Sziasztok csajok!
Üdv az újaknak, elég sokról nem tudok semmit, de nem tudom mikor fogom tudni visszaolvasni az elmúlt hetek termését.Lehet, hogy soha?
Gondoltam, míg Gergi alszik, leírom Nektek a szüléstörimet.
Az a nap július 18-án hajnalban jött el.Kimentem a Wc-re,és a hasamban érzett tompa pukkanás után két hatalmas vízsugár távozott belőlem.Hirtelen elgondolkoztam, ennyit tudok pisilni??
Fájásaim nem voltak, de azért riasztottam a férjecském, hogy menjünk be, nézessük meg mi van.Hajnali fél 2-re értünk be, persze akkor már biztos voltam , hogy ez magzatvíz, mert egyfolytában szivárgott.Bent megvizsgáltak, 2 ujjnyira voltam kitágulva, de fájások sehol, csak ömlött a magzatvíz.
Előkészítettek, majd oxitocint kaptam.Na, hamarosan megtudtam ,mik azok a fájások.Először a szülőágyon vajúdtam, megkérdeztem, hogy nem lehet innen felállni, mivel tudtam, hogy függőleges helyzetben talán gyorsabban boldogulnék.
Felajánlották, hogy van labdájuk, így ezen folytattam, és így szerintem könnyebb volt, és gyorsabb is.Bár a fájások a végén már kissé elviselhetetlenek voltak, főleg mikor párom két percenként megkérdezte, hogy "Fáj? Mennyire Fáj? Jobban Fáj?"
Hát el tudjátok, képzelni, hova zavartam volna abban a pillanatban
Aztán kitágultam négy ujjnyira, és megkezdődött a szülés, én az utolsó percben megkérdeztem a dokitól, nem lehetne császár, mert már annyira fájt.Persze ezen csak nevetek utólag, hiszen így könnyebben rendbejöttem, mintha császár lett volna.Kb. 4 óra alatt lett meg Gergi.
De ami ez után jött.Nekem az egész szülésben az utána lévő 5 nap kórház volt a legrosszabb.Nagyon kevés volt a tejem, a baba állandóan sírt az éhségtől,ráadásul lapos a mellbimbóm, amit be se tudott kapni, a csecsemősnővérek segítettek, hogy erőszakkal a szájába tuszkolták, ő meg elkata, ahol sikerült, így két nap múlva már sebes volt a mellem, a bimbóvédőt is próbáltam,de már csak vért szívott szerencsétlen kisfiam.Mire ki kellett vágnunk a dilit, hogy adjanak már neki enni, mert nincs elég tejem.Aztán nagy nehezen kapott enni, most is tápit kap, tejem már nincs úgy néz ki.
Szóval örülök, hogy hazakerültem a kórházból, de ez miatt a szoptassunk mindenáron, még akko is, ha nincs tej hozzáállás miatt mondtam a férjemnek, hogy most elvették a kedvem egy második gyerektől, mert ezt az 5 napot nem szeretném még egyszer végigélni.
Na, most lépek, mert felébredt a picúr, ha ráérek megpróbálok visszaolvasni,remélem sikerül.