Új privát üzeneted érkezett!

ha-ha-ha...essejó...

na jó, inkább melózokKépKép

továbbra is vesztem érzem...és ójaj, ez a Tiltott perc a TNT-tõl a szívembe vág.............ollllyan jó hallgatniKépKép

elvonultam.
vigyorogniKép

Ancsi, a bolond vigyoriKép

(jaj, lányok, miafenevanvelem???)
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Ezekbõl Nektek is jut 1 kevés..Kép
Ancsi

Na, nekem ha jól látom, már megint nem jött össze a lista baki nélkül. Pedig úgy, de úgy igyakeztem. KépKép

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Köszönöm kedves fogadtatásotokat! Sajnos nem tudok rendszeresen írni, de folyamatosan "szemmel" tartalak titeket és ahogy tudok írok is.

Györgyi, nagyon örülök nektek!!

Felvennétek a listára?
Vanda 7c 5cn Szolnok 25év
Eddig húztam ezt a dolgot, olyan véglegesnek tûnik, de nem haragszotok meg, ha azt mondom nem szeretnék sokáig a listán lenni? :-)

Most mennem kell, este megnézlek titeket!
Vanda
Vanda

Szia Vanda!

Én is gondolkodtam rajta, hogy feltettessem magam a listára vagy sem...
Nem függ töle semmi Kép, csak mi tudjuk, hogy éppen hol jársz, mikor kell szoritani neked.Kép
Én szeptember elején kerültem rá és október végén már le is szedhettem magamat. Pedig nem kevés ideig próbálkoztunk, 13 ciklus van mögöttem.
És szerintem senki sem haragszik meg, hiszen mindeki igy érez.
Akkor neked is: irány a másik topic!KépKép

Beszti
Beszti

Kedves Lányok!
Beszti hozzászólása buzdított, hogy én is bejelentkezzem. Már több, mint egy éve izgulok azokért, akik ebben a topicban éppen vannak. Elsõ babánkat 2000. május 12-én szültem a Szabolcs utcai kórházban Gáti profnál. Nagyon szép élményként maradt meg a szülés, már másnap elkezdtük a készülést lélekben a következõ babára. Most jött el az idõ, hogy tegyünk is a kistestvér érdekében.
Sokáig gondolkodtam, hogy feliratkozzam-e a listára, hiszen sokaknak talán nem esik jól, hogy olyan is van itt, akinek már egyszer sikerült, de úgy láttam, hogy nem én leszek az egyetlen. Remélem, senkit nem bánt. Viszont nekünk sem sikerült az elsõ próbálkozásra annak idején. Kristóf 9 hónap kitartó munkájának eredménye, és mondhatom, megérte Kép
Így veszem a bátorságot, és jelentkezem. Most a második ciklusban próbálkozunk, elsõre most sem sikerült. Most vagyunk a ciklus 8. napján. Amúgy a ciklusaim abszolút kiszámíthatatlanok, de általában 31-36 naposak. A szülés óta lett ennyire szabályos, elõtte teljesen váltakozott a 31-50 nap között. Sose vizsgáltattam ki, hogy mitõl, bár az orvosom még régen ajánlotta.
Most azt gondoltam, hogy a sok információ, amit azoktól gyûjtöttem, akik ebbe a topicba írtak tavaly nyár óta, szóval azt hittem, majd most okosabb leszek, jobban meg tudom határozni az optimális fogamzási napot, de úgy látszik, nem így van.
Bocsánat,hogy ilyen hosszúra nyújtottam a dolgot, csak még most is vívódom, hogy elküldjem-e ezt a hozzászólást. Most már elküldöm...legfeljebb lesz, ami lesz... Kép
Arra gondolok, hogy nekem mekkora örömet okoz, ha azt olvasom, hogy egy régóta próbálkozó nõ végre pocaklakóval gazdagodik. A múlt nyáron volt olyan nap, hogy többen is írták, végre sikerült, ilyenkor kiszaladtam, és vigyorogva közöltem a családdal, hogy valakinek sikerült.... képzelhetitek, milyen bárgyún néztek rám Kép
Na, befogom.
Mindenkinek drukkolok! Volt valaki közületek a nyári babanetes találkozón?
Nem bírom befogni...
Szóval: Dorka, 28 éves leszek dec.7-én, 2. ciklus, 8.ciklusnap, Budapest.
Sziasztok!
Dorka
dorka (dorka)

Beszti!
Köszi, nagyon jól esett hozzászólásod. Végülis még most sem érzem igazán ennek a súlyát, hiszen oly sokan vannak (vagytok) itt, akik egész komoly beavatkozásokon mentek már keresztül a cél érdekében. Míg én?? Múlt hónapban kezdtem hõmérõzni, és ennyi.

Dorka!
Engem sem rémisztett meg eddig a rendszertelen ciklusom (32-36 nap, most 41 nap stb.), nem is tulajdonítottam neki semmi különösséget. Még örültem is, hogy ritkábban van.

