Sziasztok későn kelők
!
Athiz
pénteken este már elfolyt a magzatvíz és csak vasárnap léptek?????Ez elég furin hangzik,nálunk 12 óránál többet nem engednek ilyenkor csak "úgy" vajúdni,ha nem halad,hjön az oxitocin,mert fertőzés szállhat fel...
Nálunk is kellett könyöklés(bár én nem sokat éreztem belőle),mert Bulcsú szívhangja leesett.Annyi bajom lett belőle,hogy így hasított egyet a hüvelyfalon,ami sokáig fájt...
még szex közben is,de ez már a múlté
.
Áfonya
lehet,hogy félreérthető volt,amit írtam,mert pár dolgot ragadtam ki,de nekem mindkét szülés iszonyatosan nagy élmény volt és csodálatos!!!
Tehát semmiképpen nem elrettenteni akartam senkit(
)...
Nem olyan vészes,hidd el,sőt.Szt a császár ezerszer nehezbb,ráadásul több szövődménye lehet,mint hasi műtét.Ettől függetlenül én úgy vagyok vele,ha valaki nagyon fél a természetes szüléstől,akkor válassza a csaszit,mert az neki is és a babának is jobb(ezt most nem feltétlenül rád értem
).Egyedül azért tudok furin nézni,aki szépészeti okoból a 36. héten megcsasziztatja magát...
Miért volt sürgősségi?Lepényleválás?
A csaszi előtti vajúdásról írtam Angelnek,olvasd el.Nem hülyeség...
Oka van és ez nem a kismama kínzása
!
Angel
Akkor dudákra fel
.Hány levél fogigátlót szed te be?
Csaszi:nálad nyilván nem kérdés,hogy az lesz
.Egy aprócska megjegyzés ehhez,mindenféle okoskodás nélkül.Nem tudom,hogy tevezed,vagy a dokid hogyan látja jónak,bár tuti a császár,szt a vajúdást ne ahygd ki.Na nem azért,mert "fájni" olyan szuper,hanem a babának jobb.A vajúdás hatására olyan stresszhormonok szabadulnak fel benne,amik a kinti környezethez való alkalmazkodást segítik.
nyilván így sem lesz semmi baj,de talán közelebb áll a szüléshez ,neked is jó,mert átélheted egy részét (már ha akarod) és legfőképpen a babának jó.Meg persze ha a dokidat meg tudod/akarod erről győzni....
No,bocsi a fejtegetésért...azért nem akarlak ám minden áron meggyőzni
!
Ja,olvasom,jövő hét már simu
:):)!Hurráááááááá!
na,most írtam akkor előre a választ a felvetésedre
!
Monyoka
Én szűkebb lettem két szülés után
!Ha ez megnyugtat...
:D:D!
Moni
Nem linkeled be ide a görbéd?
Kriszti
Akkor tényleg fájásgyenge voltál...
Vizesedés...
Nem lehetett kellemes a víz rá...
Nekem szülés után volt a kórházban,hogy a papaucsba beledagadt a lábam...
visszér...nekem szeméremtáji volt,nem kívánom senkinek...
EDA:nem vagyok egy fanatikus és elvakult természetes szülés híve,de nekem pl eszembe sem jutott EDA-t kérni Villővel,annyira természetesen haladt minden.A lényeg,hogy elfogadd a fájásokat,hogy ennek bizony fájni kell(egyébként másként fáj,mint az oxitocinos...) és akkor semmi gáz
.Az EDa lelassítja a szülést és ha nem jól találják el,akkor bizony tortúra kinyomni a babát,lehet,tolófájásod sem lesz....
Azt hallottam,hogy a második szülés intenzívebb,és tényleg fájt és iszonyat prögős volt,de nem cserélném el semmivel
A folyosón sétáltam telcsivel a kezemben és mértem a fájásokat
.sehol senki, a szülésznők dumcsiztak
.És utólag jutott eszembe,hogy még kéjgázt sem kértem
:D:D!De nem is kellett,olyan széepn ahaladt(amikor nem kellett már feküdnöm
).
No,nem lebeszélni akarlak róla,csak hát nem biztos,hogy minden úgy sül el,ahogy az ember tervezi...
Csaszi után term. szülés szt orvosfüggő.A legtöbb kórházban már találni egy-két olyan dokit szt,aki engedi.Akkor nem nagyon engedik,ha kevés idő telik el a két szülés között,mert 2 év a teljes sebgyógyulás(ugye?
) és ha előbb jön a ketteske,akkor hegszétválásra nagyobb az esély...