Új privát üzeneted érkezett!

Hunci: egyéni oltási rend. Ez lenne a megoldás. Ha egy gyerek durván ekcémás lesz az első oltás után akkor hagy ítélje már meg az orvos, hogy mikor kapja pl. az MMR-t... akár komolyabb eltolással is... plusz a BCG-t se kellene egy újszülöttbe benyomni... (plusz ugye a statisztikák azt mutatják, hogy ahol nem kötelező csak opcionális ott is majdnem ugyanekkora az oltottság...)

Plusz amik ellen morgok azok nem halálos kórok csak ESETLEG lehetnek mellékhatásaik ha elkapja valaki (viszont egy életen át védenek és nem terhesen kell parázni, hogy akkor most védve van-e az ember rubeola ellen amikor terhes akar lenni plusz gyerekként elkapva tök más a kockázatuk mint felnőttként). Amit neccesnek tartok (pl. a kullancs) vagy aminek értelmét látom mert magas a kockázat (influenza) az ellen én is önként oltatok - de az influenza elleninél pl. már kérhetem, hogy olyat írjon fel a doki amiben még véletlenül sincs semmilyen formában és mennyiségben higany.

Plusz van egy csomó védőoltás aminek kérdéses és megkérdőjelezhető a hatása a betegségek visszaszorításában...

Szerintem itt soha nem lesz megegyezés, de én igenis azt mondom, hogy inkább elviszem a gyerekeket egy bárányhimlőpartiba minthogy oltassam :) (na jó, nem pont most, majd kicsit később...)
Vendég

Na bárányhimlőpartiba én is elviszem majd :lol: , én sem oltatom, az tök fölösleges.
Én influenza és bárányhimlő ellen nemoltatom,egyébként mindent beadattam neki, amit lehet kiv. méhnyakrák ellen :lol:
Vendég

Szió!

Csakegy olvastalak az este csak írni nem volt energiám.
Én is azon a véleményen vagyok mint Hunci.Okés nem minden védőoltást kell beadni de sztem jó hogy van ilyen lehetőség,nagyanyáink 9gyereket szültek és 3-4 maradt életben :(
Az más hogy te tologálni szeretnéd és dokit is találsz hozzá :wink:
nekünk is vágtág már a fejünkhöz hogy miért vagyunk annyira met pártiak,talán pénz van benne? Nem csak használ és szeretnénk ha másokon is segítene..dvan aki elfogadja van aki nem..
bárányhimlőparti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hunornak boldog 1.5éves fordulót! :)

Szép hétvégét!
Vendég

Sziasztok!

Nehéz téma ez a védőoltás és soha nem lesz vége. Én is védőoltáspárti voltam /vagyok, mert igaz amit Kincs is írt, h nagyanyáink idejében, sok gyerek ilyen betegségben halt bele.
DE! Csakeggyel is egyetértek, h mért kell ilyen korán beadatni ezeket a védőoltásokat, hisz még alig erősödött meg az immunrendszerük. Egyik ismerősünk azt állítja, h azért lett autista a kisfia mert vmelyik védőoltás allergiás reakciót váltott ki nála (első gyereküket lombikkal hozták össze, másik spontán jött, ő lett autista). ÉS! állítólag van egy teszt amit a dokik elvégezhetnek, h allergiás- e a gyerek a védőoltásra. Én 2 dokit kérdeztem, még nem hallottak ilyesmiről. Megpróbálunk utánajárni, mert nagyon kíváncsi vagyok.
Én azért toltam el a védőoltást, mert 1 hónap még dolgozik az immunrendszer, és aztán rögtön beadják a következőt. Lehet, hogy az a másfél hónap nem jelent sokat, de én így nyugodtabb vagyok. Plusz Ákos is belázasodik a védőoltás után.

Kép
apple

Boginak boldog 3. szülinapot kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kincs, köszönöm a jókívánságot Hunor nevében :lol:
Vendég

Van időm kicsit nosztalgiázni, kiskincs durmol mosogatógép mosogat :)

Csakegy Te Adimettel kezdted egyből :shock: ,most olvastam.
Dvitaminról mi hír azóta?? Használja még a dokid pco-ra?

Kandika?????

Boginak itt is boldogat!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Boginak én is Boldog Szülit kívánok!!

Védőoltás terén meg Gergő úgy látszik kivétel, nekünk sajna majdnem mindent ajánlottak a régi szívritmuszavar miatt :(
ezoterike

Na védőoltás-vitába asszem nem szállok be.Ezek után nem is tudom, mit mondjak, azért elég riasztó volt, amit írtál Csakegy! :shock: Ezek után, ha belegondolok, hogy Larát már 4 naposan antibiotikummal tömték, ráadásul úgy, hogy a mai napig nem bizonyosodott be, hogy volt rá okuk. :evil: Próbálom nem emészteni magam rajta, de elég nehéz :(

