Új privát üzeneted érkezett!

gota: Laptető a tesóbabátoké, remélem jöhet a drága.
vicky79
Budapest III. kerület

Hali.

Megvolt a szulinap,jo volt,ime nehany kep.

Kép
tuzijatek

Kép
ajibontas

Kép

Kép
pisze pisze

Kép

Kép

Kép
monyo83

monyo: Boldog szülinapot. Nagyon szép a kis csaj.
vicky79
Budapest III. kerület

Monyó,

boldog szülinapot Nócinak! Tündéri!

Kép
gota79

Vicky,

megjött a válasz, annyiban tudtam rosszul, hogy a tgyásnak van maximuma, a minimálbér 2szerese. viszont nem lehet táppénzre elmenni, mert akkor rosszabbul járnék. apci szerint vágjunk bele. Kedden megyek endos dokihoz, norcolutot feliratni, most nem jött meg, a 47.napon vagyok. eddig két 40napos ciklusom volt. pé szerintem volt, mintha éreztem volna, de majd uhun kiderül cikluskövetésnél.
végül is van kb 4-5hónap, hogy sikerüljön, ha nem jön össze, akkor megyek vissza dolgozni.

Kép
gota79

gota: Ezt nem állították vissza? Mármint nálunk még nem volt maximuma a tgyásnak. Én ezért is kaptam többet mint amennyi a fizum volt. Azt hittem ezt is visszaállították. :( Akkor én a gyednél nem kapnék több pénzt semmiképpen. Mondjuk nálunk nincs tervben még a tesó, csak kezd egyre több ember terhes lenni, akikkel egyszerre szültem. Irigylem őket.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,

nekem is így volt, hogy több volt a tgyás, mint a fizu. A válasz szerint akkor van maximálva, ha gyedről kapnék tgyást. legálábbis én igy értelmeztem. de majd még megkérdezem a helyi tbt is.

Kép
gota79

ha esetleg nem írtam le elég érthetően (ami lehetséges), olvasd el a fórumon. én így értelmeztem, ahogy leírtam.

Kép
gota79

Sziasztok!

Monyó,Vicky!
Utólagos de nagyon boldog szülinapot a lányoknak,gyönyörűek!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gota!
Nekem kevesebb a TGYÁS-om mint a nettó fizum volt!
Pedig először én úgy hallottam több pénzt kapok mint a fizum.... :!: :?:

Nálunk vannak fejlemények:
Lillát már nem kell altatnom se reggel,se este. Magától alszik el!!! :D
Evés 4 órásra változott. Hiába növekszik a drágám. 3 hós kontrolon: 7220 gramm,63 centi! Kép

Kép
mók

Bettica!
Rég olvastam rólatok. Mi a helyzet nálatok?
Írjál ha van egy kis időd.

Kép
mók

Mók,

a tgyás az előző évi fizux70%/365 nap x ahány nap van a hónapban. csak szját vonnak belőle, de a szuperbruttó szerint. én a fizum nagy részét jutalomban kaptam, így több, mint a havi fizu.
nem semmi Lilla méretei :shock: :shock: :shock: :shock:
Rebeka a 9hós kontrollon volt 8400gramm és 75,5cm.
alvást irigylem. nekünk is volt kb 1hónap, mikor egyáltalán nem kellett altatnom. aztán jött a költözés anyáékhoz a lábam miatt, és mikor visszajöttünk, megint altatni kellett. még most is kell... próbáltam letenni félálomban, de egyből kinyílt a szeme, hasra vágja magát, elkotor négykézláb a kiságy végébe, feláll, a legközelebb az ajtóhoz, és addig sír, míg ki nem veszem. most már nem is próbálkozom a lerakással, csak ha teljesen elaludt. remélem túlmegy rajta egyszer...

Kép
gota79

Sziasztok!

Mók, köszi a hiányolást :)
Én is úgy tudom, hogy a Táppénzt, a TGYÁSt és a GYEDet (ez a maximált: a minimálbér 2x-ese után járó lehet a maximum) is az előző évi átlagból számolják. ha vki gyedből megy tgyásra és aztán megint gyedre, akkor nekem az lenne a logikus, hogy nagyon kevés lesz a pénz :( De aztán lehet ez egy speciális eset és nem így van...Húgomnál pl ez az eset fog fennállni, de még nem tudjuk mit fognak neki számolni (teszkó, nagyon elmebeteg munkaügyissel :( )

Kép

Kép
bettica

Barbus méretei 1 évesen: 74 cm és 7990 gr. :) Pinduri törpillám.

