Új privát üzeneted érkezett!

Gabó!

Hajrá, hajrá!!! Úgy szurkolok a versenyzõknek, hogy találkozzanak, aztán fészkelõdjenek be! KépKép

Edelweiss
edelweiss

Ja meg annyit: tokre kezdek idegeskedni, merthogy holnap letelik az 5 het a mutet utan es a doki szerint ennyi ido alatt meg kene jonni a mensinek.... Nem tudom hogy varjak-e meg, tekintettel a hosszu ciklusaimra, vagy jovo heten akkor menjek el hozza?

orsoly
orsoly

Pucúr!
Tüszõrepesztõt már tegnap elõtt este megkaptam. A doki pedig amikor elõtte bekukkantott azt mondta, hogy szépen ki van nyilva, tehát elkaptuk a jó idõt. A hasam is szurizott rendesen reggeltõl. UH-t ilyenkor itt nem csinálnak. Ja és a hõm is normalizálódott 36.7.

Edelweiss!
Jó, hogy már neked is van arcod a nevedhez? Köszi.Kép

Kedves Indigó!
Nekem is nagyon szokott fájni a hasam félidõben. Én ezt a tüszõrepinek tulajdonítom. AMikor kapok repesztõ szurit, akkor még jobban fáj.

Lányok!
A serophen olyan mint a closti? Mi a különbség? Mi alapján kapja valaki ezt vagy azt. Metrodin mit csinál?

Puszi: Gabó
Gabómanó

Caldea!
Sajnos nem vagyok otthon. Melózom, de hál Istennek, ez egy nyugis nap. Azért hosszabb ideig tarott az egész. nem tudtam, hogy miután apa leadja az anyagot még egy órát várakozni kell, hogy elfojósodjon.A melóhelyrõl jól elkéstem. Azt hittem 7-re megyünk és utána tûz melóba és 8-ra be is érek.Aztán, hogy magyarázkodjak, hol voltam. Így is számomra gondot okoz, hogy állandóan elmegyek napközben, de nem mondhatom hova.Most gondolkozom, hogy õszintén elmondom a fõnökömnek, de nem tudom jól teszem-e.

Gabómanó

Edelweiss
Igen igy gondoltam Kép Jaj de jo most en vagyok a lista legaljan.... be...be...be Kép

Breki
A Te menzid is megfog jonni (mas nem orvosi segitseggel), es lehet hogy utana pontos es rendszeres lesz, viszont az enyem a tabletta elhagyasa ota ossze-vissza jonn 30-50-ig...ugyhogy ne irigyeld Kép
, sot nekem fogamzasgatlo elott is rendszertelen volt es utolag tudtam meg hogy emiatt nem szabadott volna szednem. Raadasul most olvastam hogy a Marvelon eleg rossz osztalyzatot kapott a jovobeni terheseg szempontjabol. Hurra ket evig szedtem!

Gabomano
Akkor most szurkolok neked hogy osszejojjon.....Kép))

Monchy-rol tudtok valamit? Regen irt mar.....

Az Optimizmus 50%-ban noveli az eselyunkent...ugyhogy ha vert izzadunk is kozben (vert fakadunk is) Kép csak a pozitiv gondolatoknak szabad helyt adnunk.
Melinda

Gabomano

Nem mond el a fonokodnek semmifelekeppen sem....!!!!
Csak akkor ha szuksegesse vallik pld-ul veszelyeztett terhes leszel vagy mar latszani fog. Talaj ki valami visszatero csaladi problemat ami miatt tobbszor szokatlan idoben el kell menned.
Melinda

Gabomano

Hu de magyaros voltam.....lenyeg hogy Ne mond el mert Ok nem fognak orulni neki hisz ez a dolog elobb-utobb az O rovasukra fog menni, es itt nem szamit milyen jo munkaero vagy.....
Melinda

Gabó!

Te ismered a fõnöködet, hogy mennyire jó vagy rossz indulatú. Az biztos, hogy a munkahelyeken nem szeretik az esetek többségében, ha valaki kisbabát akar, mert utána szerintük nem lehet számítani rá, arról nem is beszélve, hogy képes és elmegy GYES-re.
A másik ami meggondolandó, hogy milyen fajta a munkaviszonyod. Úgy értem ha ki vagy nevezve állandóra, akkor nem olyan könnyû szabadulni tõled, ha csak szerzõdésed van amikor lejár indoklás nélkül búcsút mondhatnak neked.

