Új privát üzeneted érkezett!

Most olvastam Arwen sorait. Látszólag ellentmondót írtam én, de valójában nem. Sztem is jó, ha megmondod, h szeretnéd, ha nem költözne el, ezt is lehet higgadtan és vonzón tenni. Jó értelemben kicsit királynősen. Mert a királynők sem szeretik, ha elmegy az, akit szeretnek. Végülis csak azt akarom mondnai, h légy tisztában az értékeiddel - akkor is, ha egy ilyen helyzet éppen ebben ingat meg minket -, és ennek fényében mondd el neki, h mit szeretnél. Mert sokszor a dühösködés abból jön, h az ember kétségbe esik, h akkor ő nem ér semmit. A dühösködésből pedig kevés jó sül ki.
Viszont ha nyugodt szavaidból megtudja, h Te örülnél, ha megpróbálnátok együtt még, abból meg kijöhet vmi.

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, nagyon drukkolok, h jól fejlődjön a picikéd, de tök igazad van, nem lehetünk egyformák. És ne is legyünk! Nem is feltétlenül kell, h kisebb legyen, lehet, h csak a fejlődés üteme más.
szóval csak pozitívan, így tovább! +++++++++++++++++
És Veled együtt várjuk a köv. vizsg. eredményeit!

Ragota, írj Te is magatokról! Remélem, jól vagytok! Miylen helyes a két unokatesó együtt. Nem is veszekszenek sokat?
Tesódék hogy vannak?

Fioonával annak idején, mikor eltünedezett, váltottam levelet. Nem hsizem, h titok lenne, olyasmit vettem ki a szavaiból, h elmarad a topikból, mert nem adja neki azt, amit korábban. Akkoriban volt az, h kevésbé reagáltunk egymásra, vki ezt fel is vetette. Írta, h több topiktól elbúcsúzott már így. Azt hsizem, ebben is különbözőek vagyunk, én vhogy nem, ami topikokat én elkezdtem látogatni (először egyet 2005-ben), azt azóta is. Nem jobb vagy rosszabb sztem egyik sem, vki könnyebben lapoz, más kevésbé. Tehát sértődésről nincs szó, sztem jó szívvel gondol ő ránk, csak most már nem vesz részt akítvan a társaságban.

Kép

Kép
nán-dorka

Jaj, holnap megyünk ismerkedni egy iskolába (amolyan felvételi-féle), kicsit izgulok, pedig nem kéne. A fiú már sírt, h egyedül kell a tanító nénivel ismerkednie, klassz lesz, ha ott is sírni kezd... De majdcsak túléljük. Kitűzünk egy cukrászdázást vagy ilyesmit, ha megvagyunk vele.

Nikó, mi újság a fiatalúr alvásával? Írtad, h változás állt be.

Marietta, nézd meg esetleg Te is Nevelés mindennapi művészete c. könyvet. Annak a nyugodt hozzáállása sokat segtíhet. Én is előveszem hamarosan, csak én a fiam miatt. Megint hisztis korszakát éli... :evil:

Szeri, Te kérdezted, ugye, h jár-e még Doró úszni. Hát, épp akkor jó soikat kihagytunk, de a héten már mentünk hétfőn egyet pótolni, aztán ma elmentünk családosan egy órácskát lubickolni, és holnap is megyünk. Úh. most meg nagyon. Szereti, főleg a gumiállatkák után már szépoen biciklizik a karúszójában. Múlkto elköszönt, h "Szia, uszi!", majd: "Szia, kacsa!". :)

Viki, édes a vonalzód!!! Mesélj Leventéről!

Egy olvasókörre az Iszony c. könyvet olvasom. Hát, nem semmi. :shock: Olvastátok?

Kép

Kép
nán-dorka

Nandorka,
en ezzel is egyetertek,hogy egy kicsit "hidegnek" kell maradni.
A ferfiak altalaban akkor jonnek ra (vegulis a nok is),hogy mit veszithetnek,ha megerzik az elvesztes szelet,ha megerzik azt,hogy valami mar nem 100%ig az ovek.
Sajnalom,hogy Fiona nem jon,akarmiert is..:(
Drukkolok a sulihoz ma!+++Milyen nagy dolgok ezek mar:)
Iszony:en olvastam,szeretem Nemeth Laszlot!!!!!!Hat nem egy konnyed lanyregeny ez a mu....

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Annyira szeretnék írni Nektek, de most úgy érzem, hogy a lehető legtöbbet pihennem kell.

Hajnal kettőkor kimentem pisilni és élénk vér jött belőlem!!!! Nem is bírtunk aludni csomó ideig, mert utána meg görcsölgettem is. Azon szorítottam, hogy csak reggelig húzzuk ki valahogy, mert hova teszem Balázst éjnek évadján?. Aztán elaludtam. Azóta semmi vér, viszont nagyon fájogatok. Mondjuk most éppen nem fájok. De egy órán belül többször görcsöl, vagy fáj a hasam.
Csajok! én totál kivagyok ettől! Nem szeretem a bizonytalanságot!Vagy legyek jobban, vagy ha menni akar menjen, de ez valami szörnyű, hogy napról napra szenvedek.
Még annyit, hogy nem akarom, hogy rólam szóljon ez a topic, nap, mint nap, mert éppen minden nap van valami bajom. Ezért, ha van valami változás, akkor jövök és tudósítok és köszönöm, hogy drukkoltok értünk!
szerika

Szeri,
ne is mondj itlyet!!!!! Ez a topic azért van, hogy mindenki elmesélje mind az örömét, mind a bánatát. Ráadásul ha baj van, akkor jól jön a biztató szó. Szóval igenis szóljon rólad a topic!! Meg mindenkiről, akinek baja van!!!
Nagyon küldöm a babaragacsokat. A bizonytalanság a legrosszabb megértelek. Sajnos a pihenésen kivül mást nem nagyon tehetsz. Én úgy érzem, hogy ez a baba meg akar maradni csak valami nem gömbölyű, de a 12. héttől minden ok lesz meglásd! Azért szerintem hivd fel a dokidat. Inkább nézze meg a babókát többször mint kéne, nem?

