülök neki hogy vagy! Készültem emilt írni Neked, de nem tudtam hogy használ-e így inkább nem írtam.

A Csodababa megtalált Téged, nekem nem volt kétségem afelől hogy Te mint harcos PCOS amazon kitartasz mellette akármi is legyen.
Szerintem senki nem ítélhet el Téged, mert nem a Te életed éli, csak te tudhatod hogy mi jó Neked-nektek és mi nem.
Én azért örülök hogy a Csodababa mellett döntöttetek! :D:D
Gyönyörű a vonalzód!

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Mona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Örülök, hogy itt vagy és örülök, hogy megoldódik a dolog!És nagy grat a babóhoz!!!!
Vendég

Hülyécskéim..........
Most itt bőgök!!! :roll: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csodababa....... Hm! Köszi!
Azt azért nem tudom ám leírni, hogy mennyire féltem! És most meg azt nem, hogy miylen nagyon jó érzés......
Na, megyek, kifújom a taknyos orromat. Hülye hormonvezérelt hisztis picsa vagyok!
Vendég

Csak hormonvezérelt kismami!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

czinkeb.: nekünk is 5 nap önmegtartóztatás kellett és az én párom is magától ment. Eljött velem hsg vizsgálatra és miután elmondtam neki, hogy mi is volt a röntgenben, azt mondta, hogy akkor az ővé ehhez képest smafu.

monácska: Én is örülök, hogy alakultok. A párod hogy áll most a családhoz? Megnyugodott már? Nem lehet, hogy csak beparázott a felelősségtől?

monee85: Én nem tudom, hogy a kávé hatással van-e a hypozásra, de ilyen remegéseket nekem régebbe okozott. Nagyon felvitte a vérnyomásomat. Előtte sem voltam nagy kávéfogyasztó, de azóta még annyit sem iszom. Csak nagyon ritkán jön rám.

hajni: Be kell hogy valjam, hogy én egyáltalán nem diétázom. (Lehet, hogy ezért nem is javulok? :) ) A durumtésztát én is használom, de csak azért, mert azt jobban szeretjük. Amióta a 3*850-es metet szerdem nem eszem annyit, de az édesség nélküli életet egyenlőre nem bírom. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nem is vagy hisztis!!!!!! Csak a hormonok... :wink:
Hiányoztál ám nekünk!
Kép

Kép

Kép
anyoooka

[quote="bettica"]I írta:betticasmét olvasgattam a babatervezok.otthona.net-en és találtam egy érdekességet.
http://babatervezok.otthona.net/LH-teszt.shtml

Én erről nem is tudtam, lehet kellett volna néhány ovu tesztet is kérnem :lol:

Nem ér kinevetni, de én most próbáltam ki!!! Működik! Volt még itthon egy LH tesztem, és becsíkozódott! Abszolút nem hittem ám el....... :roll: :roll:
Vendég

Kép Akkor most akció lesz?! :wink: :lol:

Egyébként valahol olvastam már hogy az lh teszt a hcg-re is reagálhat!

Betegácsiban vagy?

Kép

Kép
anyoooka

Ja, most ovulálok......... Én most teljesen lepadlóztam, nem is gondoltam volna. Olvasgatom a linket, ááááá, ilyen nincsen, én ezt kipróbálom! Hát hamarabb kijött a teszt csík, mint a kontrol csík....... Még ilyet! Fura dolog a női test na.

Vicky! Lehet, hogy beparázott, de ehhez akkor sem volt joga...... Mindegy is, majd megoldjuk szerintem, de kell idő még, hogy újra bízni tudjak benne!
Vendég

monácska: elég stram csajszinak tartalak az írásaid alapján. Szerintem akkor is megoldanád, ha neadjisten mégsem maradna veled. Mármint apa. Bár ne így legyen, mert az ember lányának szüksége van egy támaszra.
vicky79
Budapest III. kerület

Upsz, nem olvastam az utolsó sort Anyóka, ne haragudj!
Nem vagyok betegácsiban...... Mivel nem tudtam, hogy hogyan tovább Borsókával, ezért mentem hűségesen dolgozni. Most meg jelenleg nincsen semmilyen tünetem. De a doki már holnaptól fel vett volna begsibe, viszont a főnököm szabin. A jövőhét utáni héten érkezik, addigra lesz szívhang is, és hivatalos lesz, hogy van Borsóka. Elmondom neki, és ha nem ad irodai, 8 órás munkát, akkor begsibe megyek. Így beszéltük meg otthon.
Vendég

Mona: Juppié! Annyira örülök, hogy visszatértél! Én ma reggel morfondíroztam rajta, hogy írok neked, de végülis nem mertem, mert féltem, hogy csak többet ártok vele. Vigyázz nagyon magatokra és ne hidd, hogy bárki is megvetne téged, amiért felmerült benned, hogy a babó helyett a férjed választod!! Ez a Ti döntésetek és akárki akármit mond(ott) csak és kizárólag a Ti dolgotok. Hihetetlenül örülök, hogy végülis rendben vagytok és még a régen áhított pici is útban marad. Ismét szeretnék Neked nagyon gratulálni!
MONA KISMAMI <-- milyen jól is hangzik :D

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?