Dimet!
Miért adtál tápszert Zsófinak?Nem értettem ugyanis, de lehet én vagyok értetlen :oops:
Bennem eddig nem merült fel, hogy baj lenne, hogy 2 óránként eszik.Az a helyzet, hogy még mindig annyi tejem van, hogy még mindig elég egy evésre egy cici.Igen, most jöhetne az, hogy ha a másikból is adnék, akkor talán többet kibírna, de nem kell neki.Amikor ő úgy gondolja, hogy elég, a fejem tetejére is állhatok, akkor sem tudok többet beleerőltetni.Pedig lenne mit, de nem kell neki.
Akkor ez csak jó így, nem?
Sosem sír, csak ha nem kap azonnal enni, amikor éhes, termeli a pelenkákat, 9 hetesen 6 kiló (3400-ről), gondolom, akkor minden oké.Valőszínűleg egyszerűen a többször keveset elvet követi, pedig éjszaka már 8 órát alszik, de mihelyst nappal van, 2 óránként evés :roll:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Védőoltás témára némiképp van rálátásom. Az aranyközépút a megoldás itt is. Magyarországon van olyan védőoltás, amit külföldön nem is használnak. A gyógyszer lobbi valódi nagyságát meg el se tudjuk képzelni! Hihetetlen pénzek mozognak, és a lényeg, hogy minél több gyógyszer, minél drágábban elkeljen. Ehhez a közvélemény alakítása az elsődleges segítség. Akkora hűhót csinálnak a mostánában "divatos" influenzákból, vagy ha emlékeztek, jó 10 éve az agyhártyagyulladásból. Kitör a pánik, úgy fogy a vakcina, hogy hiánycikk lesz, de utána (szerencsére) érdekes mód nem hallunk ténylegesen megtörtént rémhíreket az országból. (és nem azért mert mindenki belotatta magát) A halálos áldozatok mindig távol vannak, Mexikóban, Kínában, stb. Csak azt nem teszik hozzá a híradóban, hogy ezek az "áldozatok" létminimum alatt, putriban, koszban, szörnyű körülmények között élők, vagy gyenge immunrendszerrel rendelkező gyerekek, idősek.
Persze vannak fontos védőoltások, de az is igaz, hogy nem rögtön születés után kellene elkezdeni.
A vicces, amikor orovosoknak szervezett konferencián megnyugtatják a dokikat, hogy nem veszélyes a madárinfluenza, de ez a közvéleményhez már nem jut el.
Amennyit én tudok (gondolom ez is kicsit szubjektív, egyéni orvosi megítélés, bár elvileg hiteles), hogy pl a tüdőgyulladás ellenit elsősorban kritikus szakaszokban érdemes beadatni (pl. műtét előtt), kullancsot, hepatitist mindenképpen, rotát érdemes, hpv még eléggé új. 15 év múlva viszont már kiderül a hatás(osság)a, lányos anyukák, talán még nem késő akkor bedatni a kislányoknak.

Boginak én is boldog 3. szülinapot kívánok!!!

Kép
mamint

zazzy: Lucát meg fél naposan tömték antibiotikummal 8 napon át és én azért anyázódtam a legjobban mert nem fél perccel a születése után kezdték el neki intravénásan adni... (kiráz a hideg ha belegondolok, mi történhetett volna...). (és Lucánál akkor abszolut nem volt biztos, hogy szükség lesz rá csak valahogy úgy éreztem, hogy marha nagy baj lesz ha nem kapja - és később ugye kiderült, hogy jó volt a megérzésem - pedig nálam nagyobb antibiotikumellenző nem létezik... )

Luca egyébként zabagép, elkezdtük a hozzátáplálást, ő már két kézzel nyomja a hajdinakását, a reszelt almát a kölesgolyót és a rizsgolyót... holnap rizsdarát kap almával :)
Vendég

Szió!
Szia Mamint!:)
Érdekes amit írsz!!!És köszi!

Csakegy most esett le hogy kevertem az Adimetet és Avandametet :oops:

Zazzy kiskincs most is 1cicit eszik egyszerre ritka hogy kettőt elfogad de akkor sem alszik jobban ha estére mindkettőt kiszívja..kicsinek volt egy időszak,hogy 2óránként evett,én nem akartam pótolni inkább sűrűbben szopizott.4hós koráig éjszaka is aludt aztán kelt 2-3alkalommal..és szopizott itt sem adtam pótlást kíbírható volt..aztán 7hósan mikor már eszegetett akkor elég lett ismét 1szopi éjszaka..1éves kora óta szinte ő magát szoktatta le az éjszakairól.
Szépen hízik Lara,tejcsid van... ehetne többet ha akarna ha neked is jó és neki is ne változtass.
Mindenkinél egyéni mit és hogyan csinál.
Vendég

Csakegy vonalzót nem raknál???? :wink:
Vendég

mamint: ha olyan jó lenne a hpv elleni akkor nem akarnák annyi országban betiltani... a rota ellenitől meg sokan megbetegednek... akik esetleg egyébként soha nem kapnák el (szerintem a kulcs az, hogy mikor kezd el egy baba közösségbe járni, milyen közösségbe és milyen rendszeresen... aki 2 éves kora előtt bölcsibe megy érthető módon más dolgokkal találkozik mint az aki 4 éves koráig otthon ül vagy akinek a tesója már ovis...).
Vendég

Kincs: majd egyszer :)))) (Lilla most kb. 2 év 3 hónapos, Luca meg 7 hónapos lesz 19-én)
Vendég

Szia Kincs! :)

Csakegy, azért írtam, hogy van még 15 éved legalább. ;)
Amúgy azért ennél jóval árnyaltabb a helyzet. Konkrétumot nem tudok a HPV betiltatás hátteréről, de a gyógyszercégek ott ártanak egymásnak, ahol tudnak. Lobbi megint csak. Negatív is. HPV oltásból is van többféle. Külön cég gyártja. És van gyógyszercég, amelyik nem gyárt.