Szóval meggondolandó az õszinteség. Mert amíg csak sejtik a dolgot, nem tehetnek semmit, mert nem biztosak benne.

Más: A szavazás eredménye eddig, ha jól láttam 1:1
Hogy döntsem így el ezt a fontos dolgot? Kép

Edelweiss
edelweiss

Gabó!

Igen a Serophene is olyan mint a Closti, a dokim szerint "koncentráltabb", vagy hogy is mondjam. Ja és ha jól emlékszem jóval drágább.
Én azután kaptam Serophene-t, miután volt egy sikertelen Clostis ciklusom.
De azt nem tudom, hog kinek, miért, milyen megfontolásból adják ezt vagy azt, mert tudom, hogy valaki több cikluson keresztül szedi a Clostit emeltebb adagban. Nálam ezt a doki nem is próbálta.

Nem tudom, de én nem mondanám el a fönökömnek még. Ha terhes vagy, akkor már nem rakhat ki, de ki tudja, hogy a legkedvesebb fönök is hogyan változik meg egy ilyen hírre... Azt tudja, hogy szeretnétek hamarosan gyereket?

Beszti
Beszti

Gabómanó,
Nagyon drukkolok Nektek.Kép

Melinda,
Én csak egy évif szedtem azt a fránya Diane 35-öt (soha többé ígérem) és elõtte 27-28 naposak voltak a ciklusaim.

Lányok,
Találtam a net-en egy oldalt www.noklapja.hu kédezd a nõgyógyászt rovatot és ott kérdésekre válaszol abszolute rövid határidõvel dr. Stanyil László szülész-nõgyógyász endokrinológus ha gondoljátok....
Hát ha segíthet....

Breki
Breki

Gabó!

Szerintem se mond el, és ne is hazudj hova mész, csak annyit hogy fontos ügyet el kell intézned, és megértését kéred. Ha megtudnák hogy gyereket akarsz lehet hogy pl a fizetésemelésnél se nyomnák meg a ceruzát, hisz minek beléd feccölni a pénzt ha elmész gyesre, inkább szétosztják maguk között. Szerintem igy gondolnának rád a kollégák, vagy a fönök, és nem azért mert nem szeretnek, hanem mert sajna ilyen a világ.

Én ha terhes leszek akkor rögtön otthon maradok, és a fönökömnek csak annyit mondok, hogy 6 hét táppénz, utána még nem tudom. Bár sokat gondolkoztam hoy megmondjam e neki, mert olyan rendes velünk mintha az apánk volna, és unokája is nemrég született, biztos megértõ lenne. Inkább babonából nem mondom majd.

Marcsi
Marcsi

Beszti!
Szerintem ha van egy kis esze, akkor sejti.Közvetlenül a felsõvezetés alatt vagyok, így álllandó a stressz és amikor el kell mennem totál ideges vagyok, hogy mit fog hozzá szólni. Ráadásul a helyettesítésem is nehezen megoldható, ezért a fél cég tudja, ha késõbb jövök, vagy elmegyek. Vannak kollégák akiknek elmondtam, de lehet, hogy nem kellett volna. Az a baj, hogy én mindenkirõl a legjobbat feltételezem és olyan hihetetlen, hogy ezért haragudjanak rám. Ez a legtermészetesebb dolog a világon. A fõnököm is szülõ és szerintem éreznie kellene, hogy ez így van jól, de sajnos tudom, hogy igazgatok van.Kép Ezért inkább nem mondom el, csak akkor, ha már elkerülhetetlen. A munkaviszonyom határozatlan idõre szól és már csak végkielégítéssel tehetnének ki, de remélem erre nem kerül sor.

Edelweiss!
ha a listáról van szó döntés ügyileg, akkor én arra szavaznék amelyiken az adatok mellett ott van a c és a cn.Szóval a 2-es.

Gabómanó

Én sem fogom megmondani nekik. De nem babonából, hanem azért, mert amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.
Csak már ott tartanánk...

Edelweiss
edelweiss

Barbi!
Kép megjött. Most már látásból is ismerlek és nem röhögtem.Kép

Megyek haza. Sziasztok.