Mindegy ez a pénz nálunk, most úgysem lesz tesó. Akkorra meg úgyis változik mire nálunk lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Bettica,

elvileg ha nem megy vissza tesókád dolgozni, táppénzre, nem veszi ki a szabit, akkor az első gyerek utáni tgyást, gyedet kapja. a Vicky által adott linken keresztül (adoforum.hu azt hiszem) én is kérdeztem egy szakértőtől, ő válaszolta ezt. annyit írt, hogy a tgyásnak is van maximuma, a minimálbér 2szerese. amúgy a gyed maximuma a minimálbér 2szeresének a 70v80%a. most azt hiszem bruttó 109e Ft.

Kép
gota79

Bettica!

jól látok? ez a vonalzó az aminek látszik?????????????????
hatalmas nagy GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gota79

Betica.

hatalmas gratula a tesobabahoz:)

Kép
monyo83

Bettica, gratula! :)

Gyerekek szépek.
:)
mókica

bettica: Én is gratulálok a tesóhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Bettica!
Ráéreztem mikor kell érdeklődnöm??!!!
Hatalmas gratuláció!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mók

Bettica drága!
Így "elsunnyogjuk" a dolgot,csak beírok egy hsz-t,azt annyi???de jóóóóóóóóóóóóóó,örülök,tiszta szívből!
Hatalmas nagy gratula...végre nem ciklus nap számlálót látok nálad...jó ráéreztem,múltkor kérdezetem....ugye?
Mesélj,hogy is van ez???
pusza Nektek!Vigyázz magatokra nagyon!!!
Bence nem volt múlt hét kedden a bölcsibe???Voltam bent és nem láttam!

Vicky!
Adatokat küld el léci Barbusról valamikor,nem találom...kéne a felvételhez!Nektek is nagyon boldog első évet!!!!

Mók!
Lilla gyönyörű!!!

Monyókám!
Noéminek nagyon boldogat így utólag is....nagyon nagy már a Te "kis" csajszid is....ugye milyen hamar eltelt az az egy év....

pusza Nektek!!!

(*szerkesztenem kellett...már írni se tudok,annyi hiba volt benne! :-) )

kandi72
Budapest III. kerület

kandi: Küldöm a mailt és még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.
vicky79
Budapest III. kerület

kandi: Küldtem mailt. Puszy a családnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Nincs mit,már mondtam...válasz ment is!!!
Köszike,jól vagyunk....mindjárt dobok képet!!!

-Bettica drága,nem ér elbújni,válaszolj ám!!!!!!!!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na szóval így néznek most ki a bébijeim! :wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszönöm Lányok, nagyon aranyosak vagytok!

Kandi: Nem volt bölcsiben, mert elkezdett folyni az orra, Így gyorsan otthon maradtam vele két napot, de sajna nem jött be :( Megint ráment a fülére :( Ha jössz errefelé, szólhatnál, lehet össze tudunk futni ;)

Egyébként semmi extra, jól vagyunk. Bonyolódik az életünk, de hát ez van :)
Most épp nagy fába vágtam a fejszém, mert Bencének akarok varrni egy tigris jelmezt a bölcsis farsangra. Én, aki életében nem varrt még túl sokat, max nadrág szárát hajtottam fel :lol: Szóval mókás lesz, azért remélem ez alatt a több, mint két hét alatt összejön még :D (Tippeket szívesen veszek. Mondom, tök kezdő vagyok, egy egyszerű varrógéppel... már kaptam pár ötletet, remélem nem lesz nagyon nehéz összehozni ;) )

Kép

Kép
bettica

Óh, közben tettél fel képeket a két nagyfiúról :D

Úgy megy az idő :( Nőnek, mint a bolondgomba :lol: No és persze okosodnak, szépülnek :D

Kép

Kép
bettica

kandi: Fiaid gyönyörűek. A nagy mehetne modellnek, nagyon helyes. Valamikor majd mi is összefutunk, ma pl. gyönyörű idő van. Most feljöttünk, Barbus alszik utána ebédel és aztán megyünk is le.
vicky79
Budapest III. kerület

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Szió!

Aki még emlékezne rám, puszilom!

Kiskavics: Szépek a lurkóid, büszke lehetsz rájuk. Ugye milyen jó hogy vannak nekünk??? Megérte a küzdelem minden perce...Puszillak Drága

Gina

Kép
gina13

Kandi!

