Reditke!
Tényleg ne keseredj el, teljesen igaza van Szöszinek
, az eleje nagyon nehéz! Később könnyebb lesz. (Persze adódnak más nehézségek, de azok másképpen nehezek.) Most még nem vagy biztos magadban, nem mindig érzed hogy tudod mit csinálsz és az jó-e, és hajlamos vagy kétségbe esni, különösen ha fáradt és éhes vagy, meg még a kicsi is sír. Ezen mind túlestünk és FIGYELEM MINDEN ELSŐ BABAVÁRÓNAK! mindenki túl fog esni. Ugyanazt tudom mondani amit Szöszi: fogadj el minden segítséget amit csak tudsz.
Bár én is hajlamos voltam inkább mindent magam csinálni, ha pedig sírt Dana inkább visszavettem bárkinél volt is, én sem bírtam ki. Én sem hagytam sosem sírni a kiságyban, bár mivel nagyon-nagyon hasfájós volt gyakran még a karomban is sírt, de lagalább érezte, hogy ott vagyok vele, szerintem ez a bizalom kiépülésében nagyon fontos. Sokat ringattam, táncoltam vele, hogy elmúljon a pocifájása.
Az éjaszaka 2,5-3 óránként evés ebben a korban még teljesen normális. Próbálj többet aludni, amikor alszik te is aludj vele, akár nap közben is, ilyenkor nem fontos a házimunka, hagyd hogy anyukád és anyósod besegítsen. Fontos, hogy pihent legyél, mert az nagyon sokat számít a tejcsinek, meg a te türelmednek és nyugalmadnak is! Tehát a te pihentséged is a baba érdeke!
Az én lányom 4 hónapos létére még mindig nem alussza át az éjszakát, a legjobb amit elértünk, hogy 2x kel enni, fél 2-kor, fél 5-kor és 7 óra körül ébred fel. De mindig alszok 7-8 órát, még ha 2 óránként is kell kelnem mégsem vagyok fáradt, mert már megszoktam. Mostmár jobban szopizik, így éjszaka is 10-15 perc egy evés, közben szinte fel sem ébred. Az elején nekem volt olyan nap, hogy a pocifájás miatt 2 nap alatt 7 órát aludtam 5 szakaszban, amiben a leghosszabb másfél óra volt. Én is teljesen ki voltam bukva, de már csak 3-4 hét és rendeződni fognak a dolgok, olyan 2 hónapos kora körül.
A 2-3 óránként evés normális, a napi 14-15 alaklom azért túl soknak tűnik. Szerintem nem az a megoldás hogy hagyd sírni és ne adj neki enni, hanem amikor abbahagyná az evést próbáld még egy kicsit tukmálni. Ha el akarna aludni, gyengéden billegtesd meg, akár a buksiját, próbáld rávenni, hogy egyen egy kicsit többet.
Nekünk is az esti fürdés a fix pont, ez fontos, de Dana nem mindig alszik el utána, úgyhogy nálunk nem ilyen törtvényszerű, hogy 9 után apáé vagyok és tv-zek.
Nappal van olyan, hogy 4x fél órát alszik, de tegnap például délelőtt fél órát aludt, délután meg 3-7-ig húzta a lóbőrt, 8-kor fürdött és fél 10-től megint aludt. Szóval még ez is nagyon változó.
Egyébként a 3. hónaptól még jobb, amikor már rendszeresen mosolyog, a 4. hónap után meg a fellegekben jársz, hogy milyen kis édes!
Szóval kitartás! Jól csinálod, az anyai ösztöeidre hallgass, az megbízható, csak higyj magadban!
Leone