Sziasztok!
Nálunk mostanában zajlik az élet, így már megint elég rég jártam erre. Pár napja jöttünk haza a nyaralásból. Nagyon jó volt és kisangyalt varázsolt Kristófból. Úgy tünik jót tett neki, hogy sokan nyüzsögtünk körülötte, mert azóta egy mosolygós kisangyal nappal és 12 órát alszik át éjszaka. Ha ezt tudom sokkal korábban megyünk nyaralni.
Feltettem nyaralós képeket (cím a profilomban.)
Egyetlen rossz dolog történt velünk nyaralás alatt, mégpedig az, hogy összetörtük egy kissé az autónkat. Szegény Kristóf úgy megijedt a csattanástól, hogy alíg lehetett megvigasztalni és másnap sokszor felsírt álmában. Szerencsére azóta ez nem fordult elő. Nem vészes a kár, de pont most javítják a kocsit, így nem tudunk menni a talira.
Szopi kérdésben szerintem is érdemes felhívni valamelyik tanácsadót. Én is megtettem párszor. Nálunk is voltak mélypontok a tejtermelésben: először Kristóf 1 hónapos korában, majd 3 hónaposan. Nekem bejött az, hogy amikor csökkent a tej, akkor este teljesen kifejtem mindkét mellem és 2 nap pihikúrát tartottam, rendszeres evéssel, ivással, sok pihenéssel (persze ez csak hétvégén ment, mikor volt segítségem) és sok-sok szoptatással. A 2. mélypontnál ráadásul még a menzim is megjött (azóta sem) és akkor meg voltam győződve róla, hogy eddig tudtam szoptatni. Aztán mégis sikerült visszahozni a tejcit, pedig akkor már elkezdtem hozzáetetni Kristófot, de azóta újra csak tejecskén él. A nagyfiam pedig 9 hónapig szoptattam és rengeteg tejem volt; viszont az akkori divat szerint minden szopi után fejtem. Na azért az is túlzás volt, mert nagyon pocsékul éreztem magam a bőrömben az egyfolytában csordogáló melleimmel. Most viszont az lepett meg, hogy mennyit számít a pihenés. Soha nem hittem volna, hogy csupán rendszeres evés és pihenés hatására erőteljesen nő a tejmennyiség.
A lényeg, hogy nem feladni! A nagyfiam anno 6 hónaposan kórházba került és akkor már 2 hete nem szopizott. Csak a szoptató anyukákat engedték be, a többieknek maradt az üvegfalon való gyereknézés. Bármilyen hihetetlen 24 óra alatt sikerült visszahozni a fenti módon a régi tejmennyiséget, még úgy is, hogy aggódtam közben a kis törpéért.
Jó talizást nektek!
Puszi,
Humi