Belián csudaszép baba, csupa élet. Na és a neve meg igazán tetszik. :)

Natán kész férfi lesz lassan, csinos legényke. Remélem te is jól vagy :)

Gina

Kép
gina13

Bettica!

Hatalmas gratula a pocaklakóhoz!

Kép
gina13

Vicky!
Lányod zabálnivaló azokban a rucikban :)

Tyche!
Gratulálok kicsi Dávid születéséhez. Boldog anyaságot, babázgatást! Puszi!

Mókica!
:( Sajnálom! Küldök egy kis pozitiv energiát

Ezoterike!
Szép nagy babóca lett már Máté. (Lányom 10 hónaposan 6,5 kg és 68 cm volt.) Dorinám nemsoká szintén ovis lesz, aggódo is, lesz-e siras-rivas. Képeket találtam a fiaidról…szépek :)

Anyooka!
Kicsi visszaolvasá kellett, mire megleltem a nyári képeket a lurkóidról. Dorka kislány és jééé…Édém is nagyra nőt már. Remélem jól vagytok. Pussz!

És rólam-rólunk röviden: Jól vagyunk. Tökéletes a családi boldogság.

Puszi mindenkinek.

Gina
Kép Kép Kép
gina13

gina: Csajszid jól megnőtt. Gyönyörű haja meg szeme van. És már lassan ovis lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

jól eltünt mindenki!

enyém gyerek kezd megint elromlani. egy ideje csak és kizárólag babakocsiban alszik napközben. olyan fáradt, hogy majd elalszik, hisztizik, de akkor sem alszik el. nem baj, legalább megsétáltatja anyukáját minden nap kétszer 1,5órát. mondjuk rám is fér, max a heti nagy hidegben nem esett túl jól. csak 2nadrággal bírtam. 2v3 napig úgy sétáltunk, hogy nem volt rajtam kesztyű, mert nem találtam, és képzeljétek el, megfagyott a kezemen a bőr. be van repedezve, sebes, piros és ki is van száradva a kézfejem.

Kép
gota79

Gota: Bencém is így aludt nagyon sokáig. Még a doki is megjegyezte, hogy milyen sokat sétálunk, mert mindig látott minket a rendelőnél elsétálni :D Emlékszem, mikor Apa levitte egy téli napon, annyira esett a hó, hogy szinte vízszintesen hullottak a pelyhek, másfél óra után azt mondta, hogy őt nem érdekli a gyerek kialudta-e magát, de ő felhozza, mert kockára fagyott, míg a gyerek kényelmesen szunyókált :lol: Na ezt azóta is emlegeti Apa :D
Majd le fog róla szokni, próbálgasd az ágyában altatást, előbb utóbb sikerülni fog ;)

Gina: hogy a lányod mekkora már :shock: Igazi csajszi! Ezek a szőke hajszálak és a vadító kék szeme... Apa felkészült az udvarlók elhajtására? :D

Kép

Kép
bettica

bettica: Hogy érzed magad? Terhességi tünetek?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: most itthon vagyok kényszer pihenőn... Nagyon sokat görcsölök és erősen :( Remélem a 12. hét után már nem lesz ilyen...

Ti hogy vagyok? Lányod?

Kép

Kép
bettica

Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest

bettica: Remélem a 12. héttől tényleg jobb lesz, nekem a rosszulléteim a 11. héttől teljesen elmúltak. Mintha nem is lettek volna. Meg vagyunk köszi. Most jön megint a foga (eddig volt neki 2, az idén már az 5. jön) és betaknyosodott az egész család. De meg vagyunk, várjuk a jó időt.
vicky79
Budapest III. kerület

Bettica,

remélem csúnya görcsök hamar elmúlnak.

Vicky,

gyógyulást az egész családnak.

Nálunk Rebeka beteg. már szombat óta lázas. az ügyeleten azt mondták mandulagyulladás. vagy a tesómtól kapta el, vagy pedig hideg volt a krémtúró amit adtam neki a héten :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
szinte minden nap legalább kétszer lázas, ma este ment először 37,5 alá. remélem már a nehezén túl van. olyan kis bágyadtka, sápadt, karikás a szeme. holnap megyünk vissza a háziorvoshoz, hogy meddig szedje az antibiotikumot.

