Kincs!
Én azt kérdezném, h. egy 1 éves gyerekhez miért jár még ki a védőnő?
Azért ennyi idő alatt már kiderült volna, ha nem jól gondozod. Dokinénihez meg úgyis megy az ember néha tanácsadásra, ha másért nem, popsikenőcs receptért
.
Szóval nem igazán értem, h. mi köze hozzá, h. mit iszik a gyerek.
Azt megérteném, ha ki lenne akadva, mert kólát töltesz a cumisüvegébe (ezért én is ölök), de a csapvíz nem rongálja a fogakat.
Az ásványvízzel viszont vigyázz, mert a legtöbbnek túl magas a nátriumtartalma! Vannak a babavizek és van egy v. két sima ásványvíz, ami alacsony nátriumtartalmú. Fejből nem tudom, de majd megkérdem a gyerekorvos barátnőmet, ő utánanézett a dolgoknak.
Egy kajatipp (én is várok tőletek!):
Gergő imádja a tejberizst. De már untam, h. mindig kakaót kap rá.
Úgyhogy kipróbáltam gyümölccsel.
És működik. Akkor is, ha a meggy jóval savanyúbb, mint a megszokott porcukros kakaó.
Télen fagyasztott kék áfonyát tettem bele. Élvezte, h. lila lett tőle.
De kapott már körtét is és szilvát is, amihez tettem neki bele fahéjat is. Szóval még egy ilyen egyszerű kaját is lehet variálni.
Meg ezzel talán azok a gyerekek is rávehetők a gyümölcsevésre, akik nem hajlandóak egyébként megenni a gyümölcsöket.
A másik nagyon bevált dolog a turmix. Pláne színes szívószállal!
Mehet bele bármi. Banán öszibarackkal, eper áfonyával, meggy csokival, körte fahéjjal, vagy csak úgy vegyesen akármi.
A múltkor megszivattam a kölyköt.
Kiszúrta, h. a mamáéknál van Nesquik (én jobban szeretem E szám nélkül csinálni a kakaót, holland kakaóból és cukorból, semmivel nem tart tovább megcsinálni, mint a Nesquikből). Hogy őneki olyan kell.
Namondom el vagyunk veszve!
Hiába aligtévézik, a tecsós reklámújság elején ott figyelt a nyuszi.
De úgy gondoltam, h. nem kell most rászoknia.
Úgyhogy csak másfél kanál port tettem a tejébe, ami így nem volt elég édes. Vissza is adta, h. nem jó. Úgyhogy Nesquik egy időre letudva.
Gonoszanyaaaaaa!