Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Csajok! Az éjjel megvolt az első has-mas...... :? Éjjel 2kor arra ébredtem, h vmi nagyon nem stimmel. Felkeltem és éreztem, h fáj a pocim. Lementem, mert azt hittem, h annyira kell pisilnem, h már fáj tőle a pocim.... hát, nem attól fájt.... :oops: :)

Dimet!
Én már helyetted is izgulok :wink: :roll:

Lecso!
Ne légy szomi, lehet, h kis idő múlva felszakadozik a felhő és megint napsütéses meleg lesz. :roll:

babszika

Kicsit alakítottam a görbémen. Így még mindig nem derült ki semmi.
Majd holnap! :)

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Végre egy kis hűvös......

Dobok nektek egy görbét...vagy inkább hullám vasutat :) :)
ma végzek a norcolut szedésével.... :) :) :)

Kép
csipi78

azt hiszem hat a hidegfront.... :D
nyákdugó véres-nyákos formában (bocs, a naturisztikus leírásért) végleg távozott.
izgulhattok. :D

lecso, ha értelmes a házidokid, és elmagyarázod mi van, akkor szerintem felírja simán.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

dimet: drukk, drukk, drukk... :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

A hétvégén én is jól leégtem :(

Dimet: Hú, már nagyon drukkolok neked :D Akkor most már tényleg hamarosan találkozhatsz személyesen is KisZsével...

Vicky: Hmm, lassan előveheted újra azt a tesztet. 14.dpo? Nagyon kíváncsi vagyok ám rá, hogy lesz-e ebből babó vagy sem...
Bíztatásként nézd meg ezt vagy ezt.

Babszika: Remélem azóta jobban vagy...

csipi: :( Majd a következő ciklusod egy szép pé-s lesz meglátod ;)

Kép

Kép
bettica

DIMET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK MENNNNNNNEK!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++
Vendég

ááá, abbamaradt. a fájások is :) megyek, sétálok egyet. :)

de lehet innen még 1-2 hét. sosem lehet tudni. ámbár kiszsé ma lusta. nagyon.

Kép

dimet

Sziasztok!

Végre hűvös van! Annyira jóóóóóóóó! :lol:

Kavicskám, nem kerülte el a figyelmedet, még nem nyaralunk :( Csak most családi hétvégénk volt, net nélkül - nagybátyám esküvője, kirándulás.

Dimet, ez nagyon izgi!!! KisZsé lassan elindul kifelé, nemsokára találkozol Vele! :lol:

Zsizsik, annyira megértelek! Pihenj, kapcsolj ki, ne foglalkozz a babával! és én nagyon azt érzem, hogy ez segíteni fog és nemsokára kopogtat a zebra Nálad... És várunk majd vissza! :wink:

Ezo, nagyon gyors szülésed volt! Megértelek a szopival kapcsolatban, ez a szoptassunk mindenáron hozzáállás nekem is sok átsírt éjszakát okozott... De hidd el, semmivel nem vagy rosszabb anya attól hogy Gergő tápszert eszik!

Mamint, igaz, kicsit késve de boldog névnapot kívánok!!! :wink:

Vicky, nagyon izgi a görbéd! Holnap reggel tesztelsz újra?! Drukkolok nagyon!!!

Lafim?! Kandika?! Merre vagytok?! Hiányoztok!!!!!!

Mutatok én is egy görbét...

Kép

Mindenkinek jó kis hűsölős napokat kívánok! :wink: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

anyoooka: Nagyon szép a görbéd. Miért van az, hogy neked folytonos a vonal, nekem meg szaggatott?

bettica: köszi, megnéztem őket. hááát legyen igazad :D

Köszi a biztatásokat, de szerintem a teszttel várok még egy pár napot, nem akarok megint negatívat látni. :( De az aflamint abbahagytam, mert már nem fáj a bokám, ma már egyébként is szabin vagyok, nem betegen.
vicky79
Budapest III. kerület

Hú, Anyoooka! Akkor neked is megy a drukk a héten! Ígéretes a görbüszod.