Vonalzót ugye azért nem csinálsz, mert nem látod az elkészítés során? Ha gondolod, megcsinálom neked, és elküldöm a kódot. ;)

Kép
mamint

Arról nem is beszélve, h. gyerekorvosunk dühöng, h. amíg a szülők állták a Prevenar árát, addig 3 oltást kellett X hónapos korig beadatni, most, h. állam bácsi perkál, már elég a kettő. Érdekes, nem? :evil:
Én egyébként rotát nem adattam, pedig Gergő fosós vírusánál megesküdtem, h. kistesónak mindenképpen beadatom, de aztán mégsem. Vhogy így jött ki a lépés.
Gergőt viszont beoltattam kullancs ellen, holott az ÁNTSZ statisztika is azt mutatja, h. ma Mo.-on a kullancs encephalitis kb. kizárólag a vadászokat, erdészeket és az erdőgazdaságokban dolgozókat fenyegeti.
De anyuék mellett van egy nagy rét, ahová a kutyát viszik sétálni és ott tavaly elég sok kutyában találtak kullancsot. Így inkább beadattam, ne az én fiam legyen az a kivétel, aki 3 éves, nem erdőgazdasági munkás létére tolószékbe kényszerül.
Meg a bárányhimlő ellenit is megkapta és a Fruzsit is be fogom oltatni. Gergőnél bevált, az oltás után pár nappal belecsöppentünk egy játszótérnyi pöttyös bárányba, akik egymást fertőzték körbe, a fiam végignyálazott minden játékot, mégsem kapta el.
Pedig a gyerekorvos is megmondta, h. nem megbízható az oltás.
Fruzsinak meg a BCG-je nem eredt meg, úgyhogy most lassan el kell majd vinnem újraoltatni.
Már előre röhögök. Teljesen esélytelen. Engem minden egyes BCG kontroll után újraoltottak, vhogy nem alakult ki rá válasz.
(Mondjuk ez nem túl jó dolog ebben a mai világban, ahol újra terjed a TBC a sok hajléktalan meg a sok beoltatlan amerikai diák miatt :? )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Boginak, Boldog 3. Szülinapot!!!

Már a bárányhimlő oltásból is kettőt kell kapniuk :twisted:
Én a rotát beadattam, úgy gondoltam, ha netán 2 éves koráig elkapja, az infúzió se tenne jót szervezetének.

Kép
apple

Zazzy,
Ákosnak is volt olyan időszaka, h 2 óránként evett. Mikor hirtelen gyarapodni kezdenek akkor sűrűbben esznek (így mondta nekem a gyerekdoki, állítólag 6 hetesen, 3 hónaposan és 9 hónaposan van egy ilyen időszak). Tejed biztos van elég, én is csak az egyik ciciből etettem. Esténként, mikor 1 órát eszik akkor kell neki mindkettő.
Ákos most 2 alvás között 3 órát van fönt és a 3 óra alatt van hogy 3x eszik, 3x5 percet, aztán hátravágja magát és hiába erőltettem nem kell neki több, majd csak 1 óra múlva. Éjszaka pedig átlagban 2xer kel, de van mikor csak 1xer. 5 percnél tovább akkor sem eszik.

Kép
apple

Hű lányok, olyanokat írtok...Legyen okos az ember, hogy mi jó a gyerekének :evil:
Most is 3 prevenar van, 2-4-15 hósan. Most hogy mondtátok, hogy az MMR milyen durva, még jó, hogy kap mellé egy prevenart is :evil:
Én ezt az egy választhatót adattam/adatom be, de hogy jó döntés-e fogalmam sincs :roll: Itthon leszek vele, amíg lehet8nem is tudnám hova tenni, de nem is akarnám, bár biztosan nem fogunk dőzsölni azokban az időkben :evil: )a nagylány már 11 éves, bízom benne, hogy sok vackot nem kap el tőle.

Kincs, Apple!
Engem egyáltalán nem zavar, hogy ilyen sűrűn eszik(kivéve, ha megyünk valahova, mert ugye tök kiszámíthatatlan, viszont ha rájön, akkor ott, azonnyomban kell neki, különben olyan ordítást rendez, mint aki egy hete nem evett :lol: )minden evés 10 perc kb., mindigis ennyi volt, ennyi idő alatt megeszi, ami kell neki, csak hallgattam a márciusi lányoknál a 40-50 perces szopikat :shock:
Ja! Laránál ez nem ilyen időszak, szinte azóta így eszik, mióta hazajöttünk(leszámítva, hogy akkor még éjjel is többször kelt, mostmár csak egyszer :wink:

Rambóka!
Tőled akarom mindig kérdezni, hogy miért vagyok ilyen selejtes, hogy örültem, mint majom a farkának, hogy terhesség alatt semmi gondom nem volt a fogaimmal az égvilágon, szülés óta meg folyamatosan mindegyik tök érzékeny, fáj, tisztára olyan érzésem van, mintha az összes fogam tönkrement volna :( Mit lehet ezzel tenni?(azontúl, hogy egyszercsak majd valamikor eljutok a fogorvoshoz)

Kép
Kép
zazzy

azért próbáltam meg a tápot, mert nekem nem jó, ha 2 óránként eszik....ugyebár itt van zsuzsi is. és mivel zsuzsinál nem volt elég tejem, gondoltam lehet...de nem. hiszen esti szopi után 7 órát alszik. a délutánok neccesek, főleg ha keveset alszik,akkor inkább szopizna. de majd holnap egész nap mérem,hogy mennyit eszik. eddig egyszer sem néztem. de hízik, szóval nincs nagy baj :D

folytköv. holnap :)
jóéjt

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet: szólj ha mész az IKEA-ba... mostantól nincs babaklub, Lilla unatkozik, menni kéne vele ... (a szüleimnél vagyunk sokat, ha gondolod oda is átjöhettek, van árnyékos veranda, csúszda, homokozó, tonnányi játék, járóka plusz még Luca bölcsője is ott van...)