Esztóra,
nem is tudom, mit mondhatnék. Én biztos belevágnék a közepébe és elmondanám, mit érzek. Az tényleg furcsa lenne ha nem hiányoznátok neki.

Velünk semmi újság nincs. Gábor sokat rosszalkodik :) Nagyon lefáraszt. Nappal nem tűri a gépezést, este meg nincs energiám. Olvasok ám mindig csak reagálni nincs erőm. ne haragudjatok!
Most is mennem kell, mert a fiatalember épp a játékait vagdossa a földhöz, mert nem vele foglalkozom :roll:

Kép
Kép
adrienna

Szeri, babaragacsok mennek! Ne viccelj, hogy ne rólad szóljon a topic! Ez mindenkiről szól, így Rólatok is!!!!!!!!!!!! Kérlek írj majd, hogy hogy vagytok, nagyon izgulok és drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adri, Gáborral tényleg nem sokat unatkozhatsz :lol: Hú mindjárt 2 éves lesz!!!!!!! :shock:

Dorka, köszi jól vagyunk! Köszi a képdicséretet, beteszem nagyban is, most ez az (egyik) kedvenc képem:
Kép

Édes lehet Doró a vízben! Gondolkodom én is a babaúszáson, mert imádja a vizet! Pár napja a nagy kádban fürdenek Apával és hihetetlen, mennyire élvezi, tisztára fel van dobva utána, olyan édes, ahogy rugdossa magát a vízben :lol:
Ti mikor kezdtétek? A baciktól és az utazgatástól félek, ezért nem tudom, mi legyen...

Drukk a sulihoz a Nagyfiúnak!

Esztora, gondolok rátok sokat, hogy úgy alakuljon, ahogy mindenkinek a legjobb!!!!!!!!!! Igen igen próbálj beszélni vele!!!!!!!!!

Fioonát én is sajnálom, hogy nem jön, de ő tudja, biztos oka van rá...

Kép
vickybabe

Szeri,
egyetertek a Lanyokkal,igenis tessek irni!!!!!Izgulunk,aggodunk ertetek!!!
Szerintem is hivd a dokit!
Megertem,hogy nagyon szenvedsz a bizonytalansagtol :( De hidd el,minden rendben lesz!!!!!!!!+++++++++++babaragacsok mennek!!!!!

Adri,
Gaborod csucs lehet,friss kepek?(keptarba)
Tervezed mar a szulinapot?Mit kap majd?

Vicky,
hat igen,tunderi ez a kep!
Mi ugyan nem jartunk babauszasra,de en azt mondom,hogy szerintem vard meg a jo idot,amikor kevesebb a beteg,a baci,es akkor vagjatok bele.
Azt hiszem amugy,hogy 3 hos kortol lehet (vagy tevedek?).

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Szeri:
én is azt mondom amit a többiek, mindig arról szóljon a topic, akivel valami történik. Akár jó, akár rossz. Azért vagyunk, hogy meghallgassuk a másikat, és amikor szükéges küldjük a pozitív energiákat. Szóval gyere csak nyugodtan, és írd folyamatosan hogy mi újság, hogy érzed Magad. Küldök egy kis Babaragacs pozitív energiát: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Esztora:
Addig beszélj a pároddal, amíg lehet. Ha elköltözik már nehezebben lesz rá jó alkalmat találni. Ha úgy érzed van értelme egy újabb próbának, ne add fel könnyen. Csak egy példa: engem annó 3 hónap után elhagyott a párom. Nem mondta miért, Ő sem az a nagyon beszélgetős típus, nehezen nyílik meg. Eltelt 8 hónap, úgy hogy szinte alig köszöntünk egymásnak, aztán visszajött. Ennek már 8 éve volt februárban. Azóta sem tudom egyértelműen mi volt a baj, de Ő azt mondja az már a múlté, ne feszegessük. Én végig éreztem, hogy nincs lezárva a kapcsolat, hiába próbáltam felejteni, nem tudtam. Nem volt kérdéses, hogy adok-e újabb esélyt, pedig esélyes volt, hogy ugyanúgy járok megint. De látod, nekünk bejött. Egy próbát megér, aztán ha jól alakul akkor happy end, ha mégsem, akkor legalább megpróbáltad.

Dorka: hogy tetszett a suli a Nagylegénynek?

Na, ideért a rég ígért pocikép. Lassan elkészül Levente dekorációja is, és hozom mutatni azt is.

Kép
vivi79

Jaj Lányok annyira aranyosak vagytok. Köszönöm. Tudom, hogy drukkoltok értem és izgultok, csak már úgy gondoltam, hogy én nyavalyámmal van folyton tele a topic, kicsit besokalltam magamtól és ezért gondoltam, hogy csak akkor írok, ha van valami változás vagy jó, vagy rossz irányba. Nagyon remélem, hogy már csak egy-két hét lesz esetleg ilyen bizonytalan és azután helyrerázódik minden. És ahogy Adri te is írtad, én is érzem, hogy ez a baba küzd érte, hogy megmaradjon, csak valahogy a szervezetem nem biztos, hogy engedi.
Ma egész nap feküdtem, jobban is érzem magam. Szegény Bali el se tudja képzelni, hogy anya mit fekszik egész nap. Mondjuk jól tűrte, mert hozta a játékait, meg eljátszott, stb... Most a férjem hazajött, úgy néz ki marad is már ma itthon, így tud vele foglalkozni, én meg alhatok, pihenhetek.