Zsizsik: Tedd azt, amit jónak látsz. Egy kis szünet jót tesz. Foglalkozzatok mással a kapcsolatotoknak is jót fog tenni. Várunk vissza, amikor úgy érzed, hogy hiányzunk vagy csak egy kis lelki támogatás kell... Mi itt leszünk! ;)

Ezo: Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalod lett a szopizás miatt. Talán, ha kevésbé erőltetik... mostmár kár keseregni rajta... Viszont ez ne vegye el a kedved a következő lurkótól, akkor már tisztában leszel vele, hogy lehet nem fog menni a szoptatás és nem is leszel annyira stresszes miatta. Az a lényeg, hogy eleget egyen az a baba, és ha csak tápszer van, akkor csak az van, azzal is szépen fog fejlődni a csöppség.
Kitartást a picihez és nagyon-nagyon sok boldog percet kívánok vele!!!

Lona: hozzám még nem jött meg a csomag, remélem délután már ott lesz a postaládámban...

Kép

Kép
bettica

Vicky, a hüvelyváladékot is beírtam és azért folytonos a vonal! ha csak a görbe alapján nézi a ferti a pé-t akkor csak szaggatottat ad, csak valószínűsíti a pét. De ha több körülmény is egybevág (hüvelyváladék, lh teszt) akkot biztosra veszi.

Bettica, úgy nézem hogy mi nagyjából egyszerre peteértünk! Én 9. dpo. :wink: Mutatsz Te is egy görbét?

Lona, pénteken feladtuk a tesztet árát, megkaptad?!

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka:
Hogyne :D

Tessék parancsolni, bár nincs rajta semmi különös... ;)

Kép

Cupp

Kép

Kép
bettica

Ja, egyébként nálam is be van írva a hváladék, mégis szaggatott. Lehet azért, mert az átlagolás után áttette másik napra, mint amin eredetileg volt (egy nappal későbbre tette utólag...).

Kép

Kép
bettica

Hű, Bettica, méghogy semmi különös?! :shock: Nagyon gyönyörű ez a görbe!!! Neked is megy a drukk, úgy nézem! :wink:
Nálad pedig azért szaggatott szerintem, mert túl sok a tojglifehérje... Próbáld meg, hogy kiveszed és csak a bejelölt pé előtt hagysz meg 2 napot, akkor mit csinál? :P

Kép

Kép
anyoooka

Most!
(Kicsibe) :wink:

Dimet!

Majd írj, h. hogyan alakultok! Izgi!!!!!
(Aztán nemám megszülsz otthon anyóssal!!!! :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!

Lina, Hajni!

Ment a mail a diétával! :wink:

Dimet!

Húúúúú, nagyon izgi! Segített a séta valamit? :D

Bettica!

Az az ugrás nagyon szép benne! :D Én is szeretnék ilyet, még ha szaggatott is lesz a vonal! :wink:

Én épp most próbálom kiheverni a hypozásomat. :shock:
Nem voltam túl rosszul, de még mindig remegek kicsit. :?
Remélem az ebéd segít!

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

A semmi különöst úgy értettem, hogy szinte tankönyvi görbém van a pé után, se kiugrás, se csökkenés, csak tartja szintet :)
Na, igen, ha csak azokon a napokon hagyom ott a tf-et, akkor nem szaggatott...
No, mindegy. :)

Kép

Kép
bettica

Anyoooka: Elég volt csak a tegnapit kivenni, így már tetszik neki :) A tegnapi úgy sem volt mérvadó, nem voltam benne biztos. Szóval így marad... :)

Örül a lelkem: Végre az én görbémet is tudjátok dícsérni... :lol:

Kép

Kép
bettica

Monee: Tessék enni! ezek szerint keveset ettél (ha ettél, de feltételezem, hogy igen)...

Kép

Kép
bettica

Nekem is jobban néz ki így a görbém. Volt is tojásfehérje, de már nem emlékszem, hogy éppen akkor volt-e.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

séta, lépcsőzés nem :) abbamaradt minden. pfff.
lehet jobban járnék anyóssal szülni :)

Kép

dimet

Sziasztok!