Tényleg: Bölcső nem kell valakinek? Eladom...
Vendég

még gyulán vagyunk, 20-ig- utána talizhatunk.

Kép

dimet

jaaaa és nyílt egy új piactér ami ingyenes...boltamarson.com (még nem tudom milyen de már regisztráltam rá...) (nemsokára felpakolom rá az eladó cuccainkat)
Vendég

Sziasztok!
Nem tűntem el....csütörtökön megyek Uh-ra,majd jövök beszámolok!Csak úgy semmi nem történt,azért húzódtam háttérbe!

Csakegy!Miket adsz el???
Jöhet privibe is....kiságyra körforgód nincs,vagy hordozóra lógós stb.?

Zazzy!Küldhetnél képet Nekem....a 9heteskédről!

Kincsem!Csak úgy van tejed?Vagy van valami amit bevetsz ez ügyben....pl. tea vagy miegymás?Én is nagyon szeretnék sokáig majd...

kandi72
Budapest III. kerület

Íme az új verdánk(valóban a lapra csukható jött be, egy esernyőre csukható sem fért be a csomagtartóba)
Kép :)

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Nem szokott fogmosásnál vérezni az ínyed?
Nincs begyulladva?
Nincs bedagadva v. éppen nem húzódott vissza a fogaidról a korábbinál jobban?
Ha tudsz, akkor menj el fogorvoshoz, mert az ilyen "összes fogam fáj" tüneteket általában inkább a fogínygyulladás szokta okozni, azt pedig fogkőleszedéssel és alapos polírozással meg lehet állítani, de ha sokat vársz vele, akkor nagyon súlyos fogágy pusztulást is okozhat, ami miatt mobilissá válhatnak a fogaid v. akár el is vesztheted őket! (Ez most nagyon Calgonovics Antalosra sikeredett :twisted: )
De tudom, kisbaba mellől nem egyszerű elszabadulni....

Jó az új járgány! Könnyű is gondolom.

Kandi!

Már kezdtem aggódni! :shock: Ne tessék eltűnni!

rambóka

Rambóka!
Semmi ilyesmi nincs, amit írtál, de tényleg sürgősen meg kellene ejteni a randit a fogorvossal.Nem tudom, ez a mobilis pontosan mit jelent, de néha van olyan érzésem, mintha legalábbis behúztak volna, és tőböl ki akarna jönni a fogam(elöl van ez tipikusan)
Az is az igazsághoz tartozik, hogy calcium-pótlásom a nullával egyenlő :oops: sosem voltam nagy tejrajongó, most sem iszom szinte soha, viszont szülés után iszonyatosan kívántam a sajtot minden mennyiségben, nem tudom ennek van-e szerepe ebben, gondolom igen.
Pezsgőtablettát se iszom szülés óta, merthogy ugye szénsavasat elvileg szopi alatt nem lehet, és a pezsgőtabletta is az, nem?Nem mertem, pedig terhesség alatt lelkesen ittam.

Az új járgány hihetetlen könnyű, össze sem hasonlítható a PC-nel, felmerült, hogy azt eladjuk, de napközben csak abban alszik(nyilván kényelmesebb, kétszer olyan széles)meg télen is jobb lesz, ebbe bele se fér majd beöltöztetve szerintem :lol: , szóval úgy tűnik marad mindkettő.Amúgy szereti(annyira legalábbis, mint a másikat)de tegnap pl. választásról hazafelé már úgy jöttünk, hogy anya tolja a kocsit, apa cipeli a babát :twisted: Nem első alkalom, már nem is röhögnek rajtunk a faluban :lol:

Kandi!
Küldtem képeket.
Örülök, hogy előkerültél!És hihetetlen, hogy "mindjárt" szülsz!!!Úgy várom!Te??? :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Csakegy: Nézem majd azt a honlapot, elárulod a nicked? Megnézném én is, hogy miket árulsz, hátha Hugicámnak találok nálad valamit (januárra várják a picit ;) )

Kandi: Mindenképpen gyere majd az uh után! ...és persze hozz képeket is légyszi ;)

Zazzy: Tablettás is van, nem kell feltétlenül pezsgőtabit inni ;)

Kép

Kép
bettica

Hali

zazzy jó a járgány, könnyen rászokhatnak az ölben cipelésre! :lol:

Szió Kandika!!!!!:)
nincs praktika egy korty teát nem ittam és soha semmi tejserkentőt nem szedte, hála Istennek így alakult!
Anyu nem tudot egyikőnket sem szoptatni yígy talán nem is igazán genetika.
Vendég

Sziasztok!
Oksi,jelentkezek sűrűbben...ha nem történik semmi,akkor is....
3kép....most készítettem....és amit felveszek,mindig máshogy néz ki a pocaklakó lakása...