Puszka: Gabó
Gabómanó

Lista elment, aki nem kapja meg, sikitsonKép

orsoly
orsoly

Orsoly!

Köszi, a lista megjött. Látom sokan a telefonszámukat is megadták. Írjam megnektek?

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok lányok!
Most végeztem a napi rendes holapátolással...Kép Hétvége ota szinte állandoan havazik, már közel 30 cm-nél tartunk.Alig várom ,hogy elökerüljenek a silécek.
Marcsi, itt is lehet kapni Serophent, pontosan ez a neve. Azt nem tudom miben más, mint a Closty, de remélem nálam ez lesz a nyerö.Hamarosan kiváltom, igy végre megtudom, mennyibe kerül.
Amit viszont nem lehet itt kapni(legalább is elsöre nem találtam) az a japán higanyos hömérö.Vettem helyette kinait, rögtön az elsö mérésnél 41,5.öt mutatott Kép De másnap reggel megmértem mind a kettövel,és egyformát mutatott a digitálissal, szoval mégsem dobom kiKép
Kaptam listát, viszont a csoport képet még mindig nem,légyszi szánjon már meg vele valaki!
Na, most kiváncsi leszek hogyan jelenik meg a nevem, elegem van ebböl a "profilosdi"-bol!
Gabo,nagyon drukkolok, most akkor már el tudsz képzelni,hogyan nézhetek ki drukkolás közben...Kép
Puszi
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Pucúr:
A mûtét után elmentem egy másik dokihoz, aki távoli rokona a férjemnek. Õ nagyon aranyos volt, mindent elmondott, képzeld el most tudtam meg mi történt velem a 12 évvel ezelõtti mûtétemen. Akkor nem mondta el egyik orvos sem. Õ részletesen elmagyarázta. Ezután elküldött vérvételre, ami nem lett rossz de jó sem. HCG hormont nézett. Mivel nem lett elég jó egy hónap múlva megint megnézette és akkor már beállt a normál értékre. Nem gondoltam volna, hogy a terhességi hormon ilyen nehezen áll vissza. Persze nálam ez volt a baj is a vetélés emiatt következett be több millió volt a HCG hormon. De rá két és fél hónapra vissza csökkent normálra. Még meg is dícsért az orvos, hogy ilyen hamar sikerült.
Utánna semmi különös nem történt velem, vártunk és közben nagyon szenvedtem. Na de lassan letelt az idõ. Az utolsó hónapban megnézte a progreszteron szintemet, amit szintén nem talált jónak. Azt mondta nem túl rossz és van peteérésem is csak nem az igazi, ezért felírta a Serophent. Amit be is szedtem rendesen. Most vagyok a 16. napon és már volt akció, de nem tudom volt -e már peteérés. Mindenesetre még ma rásegítünk az ügyre aztán meglátjuk mi lesz. Remélem két hét múlva két csíkot fogok látni.
Örülök, hogy már 11 hetes terhes vagy. Remélem hamarosan én is ezt mondhatom el. Vigyázz ám magadra amennyire csak tudsz. Apropó nem volt benned a próbálkozás alatt, hogy mi lesz, ha megint megtörténik a rossz? Én mindig erre gondolok. Próbálom kiverni a fejembõl, hiszen fõ az optimizmus, de azért bennem van a félsz.

Kamilla:
Hát nem is igazán tudom szeretnék-e ikreket vagy sem. Ha a között kéne választani, hogy nem lehet gyerekem, vagy ikreim lennénnek, akkor az ikreket választanám. Azt hiszem én is nagyon boldog lennék, ha ikreim lennének, csak attól félek, hogy nagyon nehéz lesz . Az egy gyerekkel is sok a dolog, nem még kettõvel vagy többel. Szóval csak aggájaim vannak ezzel kapcsolatban. De ugyanakkor olyan szép dolog lehet két egyforma gyerket felnevelni. Mindig is csodáltam az ikreket.

Edelweiss:
Nekem is a második lista tetszett jobban. Igaz én nem vagyok rajta, de szavazni remélem azért lehet.

Lányok:
Köszönöm a Serophenéhez való hozzászólást. Még ma reggel eléggé fájt a hasam, de most már jobban vagyok. Szerintem mostmár múlni fog. Csak azért ijedtem meg mert 4 napig tartott a fájás, ami nem volt túl vészes, de mégis idegesített.