Ami igazán ledöbbentett, az a következõ történet. Mi a párommal ugye hét hónapja elhatároztuk, hogy jó lenne már egy kis jövevény. Szépen abbahagytam a gyógyszert, és tettük a dolgunkat. =:-) Elsõ alkalom semmi, utána semmi, aztán semmi. Nem baj, jön mikor jönnie kell. Tényleg nem rágódtam emiatt. Aztán egyik barátnõmet beavattam a mi kis titkunkba: babát szeretnénk. (Innen egész kiszámítható a történet..) Soha nem akart babát, csak akkor jutott eszébe, hogy hm, hát mégis kellene, -amikor beavattam. Abbahagyta a gyógyszert õ is, és igen. Már harmadjára nem is jött meg neki, most 11 hetes terhes (valahogy Pucur környékén van). Szóval hogy mondjam, a szívemet és torkomat markolja valami.

És most egy kicsit bekattantam. =:-(
Bocsi ha hosszú voltam!!!
Vanda
Vanda

Miért nem sikerülnek ezek a smile-k???
Vanda

jajjjjj
=Kép
Vanda

Györgyi, gratulálok!

Szia Dorka!
Úgy látom van egy-két közös dolog bennünk. Az én lányom 12 nappal idõsebb csak a fiadnál, mi is most szeretnénk a következõ babócát, és jelenleg a 2. ciklusnál tartunk.
Én is szoktam közölni a párommal, ha valakihez pocaklakó költözött. Van akit névrõl már Õ is ismer.
Szorítok Nektek!

Vanda!
Légy üdvözölve köreinkben! Én is hónapok óta csak olvastam a lányok írásait (amolyan kukkolónak éreztem magam), de most már én is szeretnék egy kistestvért a lányom mellé. Így felíratkoztam a listára. Az elsõ babánk a 2. ciklusban sikerült, most még bizakodó vagyok, hogy talán idén...Sajnos hátrahajló méhem van, ami kissé megnehezíti a helyzetet, de a hempergõzés, gyertyaállás jótékony hatású tud lenni. Legalábbis az elsõ babánknál ez a módszer bevált.

Gabómanó!
Most olvastam csak, hogy szerdán inszem. Minden ujjamat keresztbe teszem Érted és úgy szorítok!

Lányok!
Valaki tájékoztatna arról, hogy fent a nevem miért szerepel 2x (másodszor zárójelesen)?

Gyöngyöske
gyöngyöske (gy&

Most mar csak harom nap es kiderul a hogy megint feleslegesen vartam 45-napig Kép
Abszolut tunetmentes vagyok....... Kép
Melinda

Dorka!

Irigyellek, hogy már egy kis lurkóval tölthetitek a karácsonyt? Meg azért is, hogy ilyen rendszertelen ciklussal mégis sikerült. Nekem éppen emiatt kellett kivizsgáltatnom magam, és azt mondták, hohy 35 napnál hosszabb ciklusokkal nem lehet teherbe esni. Egyébként a Gáti profról csak jókat hallotta. "Légyszi" írd meg, hogy hogy tetszett õ és a kórház.

Szia
Másikviki
másikviki (m&aacut

Haho!

Edelweiss!
Köszi a fotót! Boldog szülinapot! Én is most leszek 32 egy hónap mulva.

Lora!
Örülök a cimlistának (fotót is küldj...!), igy a többieknek is röpülhet a fotó.

Orsoly!
Nem tudom miért nem nyilik ki a kép, küldök egy kisebbet hátha az a baj, hogy nagy.

Györgyi! Kép Kép Kép
Gratula!!!

Tücsi
Tücsi

Na csáááááá,

Beszti, az 5. naptol fogok (valoszinüleg) clostyt szedni. Remélem 3-4 ciklus alatt lesz hatása. Valaki egyszer írta, hogy számít a szülök születési dátuma. A férjem szeptemberi, és oktoberi. Ha így van, akkor december, vagy január a mi nyerö honapunk. Jo lenne, ha hamarosan kiderülne.

Viki26, a doki megvizsgált (manuálisan) és közben mosolyogva kérdezte, nincs-e hányingerem, cickofeszülés vagy ilyesmi. Szerinte "van néhány tünet, de bármi lehet. Remélem baba az oka"- mondta a dokim. Addig eszembe se jutott figyelni magamat, de a következö 3 nap kész rémálom volt. Fájt a cickom, hányingerem volt, szédültem, nem tudtam aludni az izgalomtol, arra vártam, hogy végre mérhessem a hömet, hogy még fent van-e. Pénteken délelött megyek a gyogyikért, és hajrá, talán Karácsonyra összejön.

Legyetek bizakodok, Lora
Lora

Vanda!

Az én barátnöm is olyan, hogy elég ha ránéznek, már attol terhes lesz. Neki már van 3 gyermeke és volt 3 megszakitása. Abbol az egyik ikrek lettek volna. Csak hát nem szedhet semmit, mert nem birja, spirált sem kaphat, a férje meg nem volt hajlando vigyázni, ráadásul rendszeresen meg is verte. Ugyhogy a megszakitás és a válás mellett döntött. Azota van másik férje és a 3. gyermek töle van. Egyébként tök szép gyerekei vannak! Elkelne belöle még egy tucat.KépKép
Mondjuk nem akkor szerettem volna babát igy igazábol nem bántott, de engem is bosszant, amikor a klinikán látom a megondolatlan anyajelölteket, akik vigyorogva mennek elvetetni a babát vagy nagy pocakkal az udvaron dohányoznak. És látok olyanokat is, akik sirnak amiatt, mert már megint nem jött össze.KépKép

Pucur
Pucúr

KépGabomanoKép

Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön az inszem. Szerda az szerencsés napKépKép
Szoritok neked nagyon!!!

Szer-szer öl-öl

Pucur
Pucúr

Gabómanó,

+++++++++++++++++++++ Ezek pozitiv gondolatok és energiák!

Breki
Breki

Sziasztok!

Szia Dorka!

Üdv a körünkben és neked is ugyanazt kívánom, mint Vandának.
Az biztos nem gond, hogy van már egy kisfiad. Nekem is van. Ennek ellenére azt hiszem mégis meg tudok itt mindenkit érteni, mert egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy lehet még. Az a 13 ciklus elizonytalanított.
Egy ciklus még nem perdöntö abban, hogy meg tudod-e határozni az optimális napokat. Szerintem ha már sokat olvasgattál minket, akkor biztosan! Kép

Vanda!

Én is jártam igy, nem foglalkozz a dologgal (feljebb leirtam, hogy annak a hölgynek, aki az én hatásomra kezdte el az újabb gyerektervet: 1. elsöre sikerült a második gyerek 2. ugyanaznap született meg két évvel késöbb, mint az én fiam (ahogy én szerettem volna...).
Ha már megvan a babus, ez is el fog törpülni! Kép
Ja, azt ajánlanám, hogy egy kivizsgálás erejéig menj el a dokidhoz (pl. hormonszintmérésre), ha még nem voltál! Már csak elövigyázatosságból is. Legfeljebb mindent rendben találnak! Kép

Másikviki!

Nem kell mindent elhinni!
nekem soha nem voltak rendszeres 28 napos ciklusaim. Most a 13 ciklus alatt volt 37, 39, 40, 44 napos is. Jó, egy kicsit tovább kellett várni, de az nem igaz, hogy nem lehet teherbeesni! KépKép
Persze a kivizsgálás nem árt!

Lora!

Biztosan. Kép
A Closti már sokaknál bevállt!

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Gabómanó!
Szorítok neked nagyon, hogy sikerüljön!!!

Egyébként én is így jártam. Kitaláltuk, hogy kisbabát szeretnénk, és a barátnõm is kedvet kapott hozzá. Már kezd gömbölyödni, nekem meg a szívem szorul el, hogy milyen jó neki, amikor találkozok vele, vagy csak az eszembe jut.
De olyanok is vannak a környezetemben, akik legalább ennyit "szenvednek" a babárt mint mi. És egyre többen vannak. Vajon miért? 30 körül nehezebben esnek teherbe a nõk?

Szóval fel a fejjel lányok! A nagynéném szokta mondani, hogy mindennek megvan az oka. Lehet, hogy mindez azért történik, hogy jobban összekovácsolódjunk a párunkkal, és még jobban örüljünk majd a kis jövevénynek.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Masikviki: remelem nem jol tudod, hogy nem tud teherbe esni az akinek 35 napnal hosszabb a ciklusa, mert nekem 36-37 vagy meg ennel is tobb Kép

kamilla
kamilla

Sziasztok Lányok!Kép
Csak egy beköszönés erejéig futottam idáig..Kép

Gabóca!
Ez a szerdai inszem már tuti????Kép

Lányok,
még mindig eszetlenül jókedvem van, talán megbolondultam???
A bolond nõknek lehet gyerekük?Kép

KépKépKép

AncsiKép
Ancsi

Kamilla!
Ezt verd ki a fejedbõl! A ciklus hosszától függetlenül teherbe lehet esni, persze kevesebb alkalommal mintha rövidebb lenne a ciklus!!!!

Remélem megnyugodtál!

Ancsi
Ancsi

Vanda,
Igen ezt már észrevettem. A nök igenis hajlamosak arra, ha a barátnöjük terhes lesz, vagy gyereket akar, akkor nekik is KELLLLLLLLLLLL! Még akkor is,ha addig eszükbe sem jutott gyermeket nemzeni. Azután, hogy tudomásukra jut a barátnö elhatározása vagy terhessége ök is tüzzel vassal harcolnak azért, amiröl fel sem tudják mérni milyen felelösséggel jár, és amiröl eddig még totálisan ellenkezö véleménnyel voltak. Mindezek mellett nem érdekli öket semmi más, pl. az, hogy nincs megalapozott életkörülményeik, rendes férjük, esetleg barátjuk, stb, stb, stb. Csak az lebeg a szeme elött, hogy: "Na de Vanda is gyereket akar!"

Van egypár példa rá a családomban és az ismeretségi körömben. Ha pszichológus lennék akkor ezt úgy fordítanám le, hogy tudatalatti versengés a barátnök között (persze lehet tudatos is). A nök szeretnek inkább érzelmi alapon dönteni, amivel nincs semmi gond, de azért nem ártana idönként egy kicsit reálisabban szemlélni a dolgokat. Bár lehet, hogy én gondolkozom túl reálisan Kép
Mindenesetre át tudom érezni a helyzetedet.

Gabó,
Eddig nem tudtam jönni túl sürün és nem tudtam hozzászólni az inszemedhez. Szerdán aztán adjatok bele apait anyait, meg a doki is ügyes legyen ám! Itt van egy kis pozitív energia +++++++++++++++++++++++++++++++++ Kép

És most szigorúan csak az én magánvéleményem a dologról:
Az igaz, hogy nem vagyok nögyógyász, de igen nagyon nehezen képzelem el ezt a pete vándorlást a hasüregen keresztül. Bocs tényleg nem akarlak elkeseríteni. Ha logikusan gondolkozom, akkor miért vannak petevezetöben megrekedt embriók, melyek veszélyeztetik az anya életét? Miért nem vándorol át az az aprócska megtermékenyített petécske a hasüregen keresztül és száll le a másik petevezetön, hogy utána a méhbe beágyazódhasson? Azt mindenesetre megkérdöjelezném, hogy érdemes e ilyenkor inszemet csinálni, vagy hagyjunk ki egy hónapot. Ez olyan mint a lottó, de azért valószínü nagyobb az esélyed. Kérlek ne sértödj meg ez tényleg csakis az én magánvéleményem.

Biztos igaza van a dokidnak, és bízz benne továbbra is, csak a dolog az én anatómiai ismereteimmel egyszerüen nem vág össze. Bár: "Minden lehetséges" Kép
Mindenesetre tiszta szívböl drukkolok NEKTEK!

Dorka,
Isten hozott körünkben. Tetszik a névválasztásod.

Melinda
Drukkolok!!!! és izgulok érted.
Puszika mindenkinek, bocs, hogy hosszú voltam.
Moni
mj

Gabó!
Olyan + energiát küldök, hogy elérjen a Szentpéteri kapuig!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ KépKépKépKépKép

Kata
Kata

Szerintetek miert van az,hogy most, a ciklusom 5. es 6. napjan is csak 36.4 C a homersekletem? (huvelyben, higanyossal)
Ez az elso honap, mikor merem rendesen. Nem tul alacsony?

kamilla
kamilla

Moni!

Én is hihetetlennek tartom, de nem ez az elsö eset, hogy arról hallok, hogy ez lehetséges.
Más kérdés, hogy szerintem az elzáródástól is függhet a dolog. Mert ha valakinek nincs teljesen elzáródva, akkor elindulhat a pete, és csak az elzáródásnál akad el, ahol viszont meg vannak a feltételei a beágyazódásnak.
De most ezzel együtt eszembe jutott még valami. Ha az elzáródás oldhatatlan, akkor az nem teljes összenövést jelent, amikor a spermiumok se jutnak át (de akkor minek az inszem...)? Vagy azok átjuthatnak? (Tudom, hogy jóval kisebbek...) De ha nincs teljesen összenöve, akkor miért indulna el másik oldalra a pete?
Nem lehet, hogy ez a vándorlás csak akkor lehetséges, ha nincs petevezetéke valakinek (mert nem is volt, vagy eltávolították)?
Bocs, Gabó, hogy ilyenekröl értekezünk, de tényleg aggódunk miattad, hogy ne kelljen felesleges dolgokon átmenned.
Szóval én sem értem, van valaki aki okosabb nálunk?

Gabó!

De én nagyon kívánom, hogy a mindenféle ismeretünkkel együtt nem legyen igazunk, hanem legyen a dokidnak!!!!! KépKépKépKép

Beszti
Beszti

Kamilla!

Milyen hosszú szokott lenni a ciklusod?
Az elejét én is most mértem elõször. Az elõzõ ciklusban csak a 6. naptól mértem. Most az elején az elsõ 6 napban 36,6 volt a hõm. Most esett le 36,4-re, és ma 36,3.
Szóval szerintem nem túl alacsony, de Beszti vagy Pucúr biztos meg fog nyugtatni.

Edelweiss
edelweiss

Kamilla!

Nem hiszem, hogy alacsony lenne, ez mindenkinél egyéni adottság. Mérd tovább, és meglátjuk, milyen lesz a görbéd. (Ez nem befolyásolja azt sem, hogy meddig megy fel. Lehet, hogy ez alá már a peteéréskor sem megy, de lehet, hogy akkor még lejjebb megy. Ne aggódj miatta.)
Nekem E. dokinö azt mondta, hogy ciklus közben nincs jó és rossz görbe, mérjem nyugodtan, majd utólag tudjuk elemezni. (És ne is görcsölj rajta, mert az meg nem tesz jót!)

Beszti
Beszti

Beszti!

Te már nagyon kitanultad a "szakmát"! KépKépKép
De olyan jó, hogy majdnem mindenre tudsz válaszolni, ha meg mégsem, akkor azt is megmondod.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Beszti,
Na szóval.
Tegyük fel, hogy a petevezetö 10 cm hosszu. Fogalmam sincs mennyi, de tegyük fel. Azt is tegyük fel, hogy az elzáródás mondjuk a felsö harmadban van, mondjuk 7 cm-es magasságban. Szóval a pete kiszabadul a tüszöböl és elindul lefelé. Mint tudjuk a petevezetöben ha jól emlékszem olyan kis dolgok vannak, amely elösegíti a pete leszállását a méh felé, vagy a spermium feljutását a petevezetöbe. Szóval, ha a pete elakad a 7. cm-nél, akkor az hogyan lesz képes visszamászni a petefészekbe, onnan kijutni a hasüregbe, átmenni a túloldalra és ott leszállni? Ezek a kis sejtek "dolgok" segítik õt?

A másik: Az elzáródás lehet részleges vagy teljes. Vagyis a spermiumok nem hatolnak át az elzáródásnál, tegyük fel a 7. cm-nél elakadnak. Ugye? Viszont a pete van annyira "okos", hogy fogja magát és azt mondja én itt nem tudok megtermékenyülni, visszafordulok, átmegyek a hasüregen keresztül a másik petefészekbe, hogy ott leszállhassak és hogy ott megtermékenyülhessek. Ez így ok, ha megtörténik. Viszont mennyi idö kell a petének ahhoz, hogy 10cm-ert megtegyen? Vagyis hány óra? Vegyük azt, hogy ha a hasüregen keresztül megy az legalább 30 cm, majd valahogy elevickél a petevezetöbe, ahol megtermékenyül. Kérdem én, erre mennyi ideje van a mi kis peténknek? Max 24 órája. Ugye?

Azt akarom kihozni belöle, hogy lehetséges a dolog, ha a pete "tudja" mit csinál, ha van elég ideje (élettartama) és ha a másik petevezetöben ráadásul meg is tud termékenyülni.

De fennmarad az a kérdés, hogy hogy a francba szabadul ki a pete egy zárt körböl? Zárt kör alatt azt értem, hogy a petefészken és a petevezetön nincs lyuk, hogy onnan kibúlyhasson (bár azért ez is elképzelhetö a petefészek és a petevezetö találkozásánál). De kétlem, mert ha ez egy "nyitott" rendszer lenne, akkor a peték többsége kihullana a petefészekböl a hasüregbe és akkor nem lennének terhes nök. Szóval NEM ÉRTEM!!!!

Üdv,
Moni
mj

szijasztok Janyok!

nem tudlak titeket meg olvasni sem akkora a
hajtasKép
Gabo
VELED VAGYOK!!!!!!!!!sms johetKépKépKépKépKép

Levennetek a listarol!Mar megjott!

Beszti
A hom egyszer sem ment 36.9 fole azt is csak 1 napig,a progihianyos 2 hetes mensim el is kezdodott.

Ahogy tudok jovok!!!!!!!
NE FELEJTSETEK EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/konyorgojelKép/
SZeretlek titeket

puszi Krisztinka
kriszti

Krisztinkaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira bíztam bennetek!
De talán ez így most jobb, ez így sokkal tisztább ügy! Látom nem vagy azért - talán - annyira elkeseredve.
Ugye benézegetsz hozzánk majd jó sürün és nem hagysz minket magunkra! SZÜKSÉGÜNK VAN RÁD!!!! KépKépKépKépÉs ezt most nagyon komolyan mondom.
Puszi,
Moni
mj

Drága KrisztinkaKép!

Már miért felejtenénk el? Én sem voltam 3 napig mégsem felejtettek el (remélemKép

Edelweiss!

A hömérsékleted teljesen normális az elsö felében. Sött lehet, hogy ugrálásokat is fogsz tapasztalni. Egyébként egy havi görbe nem görbe, legalább kettö kell, mert igazábol a tendencia számit. Ha meglesz a havi görbéd, akkor segitünk kielemezni! De addig nem stresszelni magad, mert nem tesz jót se neked, se a görbédnek!!KépKép

Gaboka!

Energia megy: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép és nem rinyálni! Inkább sms-t küldeni bárkinek!!!KépKépKép

Pucur
Pucúr

Móni!

Eddig én is azt hittem, hogy zárt a rendszer, de nem az.

Sajnos az endometriosis úgy alakul ki, hogy a vér valmi miatt "visszafelé" is folyik és a petefészeknél kikerül a hasüregbe és ott letapad. Jó kis fájdalmakat okoz ill. meddõséget.

Szakszerûen nem tudom talán E doktornõ felvilágosít minket.

Vigyázat emaillel terjedõ vírus (help kiterjesztés).
Ne nyissátok ki! Csak 48 óra elteltével szabad letörölni, mert ha nem várjátok meg a 48 órát akkor azért kapjátok meg.

Caldea
caldea

Caldea,
Köszi a felvilágosítást. Így már azért van értelme a hasüregen keresztüli vándorlásnak de szerintem nagyon ritka lehet.
Moni
mj

Sziasztok!

Megint muszáj nektek írnom, hiszen Györgyinek egy hatalmas gratulával tartozom én is!!!! Kép Kép Kép

Norci
Norci

Norci,
Épp te jártál a fejemben! Jó, hogy bejelentkeztél. Hogy vagy? Láttam, hogy nagyon akuttá váltak a hányásaid és hogy infúzióra mentél. Jobb már azért? Nagyon kínlódsz? Dokid mégiscsak felírta a Torecánt? Vagy E.-t kéred meg rá? Úgy látom igen megszenvedsz ezzel a terhességgel. Amúgy, hogy van a baba? és férjurad, hogy bírja a megpróbáltatásokat?
Üdv,
Moni
mj

Gabómanó!

Szoritok neked hogy sikerüljön az inszem és a baba. Csupa pozitív gondolatokkal tedd tele az agyad holnap!!!

Györgyi!
Hogy van a világ legboldogabb embere?

Lányok!
Szed valamelyikõtök clotyt vagy serophent? Attól ugyebár ugyanolyan eséllyel indulhatunk mint az egészéges nõk. De én annyira remélem, hogy a gyogyókkal hamarbb összejön a baba. Annyira csodállak benneteket, hogy ilyen türelmesen és optimistán vártok. Én meg már jobb ha ki sem festem magam, ugyis lebögöm a sminket. Bár a hétvége óta egész jól lefoglalom magam, és ha bejövök ide a babanetre az zaklat fel. De nem tudok nem benézni.

Marcsi
Marcsi

Szia-szia mindenkinek!
Bekukkantam, és nem álltam meg, hogy ne írjak egy kicsit (pedig sok a melóm) Kép

Gyöngyöske!
Próbáld meg, hogy csak az azonosítóba írod be a nevedet, máshová semmit!

másikviki!
Szerintem egyáltalán nem reális ez a 35 napos dolog, hogy akinek ennél hosszabb, nem lehet babája. Szerintem köztünk is számos ellenpéldáját találnánk!

Pucúr!
Elárulom, mennyit drukkoltam neked, nem kis önzéssel, mert ha összejött volna a babánk múltkor, akkor veled egyidõs lennék (és a barátnõm is (??), akivel két nap eltéréssel zajlott le az utolsó ciklusunk). Én ha babát látok, elolvadok, kiül a vigyor a képemre, és szerintem minden rám van írva!!!!! Kép

Beszti, Edelweiss, mj!
Úgy látom, ez kórnép a mi társadalmunkban, "ha te is,akkor én is"... Néha elgondolkodtató, hogy barátnõ-e az ilyen? tudjátok miért? Mert ahogy bnõmnél bebizonyosodott, hogy terhes, utána kb. két hétig nem is jelentkezett, és ami igazán rosszul esett, hogy kész tényként jelentette be nekem, hogy õ bizony csak a 8.héten megy elõször UH-ra, és megkérte(!!) a szomszéd csajt (aki kismama) hogy õõõõõ kísérje el. (Az eszébe sem jutott, hogy talán ééén.)
Kicsit kerülöm is, ráadásul a páromnak még el sem mondtam a "nagy hírt", nehogy rosszul jöjjön ki a lépés. Azt sem tudom elmondjam e neki. (Jól ismeri õ is.)

A tudatalatti versengés barátnõk között? Valahol akkor õk nem is barátnõk. Nem? Ezt most érzem egy picit.

Caldea!
OFF: én is kaptam egy e-mailt errõl a 48 órás HELP vírusos dologról... Igaz lenne? Nem küldtem tovább senkinek, mert mi van ha az a levél volt vírusos??

Puszi mindenkinek és lassan jó étvágyat!
Vanda
Vanda

Moni!

Szóval a dolog nem zárt rendszer, ez biztos. (Nem csak petevezetös méhenkívüli terhességröl hallottál te sem, hanem biztos olyanról is, amikor a hasüregben ágyazódik be, és ott nagyon nehéz is megkülönböztetni, mert nagyon sokáig tud nöni! Ezért is jó, hogy van UH, mert igy rögtön látják, hogy jó helyen van-e.) A petefészek az igen, az zárt, de a petevezetö egy csö, ami egy tölcsérszerüségben végzödik (ezt ampullának hívják azt hiszem). A pete kiszabadulásakor a petevezetö körülöleli a petét, és a csillók segítségével vándorol be.
A petetvezetöben termékenyül meg, majd jut tovább.
Ezért is irtam, hogy ha nincs teljesen elzáródva az elejétöl a végéig, és megtermékenyül, akkor szerintem nem fog visszafordulni, hanem ott helyben ágazódik be, és méhenkívüli terhességet okoz. (Tünetei: kb. a rendes menzesz elmaradása után 2 héttel elöbb enyhe barnás folyást okoz, idövel pedig fájdalmat és erös vérzést, mert a pete nem tud nöni, és feszíti, szétrepeszti a petevezetöt...) Ennek a kimenetele az, hogy elveszti a petevezetöjét.

Persze, az biztos, hogy a hasüregen keresztülhaladvan sokkal kisebb az esély szerintem, mert kevesebb az ideje a spermiumoknak, úgyhogy nagyon jókor kell jönniük.
De azért nem lehetetlen.

A pontosítás kedvéért:
Az endonál nem a vér a gond, hanem azok a méhnyálkahártya darabok (életképes méhnyálkahártya sejtek), amik benne vannak. Ezek tapadnak meg, és a ciklikus vérzésnél véreznek. Különbözö helyekre (méh, petefészek, kismedence) juthatnak a darabok, és különbözö panaszokat okozhatnak. (Pl. a petefészekben a felgyülemlö, eltávozni nem tudó vér okoz gondot, a hasüregben a nyálkahártya terjedése, vérzés és összenövések, a méhben pedig az, hogy erös görcsöket okoz, jelentös vérzéssel.)

Marcsi!

A Closti és a Serophene megnöveli az esélyt, mert szinte biztos, hogy lesz peteérésed (inkább általában attól tartanak az orvosok, hogy nehogy túl sok érjen meg egyszerre, mert a sokas (hármas, négyes) terhességek veszélyeztettek. (Persze jó, ha egyéb gond (elzáródás) nincs.)
Mit jelent, hogy egészséges nö?
Attól, mert esetleg nem elsö pillanatra esel teherbe, még nem leszel beteg. Attól se ha elvesztel egy babát. Ez tragédia Kép, de nem betegség.
Beteg vagyok-e attól, mert csak egy petefészkem van? Nem, ez egy rendellenesség, amiröl igazán nem tehetek.
Van akinél bevállt, hogy nem jönnek a Babanetre, nekem inkább az vált be, hogy minden bajomat megosztottam, másokat próbáltam vigasztalni, és örültem az örülökkel.

Kriszti!

Hát persze, hogy nem!!! KépKépKépKép

Edelweiss!

Köszi! Kép

Beszti
Beszti

Lányok, fõleg régiek (Kriszta!!!)!

AKi még emlékszik Zsófira Finnországból.

A vele történtek a friss kismamás topicban KADri (szintén Finno) elbeszélésében (Zsófi ott Nyuszimanóként szerepel) olvashatóak.
Akinek nincs kedve bogarászni: vasárnap, bõven idõ elõtt megszületett a kisfia, 1040g-al (28 hetesek voltak)

Ildi

Ildi
pildi

Lányok!

Én is úgy gondolom, hogy hülyeség volt annak idején azzal ré,isztgetni, hogy hosszabb ciklusokkal nem lehet gyerekem. És mindezt olyan lelki nyugalommal közölte, hogy én mindenesetre teljesen kiborultam. Mindenesetre legalább kivizsgáltattam magam, és igy derült ki, hogy nincs peteérésem.
Már kérdeztem egyszer, de tudtok valakit ajánlani, aki megbizható, és nem kell nála órákat várni? Most a SOTE I-re járok.

Puszi

Másikviki
másikviki (m&aacut

Kedves Beszti!

Az egészséges nõ alatt azt értem, hogy rendes a ciklusa, jó a hormonszintje, van peteérése, nincs elzáródása, stb és mindez orvosi beavatkozás nélkül + az apán kivûl nincs másra szüksége a teherbeeséshez és gyerekszüléshez. Persze a civilizációban szuper, hogy ellenõrizzük minden rendben van-e a babával és a mamával. Én magamat pedig azért nem tartom egészségesnek mert serophent kell szednem hogy a terhességhez szükséges progiszintet produkáljam, míg más azt se tudja mi az hogy progeszteron, csak szépen ahogy a nagy könyvben meg van irva családot alapít.
És valami halványan rémlik, hogy E. azt írta hogy pl. a serophen után ugyanolyan valakinek az esélye a terhességre mint a többi nõnek (és nagyobb az esélye az ikerterhességre.)

Kíváncsi vagyok milyen lesz a találkozó.

Üdv: Marcsi
Marcsi

Vanda!

OFF:
Gondolkoztam a dolgon.
Azt hiszem az én barátnöm nem versengésböl akart babát, hanem lehet, hogy nekem sikerült akaratlanul is meggyözni, hogy a 2 év korkülönbség jobb, mint a 3. (Ö eredetileg úgy tervezte. Ennek lehet az is az oka, hogy én tanár vagyok, pszichológiát és pedagógiát is tanultam, és nagyon erös volt a meggyözödésem, amiröl sokat beszélgettünk, hogy a gyerekeknek mi lenne a jobb (3 év szerintem azért sok (bár van elönye is: pl. addigra biztosan szobatiszta lesz), mert túl sokáig van egyedül, és talán nehezebb megbirkóznia a testvérféltékenységgel (ami állítólag mindig van). Ráadásul anyagilag is jobb, mert akkor a GYED után ujra terhességi-gyermekágyi segélyt kap, meg GYED-et és nem GYES-t, ami tudjuk, hogy nevetséges összeg, még a nem túl jelentös GYED-hez képest is.)
Nem is ez volt a baj, inkább a saját (sajnos kikerülthetetlen) irigységem (nem olyan rosszértelmü irigység, csak egy kicsit).
Nem jártál még úgy, hogy valakinek minden úgy összejött, és neked meg esetleg nehezebben, és nem értetted, hogy miért igy adja a sors?
Ö vékony (még két gyerek után is), és túlsúlyos vagyok, neki rögtön összejön a gyerek, méghozzá úgy, ahogy én szerettem volna, én még sokáig vártam, ök készen és ajándékba kapják a lakásukat, mi meg három évig albérletben lakunk, és még egy darabig fizettjük a lakásunk törlesztörészleteit (és nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy van lakásunk, mert nagyon sokaknak még ez sem adatik meg).
Szóval miért van, hogy egyeseknek semmiért nem kell küzdeni, másoknak meg mindenért?
Ezért esett ez az egész nagyon rosszul, és lehet, hogy ezek után azt mondod, hogy nagyon rossz ember vagyok.
Igyekeztem ebböl megváltozni, mert neki nem, csak magamnak tettem rosszat vele. De a kérdés még azért mindig bennem van. Persze az is igaz, hogy ugyanezt mások is gondolhatják rólunk, akik nálunk rosszabb helyzetben vannak.

De a te esetedben én biztosan öszinte lennék hozzá, és megmondanám (finoman), hogy azért nem igy kellene, és te is szivesen elkíséred. Persze csak akkor, ha fontos a barátságotok, és úgy érzed, hogy érdemes érte tenni. ha nem...

Beszti
Beszti

Kedves P. Ildi!
Én jól emléxem Zsófira, és most csak hüledezek, hogy már meg is született a babája!Kép
Gratulálok nekik, és jó egészséget!KépKép

Ancsi
Ancsi

Masikviki: en is a SOTE I-re jarok, dr.Ujhazi az orvosom.Meg igazan annyira nem tudom milyen orvos, de eddig jo benyomas alakult ki bennem rola.

kamilla
kamilla

Kedves Beszti!

OFF
Eddig csak azt hittem hogy óriási empátiád van, de olvasom, hogy pedagógus vagy, tanultál pszichológiát. eddig is tapasztaltam, hogy milyen türelmed van, de mostmár értem, hogy miért vagy olyan figyelmes, kedves és türelmes mindenkivel. Nem hizelegni akarok csak tudatni veled, hogy mindig nagyon örülök amikor irsz nekem.
Amiket irtál a bartánoddel kapcsolatos érzéseidrõl, azok teljesen természetes emberi érzések és tök jól állsz a problémáhpz, ne legyen bûntudatod. Én is mindig hasonlóakat érzek, nehéz gyerekkorom, ifjúkorom volt, és most nagyon örülök, hogy legalább a párválasztásom sikeres volt. Örülök a férjemnek, az otthonunknak, végre normális az életem,és remélem hamarosan 3-an 4-en vagy még többen leszünk, és próbálok nem foglalkozni más szerencsesebb sorsúakkal.

Marcsi
Marcsi

Beszti!

OFF:
Nagyon sok mindenben igazad van. Valóban nagyon sok embernek úgymond ölébe hull minden, semmit nem kell érte tenniük, csak gondolnak egyet és úgy is lesz. Az nézõpont kérdése, hogy ezt elítéljük vagy elfogadjuk. Tulajdonképpen ebbõl a szempontból nézve, nekem teljesen mindegy hogy a másiknak milye van és hogy jött össze neki.

A lényeg az Õ személyisége!!! Az, hogy hogyan áll a világhoz, az emberekhez és a barátaihoz!!

Ha átgondolom, lehet, hogy KEDVet csináltam neki a babázáshoz (de rábeszélni semmiféleképpen nem akartam!!)mivel állandóan számolgattam neki, hogy na ha most összejön, akkor két éves lesz, ha megint suliba mehetek, akkor már 28 elmúlok, stb. Meg elsõ baba ígyúgy, meg nem kell feltétlen házasnak lenni hozzá.

Lehet, hogy kedvet csináltam neki, de az is lehet, hogy nem akart lemaradni tõlem! (Speciel én eddig suliból suliba jártam, egyszerre kettõt is csináltam, addig õ dolgozott. Akkor miért nem jutott eszébe a baba??)

És mindezek ellenére, nem az bánt, hogy kedvet csináltam vagy sem, "utánoz" vagy sem, hanem a hozzáállása! (hozzám). Igaz annyit mondott, hogy jó lett volna együtt(!) kismamának és hogy "iparkodjunk", mert még "belefér" de nem érzem igazán, hogy érdekelné már. Addig voltam érdekes a kis infóimmal, amíg mindketten babátlanok voltunk.

Vanda
Vanda

Marcsi!

Serophont szedek ill.
Zitazonium (1-2-3 inszem)
MetrodinHP75 szuri(4-5-6 inszem)

ami van: 4 domináns tüszõ.
ami nincs: baba

Elvileg nekem semmi bajom (endo volt), férj asthenozoospermia (gyógyszerek hatására sem lett jobb).

Caldea
caldea

Györgyi!

Sikerült 5 percre nethez jutnom.
Gratulálok. Látod, én hittem benne!
Kérlek jelentkezz!
Írd meg a számod, ha nem tudunk e-mail-ezni.

Minden jót, vigyázz magatokra!!

Djeszter
Djeszter

Vanda,
Nem lehet, hogy TE IS MEGVÁLTOZTÁL a barátnöddel kapcsolatban? Te nem csináltál hibákat? Nem érzed úgy, hogy valamit elrontottál? Csak nézz magadba. Nem lehet, hogy ketten egyszerre, együtt tettetek azért, hogy a kapcsolatod a barátnöddel ilyen lett? Tudod, minden kapcsolat függ mindkét féltöl.
Csak azért írom, hogy gondolkozz el a dolgon. Nem azt KELL mérlegelni, hogy ki-mit tett, csinált, gondolt, hogy sértett meg, miért és hogy kinek mennyire van igaza, vagy kinek mennyire nincs igaza. Csak hideg fejjel át kell gondolni a történteket. Próbáld kívülállóként szemlélni a kapcsolatotokat egy ideig. Hátha megtalálod a megoldást.
Üdv,
Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?