Monee köszi a cuccost!

Hogy telik napotok?
hajni...
Budaörs

Dimet!

Kérdezd meg, ő mennyit kér! Csak utána dönts!!!! :lol: :wink:

rambóka

Ezoterike!

A tejtermelést kb. 30 napig még vissza lehet állítani, ha szeretnéd. Csak akkor fejned kéne rendszeresen - legalább 3 óránként, és közben tanítgatni a gyerkőcöt a szopira. Érdemes a tanítgatást olyankor próbálni, amikor nem farkaséhes (pl. kaja után 1 órával), mert ekkor több türelme van. Aztán ha már ügyesen be tudja kapni, akkor fokozatosan átállni a szopira a cumisüvegről.

Az én kisfiam 2 hetesen kapta be először a cicit (előtte fejtem, és azt kapta cumisüvegből, meg tápszert), aztán kb. 1 hét alatt teljesen átálltunk a cicire. Ez aztán annyira beindította tejtermelést, hogy tápszerre nem is volt többé szükség :-). (én is "sokat köszönhetek" a csecsemős nővéreknek, hogy ennyire nehézkesen indult a szopi nálunk)

Szóval szerintem ha szeretnél szoptatni, akkor még nem késő, csak elszántság kérdése...

Kép
almodo

Lehet, hülyeséget kérdezek, bocsi, ha igen...
Tehát: Ilyenkor nem lehet azt megtenni, hogy a mellbímbót kímélendő lefejed a tejet és adod neki cumisüvegből? Így kap anyatejet is és nem fog fájni sem a cici... Persze fontos a szopi a jó anya-gyermek kapcsolathoz...

Kép

Kép
bettica

Lányok!

Most biztosan nagyon fogtok ezért utálni, mert tudom hogy jó szándékkal szóltok hozzá, de teljesen megértem Ezoterikét. Volt egy mondata, abból kiéreztem, hogy elege van a szopitémából. Nyilván, ha konkrét segítséget akar kérni, akkor majd fog. :wink:

Csak azért érzem át a helyzetét, mert 2-3 hétig mi is nagyon szenvedtünk, és boldog-boldogtalan jött a tanácsokkal. Ez engem még jobban idegesített, mert minden jóslat ellenére, a tejem nem lett több. Csak a lelkifurdalásom lett nagyobb.

Ha elapadt a teje, és az ereje is elfogyott, akkor mit tegyen, mégis?

Bettica, a fejés nem ad igazi ingert a mellnek, csak ideig-óráig, de nagyon sokan nem tudnak fejni, mert nem váltja ki ez a cselekvés a tejleadó reflexet. Én se tudtam, csak a horror-fejéssel (ami összesen vagy félóra) max. 60-70 ml-t, ami fél adag kaja. De a mellbimbóm szintén kikészült bele.

Sajnos mivel én is megjártam a szopival (de oroszlánként küzdöttem Bogi 5 hónapos koráig), nagyon érzékenyen érintenek ezek az esetek. :oops: Soha nem múló sebeket szereztem pl. a kedves védőnőnktől, aki Bogi 4 és fél hónapos korában elkezdett kiokítani, hogyan és mit csináljak, hogy legyen még tejem. Pedig magamhoz képest tudom, hogy akkorra már bőven túlteljesítettem.

Ezo! Azt a pár cseppet, ha van még, add oda neki cumiban, ha nincs, akkor próbálj tiszta forrásból szerezni esetleg 1-2 deciket, ha az sincs, akkor is próbálj megnyugodni. A jó anya-gyerek kapcsolat egészen biztos, hogy nem a szopin múlik.

Dimet! Pedig biztosra vettem, hogy a 15 fokos lehűlés beindít! Kamatyolás megvolt már? :lol:
Egyébként nem kell siettetni (és megint nem értem a dokit :evil: ), ő mondta nekem azt, hogy 38 hetes korra igazán érett csak a gyerek!