Puszi
Indigo
indigo

Sziasztok!

Akkor maradjunk a második variációnál.

Indigo!
Ha megadod az adataidat ráteszünk ám a listára.

Kamilla!
Az igazat megvallva én nagyon szeretnék ikreket. Mondjuk nem 3-4 gyerkõcöt egyszerre, de nálunk a családban nem jellemzõ az ikerterhesség. Nem is tudom vannak-e ikrek.

Most éppen le vagyok törve, mert most vagyok túl ha minden igaz a peteérésen, és úgy tûnik kivételesen egész jól is alakult a hõm, de baba biztos nem fogan ebben a ciklusban, mert a férjecskémet kb. 2 hete mûtötték, és még mindig fáj a sebe. Jó ha ismerõs orvoshoz kerül az ember lánya, nem kell hónapokat vagy éveket várni a vizsgálatokra. Ha rövid idõn belül nem jön össze a manócska, én leszek a soros, de remélem arra már nem lesz szükség.

Most jól kisírtam magamat nektek. KépKépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Kedves Lányok!
Bocsánat, de nem tudok minden nap írni, mert sok a dolog, és csak esténként van ingyenes internetünk. Meg kell várni a fektetés végét, de addigra már nagyon fáradt vagyok. Olvasni még elolvaslak Benneteket, de írni nem mindig futja...
Kedves Gabó, örülök, hogy nem volt kellemetlen élmény az inszemináció. Az orvos, akirõl írtad, hogy csinálta, pont olyan lehet, mint az én orvosom (amúgy õ foglalkozik is ilyesmivel a Kaáli Intézetben).
Másikviki, kérdezted, hogy milyen a Gáti prof. Hát tényleg csak felsõfokban tudok róla beszélni. Korrekt, kedves, mindent tud (vagy legalábbis úgy csinál, és én elhiszem neki), bátorságot ad. A szülés óta még jobban kötõdöm hozzá, kicsit családtag lett. Olyan pótnagypapa-féle, hiszen már 80 éven is túl van, de tíz évet simán letagadhatna. Remélem, még sokáig praktizál. (Különben egy nõgyógyász ismerõsöm azt mondta, hogy õ az egyetlen nõgyógyász, aki akadémiai tag, mellesleg praktizál is, és közben van ideje figyelni az emberek lelkére is!)
A Szabolcs utcai kórház (ahol az orvosom is dolgozik) olyan, mint egy átlagos klinika, nincs pénz semmire, de az újszülöttellátás profi. Sok problémás esetet küldenek ide az egész országból. Talán az elmúlt két év alatt a körülmények kicsit javultak, de ezügyben olvasd el az ide vonatkozó topicot, ott vannak frissen szült kismamák is.
Mindenkinek drukkolok!
Sziasztok, Dorka
dorka

Sziasztok!

Gabó!
Jó, hogy leirtad, hogy hogyan történt az inszem, legalább van egy kis fogalmam róla. Drukkolok nektek!

Lassan lekerülök a lista aljára, a barna maszatok kezdenek jelentkezni. Végre! A köv. ciklus Clostival talán jobban sikerül.