Vivi, nekem már most kábé ekkor a hasam, mint a tiéd :lol: Amúgy csini pocak!

Esztora, egyetértek Arwennel, szerintem is, ha tudsz beszélj vele, mint hogy később megbánd. Ezek szerint nem költözött még el? Nincs hova mennie, vagy csak esetleg ijesztgetni akart az elköltözéssel? Várunk ám a fejleményekkel!
szerika

Angyalkrisz, örülök nektek is, hogy úgy érzed túlvagy az egészen! Ez szuper! Veled együtt várjuk a 3 hónapot! :)
szerika

Vicky, szerintem is várjátok meg a jó időt. És nagyon édes ez a kép! :)
szerika

Köszönöm Lányok ma megpróbálok beszélni vele.
már vasárnap óta otthon alszik de minden cucca itt van és minden nap jön hozzánk ő hív fel.szerintem ő is ki van mert vasárnap sírt pedig ez mióta ismerem nem gyakran fordult elő.

Anyukámat holnap műtik (epekő) jól összejött ez most nekem!!

Szeri szedjed a magnéziumot én is görcsöltem elég sokat!!
Nagyon szorítok neked!!

Vicky 3 hónapos kortól lehet babaúszásra járni.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora,
hajrahajra!Nagyon drukkolok!++++++++++
Anyudnak jobbulast!!!!Minden okes lesz a mutettel,ne aggodj!!!!
Anyumat is mutottek par eve ezzel,Sogornomet meg majusban fogjak.

Szeri,
orulok,hogy tudsz pihizni,es a Parod is otthon van!Drukkolunk tovabbra is!

Vivi,
szep pocak,es milyen csini vekony vagy!!!!!!!!!!!!!!!
Nem is tudtam,hogy igy indult a kapcsolatotok.
Mi uthetett anno bele vajon??...erdekes...
Varjuk a dekoracio fotokat is!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Esztora, sikerült beszélnetek? Remélem pozitív hírekkel jössz ez ügyben. Anyukád remélem jól van a műtét után. Én tudom javasolni Neki, hogy menjen el a Ceragem központba, ha már kissé felépült. Bár anyukád nem tudom hol lakik, de van Sz.fehérváron is. Ez ingyenes kezelés, az akupresszúrás pontokat masszírozza az ágy, és a szervezet öngyógyító folyamatát segíti elő.

Arwen, a sógornődnek is tudom ezt ajánlani, május még elég messze van, hátha nem is kell megműteni. Volt már rá példa. A www.ceragem.hu -n utána tudtok nézni. Én sokat jártam, s szerintem ez is segített annak idején, hogy Manócsánk beköltözött a pocakomba. Amúgy gyógyászati segédeszköznek minősítették, gondolom nem véletlenül. Amúgy ami a fájásra írtál választ, köszi, varrat biztos nem maradt, mert felszívódóssal vart a doki, hanem inkább úgy érzem az ujjammal, mintha el lenne hasadva ott bent egy részen. Áprilisban úgyis aktuális rákszűrés, majd akkor megkérdezem erről is a dokit. Igazából nem elviselhetetlen fájdalom, hanem iszonyatosan érzékeny. Aztán lehet, hogy többet kéne gyakorolni, és már nem is lenne olyan érzékeny.:)

Vivi, szép pocak, s aranyos a cicus. Majd a többiről is kérünk képet.:)

Szeri, ne izgulj /tudom, mondani könnyű/, pihenj amennyit csak tudsz.

Most mennem kell, próbálok még jönni.

Kép
nikóska

Újra itt.

Vicky, babaúszáson én is nagyon gondolkodom, bár Zoli ódzkodik tőle, mert fertőzést lehet összeszedni az uszodában. Aztán én mondtam, hogy jobban fertőtlenítik ott a vizet, meg jobban odafigyelnek, mint a nagy uszodában, úgyhogy szerintem megyünk mi is, bár elég húzós az ára. Azt olvastam, hogy fél éves koráig érdemes elkezdeni a babaúszást, mert addig van meg a képességük a búvárúszásra /vagy hogy volt írva/, utána már újra kell tanulniuk.
Azt mondták még, hogy oltáskor nem szabad menni. Majd én is felhívom a doktornénit, hogy adjon majd ki egy igazolást, bár tegnap voltunk nála csecsemőgondozáson, meg oltáson, de ezt elfelejtettem. :) Levente hogy bírja az oltásokat?

Alex nagyon nagyfiús volt tegnap, mosolyogva viselte a tegnapi szurit.

Úgy hallom mennem kell.:)

Kép
nikóska

Nikó! Nekem 5 hónapig fájt szülés után, mondjuk éppen ezért túl sokat nem gyakorlatoztunk... Már azt hittem akkor, hogy soha nem jövök rendbe. :roll:

Szeri! Mi újság? Hogy vagy?

Esztora! Mennek a drukkok! :wink:

Nándorka! Szerintem Csengét kicsit megviselte a dolog. Még jobban anyás lett. Először aludt el nélkülem apájával. Még jó hogy előtte leszoktattuk a ciciről, mert akkor még nehezebb lett volna.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

jajaj, most neke msiekrült kitörölnöm, amit írtam, amikor épp másolni akartam, h ne törlődjön... :evil: :evil: :D

akkor csak annyit, puszi mindenkinek, a legeslegjobbakat!!!!!! :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
nán-dorka

Krisz, köszi, akkor kicsit megnyugtattál. Örülök, hogy jobban vagy már!

Esztora, a lábad amúgy, hogy van?

