Ezvicc
A Hurghadai beszámoló még lemaradt:
Szóval mi a Seagull hotelben voltunk, ez bent van Hurghada központjában. Jó hely volt nagyon
Mi fakultatív programon voltunk: búvárkodni (bár én nem merültem, mert iszonyodom a mély víztől), de állítólag fergeteges élmény volt, gyönyörű tiszta világos a Vörös-tenger, teli színes szebbnél szebb halakkal.
Voltunk a piramisoknál, ami ugyan jó volt, de sokkal többet vártunk tőle. Végigrohantuk az összes piramist, egyikbe bementünk, ahol állítólag valamelyik fáraónak van a sírja, de mi kábeleken kívül semmit se láttunk.
Voltunk sivatagi szafarin is, ez is jó volt, bár kicsit itt is csalódtunk. Mi a sivatagot úgy képzeltük el, mint a filmekben, hogy kietlen homokdűnék mindenhol. Helyette az egész ilyen durva sóderjellegű valami volt, teli kövekkel, a közepén egy beduin faluval, itt megnéztük a naplementét és lehetett tevegelni.(én ezt is kihagytam, mert a piramisoknál egy arab felültetett a tevéjére és elindult velem, iszonyúan megijedtem, ráadásul rohadt magas egy teve, kapaszkodni se nagyon lehet sehová, úgyhogy szégyen nem szégyen, de én ott sikongattam a teve tetején, végül lerakott, és még pénzt is kért a tevegelésért az arab. Szóval kicsit elvették a kedvem a tevéktől
)
Voltunk még Luxorban is, az biztos jó volt, de én iszonyúan szarul voltam ekkor, ment a hasam és valószínűleg lázas voltam, mert a 40 fokos hőségben is rázott a hideg. Úgyhogy sokminden nem maradt meg Luxorból bennem. Bementünk a Karnaki templomba, és a Kairói Múzeumba is.
Voltunk még az '1001 éjszaka meséi' nevű programon is, ez egy zenés-táncos-kajás est volt.
Összességében nagyon jó volt, de ennyi elég is volt belőle. Kicsit többet vártunk, de így is nagy élmény volt.
Érdekes volt, hogy mennyire más ott az élet. Nagyon szegény ország, 3-4 éves csontsovány gyerekek koldulnak lépten-nyomon egy kis kajáért.
Azon viszont jókat mosolyogtam, hogy míg a nők, csadorban mentek be még a tengerbe is, addig az arab férfiak egy szál fürdőgatyában legeltették a szemüket a turistákon, mármint a nőkön. Mindegy volt, hogy kövér, fiatal, idős vagy fiatal, a lényeg, hogy nő. A lábunk előtt hevertek. Mi a palackozott vizet is úgy csempésztük be a szállodába(merthogy nem volt szabad), hogy mi lányok elől mentünk, az őrök tátott szájjal lestek minket, a fiúk meg kényelmesen behozták a szatyorban a vizeket, üdítőket
Más most nem jutott eszembe, de ha van még kérdésed, kérdezz nyugodtan
Babus