Sziasztok!
Ma voltam vérvételen, meg leadtam a vizeletvizsgálati anyagot, meg EKG-n. Egy kis izelítöt kaptam a magyar egészségügyböl.
Az egész 3 órát tartott
: a pisi persze egyböl megvolt, aztán 1 1/4 órát vártam a vérvételre, 1 3/4 órát az 5 percig tartó EKG-ra.
Borzasztó, nem?
Ráadásul a fiam meg a férjem kint vártak a kocsiban...
Meg hát az is felháborító, hogy milyenek az emberek. Velem együtt várt az EKG-ra egy már elörehaladtabb kismama (nagyon jól látható pocija volt, kismamaruhát viselt). És ennek ellenére 3/4 óráig nem tudott lenülni! Mert valahogy senki sem adta át a helyét!
(Nem tudom, mit érzett urána, de nekem is fájdogált a pocim az álldogálás után rendesen!)
Marcsi!
A kérdést találó, nem tudom.
A Maca nem vitamin, ugyhogy az Elevittel biztosan nem ütközik, de a Serophene-nel nem tudom. Én is szedtem együtt öket, és még másról is tudok. Igaz, csak ugy, hogy a Serophene-t rendesen (5-9. napig), a Macat a 14. napig (elötte való ciklus 10. napjától).
Sajnos erröl a szerrröl nem igazán tudunk sokat, és én is egy kicsit félve kezdtem el szedni, de tényleg nem volt mellékhatása.
A vetélésröl meg annyit, hogy emiatt ajánlja E. dokinö a Duphaston szedését minden gyógyszeresen indukált terhességnél. Szerinte a vetélési arány 30 (!) %, és ezek a progeszteronhiány miatt vannak. (Az is baj, hogy nagyon sok esetben a dokik úgy adnak peteérést segítö gyógyszert, hogy nem néznek elöre hormonszintet, és a gyógyszer segíti a teherbeesést, de el is fedi a progeszteronhiányt. A gyógyszer nélkül a progeszteronszint valószínü nem lenne elegendö a pete beágyzódásához, de a gyógyszer kellö szintet ad. Viszont késöbb nincs elegendö, és ezért lesz vetélés a vége.) Azt is irta, hogy ilyenkor a Duphaston szedését nem szabad abbahagyni a 36. hétig, mert lehet, hogy ha közben abbahagyja valaki, akkor azután 1-2 hétre vetél el. Remélem nem irtam nagy hülyeségeket, de igy emlékszem. Ha pontosan érdekel, akkor E. topicban a november elejei hozzászólások közül keresd meg a nekem szólót, ott pontosan leírja.
Pucur!
Én is tojássaláta!
Beszti