Most megpróbálom leírni az alvási változást, mert ki tudja meddig írhatok.:)

Kb 2 hete úgy döntöttem, nem mehet úgy, hogy állandóan dajkálni kell, mert már fájt a hátam, a kezem, a lábam, és már Zolinak is kezdett fájni a keze. Bár már nem kellett 3-4 órát dajkálni, de fél óra is nehéz volt. Úgyhogy fogtam, fürdés után beraktam a kiságyba. Mikor nyűgösködni kezdett, a szájába adtam az ujjamat, ettől megnyugodott. Közben énekeltem neki, aztán kb akkorra így is elaludt, mint ha dajkáltam volna. Azóta sem dajkáljuk, Zoli a 2.-3. napon majdnem megenyhült, de mondtam, hogy most nem szabad felvenni, ha előtte már így elaludt, akkor most is el fog. És el is aludt. Ha sírni kezd, Suttogó javaslata alapján felveszem, megnyugtatom, majd vissza teszem az ágyba. Mára már úgy alszik el, hogy szopcsi, aztán be a kiságyba, énekelek neki, aztán mikor látom, hogy már lenyugodott, akkor ott is hagyom, s már tegnap is és ma is így elaludt. 19.45 és 20.15 óra közötti időben alszik. Aztán éjjel változó hányszor ébred szopcsizni, de az annyira nem izgat. A nappali elalvás babakocsiban, vagy cicin történik, de ha így haladunk, remélem hamarosan nappalra is be tudjuk vezetni a kiságyban alvást. Most van a szobában is egy babakocsi, meg a verandán is. Még jó, hogy kettő van.:)

Amúgy tegnap voltunk csecsemő tanácsadáson, 7300g a súlya. A 68-as ruhákat kezdi kinőni, és nem sírt a szuri miatt, úgyhogy igazán nagy fiam van.:)

A képtárba próbáltam képeket felrakni, aztán mire a végére értem volna, szétkapcsolt a net, de amint tudok töltöm őket.

Én az www.okosbaba.hu szemináriumára akarok majd elmenni, hátha meg tudom könnyíteni Alexnek a tanulást, ne kínlódjon úgy mint én. Nincs kedve valamelyikőtöknek eljönni velem? Bár ez a kérdésem azoknak szól, akik Pestre jönnének.

Pinkiné, Vicky nálatok mi újság az alvással?

Most megyek, ha tudok holnap még írok.

Puszi mindenkinek!

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

Beszélgetés nem volt de alakulunk részleteket most nem írok mert nem akarom elkiabálni :wink:
Nagyon köszönöm hogy így mellettem álltok!!

Anyu jól van nem fáj neki csak húzodik 4 helyen vágták egy picit,képzeljétek kevésen múlt hogy nem vágták végig az egész oldalát :shock:
nagyon be volt gyulladva az epehólyag és így nem nagyon szokták műteni.doki csodálkozott hogy nem volt panasza és a vérképén sem látszott semmi.sajnos így lehetnek szövődmények de bízunk benne hogy nem lesz.

A babaúszást mindenkinek nagyon ajánlom Nyucsi 8 hónapos korától járt (előbb is vittem volna de nem tudtuk lesz e koponyaműtét vagy nem) semmi fertőzést nem kapott el soha és imádja.látni fogjátok majd az első vízparti nyaralásnál hogy mennyi előnye van.
hány olyan betegség van amire úszást szoktak javasolni így megelőzésre is nagyon jó.
mi ide járunk itt van kép Nyunyiról is :lol:
http://babauszoda.hu/

Bridzsi

Kép
esztora

Vivi, csini a pocakod nagyon! Várom a Levi-szoba képeket! :wink:

Szeri, hogy vagytok?????????

Nikó, gratula az egyedül altatáshoz és a szép súlyhoz! Már mi is 6 kg fölött járunk!
Nálunk az esti elalvás úgy megy, hogy fürdés, utána szopi, esetleg kis séta, éneklés, és ölben alszik el, aztán teszem le a kiságyába. Ma rekordot döntöttünk, 8,5 órát aludt, este 8-tól hajnal fél 5-ig! De normál esetben is alszik olyan 5-6 órát :lol:
Nappal Levi sem alszik a kiságyban, hanem elalszik ölben vagy cicin aztán lerakom a pihenőszékébe.
Megnézem majd az okosbabás linket :wink:
Oltás: még csak egyszer volt, a 2 hónapos, akkor kettőt is kapott szegénykém, a kötelezőt meg a pneumo-t. Picit sírt, de hamar megnyugodott, mikor jöttünk el, már vigyorgott :lol:

Esztora, nagyon örülök,hogy alakultok, és anyud is jól viselte a műtétet! Mindjárt megnézem a babauszis képeket!

Arwen, köszi a babauszis véleményt. Én is így gondolom, ezért is van, hogy ki sem nagoyn mozdultunk még itthonról, a hideg, meg a bacik miatt. De most már nekem is jól esne.

Kérdés: Levente utál autózni. Van valami tippetek, hogy lehet megszerettetni vele? Arra gondoltam, hogy itthon belerakom a hordozójába többször, hátha azzal van baja. De max. 5 percet marad el benne... :roll:

Dorka, azért pótold majd a hosszabb írást is! :wink:

Kép
vickybabe

Az én gyerekeim is utálták az autózást, Viki, de Doró hamarabb megszokta, h muszáj volt (oviba azazl mentünk a bátyjáért, míg a fiú idejében még nem tartottunk kocsit).
Nem is emlékszem, hogy szokta meg, de kapott játékokat közben, meg hát a tesója szórakoztatta (első gyereknél nehezebb...).
Ha eszembe jut még vmi, szólok, de biztos vagyok benne, h meg fogja szokni.