Kép
gota79

Gota, Vicky: Jobbulást! Én is már messiásként várom a tavaszt. Nem csak Bence taknyos állandóan, hanem én is. Sztem egymásnak adogatjuk. Én ugye nem szedhetek szinte semmit, így lehet zsebelni a visszafertőzést elég hamar :(
Totál úgy tűnik, hogy feleslegesen adom Bencének ezt a sok vitamint meg miegymást megelőzésképp, mert nem előz meg semmit :( Most arról olvastam egy weboldalon, hogy a folyamatosan szedett probiotikum olyannyira erősíti az immunrendszert, hogy kevésbé kapják el a kicsik a fertőzéseket, illetve ha elkapják, enyhébb lefolyású lesz. Mindjárt meg keresem a cikket, hátha érdekel mást is.

Kép

Kép
bettica

Na végre megvan :) Szóval itt lenne...

Kép

Kép
bettica

Jobban vagyunk, Barbusnak már nem kell olyan sokat szívni az orrát. Apa is ment már dolgozni ma és én is alakulok. Ma kiderült, hogy jó lett a cytológiám és a hpv-m is negatív, úgyhogy nem kell megműteni a méhszájsebemet. Nagyon megkönnyebbültem.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,

de jó hírek!

Bettica,

homeos bogyókban nem hiszel? én szedtem terhesség és szoptatás alatt is mikor náthás voltam, és 2-3 nap alatt teljesen átment rajtam.

Rebeka is szerencsére már jobban van, ma már nem volt lázas. annyi hogy valszeg az antibiotikumtól elkezdett menni a hasa, ma nem tudtam neki adni normaflourt, mert nem kaptam a közeli gyógyszertárban. remélem holnap már lesz.

Kép
gota79

kis tündéremről sikerült olyan jó képet csinálni, amiből ki tudtam vágni az arcocskáját. kettőt megmutiznék:

Kép

Kép

Kép
gota79

Na kisasszonynak mégsem mandulagyulladása van. ma mentem vissza a dokihoz, mert azt hittem himlős. tele volt az egész kis teste kiütéssel, hasonlított kép alapján a rózsahimlőre. aztán kiderült nem az, hanem 3napos láza volt, és ilyen kiütés is szokott lenni utánna. még korábban nem is halottam ilyenről, hogy 3napos láz :shock:

Kép
gota79

Gota: Akkor nem is kellett volna neki az ab? Én ezt azért nem értem, mert az ab valamiért fel lett írva neki. Lehet akkor még olyanok voltak a mandulái, ami indokolta... Nem egészen értem én ezt a dolgot. Akkor még mandulagyuszi, aztán meg 3 napos láz? Mandulagyulladásnál is lehetnek kiütések, én úgy tudom, szóval ha csak ez volt az indoka a dokinak, akkor megint csak nem egészen értem. Azért nem hagyatták abba veletek, ugye? Mert ha már elkezdtétek, akkor végig is kell csinálni a kúrát történjen bármi (allergiát kivéve)...

Homeós bogyókkal semmi bajom. Szedtem is őket, használtam az orrsprayt is, de sajna nem segített, így muszáj voltam kiváltani a szteroidos orrsprayt, mert az arcüregem már fájt orrfújásnál és lehajolásnál. Kicsit most megrendült a bizalmam a homeós szerekben :oops:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Bettica,

most már végképp nem értem. nem tudom mennyire valósak, de anyukám nézte egy babás könyvben, hogy a 3napos láz utáni kiütés hólyagos, és viszket. na nekünk egyik sem. következő tippem, hogy allergiás a ab-ra. benne is volt a leírásban, hogy ha 5. nap előtt jelentkezik kiütés, az allergiát jelent. na tegnap este már nem is adtam neki. nagyjából már kezd visszahúzódni. így végül is 4,5 napig szedte.

Kép
gota79

Gota!
Szerintem egyáltalán nem hólyagos a 3 napos láz utáni "kiütés".Amikor nyáron nekünk volt,valaki tett is fel ide képet az övékéről,nem emlékszem ki volt :oops: .Nem hólyagok,sima pöttyök,vagy inkább pici foltok.Larának is tele volt a hasa meg a háta.
Mi hétfőn voltunk orvosnál egy kis hurutos köhögéssel meg némi lázzal,doki egyből antibiot írt :evil: Eszem ágában nem volt kiváltani,vettem Ambroxolt,hogy segítsen felköhögni neki a cuccot,csillapítottam a lázát,ha volt,és 2-3 nap alatt elfelejtettük az egészet.
Nem szeretem az ilyen dokikat,akik ha kell ha nem nyomatják az antibiot.
Mondjuk ez tényleg érdekes,hogy akkor még látott más tünetet is?
Mert Larának nyáron tényleg csak láza volt,semmi más baja nem volt,és az is pontosan 3 napig.

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?