Kép Kép Kép
Na ne ijedjetek meg...nem megyek ezekben sehova...csak próbálgatom...
kandi72
Budapest III. kerület

Kincsem! De jó....Anyum és nővérem se sokáig szoptatott....de Én Natit 11hónapig....bár még szerettem volna tovább is....de a kis okoska...teljesen elutasította....utána még fejtem....de az nem ugyan az....
Remélem most is lesz tejem...

Zazzy!Persze várjuk nagyon,hogy kibújjon majd....de még most egy 8-9hetet maradjon bent...utána bármikor jöhet...Mindene megvan...az összes ruci kimosva...most is szárad a száríton 3garnítúra ágyneműje és vagy 10 bady...
Nati azt szeretné ha abban hoznánk majd haza,mint Őt...mindjárt lefotózom azt a badyt!!!

Csakegy...na meg többiek...nem nyittok egy olyan topikot,mint a 2008 nyári babások...csere-bere-adok-veszek....?????Hátha még kiszúrok valamit!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Na ez az a 50-es Bady,amiben Natit lassan 11éve haza hoztuk...
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Nemsokára összeszedek mindent ami eladó :) (sajna egyenként egyeztetnem kell előtte a tesómékkal ahol még képben sincs a baba viszont össze kéne hozniuk 1-2 éven belül és nem akarok sértődést...)

Ami biztos, hogy lesz: bölcső kókuszmatraccal és baldahintartóval, nandu kendő, rugalmas kendő, egy mei tai, övterelő, 36-os kismamagatya (ez még kérdéses, most az egyik ismerős elvitte, hogy felpróbálja), nyár végén talán egy kiságy (leereszthető oldalú, állítható magasságú, gurulós) stb.

A zenélő forgóban még nem vagyok biztos... mostanában nem játszanak vele de ki tudja... (ez olyan nyomógombos, egyszerre 20 percig komolyzenét játszó, világítós izé... nemrég vettük Lucának, mindkettő nagyon szerette csak amióta átraktuk a gyerekszobába rá se néznek...)...

Ja, és lesz légzésfigyelő is eladó (4 érzékelőlappal!- 3 teljesen lefedi a kiságyat, a 4. utazáshoz, bölcsőbe ideális, mert nem kell szétszedni a kiságyat, elég magát a vezérlőt egy mozdulattal átpakolni) (röhej... hónapok óta nem használjuk mert éjjel mindig elfelejtem kikapcsolni és olyankor zavar a csipogása, nem is tudom miért van... de eladni csak néhány hónap múlva akarom) Még majdnem 1,5 év cseregarancia van rajta... (amire eladjuk lesz még 1 év...)

Árakat nem tudok, utána kéne néznem, mi mennyi....
Vendég

Kandi :))) Lillára anno még az 50-es cuccok is nagyok voltak :))
Vendég

Kandika miért ne megetnél a rucikba bárhová is!!!!!
Szép pocakot mutogatni kelllllll!!!
Képet képet mindenről!!!
Babakocsi,ágyikó stb!! és még azt merészeled íni hogy nem történik semmi!
(egyéábként olyan jó látni a pocakod, hitet ad arra hogy igen is bármikor sikerülhet a 2. babó is!!!!!)

Csakegy Lilla olyan picinyke volt hogy az 50-es rucik lógtak rajta? Már nem is emlékszem.
Mi még használjuk a légzésfigyelőt ,így jobban alszom/nappal is nyugodtabb vagyok..lehet csak a kisággyal együtt fogom kitenni a szobából? :roll: :oops:

Backát ma is láttam, mi lehet vele??????????????????????????
Okr??????? Lecso??? Mniki???????????????????Babancs??????????

Off:(szomorú vagyok!! kedvenc focistámat eladta a klub anyagi okok miatt,másik csapatban fog játszani aminek 1meccsét sem láttam de azt hiszem szoknom kell a gondolatot hogy ezentúl másnak szurkolok)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.09 15:56-kor.
Vendég

Kandika, nagyon szép vagy.Írtam mailt.

50-es bodí???Hahahaha :lol: nekem egy 46-ost kellett vennem, olyan pici volt :cry: még mindig megvan, azt oda nem adnám senkinek :oops: picinyke volt nagyon , de most nagyon nagy, túlnőtte a vele egykorúakat sztem.

11100 g és 84 cm

megvolt ma a 18 hós oltás is
Vendég

Kandi!

Annó, boldogult leánykoromban, nem értettem, h. a kismamák miért feszítik bele a dinnyényi hasukat és a kidudorodó köldöküket feszes rucikba, és miért teszik ki a hasukat közszemlére.....
Ma már tudom. :roll:
Szóval csak nyugodtan menj ki akármelyikben az utcára és ne törödj a hülye tinicsajok megvető pillantásaival (lesznek még ők is így, nem beszélve az általuk hordott csípőnaci "jótékony" hatásáról, a deréktáji foggantyúról, amin viszont te röhögj nyugodtan!). :twisted:

Csakegy!

Akkor nem csak én vagyok olyan trehány, h. nem kapcsolom be a légzésfigyelőt? :oops: Remélem nem lesz baj.....
Milyen rugalmas kendőd van?

Hunci!

