Köszi lányok a kedves fogadtatást
Rekuja, remélem nekem szerencsét hoz a hétfői embrió transzfer, bár az én kis embrióm csak 3 napos volt. neked hányat ültettek vissza? és akkor jól értem, hogy az első lombik sikerült?
én sem várnék az eredménnyel a vérvételig, de mivel tudom, hogy ha vasárnap csinálnám a tesztet, már nagy valószínűséggel valós eredményt mutatni, hát pont ezért vagyok betojva
hát igen, ez a 10 eur engem is annyira meglepett, hogy az elején el sem hittem. de hát ilyen egy jóléti társadalom...
efgk - igazán a pajzsmirigy probléma és az inszemináció nem függ így össze. mármint annyiban igen, hogy addig nem érdemes nekifutni az inszeminációnak, amíg nincs rendesen beállítva a pajzsmirigy működés.
nekem egy általános kivizsgálás során derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, ezt egy TSH nevű hormonból lehet kimutatni. ha a TSH-d túl magas, az pajzsmirigy alulműködést jelent, ha túl alacsony, akkor túlműködést, de azt hiszem, az a ritkább.
ha ezt kimutatják, utána a nőgyógyász vagy a körzeti orvos elküld egy szakemberhez, az endokrinológushoz. biztos még ő is kér majd egy-két vérvizsgálatot, ahol szintén a TSH-t ellenőrzik, mert ez egy olyan trükkös hormon, hogy minden féle befolyásolhatja, így egy vizsgálat nem vizsgálat. ha végül megállapítják, hogy valóban pajzsmirigy alulműködés áll fenn, akkor felírnak egy hormont, amit mindig szedni kell majd, egész életedben. persze folyton (először 3, majd 6 havonta) kell járni kontrollra utána. ez egy olyan hormon, amit a pajzsmirigynek kéne termelni, és semmi mellékhatása nincs. olyan mondjuk, mint a cukorbetegeknek az inzulin.
annyi összefüggés van a terhesség és a pajzsmirigy között, hogy amennyiben magas a TSH, az gátolja a teherbeesést vagy vetélést okozhat. de ha ez kezelve van, akkor semmi gond
miért kérdezed? neked is van ilyen problémád?
amúgy én Thyroxine-t szedek, először 50, majd 75, most pedig már 100 ug-t. az orvosom tudja, hogy gyereket szeretnénk, és ilyenkor igyekeznek a TSH-t a referencia tartomány alsó értékéhez közelíteni. majd ha terhes leszek, ezt folyton ellenőrzik majd, lehet, hogy emelni is kell közben a dózist, de valószínű a szülés után már csökkenteni fogják. amúgy még annyit, hogy nekem sem a gyószer előtt, sem azóta nincs semmi tünetem, panaszom. mondják, hogy arra jellemző ez a betegség, aki túlsúlyos, de sem én nem küzdök, sem azon barátnőim, akinek szintén pajzsmirigy alulműködésük van, nem küzdenek túlsúllyal.
huh, kicsit hosszúra sikeredett... bocs