Marcsi és Vanda!
Nagyon köszönöm.
Tudjátok, amikor én kerültem a topicba, akkor velem is hasonlóan bántak a lányok, és ez nagyon jól esett.
Most meg már függö vagyok, nincs nap, amikor ne ülnék a gép elé.
És ezalatt az idö alatt nagyon sok mindent tanultam, olvastam, amit szivesen osztok meg másokkal.
Marcsi!
Akkor tényleg érdemes megbecsülnöd a párodat, és örömet szerezni.
Én is hasonlókat életem át (bár a kisgyerekkorom jó volt, de utána néhányszor alaposan megtapostak), és a férjem tényleg nagy kincs. Biztos, hogy elöbb-utóbb a szíved vágya is teljesül.
A másik korábbi dologgal nem nagyon tudok mit kezdeni.
Szerintem nem feltétlenül ezt jelenti az egészség.
Föleg mert nagyon sok dologban nem tudhatod, hogy hol a határ.
Az egészséges, akinek 28 napos ciklusa van, vagy az aki teherbe tud esni változó ciklus mellett? Mi a rendes ciklus?
Az egészséges, akinek nincs elzáródása, vagy az is, aki nem tud róla, mert mégis hamar teherbeesik.
A hormonszint akár hónapok alatt is változhat, úgy, hogy egyszer rendes, egyszer rendetlen, szintén nem is kell észrevenned (pl. a magas prolaktinszintet...)
Az orvosi segítség sem kizáró ok az egészségesek közül szerintem.
Én nem azért szedtem Serophene-t, mert betegnek éreztem magam (egyáltalán nem tudhatod te sem, hogy a gyógyszer nélkül mit csinálna a szervezeted), hanem azért, hogy biztosra menjünk, minél hamarabb legyen meg a babus.
Azt gondolom, hogy az orvosok korlátozott tudás birtokában vannak, és ha valami nem akar összejönni, akkor nem biztos, hogy ök tehetnek valamit (hány olyat hallottál, hogy az x inszem meg x lombik nem hozott sikert, aztán egyszer csak spontán). Persze nem azt mondom, hogy nem kell megpróbálni, hisz lehet, hogy te vagy az, akinek pont segíteni tudnak.
Tudod, ez az egész tanulság is.
Én most már egészen másképp nézek azokra, akik sok ideje próbálkoznak, mert tudom, hogy mit élnek át hónapról-hónapra. De erre csak ez a sok idö tanított meg, nélküle megpróbálhatnám megérteni másokat, de nem sikerülne teljesen.
Ha lehetett volna választani, persze nem ezt választottam volna, de azért igy is van értelme!
Vanda!
Ne haragudj rá emiatt.
Már egy más érzésben van.
Persze, nem kell rögtön hanyagolnia téged, de öt már nem érinti a téma, nem tud róla beszélgetni, mert egész más foglalkoztatja.
És én azt gondolom, hogy nem kell feltétlenül neked rosszat tenni ahhoz, hogy ilyen legyen, de neki se kéne igy megváltoznia.
Mi tavaly augusztusban költöztünk ide, (ekkor kezdödött az ottani barátnömmel ez az egész...) és hamar kiderült, hogy az itteni szomszédaink (most már a barátaink) is szeretnének babát. Sokáig próbálkoztak ök is, de még igy is hamarabb lett meg a babus (3 hónappal), mint nálunk. De köztünk még sem változot meg a kapcsolat. Egy kicsit "csöndesebb" lett a téma, de azért én is meghallgattam öt (immár a babás kérdéseket), meg ö is engem.
Szóval igy is lehetne.
A babához: szerintem ha vigyáznak rá, akkor abszolút van esélye. A 25. hét épp hogy határ (24. hét elött még vetélésnek nevezik, és csak ezután koraszülésnek). Donát viszont majdnem 28 hetesen született, és elég nagy gyerek az 1040 g-mal.
Meg az is jó hír, hogy egyedül lélegzik.
Az szokott a baj lenni, hogy a tüdeje éretlen (ö, mivel már korábban elindult a szülés, és elöször sikerült még egy picit benntartani, ezért biztos kapott tüdöérlelö gyógyszert), meg az, hogy a nagyon korán születettek agyvérzést kapnak. Valószínü az unokaöcséddel is ez történhetett.
Finnország jó hely.
Remélem nem lesz semmi baj, hamar kijöhetnek (relative).
Beszti