Nekem mindjárt itt a mensi... kicsit rövidke a luteális fázisom, 10 dpo még csak ma. :roll:

Bogi elindult a hétvégén, de jellemző módon csak a kutyánk fele! Ma volt a harmadik torna, végleg el lettünk bocsátva! :D
Vendég

Norka, annyira egyetértek Veled! Én is iszonyú sokat szenvedtem amiatt hogy nem tudtam Dorkát szoptatni, állandó lelkiismeretfurdalásom volt, mivel minden médiából az folyik, hogy csak az a jó anya, aki szoptat, aki minél tovább szoptat...
Az a lényeg, hogy azt érezzük, mindent megtettünk amit tudtunk, de ha mégsem sikerül, az sem olyan hatalmas tragédia mint ahogy azt manapság beállítják.

Bogi elindulásához és a végleges elbocsátáshoz gratulálok!

Kép

Kép
anyoooka

Norka: Természetesen megértem, amit Ezo mondott és valószínűleg én is így lennék vele. És persze nem tanácsot akartam adni, csak kérdeztem, hiszen én még sosem voltam babás.

Boginak pedig egy hatalmas gratulát küldök. Biztosan sokat fejlődött! Puszit neki a nevemben is :)

Kép

Kép
bettica

na én sem úszom meg fosás nélkül a metet.

lányok nekem nem ment el az étvágyam, hanem pont fordítva, nagyon sokszor kell ennem. eddig reggel 10-ig kajára sem tudtam nézni, most meg 7-kor már kelek és megyek a konyhába. és nem a gyomrom korog, mint régen, hanem csak azt érzem ennem kell. ez normális?

ja igen, és az baj, ha valaki túl KEVÉS szénhidrátot eszik met mellett? Annak mi a következménye? megnézegettem ezeket a táblázatokat, anyagokat, és nagyon kevés ch-t eszem egy nap.

szia almodo rég láttalak, hogy vagytok?

Annyiban értek egyet almodoval, hogy én is utálom ezt a szöveget, hogy elapadt a tejem. mert a tej 40 napon keresztül apad elfele. nekem még mindig van a mellemben, pedig már egy hónapja nem szoptatok. szóval az nem tud egy nap vagy hét alatt elapadni.

viszont abban meg Norkával értek egyet, nem kell mindenáron szoptatni. ettől ugyan ne legyen lelkifurija. engem még az se aggaszt, ha pl. egy színésznő félti a mellét és ezért nem akar szoptatni, vagy hamar vissza akar állni a munkába, és elapasztatja a tejét. szíve-joga, ettől ugyan nem lesz rosszabb anya, mai eszemmel domival én sem kínlódtam volna. nem éri meg.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Tejcsi?Nekem amikor Levi abbahagyta a szopit legalább 1 évig ,sőt többig volt tejcsi még benne!
A mellbimbóm ha megnyomtam jött belőle a tejcsi,de persze egy baba éhen halt volna.

Dimet:egyben még?

Gratulálok a szép görbékhez!Még bármi lehet belőlük!Szorítok!+++++++++++++++++

Kép

Kép
lecso

szia Rejo!

Jól vagyunk, köszi! Sokat nyaralunk mostanában, a szüleim nyaralójában a Körösnél. Nagy kert van, és a kánikulát is könnyebb elviselni, mint a pesti lakásban... :-)

Hogy-hogy nem szoptatsz már? Johanna megunta (vagy te :lol: )?

Tényleg, lenne egy kérdésem, írok inkább privit...

Kép
almodo

norka, a doki szabin van. lehet így kényelmesebb lenne neki. de lehet ténylég indokolt, ha magas a vérnyomásom. itthon nem.... :)
már nemtok én semmit sem.

