Wish
De jó, hogy jelentkeztél! Hogy Balázs mekkorát nőtt!!
Biztos, hogy még csak 4 hónapos lesz?!
Én egyszerre szedtem az Urtica-t és ittam a Laktoherbet, ráadásul szünetet sem tartottam az Urtica szedésében, mégis volt/van tejem.
Szerintem is ez főleg egyéni adottság, hogy kinek mennyi teje van.
Szilcsi
Nagyon édes Boldi! Fici is imád fürdeni. Már ott tartunk, hogyha meglátja a kádat (a nagyot, mert már abban fürcsizik), mászna bele.
Ha valamelyikünk zuhanyzik, akkor meg állandóan be akar menni a fürdőszobába, és fogdosni a zuhanyból folyó vizet.
Vonalzó: a jelenlegi vonalzód sarkában van az oldal címe, ahol csináltad (babafalva.hu), de ha rákattintasz a vonalzóra, meg is nyitja az oldalt. Ott tudsz újat csinálni.
Maryről tudsz valami frissebbet??
Tiza
Ugye, mondtam én, hogy Marci majd szépen meghízik.
Irigyellek, hogy nem kapod fel rögtön Marcit, ha sír. Sajnos, én nem bírtam hallgatni, hogy sír. Egyszer próbáltam meg, hogy nem veszem fel, de nem hagyta abba, 1 órán keresztül sírt. Akkor felvettem, mert már én is bőgtem.
Szilvi
Nagyon helyes a pici fiad! Nagyon jól sikerült az UH kép! Nem tudom, mi lehet a pötty rajtad, de remélem, semmi komoly!
Drumka
Nagyon jó a kép a leányzóról! Fici is állandóan a lepényt bújta.
Emma
Nagyon ügyik voltatok! Irigyellek, hogy sikerült EDA nélkül szülnöd. Én is úgy szerettem volna, még a baromi erős fájásoknál sem akartam kérni, bár tudtam, hogy nem fogom bírni. Úgy beszéltek már rá, amiért külön köszönet, mert különben császár lett volna a vége. Zalán nagyon édes baba!
Nem tudom, ki kérdezte, de át tudom adni a táblát Hagána, ő elvállalta, csak az én lustaságom miatt nem kapta még meg.
Nelli
Örülök, hogy semmi komoly baja nincs Domcsinak!! A tej dologgal kapcsolatban - szerintem se emészd magad. Ha nincs tejed, majd kap tápit és ugyanúgy fel fog nőni, mint a szopis babák. Ezért ne érezd magad kevesebbnek, vagy rossz anyának, hiszen Te mindent megpróbáltál.
Tündi
Sajnálom a cukrot.
Van kifejezetten a terhességkor jelentkeő cukorbaj, de szülés után elmúlik. Addig meg gondolom diétáznod kell, kicsit jobban oda kell majd figyelned arra, hogy mit eszel.
Mona
Lehet, hogy már babázol?!
Kismok
Hú, a Balaton-felvidék nagyon szép! Káli medence és társai. Művészetek völgyébe nem mentek?? Jó nyaralást!!
Baba
Örülök, hogy minden rendben. Majd Hagának írd meg, hogy pontosan hányadik hétben vagy, mert nincs vonalzód, és így nehéz követni. Még a táblába sem tudtam betenni.
Bocs, ha vki kimaradt, de kivételesen jó sokat írtatok.
És akkor rólunk egy picit:
Fici jól van. Tök jól bírja a meleget. Múlt héten már kezdett hosszabbakat aludni éjjel. 8kor feküdt, és csak hajnali 1-2 körül kelt. Aztán pár nap múlva már 3-4-ig is aludt. Reménykedtem, hogy hú de jó, talán egyre jobban elnyújtja a dolgot, és a végén még átalussza az éjszakát. Hát, nem egészen. Bár lehet, hogy most a meleg miatt ébred megint gyakrabban. Viszont 2 napja alig tudom elaltatni este. Tegnap is 8-tól fél 10-ig nyüglődött, mire elaludt. Erre fél 6-kor már kukorékolt.
Még mindig csak mászik meg feláll. Bár ezeket tökélyre fejlesztette. A mászás egy új válfaját is gyakorolja, mégpedig a nyújtott lábas mászást. Imád fürdeni, újságot lapozni, ha lefekszünk mellé, akkor rajtunk átmászni. Viszont újabban, ha rászólunk, hogy valamit nem szabad, lebiggyszeti a száját, és úgy elkezd sírni, mint akinek komoly baja van. Nem hisztisen, hanem tök keservesen. Pedig nem is mérgesen mondjuk, hanem tök normális hangon, hogy "nem szabad".
Az alvás macerán kívül még horror az etetés is. Enni eszik, de nem marad meg az etetőszékben. Az ölemben szoktam etetni, kb. a kaja felénél már mászna le, szenved stb. Úgy szoktam trükközni, hogy evés közben folyamatosan rakosgatom elé a hűtőmágneseket, ő meg dobálja le, így mire az összeset leszedem, a kaja is elfogy. Még jó, hogy tele van velük a hűtő ajtaja. A másik módszer, hogy játszik a földön, én meg mászok utána, és próbálom becélozni a száját a kanállal.
Így is szokott sikerülni. Utána meg arcmosás.
Amúgy nagyon édes. Játék közben folyamatosan dumál, bár még semmi érthetőt nem mondott ki.
Csütörtökön elvittük Debrecenben tanácsadásra. Nagyon szimpi volt a doki bácsi, Fici nem is sírt, mikor vizsgálta. Azt mondta, nagyon szép, egészséges baba. Már 8 kg és 73 cm. Nem egy szumó alkat, de nem bánom.
Na, befejezem a regényt.
Jut eszembe! Ha már kicsit normalizálódik az idő, mondjuk ősszel, nem lenne kedvetek egy talihoz?! Babás és pocakoshoz?! Na?!?!
Majd jövök, addig is jók legyetek!!