46-os?
Angol turiban láttam nemrég akkorákat. Megdöbbentően picurkák voltak.
Éppen azon filóztam (láthatóan ott hányódtak majd 1 hónapja), h. vajon nem kéne-e venni néhányat a klinika koraszülött osztályának ajándékba. Erre mire legközelebb eljutottam, már nem voltak meg. Remélem nem dobták ki őket géprongynak. :(

És most hogy van a kis-nagyfiad?

Mi lehet Vöcsökékkel? És Lecsóékkal? Meg a többiekkel????
Backa szerintem már nem olvas minket, mert különben tuti legalább beköszönt volna....
:(

rambóka

Rambóka
De nálunk a rizs, csak rizses tejpép formájában csúszik. Próbáltam főtt rizst leturmixolni. Hát, arra is öklendezett. Sebaj. Most majd megpróbálom az édesburgonyát. Ha az sem megy, akkor majd gyümibe rakok neki húst, meg a tejpépbe zöldséget. Próba cseresznye! :) Viszont a kenyéren olyan szépen elmammog. Persze minden csupa morzsa, meg szépen tud vele gyurmázni is. Ezen felbuzdulva majd megpróbálok neki jól főtt zöldséget darabokban adni, hogy kézzel tudja enni. Hátha az beválik. Amúgy nem féltem, mert majdnem 10 kg a leányzó. Réka alig 2 kg-val több. :?
gtünde

Szió!

KIR IS RÉG ÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! leányzó ha olvasol válaszolj!!
Backának én régen írtam privit de nem reagált :(
Espero is eszembe jutott,Andem, Kikka,Almodo,Mona!!!!!!!!!!!!
Rejot Norkát és Kavicsot már felesleges említeni is azt hiszem....

Szia Tünde! szépen gyarapszik a kicsi lány!

Hunci Hunor is hatalmas!! :shock:
84cm!! azta

Mi 10.30kilók vagyunk és 77cm.
Lányok ti már engeditek csupin a gyereket udvarra?? És medencézni?? Nagyon gondolkodom mikor kezdjünk neki?
Délelőtt is 10-ig vagy csak délután 4után engeditek/engednétek fürödni?
Ma kiskincs csupi lábbal lett kieresztve, első pár mozdulata meglepődött sőt kétségbeesett gyors lábemelgetés volt,de aztán nagyon megtetszett neki,alig tudtam becserkészni:)
Kajcsinál pedig a 3.szájbatömött katona után elvettem előle a 4. erre akkora sírást levágott potyogtak a könnyei,először azt hittem megharapta a nyelvét,de nyújtotta a kezét a katona után...mondtam,ha lenyeli ami a szájában van ezt is megkapja ,hiszen az övé..addig nem nyugodott míg vissza nem raktam az etetőszékre a falatkát...... mint akit elvágtak, semmi baj nem volt aztán
Vendég

Ti "csak" trehányak vagytok, de nekünk nincs is légzésfigyelőnk :oops:Nagyon sokáig dilemmáztam, aztán mikor a gyerekkórházból hazajöttünk, pár napig köztünk aludt, utána mégis kiságy lett, de légzésfigyelő nem lett :oops: A védőnő felajánlotta a rendelőit, de az is annyiban maradt, meg ő azt mondta, halálra aggódnám magam minden csippanástól.Egy pár napig alig tudtam aludni, folyamatosan figyeltem, hogy lélegzik-e, lelkiismeretfurim volt,amiért mégsem vettünk, de kihevertem.Bízom benne, hogy nem lesz gond.

Lányok, segítsetek nekem, már megint/vagy még mindig öltöztetési problémám van.És még mindig a túlaggódás, sosem fogom kiheverni a kórházat, minden rémálmom, hogy vissza kell menni.
Ma délután mire Lara alvásból harmadjára is felordította magát, rájöttem, hogy melege van.Én marha, volt rajta egy pamut rugi, meg még be is takartam :shock: jó, csak egy vékony pamuttakaróval, de ezek szerinta z is sok volt.De mindig magamból indulok ki, én képtelen vagyok takaró nélkül aludni, bármilyen meleg is van, valamit kell magamra raknom.
24-25 fok van a szobában mostanság(a kinti hőséghez képest kellemesen hűvös, ezért nem mertem napozót adni rá)és fogalmam sincs, hogy lenne jó.Most éjszakára se tűrte el a rugit, nem tudott elaludni, így egy könnyű, egész vékony pamut hosszúujjú bodyt adtam rá meg zoknit és betakartam egy vékony pamuttakaróval.Úgy tűnik jót alszik :roll: Éjszakára az ablak is nyitva van, amíg nem érzem túl hűvösnek a levegőt.
Nagyon nem szeretném megfázítani, de ez is szörnyű, mikor azért ordít, mert melege van.(Minden elismerésem annak, akinek most születik/ilyenkor született babája :roll: )Számítok is a jótanácsokra! :wink: (Bettica, Dimet, aki hirtelen eszembe jutott, de mindenkitől szívesen fogadom a tanácsokat! :D

Kép
Kép
zazzy

zazzy: Lucán most egy body van, egy vékony pamut rugdalózó meg a derekáig egy takaró de az leginkább azért, hogy legyen rajta valami... (szerintem túlöltöztettem:) Ha meleg van, egy kifogót rakok rá takarónak és bodí nélkül adom rá a rugdalózót... ha meg dög meleg lesz először csak body plusz kifogó aztán pelenka plusz kifogó lesz...