OLvastam a "veszélyes az anyatej?" c. cikket itt oldalt. El tudom képzelni, h vannak benne káros anyagok ,de biztos vagyok benne, h uazok az anyagok a szarvasmarha tejében is ott vannak. A tápszereket pedig tehéntejből csinálják, és abból sem lehet leszűrni vagy ilyesmi. Sztem az ilyen cikkek csak arra jók, h elbizonytalanítsák szegény anyákat, h már az sem jó, amit jónak gondoltak. Tán vmi szintetikus űrkajával kéne etetnünk a babáinkat?! :shock: :D :D

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri????

Viki! Csenge kis korában szeretett autókázni, mindig elaludt benne, most bezzeg egy csomószor ki kell venni az üléséből, mert úgy sír, és tapasztalatból tudom, hogy úgy nagyon rossz vezetni, nem tud úgy odafigyelni az ember. Persze ha kettesben megyünk, akkor nem tudom ugye kivenni, és volt hogy végigsírta a kb 20 perces utat hazáig. :? Mi is bevetettünk játékokat, könyveket, de elég rövid ideig köti le őt...

Nándorka! Hogy ment az iskolalátogatás?

Vivi! Csini kis pocid van! :wink:

Ez az okosbaba.hu elgondolkoztatott megint. Persze még nem tudtam végignézni az oldalt, csak belekukkantottam. De eddig is volt, hogy elgondolkodtam, mit is tudnék játszani vele, ami fejleszti őt... Persze mondókázni, meg énekelni szoktunk, de egy idő után uncsi. :oops: Ti mit szoktatok játszani a gyerekekkel? MOndjuk most már jön a jó idő, és végre ki lehet menni hosszabb időre is, de ezek a téli hónapok nagyon hosszúak voltak, és volt hogy már nem tudtam mit kitalálni. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Csak azért jelentkezek, hogy ne aggódjatok, minden oké. Egyszerűen nincs időm jönni. Általában pihenek ezerrel és így napok óta nincs is különösebb tünetem, már nincs vér, nincs barna, van egy kis hasfájás néha-néha, de nem vészes. Hétfőn megyek dokihoz, már nagyon várom.
Ma egy barátnőm lánybúcsújára elmegyek, de szigorúan csak ülni fogok :)

Köszi az aggódást, nagyon jól esik :)

Angyalkrisz, te már jól vagy?

Arwen, neked akartam írni még korábban, hogy nagyon ügyes Ati, én is szívesen meghallgatnám ezt az autómárkákat felsorolós produkcióját. :) Igazi autózseni lesz a fiadból!

Vicky, neked pedig azt akartam írni, h megnéztem a képeiteket, beszámolót és hát fantasztikus helyeken jártatok. Mutattam a férjemnek is, el voltunk ájulva.
szerika

Köszi, Krisz az érdeklődést, jól sikerült a sulilátogatás. Már meg is írtam volna Nektek, csak az volt, ami elszállt, aranyos vagy, h megint rákérdeztél. SZóval arra voltam leginkább kíváncsi, h sikerül-e összehangolódni a tanítónénivel a fiamnak, sztem ez döntő, főleg, h a W-ban nagyobb szerepe van a tanítónak. És: igen! Jókedvűen jött ki, és amit kapott (egy diót, a mesében nyerte el), magánál hurcolta aznap. :D

Ma Vekerdy Tamás tartott egy fantasztikus előadást, amit meghallgathattam - hát, majd keresek tőle idézeteket, de megnyugtathatlak, h nem attól fejlődik a gyerek, h fejlesztik! Kb. ovis kortól, de már előbb is a szabad játék és a napi mese segíti elő leginkább a fejlődését. Neurológiai vizsgálatok is ezt igazolják. Úgyis utána akarok nézni, szóljatok, h írjak még erről.

Kép

Kép
nán-dorka

Nagyon örülök, Szeri, h jól vagy, pihenj sokat!!!

Kép

Kép
nán-dorka

jajj, de jó hírek! Szeri, Esztora, jó még nem kiabálom el, de nagyon örülök, hogy jól vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vivi, nagyon csini vagy, szép a pocid!

Levi is gyönyörű!! Autóra nincs tippen, szerintem minden idő kérdése.

Hát Nikó, nagyon ügyesek vagytok! Nálunk még mindig a cicin alvás a menő, és mmost valahogy még jobban cicizik, mint rége. Pótcselekvésnek tartom, mert sokszor unatkozik. Ahogy Krisz is mondja, nehéz lekötni...még így is, hogy Mindivel azért eljástszanak együtt.

Sajnos sok Vakond-nézés van nálunk :cry:
Mondja, hogy választani (mit mondja, követeli!), és választani kell. semmivel sem lehet a figyelmét elterelni.

Arwen, Atti nagyon ügyes. Csongaának vettüem véletlenül egy autós kártyát (hisztizett érte), egyszer elmondtuk Neki, melyiken milyen autó van, azóta sorolja fel, ahogy a képeket muattjuk. Hihetetlen agyuk van.
Ez a kártya jó dolog, azóta vettem állatosat is, egészen szereti.

Dorka, kíváncsi vagyok az idézetekre, mert én is szeretném e lehető legjobbat, a legjobbkor nyújtani Csongának.

Nyelvtanulás témakörben az a véleményem, hogy amíg nem tanul meg biztonsággal magyarul, addig minek zavarjam meg egy másik nyelvvel, de aztán nekiállunk a tanulásnak!

Adri, kíváncsian várom e hónap és a következő alakulását :wink:

No megyek. VIVINEK ezúton is nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPoT!

pusza

KépKép
KépKép
ragota

Hová tűnt mindenki? :shock:

Szeri! Gyere doki után! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Vivi!