Szerintetek a Macát szedhetem Clostival egyszerre?
Tücsi

A Serophen is, a Clostylbegyt is ugyanaz a vegyület: clomifen citrát, és ugyanolyan mennyiségben is. (Más-más gyár gyártja.) A különbség az, hogy a Serophen tisztább, azaz kevesebb a mellékes anyag benne, talán ezért hatásosabb. Viszont sokkal drágább, és a TB nem ad rá támogatást. Éppen ezért kezdi a nögyógyász általában a Clostylbegyttel.(Én legalább is). Akkor térek át Serophenre, ha valamilyen kellemetlen mellékhatást észlel a paciens, vagy ha a hormon ellenörzésnél azt találom, hogy 3x1 Clostylbegyt se hozza meg a kívánt progeszteron eredményt (bár napi 5 tablettáig fel lehet emelni, de ezt sokszor már nem birja a beteg).
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Kedves Lányok!
Látom, nagyon problémáztatok a petesejt hasüregi vándorlása körül.
Valóban van ilyen. Persze, ez nem úgy történik, hogy elindul az egyik irányban a petesejt, aztán észreveszi, hogy ott elzáródott, visszafordul, és átmegy a másik petevezetékbe. Úgy van ez, hogy a petefészek és a petevezeték között csak egy ponton van szilárd kapcsolódás. Tüszörepedésnél a hormonok hatására a petevezeték hasüri vége ráborul a petefészekre, és a kiszabaduló petesejt mint egy harangban találja magát, ahonnan szintén a hormonok és a petevezeték belsejében található csillószörök segítségével vándorol a méh ürege felé. Közben a petevezeték közepén találkozik a spermiumokkal, megtermékenyül, aztán így vándorol tovább. Elöfordul viszont, hogy ez a beborítás nem sikerül teljesen, és a kiszabaduló petesejt nem a harangban találja magát, hanem a szabad hasüregben. Innen sokkal hosszabb úton jut el valahogy a hormonok hatására a másik petevezetékbe. De meg kell mondanom, hogy ez nem éppen jó dolog!Igy keletkezik a hasüri terhesség: a petesejt a hasüregben termékenyül és tapad meg, ami nagyon veszélyes, de szerencsére nagyon ritka dolog.
Én magam is láttam saját szememmel egy ilyen átvándorlást, még gyakornok koromban. Egy asszonyt méhen kívüli terhességgel operáltunk, amelyik a jobb oldali petevezetékben tapadt meg. A has megnyitásakor láttuk, hogy a baloldali petefészkén van egy kb. 25 mm-es cystának tünö képlet, amit eltávolított a fönök. A szövettanból derült ki, hogy az volt a terhességi sárgatest. Tehát a petesejt a baloldali petefészekböl szabadult ki, és a jobboldaliban termékenyült meg. De a vándorlás ideje olyan hosszú volt neki, hogy már nem tudott eljutni a méh üregéig, hanem a petevezetöben ágyazódott be, és így lett méhen kívüli terhesség. Nem tudom, mi lesz Gabó ma reggeli inszeminációjának eredménye, de nem tartom igazán nyerönek ezt az ötletet, hogy a hasüregi vándorlásra számítva próbáljanak meg gyereket csinálni, mert így a méhen kívüli terhesség veszélye sokkal nagyobb, mint a rendes terhesség lehetõsége!
Nem akarlak elkeseríteni, de talán jobb lenne, ha máskor inkább kihagynátok azt a hónapot, amikor az elzáródott oldalon érik a petesejt.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Sziasztok!

Most rohanok, de a mai lista:

<pre>
Monchy 3c 64 cn Budakeszi 32 év
Márti 10c 59 cn Debrecen 24 év
Sugár 2c 56 cn Salgótarján 23 év
Tücsi 13c 55 cn Debrecen 32 év
Kisvuk 3c 44 cn Svájc 27 év
Kriszti 15c 38 cn Galgamácsa 29 év
Edus 2c 34 cn Svajc 25 év
Edi 8c 31 cn Maglód 33 év
Sien 14c 30 cn Budapest 28 év
Éva 30c 27 cn Nyíregyháza 26 év
Djeszter 4c 25 cn Budapest 29 év
Ildi 8c 22 cn Szekszárd 21 év
Cipomama 2c 21 cn Los Angeles 35 ev
Moni 7c 19 cn Törökbálint 28 év
Gyöngyöske 2c 15 cn Miskolc 30 év
Ancsi - 14 cn Adács 27 év
Edina 10c 14 cn Coimbra 23 év
Gabó 31c 13 cn Miskolc 27 év
Marcsi 2c 12 cn Budapest 27 év
Edelweiss 7c 10 cn Szeged 32 év
Kamilla 3c 8 cn Budapest 26 év
Szami 10c 7 cn Budapest 30 év
Klari 7c 6 cn Budapest 31 év
Lora 14c 4 cn Várpalota 25 év
Melinda 5c 2 cn N-o. 26 év
</pre>

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Haliho Lanyok!

De elvagytok veszveKép

Edelweiss: nekem johet telszamKép

orsoly
orsoly

Szép jó reggelt!!!

Tücsi!
Mail ment!

Gabóka!
Mi van veled? Olvastam, hogy sikerült a dolog. Drukkolok Nektek. KépKépKép
A fönök témában: én ismerem a fönöködet (Sz.S.), tudom milyen ember, de nem mondanám el neki. Higyjenek amit akarnak a sok hiányzás miatt, de még várj a dologgal. Valaki írta itt, hogy mindenböl ki fognak hagyni. Igaza van. Jönnek az ünnepek, nem téged fognak dícsérni, jutalmazni, hiszen bármikor otthagyhatod öket a baba miatt. Hidd el, borzasztóan meg tud változni ilyenkor egy aranyszívü fönök is. Nem tapasztalatból mondom, hála az égnek, de hallgass ránk, vagyis hallgass még.

Kata
Kata

Ja, ha még valaki kér képet vagy telcsiszámot, szóljon.

Kata
Kata

Kedves Erazmusz!

Köszönöm, hogy üzentél nekem!KépKépKépKép

Indigó!

Elmondod, hogy milyen mûtétet csináltak nálad 12 évvel ezelõtt? Örülök, hogy jó kezekben vagy és mielõbbi pocaklakót kívánok neked!KépKépKépKépKép
Egyébként félek én is még mindig! A biztonság kedvéért hetente járok UH-ra, habár most 2 hét marad ki. Izgulok egyfolytában.

Edeleweis!

Vigyázz a férjedre, csak óvatosan!Kép

Gabóka!

Nagyon-nagyon szorítok neked! Tényleg szuperül állt a doki a dolgokhoz! Látod, hogy nem kell rinyálni!!KépKépKépKépKépKép
Talin majd bõvebben mesélsz ugye?

Orsoly!

Nem kaptam új talilistát!!Kép

Lányok!

Fényképeket sem kaptamKép, valaki szánjon már meg!Kép

A tojássalátát vagy a franciasalátát szeretitek jobban?

Monchy nem tud gépközelbe jutni, tehát nem fog jelentkezni, csak rajtam keresztül! De jön a talira és hoz házi sütésû kenyeret!!KépKépKépKép
Kéri, hogy vegyük le a listáról. Volt HSG-je és átjárható a petevezetéke, úgyhogy már csak a hormonvizsgálatok vannak hátra!

Szer-szer mindenkit Pucúr
Pucúr

Orsoly,
Megkaptam a mail-t köszi, de nem tudom knyitni.
Küldd lszi újra el!
köszi:Breki
Breki

Pucur!

Tojassalata!!!!

Kuldom majd akkor megint a listat (neked is Breki) de most vacakol a levelezoszerver.

orsoly

Ps: Erazmusz irt nekem mejlt....most mar vegkepp nem ertek semmit.
orsoly

Orsoly!
Ok, megírom a telcsiszámomat neked. Mindjárt megy a mail.

Pucúr!
Úgy vigyázok rá, mint a hímes tojásra. Nagyon fontos dolog ám!!! KépKép

Kata!
Írd meg légyszi a telcsiszámod! Kiegészítem vele a listámat.

Ja, ha valaki még kér képet vagy telcsiszámot, szóljon csak nyugodtan.

Edelweiss
edelweiss

Pucúr!

Monchy adatai nem változtak? Mert úgy látom most õ a listavezetõ.

Edelweiss
edelweiss

Pucur: tojassalata!!! Kép Kép Kép Kép Kép

kamilla
kamilla

Edelweiss!

Mail ment. Küld el légyszi a telcsiszámos listát, mert én balga kitöröltem Kép

Kata
Kata

Bocs, ne küld, megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mondom, hogy szétszórt vagyok Kép

Kata
Kata

Kata!

Késõ, már elment! Kép

Edelweiss
edelweiss

Szóval eddig a tojássaláta a nyerõKép

Többiek véleménye?

Pucúr
Pucúr

Lányok!

Én csak a pacalt nem eszem meg, minden mást szeretek.

Én a talis csoportképet nem tudtam megnyitni. Valaki elküldené újra?

Meg vagyok rémülve! a Nõk lapja cafén azt olvastam a nõgyógyász válaszában, hogy a gyógyszeresen indukált terhességeknél kicsit magasabb a vetélési arány. Én azt hittem a gyógyszertõl legalább ugyanolyan esélyeim lesznek mint másoknak. Én nem akarok többet elvetélni. Ezt is nehezen éltem túl.

Beszti!
Szedem a serophent, a macat, peteéréstõl az elevitet. nem adagolom túl a gyogyikat? a maca is tartalmaz vitamint, de nem hiszem hogy az elveitet helyettesítené, viszont a kettõ együtt nem sok?

Edelweiss!

Sajnálom, hogy a férjed nincs jól és ezt a hónapot kénytelenek vagytok kihagyni. Jobbulást neki.

Marcsi
Marcsi

Szia Gabó!
Én is szurkolok 1000-rel!!!

Most egy kicsit mi is belehúzunk, bár api egy kicsit fáradt mostanában. Kép

A lányunk most tanul beszélni, már rengeteg szót tud, sõt 2 szavas mondatokat is alkot. Már be tud mutatkozni. Kipróbáltuk, hogy ki tudná-e mondani a leendõ húga (Hanga) vagy öccse (Benedek) nevét. Nos a lány nevet elsõre, a fiú névbõl, pedig Bende lett. Kép)Nagyon szép karácsonyi ajándék lenne. Ezt kívánom mindenki számára a topikból! Sok szép szerelem gyerek lesz itt! Hajrá!
gyöngyöske (gy&

Gabó!
Megadnád a dokid, és annak a fõorvosnak a nevét akinél most voltatok? Inkább e-mail-be küld. Köszi.

Még mindig duplán írja ki a nevem. Miért? Az azononosítóba írom csak 1X.

Gyöngyöske
gyöngyöske (gy&

Sziasztok!
Látom mindenki dolgozik, küldök egy kis olvasnivaló!
Ezt most találtam és már fáj a hasam a röhögéstöl:

Hogyan lehet felkészülni a szülöi hivatásra? 12 tipp jó ehhez:
1. (Nök számára) Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10 %-át.

2. (Férfiak számára) Az apaságra való felkészülésként, menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elö az újságot, és most utoljára olvasd el!

3. Mielött vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik mar szülök, es fedd meg öket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony türésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mertekü elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanusított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!

4. Hogy átérezd az elkövetkezendo éjszakákat, sétálj a szobában fel 's alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztöórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal 1 óráig! Állítsd be a vekkert 3 órára. 2-ig feküdj ébren, 2-kor kelj fel, es igyál valamit! Feküdj le háromnegyed 3-kor! 3-kor, amikor a vekker megszólal, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig! Állítsd be az órát 5 órára! Kelj fel! Csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át! Közben nézz ki boldognak!

5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoladékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba, és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyü, mint amilyennek látszik! Végy egy polipot, es egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idö: az egész reggel.

folyt. köv.

Kata
Kata

7. Végy egy tojástartó dobozt! Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belöle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt! Ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj belöle karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát es egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

8. Felejsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház elött fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet, es tedd a kesztyütartóba! Felejtsd ott! Végy egy tízforintost! Dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, es öntsd a hátsó ülésre! A fünyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes!

9. Készülj fel a sétára! Várj a vécé elött egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj ki megint! Menj le az utcára! Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig! Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendöt és döglött bogarat útközben! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered! Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!

10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodas gyereket! Egy felnött kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, ne is ábrándozz gyerekekröl!

11. Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfözeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedezö dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülögép! Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belöle böven! Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

12. Tanulj meg minden nevet a Pokemonból, az Ed Edd & Eddíbol és a Tapsi-hapsiból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülöi hivatást.

Kata
Kata

Kata!

Ez tetszett! KépKépKép

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok Lányok!
Egy ideje olvasgatlak benneteket(bár elég ritkán jutok géphez), nagyon tetszik a csapat, ahogy biztatjátok egymást.
Mi is már hosszu ideje probalkozunk sikertelenül. A nögyogyaszom legutóbb kideritette, hogy egy kis gyötrés után tejsavo jön a mellemböl, ami állitolag gond lehet a teherbeesésnél. Felirt egy Serocryptin nevü gyogyit. Tud valaki valami infot erröl a problémáról?

Remélem valaki tud válaszolni! Elöre is köszi,
Mazsola
Mazsola

Szia Mazsola!

A gyógyszert nem ismerem, de ha jól tudom, akkor a magas prolactin szint miatt szokott ez elõfordulni. Holnap biztosan lesz Gabómanó és õ többet tud neked errõl mondani.

Pucúr
Pucúr

Orsoly!

Azt hiszem tele a postafiókod, visszajött a mail.

Edelweiss
edelweiss

Edelweiss! NIncs tele, csak nem ment a szerver...de kaptam toled egy mejlt a telszamoddal, erre gondolsz?Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Ma voltam vérvételen, meg leadtam a vizeletvizsgálati anyagot, meg EKG-n. Egy kis izelítöt kaptam a magyar egészségügyböl.
Az egész 3 órát tartottKép : a pisi persze egyböl megvolt, aztán 1 1/4 órát vártam a vérvételre, 1 3/4 órát az 5 percig tartó EKG-ra.
Borzasztó, nem?
Ráadásul a fiam meg a férjem kint vártak a kocsiban...
Meg hát az is felháborító, hogy milyenek az emberek. Velem együtt várt az EKG-ra egy már elörehaladtabb kismama (nagyon jól látható pocija volt, kismamaruhát viselt). És ennek ellenére 3/4 óráig nem tudott lenülni! Mert valahogy senki sem adta át a helyét! Kép (Nem tudom, mit érzett urána, de nekem is fájdogált a pocim az álldogálás után rendesen!)

Marcsi!

A kérdést találó, nem tudom.
A Maca nem vitamin, ugyhogy az Elevittel biztosan nem ütközik, de a Serophene-nel nem tudom. Én is szedtem együtt öket, és még másról is tudok. Igaz, csak ugy, hogy a Serophene-t rendesen (5-9. napig), a Macat a 14. napig (elötte való ciklus 10. napjától).
Sajnos erröl a szerrröl nem igazán tudunk sokat, és én is egy kicsit félve kezdtem el szedni, de tényleg nem volt mellékhatása.

A vetélésröl meg annyit, hogy emiatt ajánlja E. dokinö a Duphaston szedését minden gyógyszeresen indukált terhességnél. Szerinte a vetélési arány 30 (!) %, és ezek a progeszteronhiány miatt vannak. (Az is baj, hogy nagyon sok esetben a dokik úgy adnak peteérést segítö gyógyszert, hogy nem néznek elöre hormonszintet, és a gyógyszer segíti a teherbeesést, de el is fedi a progeszteronhiányt. A gyógyszer nélkül a progeszteronszint valószínü nem lenne elegendö a pete beágyzódásához, de a gyógyszer kellö szintet ad. Viszont késöbb nincs elegendö, és ezért lesz vetélés a vége.) Azt is irta, hogy ilyenkor a Duphaston szedését nem szabad abbahagyni a 36. hétig, mert lehet, hogy ha közben abbahagyja valaki, akkor azután 1-2 hétre vetél el. Remélem nem irtam nagy hülyeségeket, de igy emlékszem. Ha pontosan érdekel, akkor E. topicban a november elejei hozzászólások közül keresd meg a nekem szólót, ott pontosan leírja.

Pucur!

Én is tojássaláta!Kép

Beszti
Beszti

Kata, alig látok a könnyeimtõl Kép
Valahogy ez így mind igaz! Köszi a vidám pillanatokat!
Dorka
dorka

Pucúr drága!!!
Köszönöm a pozitív energiát, már nincs is olyan rossz kedvem. Szedem megint a Clostit, jövõ hétre meglesz a progi eredményem is. Csak azon kesergek kicsit, hogy karácsonyra már biztosan nem leszek zebra. De szilveszterre még lehetek!!! Új ciklus, új remények! Megtanultam a leckét.

Edelweiss!
Úgy tûnik te lettél a lista-felelõs.Kép Dobj már le légyszi az aljára, mert véletlenül fent maradtam. Edi 9c 3cn. Köszi.
Gabót idézve: Remélem utoljára mászom meg ezt a hegyet!

Orsoly!
Elküldenéd mégegyszer a listát, hibásan jött át valamiért és nem tudom megnyitni. Köszi.
Mit írt Erazmusz, hogy már semmit nem értesz?

Gabó!
Dupla inszem - tuti siker! KépKépKép

Beszti!
Nagyon sajnáltalak. Olvasni is rossz volt, nem hogy végigállni. Én elfogadom, hogy kevés a pénz a magyar egészségügyben, de nem hiszem hogy pénzkérdés, hogy 3 órán át várakoztatnak egy kismamát az 5 perces vizsgálathoz. Remélem nem lesz több ilyen élményed.

Üdv az újaknak! Köszönöm a képeket, várom a többiekét is.

Puszi, Edi
Edi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?