Kaja: Kb. egy hete elkezdtük a hozzátáplálást - ld. BLW. Lillánál ez szuperül működött, igazi kis zabagép lett belőle.

Hááát... jelentem, Luca még Lillát is übereli, a fejemet is lezabálná ha tudná. Teleeszi magát tejjel utána megeszik egy almát (na jó, a nagyja a földön végzi) plusz hajdinakását - és ha adok neki akkor még kölesgolyóból is képes lenne egy egész zacskónyit benyomni... (legutóbb úgy koboztam el tőle a zsákmányt amit Lilla nagy lelkesen elépakolt, hogy a fele már hiányzott..)

Ma pl. még kúszni is hajlandó volt a kaja miatt (tök gáááz... Lilla lerakta a földre a krémtúróját amit Luca kiszúrt magának, becserkészte és egy métert kúszott érte. Én összesen fél percig nem figyeltem aztán a nagy csendre felkaptam a fejem és egyszercsak látom, hogy kétpofára nyomja... még a kanalat is körbenyalta aztán üvöltött amikor elvettem tőle... ennyit arról, hogy egy éves korig semmi tejtermék.)

Ezek ketten ki fognak minket enni a vagyonunkból :))))
Vendég

Sziasztok!

Zazzy!

Nálunk hasonló a hőmérséklet, mint nálatok és Ákos is simán pamut rugiban alszik (nincs body alatta). Tegnap előtt betakartam, fél óránként nyöszörgött, melege volt. Ma éjjel nem takartam be, így 2-ig nyugodtan aludt. A takarózással én is ugyanúgy vagyok mint Te, sokkal jobbat alszom betakarózva, de úgy tűnik, hogy ez egyelőre Ákost nem nagyon hatja meg, takaró nélkül is prímán alszik. Én lepedő ráterítésével próbálkoztam takaró gyanánt, de alvás közben is jön-megy a gyerek, úgyhogy nálunk nem nagyon vált be.
Ha melegebb lesz (lenne), akkor sima body + zokniban altatnék én is.

Szép a verda! Nekem is tecc. :)

Úgy tánik fogacska készülődik megint talán, 2 óra után felsírt, így átvittem magunk mellé, de utána sem aludt rendesen, hanem folyamatosan forgolódott, dobálta magát. Ezt még tetézi gyermekemnek az a bolondériája, hogy éjjel igazán akkor alszik jó, ha a fejét neki tudja dugni valaminek. Tök vicces... lerakom, 1 óra múlva már az ágy végénél van a feje, ha visszahúzom, akkor is visszakepeszt... :lol: Egy szóval nem volt jó éjszakánk... :x

Csakegy!

A hajdinakása miből áll?
Vettem hajdinát, és meglepően jó íze van. :) Köles is van itthon, de az annyira nem vált be, bár sűrítésnek nem rossz.
Lucának gratula! Ügyes csajszi! :)

Kincs!

Nálunk a délelőtt ki van lőve, mert akkor még nem vagyok magamnál, így délután próbálunk kimenni. Illetve ez így nem igaz, próbálkoztam 1-2 alkalommal 11 felé kimenni, de még a sátor alatt is annyira tűzött a nap, hogy fél óra múltán bejöttünk. Szóval strandoláshoz is inkább a délután a nyerő szerintem.
Ha pancsizunk itthon - egy régi kiskádban - akkor meztelenül van Ákos, ha kiveszem utána is a pokrócon. Illetve pólót és sapkát adok még rá, nehogy leégjen, de a popsija szabadon van, had szellőzzön. :D Élvezi is a kölök rendesen. :) Nálunk ugye a fűben járkálás még nem játszik, sem a homokozás. :)

Kandi!

Nyáron azért jó kismaminak lenni, mert lehet a pocakot nyakra-főre mutogatni. Én imádtam, és ez valamelyest kárpótolt a nagy melegekért. Ha legközelebb pocakos lennék, akkor viszont egy nyár eleji babát szeretnék, mert nekem a szeptemberi szüléssel nem volt egy nagy élvezet a tavaly nyár. Pont a legmelegebbekkor volt óriási a hasam. :)
Van egy sárga felsőm, azt imádtam. Fehér nacival meg egy sárga esernyővel -napernyő- közlekedtem, bár tuti olyan voltam benne, mint egy dagadt méhecske, de én akkor is szépnek éreztem magam. :D Szóval csak hajrá! :D

Tünde!

Szióka! Rég nem jártál erre... :)
Azta, szép nagy baba a kislányod! Wow!

El vagyok havazódva, így nem ígérem, hogy mostanában gyakran jövök. :?
Kellemes napot mindenkinek!

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

kandi, mutogasd csak magad. csini vagy :)

egyre jobban hullik a hajam :( le kell vágatnom :((((((
és egyre dagadtabb vagyok:( mi az a mechanizmus ami alapján egyesek fogynak szopi alatt......

én detto úgy öltöztetem,mint csakegy. nem kell több :) szerintem kevesebb sem :)

Kép

dimet

Sziasztok!