BOldog szülinapot! (így utólag is)

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Szép kerek szám! :wink:
angyalkrisz

Sziasztok! Köszi, annak aki gondolt rám.

Szombaton volt egy elég rossz éjszakája ENcinek, nem tudom mi történhetett szegénnyel. 1/2 9 körül aludt el, de 9-kor felsírt. Aztán kis vigasztalás után megnyugodott, újra elaludt. De kb 1/4 óra múlva ismét felsírt. újabb nyugtatás, újabb rövid alvás. Aztán újabb sírás utána már ölben pihizett, majd mikor úgy tűnt minden rendben újra ágyba került. hamarosan újra sírni kezdett, és ez így ment hajnali 3-ig. Akkor már olyan fáradt, és kimerült volt, hogy elaludt. Egész éjjel nem kért inni, hiába adtam neki a cucit, rázta a fejét. Ha kérdeztem mi a baj, mi fáj, a fejét mutatta.
Az este már előre féltem, hogy mi lesz éjszaka, mert már korán kezdett nyűglődni, adtam is neki egy adag Pandolt, mert a fogára gyanakodtam. Aztán 1/2 8-kor leraktam aludni, és 8-kor már ébredt is. 2x újra felsírt, de aztán aludt reggel 5-ig. Akkor ivott egy kis tejet, és 8-ig újra aludtunk.
Fogait nem engedi nézni, de egyébként meg nem hagyja el magát, nem hiszem hogy fájhat valamije. Remélem nem ismétlődik ez az éjszaka.

Amúgy jól vagyunk, lábam fájdogál, más gondom nincs.
Most hogy jó az idő, Enci szívesen van az udvaron, alig lehet beimádkozni. Ha rajta múlna, szerintem egész nap kint lenne, sosem unná meg a sétálgatást. Jó lesz, ha kicsit még melegszik az idő, és lehet homokozni, talán az majd leköti. (és nekem sem kell folyamatosan menni utána)
Ittbent elég nehéz lekötni a figyelmét, hamar megun mindent. Szeret könyvet nézegetni, de mesét olvasni nem hagy, inkább csak a képeket nézi. Rámutat valamire, és nekem mondani kell, hogy mi az. Bartos Erika: Zsákbamacskája a nagy kedvenc, abból is a Kukásautós, és a Forgalmas vers.
Fa állatos kirakónk van, azzal is jól elvan, nagyon ügyin ki tudja már rakni.
TV-ben próbáltam neki mesét mutatni, de csak akkor nézi, ha már fáradt, és nincs kedve menni. Akkor is mindig olyan műsort kell keresni, amiben cica van.

Szeri: várunk a doki után

ja, tettem pár képet képtárba.
vivi79

Vivi, NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megvolt a nyakiredő szűrés. Minden rendben :D
Reggel is görcsölgettem pedig. Azt mondta a doki, hogy szedjem a magnéziumot, ő semmi gondot nem lát. Hát mondjuk ez a fő.
Mostmár kicsit azért megnyugodtam, úgyhogy majd ha tudok jövök és írok és nézegetem a képtárat is.

ÉS köszi lányok a szorítást, meg izgulást,meg mindent! :)
szerika

Sziasztok!

Huha, már megint van mire reagálni :):) Na, akkor kezdjük :wink:

Arwen, nagyon édes lehet Attila, ahogy az autókat sorolgatja :) 220 szó, wow!! :wink: :wink:

Vivi, biztosan nem lesz a Leventének semmi baja. A 34. héten Petit is kisebbnek mérték 1 héttel. Sőt, a 8. héten meg csak 7+5-nek. Tuti összeszedi magát, s a következő uh-on már azt a súlyt és méretet mutatja mint az átlag :)
Enci cicusa nagyon nagyon édes! Mutattam Apának és Ő is ledöbbent, milyen ügyes vagy. :)
A pocak pedig nagyon szép formás. Tuti nem híztál egy dekát sem. 8)
Sajnálom Enci rossz éjszakáját, remélem csak egy mulandó dolog volt. :wink:

Szeri, örülök hogy minden rendben van! :lol: Lassacskán nálatok is kiderül, ki lakik a pocakban. :) Nevek vannak már?

Krisz, örülök hogy ilyen pozitívan állsz hozzá a történtekhez! Hajrá 3 hónap letelte! :wink: :wink:

Esztora, nem tudom, aktuális-e még, de ha nem akarod hogy elköltözzön, meg kell neki mondanod. Mond el, hogy Te szereted Őt, szeretnéd ha együtt maradna a családotok és biztosítsd arról, hogy együtt megoldotok minden problémát, viszont ahhoz, hogy segíteni tudj, nyitottabbnak kell lennie.
Remélem sikerrel jársz. :roll:
Nyunyinak gyors gyógyulást!! :wink: :wink: Anyukádnak meg gyors lábadozást!

Dorka, tényleg rég voltál! Tessék sűrűbben jönni! :wink: Mondom én. :oops: :oops:

Adri, de jó hogy jöttél! Jó lenne, ha tudnál sűrűbben jönni. :roll: Gabcsi miket csinál már?

Vicky, nagyon édes ez a kép :) Én egyből felismertem, hogy ez csak Apa lehet :) S aztán a képet megnézve elgondolkodtam, mit takarhat Levi baba :) :oops:
Peti is imádja a vizet. Anno születése után én is vinni akartam, de a nyáron még pici volt, utána a bacis időszakban meg nem mertem vele elindulni. Idén nyáron meg majd kis felfújható csónakban játszik a velünk a nagy medencében :) (kizárólag felügyelettel) meg veszünk neki pici pancsolót.
Peti is utált az első időkben autózni. Ha esetleg nem aludt, akkor üvöltött torka szakadtából. :oops: Aztán kinőtte. Most már vagy elalszik vagy nézelődik. Biztosan kinövi ezt Levente is! :wink:

Nikó, istenem de szeretném ha Peti is így aludna el. :roll: De Őt ha félálomban lerakjuk az ágyába, hiába simogatom, dúdolgatok neki, keservesen sír. :( Én meg azt nem bírom hallgatni :(
De Te nagyon ügyi vagy!!!:lol:
Nálunk az alvás mostanában eléggé .....xar. Nappal istenesen alszik, délelőtt 2,5-3 órát, du. 1/2-3/4 órát. ESte 1/2 9-kor van fürdés, 9-kor vacsi. Általában 1/4 10-re már ágyban van, mert vacsi közben beájul. Majd innen indul a buli. Átlag 5-6 alkalommal kelünk, igaz csak felsír, s hátsimivel, fenékpaskolgatással vissza lehet altatni.
Majd 1/2 5-1/4 6 között megint felsír, s akkor jön a ne mulass. Nem hajlandó csak ölben visszaaludni, de utána hiába raknám vissza az ágyába, újra indul a bömbölés. Úgyhogy ilyenkor jön velünk az ágyba, s alszik általában még 1/2 7-ig.
Ráadásul kitört rajtunk a szepara para, ha 10 cm-nél messzebb megyek, már krokodil könnyekkel sír. :( Még a pisilés is gondot okoz :oops:
Úgyhogy most minden házimunkát, teendőt, evést-ivást akkorra sűrítek, mikor alszik. :roll:

Dorka, nagyon örülök, hogy jól alakult a sulilátogatás! :wink: Dorka édes lehet ahogy köszönget a kacsától :)

Most megyek, mert lassan jön a du.-i alvás.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Még mindig nem beszéltünk a dolgainkról de ma van utolsó határidő mert már 1 dobozt bepakolt :wink:
igazából ma nagyon pesszimista vagyok és nem hiszem hogy sikerül maradásra bírni.
közben kiderült hogy az egész családja engem okol és utál olyanokat mondanak rólam gondolom...
pedig nagyon fáj ez az egész mert senki nem hívott fel és nem kérdezett meg engem.
b.nőm is elárult mivel ő R. bátyjának a barátnője aki közölte vele hogy nem beszélhet velem mert abból mekkora botrány lesz ha kiderül.pont amikor a legnagyobb szükségem lenne rá.én persze mellé álltam mindig segítettem, pénzt adtam amikor majdnem elvitték az autójukat.na mindegy fontosabb dolgom is van mint ezeken agyalni .

Nyunyi már jól van holnap megy bölcsibe.

Bridzsi

Kép
esztora

Gyorsan dobok néhány képet a Fiúról :)

Szemezünk
Kép

Jó kedvem van Barátom :)
Kép

Áll a baba áll :)
Kép

Nagy tételben nyomom :)
Kép

Úgyis elkaplak :)
Kép

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Nem sikerült,most tényleg búcsúzom.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora!

Annyira sajnálom!!!! :(
Elköltözött?
Azért légyszi majd gyere ha lesz erőd és adj azért életjelet magatokról!
csipcsab

Sziasztok!

Manó alszik, de ki tudja meddig, úgyhogy amit tudok leírok.

Esztora, sajnálom!

Vicky, én énekelni szoktam neki autózás közben, bár legtöbbször, ha mozog az autó alatta, akkor csöndben van. Ha egyik sem használ, a mutató ujjamat adom a szájába, azt szopizza, azzal megnyugszik. Már lassan 1 hónapja gyerekülésben utazunk, mert a hordozóba már felöltözve nem fér el, nincs sötétítés, és jobban is kilát, elég sokat nézelődik.

Pinkiné, ha sírni kezd elalvás előtt, akkor felveszem, megvigasztalom, és visszateszem. Aztán van, amikor cicin alszik el /mostanában megint erre tért át, pár napja/. Mostanában nem tudom mi van vele, vagy 3 napja estére extra nyűgös, és éjszaka is, mostanában elég sokat velünk alszik, mert visszarakjuk a kiságyba, és kb 5 perc múlva megint sír. Második próbálkozás után inkább hagyom magam mellet, mert aztán úgy felébred, hogy 2 órán keresztül nincs alvás. Amúgy is van, hogy óránként kér éjjel cicit, nem tudom miért van ez. Amúgy nagyon édi Peti.:)

Vivi, Boldog Szülinapot!!!!!!!! Szerintem szombat éjszaka lehetett valami front, vagy a szelet érezhették, mert Alex is iszonyatosan nyűgi volt egész éjjel, egy órát ringattam éjféltájt, mikor nagy nehezen az ölemben ülve elaludt. Olyan volt, mintha a pocija fájt volna.

Ez a szél is iszonyatos, ami van, engem nem zavarna, de Alex örökölte az apja érzékenységét rá, úgyhogy most 2 napja már ki sem lehetett vinni, mert végigordította amíg kint voltunk, úgyhogy most a szobában babakocsizunk, mert ugye napközben csak abban tudom egyenlőre elaltatni. Alex amúgy napközben általában fél, 1 órát alszik egyszerre, és ebből is csak úgy 3x-4x. Estére már iszonyatosan fáradt szokott lenni. Van, amikor elaltatjuk fürdés előtt, de mint tegnap kiderült, csak fél órát szabad hagyni, mert tegnap 1órát aludt előtte, a fürcsit nagyon élvezte /máskor a fáradság miatt nem élezi/, s utána nem sírt, viszont alig tudtuk elaltatni, és elég sokat is sírt, meg dajkálni kellett. Aztán lehet, hogy valami baja is volt, már arra is gondoltam, hogy a foga kezdi macerálni, vagy a pocija lehetett. Kíváncsi leszek a ma estére. Aztán lehet, hogy csak elkiabáltam Nektek, hogy milyen ügyin elalszik.:)

Ami a játékot és a lefoglalást illeti, sokszor én is bajban vagyok, mi lesz még később? :shock:

Amúgy szereti, ha olvasunk, fekszünk egymás mellett, és én olvasok hangosan, ő meg kommentálja.:) Édes:)

Ami az evés-pisilés dolgot illeti, mi már most sokszor így vagyunk, hogy mikor alszik, akkorra kell időzíteni. Bár én van, hogy beviszem magammal a pelenkázóra, a fürdőben, és mondom neki, hogy szomjas a klotyó manó, és megitatom, és majd ha nagyobb lesz, akkor majd ő is ad neki inni, és hallgatja, hogy csurog. Persze a klotyó manó ha éhes, akkor nincs bent velem.:)

Ágota, Alex úgy vettem észre, hogy csak akkor kér cicit, ha éhes vagy szomja, komfort szopi nem igazán szokott lenni, olyankor inkább fogja a kezemet, és azt dugja a szájába, és az ujjamat szopizza. Remélem hamarosan el jut odáig, hogy inkább a sajátját szopizza.

Na, felébredt. Letelt a fél óra, mennem kell.:)

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

7végén Apával voltunk, mert elutazott egy hétre H hajnalban, emiatt nem is igen tudok most írni. Puszillak Titeket!
Amikor meg tudtam volna, nem nyitotta meg a topikot.

Dorkáék

Kép

Kép
nán-dorka

Most csak gyorsan:

Vivinek boldog szulinapot!!!

Kép

Gabornak boldog nevnapot!!

Kép

Szeri,
orulok,hogy minden okes!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2009.03.25 12:36-kor.

Kép

Kép
arwen07

Esztora,
nagyon sajnalom:(

Kép

Kép
arwen07

VIVI, NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

Kép

GÁBORKÁT PEDIG ISTEN ÉLTESSE NEVENAPJA ALKALMÁBÓL!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Esztora, sajnálom, és gyere, amikor csak jólesik!!!!

Pinkiné, nagyon édi a kisfiad! Az a "vigyázz, elkaplak" kép szuper!

Szeri, a lényeg , ha doki megnyugtat! örülök a jó eredményeknek!

Ágota, az unalomszopi nálunk is befigyel. Ha haverok vannak itt, vagy akár a bátyja, sokkal kevsebbszer kéri a cickót. Sok vendéget fogunk hívni... :lol:
Én rá fogok állni az órára szopira, ha majd a befejezés felé kacsingatunk. Egyelőre 2 és fél körül gondolom befejezni. Ill. arra, h csak elalváshoz és felkeléshez, majd csak elalváshoz. Perzse csak ha igényli - erőltetni nem fogom. El tud már aludni cici nélkül, de ahhoz az kell, h én ne legyek a közelben. :D

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, tényleg, az autóban az éneklés nekünk is bevált egyidőben, de csak ha amúgy igazi népdalos módra kieresztettem a hangom és harsogtam a dalokat. :D Zengett az autó, de legalább senki nem sírt. A gyerekek élvezték, a páromat inkább nem kérdeztem... :D

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Vivi, nagyon Boldog Születésnapot!

Gáborkának pedig Boldog Névnapot!

Esztora, nagyon sajnálom. :cry: Messzire költözött Tőletek? Remélem az idő múlásával rájön, hogy mellettetek a helye. :wink:

Ma levittem Petit tanácsadásra, már napok óta voltak piros foltok az arcán. Ha már ott voltunk, meg is mérték.
9480 gr és 77 cm. Ja és a bőre diagnózisa: ekcéma. :roll: :oops: :? :cry:

Kaptunk testápolót ami a bőre nedvességét pótolja, meg valami spéci kenőcsöt a foltokra. Remélem gyorsan elmúlik. :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Most jutott eszembe, hogy Gabi babának névnapja volt. Bocsi Adri, hogy kicsit megkésve...

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT GÁBORKÁNAK!!!!!!
szerika

Köszönjük a köszöntéseket! :)

Vivi, Boldog szülinapot!

Betegek vagyunk (nátha) nagyon, Gabcsi nagyon nyűgös, sajnos
még olvasni sem nagyon tudok jönni :roll: Reméljük, hamar elmúlik

Esztóra,
:( :( :(

Szeri,
örülök, hogy jól vagytok

Kép
Kép
adrienna

Nem mondtam semmit, mert nem akartam elkiabálni. Most meg vége. 6 hetesen + 3 naposan éppen most veszítem el a 2. babánkat is :cry: :cry: :cry: Most jövök az orvostól: ha szerencsém van, akkor nem kell műszeres befejezést csinálni, mert még petezsákot sem látott. :( :( Ez van, most asszem egy kicsit nem jövök és próbálok lekattanni a témáról.

Kép
Kép
adrienna

Adri
:cry: :cry: :cry:
erre nincsenek szavak :cry:
Az orvos nem tud mondani valamit,hogy mi lehet az ok??
Nagyon-nagyon sajnalom:(

Kép

Kép
arwen07

Pinkine,
Petid gyonyoru,nagyon jok ezek a fotok,visszaadjak a huncutsagat!
Ekcema nagyon gyakori kiskorban,ne aggodj miatta.Vagy elmulnak a kenocstol,vagy kinovi.

Adri,
:cry: nem terek magamhoz :cry:

Kép

Kép
arwen07

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?