Gröni
Van ott kép, csak mióta van ez az albumozás az iwiw-en, ha a Profilképek albumba nem raksz képet, akkor úgy látszik, mintha egy kép sem lenne fent. De hidd el, van!
Ditke-hát, remélem, jól kukkoltam. Vmelyik nap volt kis időm, aztán próbáltam a dolgoknak utánanézni. Egy másik topikban olvastam, hogy volt neki inszem. Legalábbis, remélem, jól olvastam.
Sleepin
Én nem tudom, hátrányt „élvezne”-e a tesó miatt, mert nem is próbáltuk beíratni. De úgy tudom, ha tesó van, akkor csak délelőttre lehet beadni, ami nekem nem sokat segítene.
Szerintem, ne izgulj Bende miatt. Nem is emlékszem, mikor volt, hogy Réka először máshol aludt, nem velünk. Szerintem elmúlt már 1,5 éves is. De meglepő módon jól viselte. Tuti örült, hogy végre megszabadult tőlünk.
Kop-kop, de soha nem volt gond, ha vkire rábíztuk. Mondjuk, ha otthagytuk vhol, akkor osonni kellett, de ha tőlünk vitték, minden további nélkül elment. Vissza se nézett.
Amúgy Réka már várja az ovit, legalábbis azt mondja, szeretne menni. Ki is nézte magának, melyikbe. (Ui. van kettő is a közelünkben.) Na, persze, ha arra kerül a sor, akkor derül ki, hogy tényleg komolyan gondolta-e.
Kata
Hú, még neked ígértem a lakásról képeket. Na, ha eccer szép rend lesz, fotózok majd. Nemsokára megjön a kanapénk is, megvárom azt is. Van még sok dolog, ami hiányzik, meg szerelni való is, de lassan tudjuk csak csinálni – pénz- és időhiány miatt.
Réka lett szobatiszta. Éjszaka még nem. Pedig soxor van, hogy reggelre száraz a pelus, meg ébredés után rögtön rohan pisilni. Az egy nap az úgy volt, hogy én sosem erőltettem a bilizést. El lett neki mondva, mire való és ennyi. Aztán aug.-ban már volt olyan, hogy ha kaki jött, akkor mentünk rögtön bilizni. Egyszer vagy kétszer meg a pisi is sikerült. Aztán 20-án otthon voltunk, a nagybácsimnak volt szülinapja és kerti parti volt. Úgy döntöttem, itt az idő a bugyihúzásra. Az is besegített, hogy ott volt uncsitesóm fél évvel idősebb lánya, így volt ösztönzés. Aznap végig a bilibe pisilt és onnantól csak 1-2 alkalom volt, hogy nem kért bugyit. Persze baleset előfordul, ha nagyon játszik, és teljesen el van merülve a tevékenységben. De a becsurranó mennyiség minimális, mert azonnal észreveszi, tépi le magáról a bugyit és rohan a bilire.
Nem is tudom, hol olvastam, talán tjuca blogjában, hogy vki nyilatkozta, hogy az a gyerek, akit két évesen kezdenek el szobatisztaságra szoktatni, 3 évesen lesz szobatiszta, és az is, akit 3 évesen.
Hú, remélem, ez érthető volt.
Amúgy jól vagyunk. Azon kívül, hogy én lassan végkimerülésben elhalálozok.
Most épp taknyosak voltak, de lázuk nem volt, szerencsére. Dóri kinövesztette az 5. fogát. 11 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Előtte mindig ébredt egyszer és magam mellé kellett vennem, de most már reggelig durmol az ágyában. Persze, vannak kivételek; pl. most, mikor nagyon taknyos volt, meg mikor jött a foga. De azok csak 1-1 éjszakák. Rékához képest szuper! Ő talán 2 éves kora körül nem ébredt már éjjel. Szopi csak 1 van már naponta, reggel, ébredés után. Érdekes, engem nem viselt meg lelkileg, hogy elhagyta. Viszont egy zabagép a csaj. Ha kaját lát, nincs kegyelem. Egész nap folyamatosan tudna enni. Nagy kedvence a sajt. Sajnos, a tápszert nem eszi meg, így tejpépet kap 2szer, meg az ebédjébe szoktam tápszert keverni. Járni még nem jár. De a dohányzóasztalt irtózatos sebességgel járja körül a szélébe kapaszkodva. Szerintem, nincs sok hátra és elindul. Beszéd (amit én hallok ki belőle): anyanyanya (anya), adoda (add oda), ott (ott) meg egyéb érthetetlen gügyögések. Zenét imádja, csakúgy, mint Réka. Ha megszólal a zene, már rugózik.
10,5 hónaposan 9,7 kg és 75 cm volt. A hülye doki be is paráztatott, mert akkor 1,5 hónap alatt nem hízott semmit. Aszonta, ha 1 évesen (akkor megyünk legközelebb) sem lesz több, ki kell vizsgáltatni. Ja, meg, hogy van pár ötlete, mitől lehet, Kérdezem, mitől? Keveset adok neki enni? Erre ő, majd megbeszéljük, ha nem fog hízni. B.. meg! Alig voltam ideges. Ja, azt viszont ne felejtsük el, hogy 1,5 hónap alatt nőtt 4 cm-t. Akkor mi van?!? Védőnő is csak lesett, mikor meséltem.
Réka iszonyat szófogadatlan és baromi irigy. Ettől eltekintve nincs vele gond. Nem, mintha ez nem lenne elég.
Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Gondolom, az irigység majd jobb lesz, de a szót fogadás?!? Hát… Ötletem sincs. Amúgy tök értelmes, okos, aranyos, édes. Ja, és ami még halál, hogy már nem alszik napközben, úgyhogy nekem reggel 7től este 8ig nincs pihi. Dóri is már csak 1szer alszik. Tudna ő 2szer is, de a második alvás annyira késő délutánra tolódna, hogy akkor ébredne belőle, mikor az esti lefekvéshez kellene készülődni.
Hát, én meg fáradt vagyok, randa, öreg, és akkora a pocakom, mintha jönne a 3. bébi(de nem jön!! Még csak az kéne!
).
Örüljetek, most más nem jut eszembe.
Így is írtam egy regényt. Kellett nektek kérni!
Ja, még Zsófinak annyit, hogy írtó édesek a babák. Én nem látom őket egyformának. Málnának sokkal méretesebb pofazacskói vannak.
Tényleg olyan szív alakú az arca.
A táblából azért maradtak ki a képek, mert arra már nem futotta az energiámból, hogy minden babáról keressek frisset. Bocsi!
Pár képet rakok, hátha vki nem jár iwiw felé.
Réka:
Dorci (a konyhán látszik, hogy közel az IKEA
):
Ezt meg Apukám sk. készítette Rékának a 3. szülinapjára: