Új privát üzeneted érkezett!

<font color="0000ff">Hajni!

Miért, szerinted mit terveztünk? Én nem emlékszem... Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Angel,köszi a gartulát, biztos szépen mosolyogtam a pasira Kép.

Szerintem ez nem bebeszélt tünet. A hányinger, meg a folymatos pisilés igen, de ilyen nem szokott lenni. Meg a párom szerint is ducik, és magától mondta, nem kérdeztem Kép. Lehet hogy még mindig változnak a hormonjaim. Vagy nem tudom.

Kép

Kép
vkhajni

Sziasztok!

Már szép nagy a babás tábla! Kép
Drukkolok, hogy minél előbb felkerüljön mindenki!

Hajni! Nekem akkor fájt a mellem félidőben, amikor szedtem a clostyt. Állítólag a hormonoktól van. De az csak jó! Kép

Mi túl vagyunk egy költözködésen! Az ország felső részéből az alsóba (Budaörs- Szentlőrinc). Hát így pocakosan nem egy leányálom az a sok pakolászás! De túléltük!
Danika egész nap lubickol, lassan az utolsó harmadot kezdjük. Kép
Már nem dolgozom, és végre a netet is bekötötték! Kép (egy hónapot vártunk rá)

Andi
26+3

Andi és Dani 2006.01.10
KépKép
szandi81

SZia Potter Kép

Ez most - babától függetlenül - egy teljes hasi UH lesz, persze beletartoznak a női cuccok is Kép
A HSG még várat magára, a dokim azt mondta, akkor lépjünk, ha év végéig nem jön össze... , asszem esélyes vagyok egy petevezető-átfúvásra is Kép

Igen, nyanyák nyara van! Kép Nem kizárt végülis, hogy eredményes volt a hónap! Kép

Ti hogy vagytok?

angel37

Küldtél nekem képeket hogy milyen lesz a kiságy. És abból kicsit más rémlik. De lehet hogy csak a baldahin hiányzik róla Kép.

Kép

Kép
vkhajni

sziasztok.
Segitseg.

Hallot mar valaki olyan kezelesrol aminek a kovetkezo a neve.
HIPERBARIKUS kezeles.
Aki hallot mar rola szoljon.

Kép
monyoka

Sziasztok!
Hajni
Nekem is pont így fáj a cicim.Érdekes!Pedig babás tutira nem vagyok.
Nem emlékszam,hogy máskor lett volna ilyen,persze amíg szoptattam ugye addig...Kép

Angyal
Remélem minden O.K lesz az UH-n.Kép

KépKép

KépKép
okr

Okr, a másik változat jobban tetszett Kép. Mármint a Closty-s Kép. Kíváncsi vagyok van é valami jelentősége a cicifájásnak. Remélem most hirtelen rendbejött a hormonrendszerem és hónap végén itt fogok nektek nyafizni,hogy mikor telik már le az egy hét mert tesztelni szeretnék Kép.

Azt nem is meséltem, hogy a doki megkérdezte,hogy egyedül, vagy gyógyszerrel sikerült produkálnom ezt a tüszőcskét Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Biztos azt a hintáztatósat küldtem el, de ez tényleg nem az, az 4x ennyibe került volna. Baldachint pedig nem terveztünk.</font>

KépKépKépKép
proone

Hajni
Aki a terhesség elején tart gyakranpaszkodik cicifeszülésről.Nekem most ez egész ciklusban volt/van.Bizonyára hormonális okú,gondolom ösztrogénhatás.
Potter ezt biztos jobban tudja.Kép
Egyébként én ma 32.cn-n vagyok.(még kb. két nap és jönnek a kis hamis vörösök)Kép
Te hol tartasz?

KépKép

KépKép
okr

Monyóka
én hallottam. Mit akarsz megtudni?
Emilem: hp76bp@lycos.com
potter_76

Szilvi, most csináltam újra a windows-t úgyhogy sajna letöröltem a képeket. De valami rémlik a bölcsősről. A babakocsi megvan már?
Különben nagyon jól választottatok szerintem. Ez a kiságy egyszerű és nagyszerű Kép. Úgy várom már hogy láthassam élőben is a babát. Ugye majd megmutatod kamerával hogy hogy alszik Kép.

Okr, én a 16. cn-en vagyok ma. Érdekes hogy nálam nem igazán jön be a menzi-14 nap.

Kép

Kép
vkhajni

Szia Hajni!
Gratula a kéményhez!Kép
Nektek csak a puszta tégla van, vagy ki van bélelve?
Azért kérdezem, mert nekünk lehet, hogy ki kell béleltetni, és érdekelne az ára.
Szurkolok nagyon a petikéteknek!
Milyen érdekes lenne, ha most sikerülne, és elmondhatnád neki majd nagy korában, hogy én már akkor láttalak, mikor még csak az én felem voltál és Apádé a kanyarban se volt.KépKépKépKépKépKépKépKép

Inci!
Szép nagy a pocód!

Angel!
Előre a novemberért és a mai szép napért!Kép

SzAndi!
Õrület, hogy még most voltál friss zebrás, most meg már az utolsó harmadhoz közelítesz!
Milyen az új lakás? Tszel fel képeket? Pocak+UH képeket is kérünk!Kép

Potter!
Valahogy én is úgy vagyok vele, mint a gyakorlatvezetőd. Lehetőleg csak akkor akarom, hogy UH közelítsen a baba felé, amikor muszáj.
Volt olyan barátnőm, aki nem volt veszélyeztetett, semmi gubanc nem volt és mégis 2 hetente járt UH-ra, mert azt mondta, csak úgy nyugszik meg, hogy a baba jól van. Úgy emlékszem 18x volt. Persze a doki is jól járt, mert mindig csurrant-cseppent valami a zsebbe. Undorító!
Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy az azbesztet is mindenütt használták, ahol csak lehetett, aztán meg kitalálták, hogy rákot okoz és már hányan belehaltak.
Persze nem azt mondom, hogy az UH-ba belehalunk, de nem látom kellően bizonyítottnak, hogy 1000%, hogy nem káros.
Na, jót el mekegek itt, hülyeségeket.Kép

Zafír, Maminti, Lola-kismamik!
Mi van veletek?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Okr,
én is úgy tudom, mint te. Kép

Tiszta okostojás lettem ezen a topicon Kép
potter_76

Különben én is azon gondolkodtam, hogy érdekes, hogy túl sokáig tart a fájdogálás. Én úgy tudtam, hogy mielőtt megjön, pár napig fáj aztán kész. De nekem a múlt ciklusban is majd két hétig, meg most is kb annyi lesz, ha nem hagyja abba. Ilyen pés fájdogálásról még nem hallottam.

Kép

Kép
vkhajni

Bocsi Hajni,azt értem hogy a 16.cn-n vagy,de utánna amit írtál,hogy értelmezzem?
Tényleg elnézést kérek,hogy értetlenkedem.Kép

KépKép

KépKép
okr

Csajok!Megjött.:-(

Kép
breni

Vica, korr. csővel bélelt kéményünk van. Ha minden igaz tavalyi árakat tudok mondani csak. De ahhoz kell tudni, hogy mekkora kémény, mármint az átmérője, meg hogy milyen fűtéshez, milyen falvastagságú Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Angyal,
mi jól vagyunk. Semmi extra. Csökkent az étvágyam, a zöldségektől már herótom van. Járok úszni, azt nagyon élvezem. Meg azt is, hogy nem kell melóznom, ügyelnem. A hasamon term. semmi sem látszik még. Ma ünneplem a 2. kimaradt mensim 1. napját. Kép

Ági 8+3 (UH szerint 7. hét vége)
potter_76

Ja, azt szokták mondani az okosok, hogy ha megjön, abból 14 napot kivonok és akkor volt pém. Na, nekem a 14. nap még nem repedt meg, és a ciklusaim olyan 26-27 naposak mostanában. Tényleg elég jól odaírtam semmi átmenet nélkül Kép. Mondom hogy lökött vagyok ma Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Breni,
Kép
potter_76

potter irtam mailt

Kép
monyoka

Hajni!
Most már mindent értek.Nekem sem pont a 14.napra p.é. után jön meg.

Breni!
Nagyon sajnálom!!!Majd most biztos sikerül!!!

KépKép

KépKép
okr

Berni, átugrottalak. Én is sajnálom.

Vica, most olvastam: Optimista ember az, aki azt hiszi, a légy a kijáratot keresi a szobában Kép. Nekem nagyon tetszett.

Okr, örülök, hogy sikerült rendesen összeszednem a gondolataimat Kép.

Kép

Kép
vkhajni

Monyó,
sajnos nem tudom, hol csinálnak ilyet...Kép
Elég ritka.
Az orvosotok biztos tud ebben segíteni.
potter_76

Breni,
Kép De miért késett ez ilyen sokat?

OKriszta,
köszi, remélem én is Kép

Potter,
úgy szeretném mindezt a semmi extrát! Kép

És csakhogy én is mondjak vmi okosat Kép, egyszer azt olvastam, hogy a ciklus második részében a cicifeszülést a progi okozza...

angel37

Angyal
Az első felében mi okozza?(már a cicifeszülést)Nekem most szinte végig fájdogált.

KépKép

KépKép
okr

Monyoka

A hiperbárikus kamra sikere a Szlovák Köztársaság volt elnöke, Rudolf Schuster úr érdeklődését is felkeltette.

Az utóbbi években a hiperbárikus oxigénterápiának nagy figyelmet szentelnek a világban. Ez egy olyan gyógymód, mely gyakran meglepően gyorsan javítja a páciensek komoly egészségi állapotát. Gyakran olyankor alkalmazzák, mikor a többi gyógyászati eljárás csődöt mond. A hiperbárikus oxigénterápia fiziológiai magyarázata az, hogy növeli a plazmában oldott oxigén mennyiségét. Az oxigén a vérben két formában jelentkezik:
a/ a hemoglobinhoz vegyileg kötött állapotban
b/ fizikálisan oldva a plazmában

Normálnyomásnál, azaz 101 kPa -nál való légzéskor a hemoglobin maximum 97% mértékben telítődik. A hemoglobin telítettsége az oxigén parciális nyomásának növekedésével együtt nő, a jellegzetes disszociációs görbe szerint. Ezzel szemben a plazmában fizikálisan oldott oxigén mennyisége a parciális oxigéntől függően lineárisan nő 0,003 ml/torr mértékben, 100 ml vérre számítva. Ez a szám oxigénnek a plazmában való oldhatóságának együtthatója. A hemoglobin 100%-os telítettsége paO2 esetében kb. 20 kPa nyomáson jelentkezik. A hemoglobin telítettségére az oxigén nyomásának további növelése ezért nincs hatással. Ezzel szemben viszont az oxigén nyomásának növelésével nő a plazmában fizikálisan oldott oxigén mennyisége. 202 kPa nyomásnál a hiperbárikus kamrában más 4 térfogatszázalék oxigén oldódik fizikálisan. 303 kPa nyomásnál már 6,6 térfogatszázalék, így ezzel a szövetekhez annyi oxigén jut, mely megfelel az artériás-vénás különbözetnek. Elméletileg tehát lehetséges, hogy a szövetek oxigénellátása létrejöjjön hemoglobin jelenléte nélkül is.

-.-----------------------------------------------

1. Mi az a hiperbárikus oxigénterápia?

A hiperbárikus oxigénterápia (HBO) egy gyógymód, mely a szervezetben a természetes gyógyulási folyamatokat erősíti 100%-os, megnövelt nyomású oxigén belélegzésével egy speciálisan kialakított kamrában. A páciens vérének oxigénszintje a normálérték többszörösére nő, ami fontos szerepet játszik a szervezet fertőzésekkel, sérüléssel vagy a szervezetet általánosan érintő betegséggel szembeni harcában.

A HBO esetében az oxigén minden testnedvben feloldódik, tehát a plazmában, az agy- és gerincvelő folyadékában, a nyirokban is, ezáltal csökkent vérellátású vagy vérrel egyáltalán el nem látott szövetekbe is eljut. Ezzel a sérült szövetek extra adag oxigént kapnak, mely elengedhetetlen a gyógyulás lehető legideálisabb lefolyásához. Ez egy egyszerű (fájdalommentes), nem invazív és fájdalommentes gyógymód.

2. Milyen betegségek gyógyíthatóak hiperbárikus kamra segítségével? lap tetejére

1. Búvárok dekompressziós betegsége
2. Légembólia
3. IGázmérgezések
4. Fertőzések: ideg- és csontgyulladások
5. Nem gyógyuló sebek, pl.: diabétesz-láb, lábszárfekély
6. Csontbeültetések mellékkezelésként
7. Sportsérülések
8. Törések, csontbeültetések
9. Érrendszeri megbetegedések: sokk, szívsebészeti beavatkozások segédleteként, iszkémiás szívbetegség
10. Periférikus érrendszer megbetegedései: iszkémiás gangréna, diabétesz-láb, az alsó végtagok iszkémiás fájdalmai
11. Agysérülések: Gyermekbénulás, gyermekek baleset után bekövetkező agysérülései, migrén, agytályog, sclerosis multiplex, agyvérzés utáni állapotok
12. A szem fő ütőerének elzáródása
13. Daganatok radioterápiára való érzékenyebbé tétele
14. Hirtelen süketség, fülzúgás &#8211; tinitusz
15. Fuldoklás, fulladás, akasztás és füstbelélegzés miatti oxigénhiányos állapot
16. Plasztikai sebészeti műtéti sebek gyógyulása