és még sosem szoptattam, de egyetértek veled. az ember nyílván megpróbál mindent, és a saját lelkében lejátsza a harcot, de ha nem megy, akkor nem megy. és iszonyat szar lehet,mikor jönnek az "okosak", védőnő...stb...és megmondják hogy kell. persze mindneki csak segítő szándékkal, de akkor is. mindnekinek megvan a saját ritmusa, élete.

rejo, tudod, én mondtam.hogy semmi bajom nem volt a mettől. az elején párszor befigyelt a hasmars és a met tényleg "rákényszerít" a napi ötszöri étkezésre. úgyhogy akarva-akaratlanul, látod így kell enned. és miértr eszel kevés ch-t egy nap???? mennyi a kevés? vettél már durumtésztát? :)

még egyben vagyunk. zsuzs most délután mocorgott, de extra lusta. elszaladok boltba, este meg elsétálok férjemért a melóhelyre.
azért hat rám ez a hideg, elég sok keményedésem, fájásom volt ma. még ha rendszertelenül is. és nincs nagyon étvágyam. de ettem. és nem esett jól.

Kép

dimet

Sziasztok,

Kavicskám, nem nyaralok, csak a melóhely asztalát fejtartónak haszánlom, néha a kemény asztal milyen csodás hely tud lenni!!!!!3 napja fáj a fejem, most múlóba, erre a f...........s időre.

Lara, holnapi uhura drukk!!!!!!!!!!!!!

Görbéitek csajok bíztatóak, Anyókám, a tiéd meg egyenesen fantörpikus!!!!!!!!

Zsizsik, megértelek!Visszavárunk!

Szopival kapcsolatban nincs tapasztalotom, csak annyi, hogy anyunak nem volt, tesóim elfogyasztották előlem, és elég jól megnőttem, lediplomáztam, nyelvvizsgák, stb. szóval nem hiszem, hogy hátrány a tápszer....ami nem megy, nem kell erőltetni, az én nemlétező cickóimból sem kakaó fog jönni, az tutti, mert ami nincs, az nincs, örülök, ha a férjem megtalálja, akkor a gyereknek nem fog menni! :oops:

Rejo, a kajálás a met......fofásnak lassan vége, nyugi!
Vendég

Halihó!

Dimet!
Hű-ha, ez tényleg tuti izgi!!! :) :) :)

Norka!
Bogi igazi kis fantörpikus vsajszi :) :)..lassan nem tudsz majd vele iramot tartani

Bettica!
Ezagörbenagyonszépppppppppppppp :) :)

Lányok!
Ti mindannyian fantasztikus édesanyák vagytok!!!!!!! Ezt soha ne felejtstek el!!!!
Az, hogy ki milyen szűlő az nem a tejcsin, pelenka fajtán,...és egyéb dolgon múlik, hanem attól, hogy mi van a szívedben!!!! És amig a szívetekben az az óriási szeretet ven, amit itt megismerhettem, addig csak kívánni lehet, hogy minden babának, gyereknek, férjnek, szülőnek ilyen édesanyja, felesége, vagy gyermeke legyen!!!!

Pusszancs
csipi78

Értelmező kéziszótár az előző hozzászólásomhoz :lol:
vsajszi= csajszi :oops:
szűlő=szülő :oops:
ven=van :oops:
csipi78

Anyukák szopitémában: Én sem szoptattam még, de anyukámnak sem velem, sem a hugommal nem volt teje. És hát elég jól megnőttünk mind a ketten ( ő magasabb én szélesebb vagyok) :D Ha hihetek a pletykáknak - amit anyuéktól hallok már 28 éve- én még a tápszert és az idegen tejet sem bírtam, úgyhogy 3 hónapos koromig gyakorlatilag csak teán éltem, amíg el nem lehetett kezdeni a főzelékesdit. Nem tudom, hogy miket kaptam addig, de élek. Nem is igazán tudom, hogy hogy nem haltam éhen.

Szerintem a szopis témában a másik topicban jobban otthon vannak, mi csak kóklerkedünk és irigykedünk. :lol:
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Be vagyok havazva már megint.

Lafi!!! :D :D :D :D
Ma voltam védőnőnél és babánk szívhangját füleltük. :D :D :D :D
Nagyon jó volt hallani! Holnap magánra megyek délelőtt és akkor kapok időpontot a jövőheti UH-ra.

Kép
lara26

Norka!

Örülök Bogi sikerének!!!

Kép
lara26

Lara, az tük jó!Én pénteken otthon, anyum nőgyógyijánál hallottam először a szívét, itt valahogy sohasem mutatták, de otthon anyunak ill. így nekem is megmutitták!Olyan jó volt hallani!Kár, hogy a férjem nem volt ott. :cry:
Azt hittem, holnap lesz uhu neked!Hogyhogy nekem ez hamarabb van????Nekem csütörtökön lesz a genetikai uhu, azt olvastam, hogy Pest egyik legjobb genetikusa nézi meg uhun, aki egyben nőgyógyi is és nő! Tök fura, eddig pasik néztek belém, most egy nő fog :shock: !
Vendég

Monee,
köszönöm szépen a mailt, majd próbálkozom a diétával.

Lányok, lenne egy sos kérdésem.
A mai endokrinológus nem jött össze sajnos, eddig úgy volt, hogy ha van magánrendelés, lehet menni. De mivel TB alapon fél évet kell várni, mindenki megy magánba, és már csak szeptemberre van időpont. Na most addig nem akarok várni. A háziorvos azt mondta, hogy ad beutalót szívesen, hogy holnap tudjak vért vetetni, ne kelljen a következő ciklusra várni, aztán már eredményekkel mehetek endokrinológushoz. A baj csak az, hogy délután tud beutalót adni, de délelőtt meg kell kérnem a hölgyet, hogy azért a vért vegye már le.
A kérdés lényege: mit kell pontosan nézetni ahhoz, hogy az endo. doki tudjon mit mondani? Mert ugye ezt el kell majd mondanom a vérvételesnek. A hormonokat le tudom nézni az előző leletemről, de mondjuk vércukor, inzulin... mi kell még?

Előre is köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vicky: Milyen igazad van! :) Mi csak irigykedni tudunk, de azt nagyon :D

Lara: Tök jó, gratula hozzá!

Lafi: Én jobban szeretem a női nőgyógyászokat, nekem jobban bejött, mint a pasi :oops: Most pasihoz kell járnom, de az a lényeg, hogy jó szakember legyen és tudjon bánni a betegeivel, ne legyen "hentes" már bocsánat, de nekem volt egy ilyen dokim... Szóval mindegy milyen nemű, csak értsen hozzá :)

Kép

Kép
bettica

Lina, kellenek a női hormonok, én nézetnék még tsh, ft3, ft4 a pajzsmirigy miatt, terheléses glükóz és terheléses inzulin.
Vendég

Anyóka!
Még nem érkezett meg a pénz.

Bettica!
Na volt valami a postaládádban? Remélem postázzák, mert, ha nem nagyon kibukok.

Anyókán kívül ki kapta meg postán a teszteket?
lona1

Lona: Sajnos még ma sem jött meg :( És még a postás grabancát sem tudom elkapni, mert napközben nem vagyok itthon... Csomagként küldted vagy sima levélként (pl. bubis boríték)?

Kép

Kép
bettica

Lafim, holnap már valószínűleg nem hüvelyi uhu lesz hanem pocin keresztül kukkantanak be Hunorhoz! :wink: Így nem lesz ciki hogy nő kukucskál! :P

Dimet :?: :!: Néha jelentkezz be! :wink: :D

Kép

Kép
anyoooka

Sima levélként bubis borítékban!
lona1

Köszi, akkor a postásbácsit kellene kezelésbe vennem és nem a csomagosokat... Nem értem pedig gondolom pestről adtad fel, nem pedig vidékről. Ilyenkor kb. 2munkanap, max 3.

Kép

Kép
bettica

Anyókám, csütörtökön :wink: !Tudom, hogy hasi lesz, csak fura, hogy szemben egy nő ül............
Holnap csörgök valamikor!!!

Kandikám?????????
Vendég

Lafead,
muszáj terheléses? Az hogy működik? Síma éhgyomri nem elég első körben? Csak azért kérdezem, mert a lányommal tudok csak elmenni vérvételre, ott meg egy-két órát várni nem szerencsés vele.
Amúgy ha az 5. ciklusnap sem késő még, akkor lehet, hogy egyszerűen iratok holnap beutalót, és elmegyek szerdán....

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?