Zazzy, nálunk nap közben rövidgatyó + póló+zokni lakásban, utcán egyaránt. A póló helyett szokott még body is lenni. Alvásnál nap közben nem takarom be, így jókat alszik néha. Éjjel egy vékony hosszúujjú pamut rugit adok rá, betakarom, de fél óra múlva ki is mászik a takaró alól és ráteszi a fejét :D Nem erőlködöm, hogy betakarjam, hideg nincs, dereka nem tud kilógni.
"Strandolás" már volt a szüleimnél felfújtunk egy medencét, megtöltöttük melegvízzel és bele a gyereket. A medence árnyékban volt, locsoltuk a gyerek fejét is vízzel. Csak fél órát volt a vízbe, nem akartam én sem, hogy napszúrást kapjon, bár árnyékban volt, de hát... Persze volt visítás, mikor ki akartuk venni a medencéből :D Előtte persze kapott naptejet is a bőrére. Nem égett le, nem kapott napszúrást, nem fázott meg. Most is az lesz hétvégén, ha jó idő lesz...

Lányok, nálunk most az etetések katasztrofálisak... Mindig menne, gondolom minden sokkal érdekesebb, mint az evés. Játékkal próbáljuk lefoglalni, így 1-1 játékkal a kezében sikerül akár 2 kanál ételt is a szájába tenni... Van, hogy egyből sírással kezdjük az etetést, szájzár és semmi pénzért nem nyitná ki a száját :roll: Ez ilyenkor így szokott lenni? Ki lehet ezt vhogy játszani? Ugye el fog múlni? Persze jövés menés közben jókat enne, de erről szó sem lehet, ülve eszünk és kész... Hagyjam rá? Eszik, ha éhes vagy trükközzek? Kezdem úgy érezni, hogy vmit rosszul csinálok és emiatt balhézik a gyerek evés előtt. Próbálgatjuk a katonák eszegetését, de ülve inkább ledobálja a tálcáról, járkálás közben (amikor pl kunyizik) elvárja, hogy a szájába tegyük a falatot, de ha vmi véletlen folytán inkább saját kezével enne, akkor is először a földre dobálja, rátenyerel, megtapossa és csak utána teszi a szájába. Kölesgolyó dettó: eldobja, gurítgatja, majd megeszi... Hagyjam, hogy ezt csinálja, vagy szólja rá?

Kép

Kép
bettica

Ja: a joghurtot pl bármikor nyugisan oda tudom adni neki. Szépen tátja a száját, nem kalimpál, nem akarja kiverni a kezünkből. Főzelék, gyümi viszont rendszeresen az ölünkben végzi, ha nem figyelünk. Ha nem engedi magát rendesen etetni, akkor megy le a földre, befejeztük az evést. Lehet ezt nem így kéne? Rá fog jönni, hogy kalimpálni kell és akkor mehet játszani... De ha meg hagyom neki, akkor meg az etetés lesz méginkább rémálom... Nem?
Na, így legyen az ember tudatos anya :lol:

Kép

Kép
bettica

Dimet, Apple: Nekem anno azt mondta a fodrász, hogy azzal, hogy levágatom a hajam nem fog kevésbé hullani, max nem látszik annyira, mert rövidebben a szálak. Persze én is levágattam, mert utáltam, hogy mindenhonnan csak a hajamat kellett összeszedegetni, meg állandóan tépte a gyerek...

Kép

Kép
bettica

Szió

Zazzy mi most, rövid vagy ha hűvösebb van hosszú ujjú body és egy pamut naci (egybelábas) és egy vékony takaró van rajta derékig ,egy éve mikor naggyon meleg volt egy body +egy textil pelussal betakar
(én is takarómániás vagyok, és eddig hosszú pizsiben aludtam zárt ablaknál :lol: 22fok van benn)

Bettica mi is sokszor akarunk kimászni az etetőszékből, minden érdekes, de ha mondom neki hogy üljön vissza akkor 1mp-ig ül :)
sztem ilyen korszakuk van..én próbálom etetőszékben tartani, máshol nem kap kaját.

Medencés kérdésemre köszi a válaszokat! mi eddig azért nem avattuk fel mert féltem,hogy megfázik, jó árnyékos az udvarunk és ha fúj a szél hűvösnek gondolom az időt :roll:

szép napot
Vendég

Monee: a hajdinakását kifejezetten hajdinakásaként vesszük... (instant, 2mp-es kaja, hideg vagy meleg vízzel kell összekeverni és kész is van... szerintem kifejezetten finom) - van belőle köleskása is :)

Bettica: nem akarlak ijesztgetni, de a rágörcsölő szülők gyerekei nagyobb valószínűséggel lesznek rossz evők. Én a helyedben simán ráhagynám a dolgot. ha éhes úgyis eszik. Nem véletlen, hogy én nagy BLW-hívő vagyok - ott ugye nincs semmi rágörcsölés, az ember kirakja a gyerek elé a kaját aztán a gyerkőc dönti el mit és mennyit akar enni - és ez ugye már 6 hónapos kortól így megy... (nálunk a kezdőkaja a reszelt alma és a hajdinakása plusz a főtt répa plusz a kölesgolyó volt)
Vendég

(Lilla már vagy egy órája itt pancsol a szüleim kertjében...)
Vendég

Köszi a hsz-eket! :D Fél 3-kor kelt hajnalban enni, akkor visszaadtam rá a rugit, mert hűvösebb lett a szobában.De este nem bírtam abban elaltatni.
Ma is nagyon meleg volt, déli szopinál átöltöztettem egy napozóba(ami ugye rövidujjú, a combját is takarja még, meg zokni)Olyan 1-fél kettő óta alszik így, ja meg egy vékony pamuttakaró :wink:

Csakegy!
Érdekel ez a BLW, erre így rátalálok a keresőben?

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?