3. Mi a hiperbárikus oxigénterápia fő előnye? lap tetejére

- &middot; javítja az életminőséget. Problémás sebek esetében azok gyógyulásának elősegítésével egy megfelelően alkalmazott HBO például egy olyan végtag megmentését jelentheti, melyet sebészeti szempontból amputálni kellene. Határainkon túl és Szlovákiában is számos ember menekült meg ilyen módszerrel a tartós testi fogyatékosságtól.
- Magas színvonalú ellátás. Mivel a gyógymód szolgáltatója egy magántulajdonú egészségügyi intézmény, az ellenőrző szervek állandó szigorú felügyelete alatt működik.
- alacsonyabb költségek. A gyógyulási folyamatok felgyorsítása, valamint az a tény, hogy páciensnek kevesebb időt kell eltöltenie az egészségügyi intézményben, nagymértékben csökkenti a gyógyításnak a beteg, ill. az egészségbiztosító által viselt költségeit.

4. Milyenek a hiperbárikus oxigénterápia ellenjavallatai? lap tetejére

Ritkák. Ide tartoznak:
a felső légutak akkut fertőzése, nem kezelt szelepes légmell.

5. Milyenek a hiperbárikus oxigénterápia lehetséges mellékhatásai? lap tetejére

A páciens úgy érezheti, eldugult a füle, mint pl. repülőgépen. Ezt azonban a nyomásnövelés sebességével befolyásolni lehet &#8211; amit az orvos határoz meg, a pácienssel való állandó kapcsolat alapján.

6. Hogyan zajlik a gyógyítási folyamat? lap tetejére

Intézményünkben egy egy személyes, ún. monokamrát alkalmazunk, tehát a gyógyítás egyszerre egy páciens esetében zajlik. A páciens 100% gyapotból készült köpenyt visel. A kamrában való tartózkodás során a páciens nem visel semmilyen kozmetikumot, illatszert, parókát vagy ékszert. Pácienseinknek javasoljuk, hogy a kezelés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholtartalmú italt. Miután a pácienst elhelyezzük a kamrában, és megkezdjük a nyomásnövelést, a páciensnek hasonló érzése van, mint a repülőgép fel- és leszállása során. A kezelés előtt felvilágosítjuk a pácienst, hogyan egyenlítse ki a nyomást a középfülben ásítás, nyelés vagy befogott orrba fújás segítségével. A kezelés során a páciens 100%-os oxigént lélegez be, a betegségtől és a betegtől függően, de általában két és fél atmoszféra nyomás mellett, ami a normálérték 15-szörösére növeli a szövetek oxigénellátását. Egy gyógykezelés időtartama 60 perc. A kamra átlátszó fala lehetővé teszi, hogy a megfelelő oktatásban részesült személyzet figyelje a pácienst, és a páciens is kilát a kamrából. A kamrában való tartózkodás során a személyzettel bármikor kommunikálhat a kommunikációs berendezés segítségével, valamint tévét nézhet, ill. zenét hallgathat.

7. Mit kell az orvosnak tudnia a kezelés megkezdése előtt? lap tetejére

Az alábbiakat kell tudnunk:
- milyen gyógyszereket szed
- is pregnant
- tényleg mellőzte-e az evést közvetlenül a hiperbárikus oxigénterápia előtt
- kezelik-e a pácienst cukorbetegséggel, és ha igen, a kamrába való belépés előtt használt-e inzulint
- nem fél-e zárt térben (klausztrofóbia)

Ezt találtam Neked.

Inci 31+2

Kép
Kép
incike

Majd megmutataom, persze! KépKépKép
Jó lenne már ott tartani, túl szeretnék lenni már a szülésen - csak úgy átugrani, hogy hirtelen a múltban legyen már... Kép Kissé félek tőle, hogy mi hogy fog történni, mennyire fog fájni, stb...</font>

KépKépKépKép
proone

Szia Potter!
Látom jól vagy. Örülök neki. Mostanában kicsit ritkábban jelentkezel. Uszodától nem félsz? Én is szeretnék majd járni, csak nem tudom merjek-e a fertőzések miatt.

Kép
mofly

Okriszta,
a progeszteron nevű hormon, ami a normál ciklus második felében termelődik, és hacsak nem túl nagy a fájdalom, akkor az teljesen rendben van! Kép

angel37

én is babát szeretnék sziasztok
gilingalang

Monyóka

Hiperbarikus oxigénterápiás központ.
Munkahely : Krivá 18, Košice, 5. emelet, fax: 055/ 680 64 61,
Mobil telefon 0905 611 758, e - mail: svehlik@dodo.sk

Konzultáció ingyenes !

Kép a térkép

Ezt az 1 címet találtam, ahol elvégzik ezt a vizsgálatot.

Kép
Kép
incike

Pronne!
Ne félj tőle! Nem szabad a fájdalomra gondolni, arra kell koncentrálni, hogy minden egyes méhösszehúzódás előbbre visz ahhoz, hogy végre magadhoz öleld ÕT!!! Nekem van egy könyvem, Szülőszoba tessék belépni, és abban olvastam a fájdalommentes szülésről. Mind2 gyerkőcömet így szültem, nem azt mondom, hogy nem fájt, de a fájdalmat nem fájdalomként éltem meg. Vikinél mondjuk szinte alig volak fájásaim. Hidd el életed legcsodálatosabb napja lesz aszülés! Én bármikor újra végigcsinálnám, én nagyon élveztem!

moni

Sziasztok!
Szia Gilingalang!Mit kell tudni rolad?

Kép
Kép
ancsa81

Na én mentem a telekre járólapozni.

További jó dumit

Sziasztok

Holnap reggel jövök

Kép

Kép
vkhajni

Okriszta,
Bocs, most nézem mekkora baromságot írtam! Jaj!
Illetve nem akkora baromság, csak éppen a ciklus 2. részére vonatkozik. Tényleg bocs, nem akartalak hülyének nézni!!! Kép
Hogy az első felében mi okozza azt nem tudom!

angel37

Szia Gilingalang! Üdv itt! Kép

angel37

Angel!
Nem tudom mitől késett ennyit,biztos még a gyógyszer miatt.Gondolom én.Mindegy!Még ez volt az első hónap próba.Még van remény,mivel az hal meg legutóljára.

Köszi lányok!

Kép
breni

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem. Élünk, jól vagyunkKép Csak ez a fránya rosszullét maradna már abba! Nagyon pocsékul vagyok. Mióta betöltöttük a 12 hetet, egyre többször rókázomKép Itt vagyok olvasó üzemmódban, csak semmihez sincs eröm, írni meg végképp.

Szép napot mindenkinek!

M

Kép
Kép
maminti81

Szia Breni,
aha, az lehet, és tényleg semmi okod csüggedni, lehet, másodszorra sikerül Kép

angel37

Nekem meg van 3napom arra,hogy remenyekbe ringassam magam.Igy jol erzem magam,pedig 100% biztosra tudom,hogy megjon.Kép
Ilyenkor erzem magam kicsit gyogyinak.

Kép
Kép
ancsa81

inci nagyon szepen koszonomKép

Breni mikor hagytad abba a gyogyszerszedest?

Kép
monyoka

Monyó!
Lemaradtam valamiről?
Nem arról volt szó, hogy van egy halvány + tszted???

Hogy jön most a képbe ez a kezelés? valami baj van?

Móni!
Írtam mélt!

Kép
Kép
Kép
vica1982

Lanyok!
Hogy lehet a kepeket lekicsinyiteni??????????
Nem tudok tenni fel.

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!
Zsazsóka! Kép, hogy megjött!

Breni!
Kép,hogy-hogy ilyen késön jött meg??

3 legjobb dolog:

1.Férjem:nagyon-nagyon szeressük egymást jobban ,roszbanKép
2.Szülök/család:teljess békesség,nyugalom,szeretet és megértés.
3.majd a kisbabám"ami elöbb vagy" utobb de kopogtatni fog az ajton és én szivessen beengedemKép
Csajok a mai napom nagyon szupi,a fönököm kért sütit a boltba én mindjárt félre is tettem 3db dominot,hazahoztam és a kocsonya"ebéd" után olyan jól esett mindenkinekKép.Hát Moni elgondolgodtam én is az Elevitröl,viszont gyümit én se "sokat" eszem,mond mit csináljak vegyek vagy ne ?!Ma megint tönkretettem egy hömérötKép már ez a 2. amit ledobtam,teljes anyagi csöd ez a babaprojekt!A höm ma 36.4 ,eléggé lennt van még mindig!
Vendég

Angel!
Nem csüggedek,csak jó lett volna ha mégis +.

Monyó!Július elején hagytam abba a gyógyszert azóta ez a 3.menszesz,az első még ugye pontosan megjött,a 2.-3. 40-42 napra.Veled mi újság?Hogy vagy?

Kép
breni

Csajok! Akinek találtam mail cimet a profiljába ,annak küldtem egyn aranyos mailtKép

"ultrahang"de nagyon ari!!!Remélem senki nem haragszik meg!
Vendég

Keditke!
Nekem is elküldöd? bereir@freemail.hu

Kép
breni

Editke!
Én is kérek!

vica1982@citromail.hu

Kép
Kép
Kép
vica1982