2008.06.28 06:28
Szerző: sonjus
Azért indítottam el ezt a topikot, mert a b.neten nem láttam a témában semmit eddig.
Egy barátnőm és egy kolléganőm hívta fel rá a figyelmemet, mint alternatív gyógymód. Vietnámi cérna-beültetés. Egy nagyon vékony tűvel apró cérnadarabokat helyeznek el a test különböző akkupunktúrás pontjain, ami azért jó, mert így nem kell eljárni hetente 2x-3x kezelésre, hanem a magától felszívódó cérnácskák folyamatosan "piszkálják" ezeket az akkupunktúrás pontokat.
Több mint 3 év sikertelen próbálkozásai után úgy döntöttünk a párommal, hogy bevállaljuk. Orvosilag mindkettőnkkel minden rendben van, így ismeretlen meddőség címén, a net-ről tájékozódva indultunk el. A címet telefonszámot később majd leírom, most az első alkalomról szeretnék mesélni. Lehet, hogy hosszú lesz, bocsi!
Azért is írok le mindent, mert ezekről a dolgokról nem írnak semmit, csak ott a helyszínen tudtam megtapasztalni és szeretném, ha másokat nem érne váratlanul, hogy pl. a lábfejétől a feje búbjáig beszurkálják cérnával.
Ajánlják, hogy ha ismeretlen eredetű a babahiány, akkor a párját is kezeljék a leendő anyukának. Na mi erre anyagilag nem készültünk fel, így maradt mindkettőnknek a diagnosztika, vizsgálat a szurkálás előtt, majd a szúrásokban csak én részesültem.
Szóval….az első alkalommal ki kell tölteni egy űrlapot, hogy miért is mentél oda. Ezt a párom is kitöltötte. Mivel első alkalommal jártam ott, így kaptam ajándék masszázst (kb 30perc). Kicsit furi masszázs, nem a megszokott (bár ugye ez relatív). Fehérneműre vetkőzés van egyébként. Majd jön a doktornő, mondja, hogy nyújtsam ki a nyelvem, rajzol a papírjára és megmondja, hogy allergiás vagyok, ezért van kis gond a májammal, de ezen kívül nem igazán lát gondot, majd megnézi a pulzusom és már jönnek is a tűvel. Én igaziból úgy gondoltam, hogy max 4-6 szúrás és már mehetek is, de a tízen akárhányadikig tudtam csak számolni, majd kértem egy pohár vizet. Alacsony a vérnyomásom, izgultam, és az állandó beszív-kifúj levegővételektől, kicsit elgyengültem. A beszív-kifúj, a fájdalom csillapítására van, ami végül is nem fájdalom, inkább nagyon-nagyon kellemetlen, addig a 1-2 másodpercig. A testem első és hátsó felét is megszurkálták, sőt a fejem búbját is. Nem csak a baba miatt kaptam cérnát, hanem az allergia miatt, immunerősítésre, arra, hogy ne legyek stresszes stb. Bár, ha jobban belegondolok, ezek is mind a baba érdekében lehettek. Majd kérdezés nélkül, kaptam vitamin injekciót, ami tényleg nagyon csípett, ezt a hátamba kaptam 3x és közölte a doktornő, hogy muszáj. Később egy filctollal összerajzoltak, mondván ezeket a pontokat kell a Moxa rúddal melegíteni minden nap 1x. A rúdról adnak tájékoztató lapot, erről nem írok most, majd a vele kapcsolatos tapasztalatokról. Nagyon kedves és rendes volt mindenki, a masszírozos férfi még vissza is jött egy újabb pohár vízzel, és masszírozta a fejem, kezem, hogy jobban legyek. A lényeg, hogy végeztem, és mentünk fizetni. Lehet, hogy ott maradtam volna mosogatni, ha a párom nem készül! Fejenként 3000 a vizsgálat (nyelv kinyújt és pulzus) erről tájékoztattak egyébként korábban telefonon és a cérnabeültetés áráról is, ami 12000. Telefonon mondták, hogy lehet, hogy kapok majd egy két készítményt, 2-3000 Ft lesz, de a kéretlen vitamin injekcióm pluszban, az 2000, kaptam a mensimre gyógyi kapszulákat ha minden igaz 4 levéllel, a májamra 3 levéllel, majd 3db Moxa rudat, és így 25000 lett a vége. Menni kell 3 hét múlva és hát, hamár vállaltam és bízom abban, hogy segíteni tudnak, vissza is fogok menni.
Itthon az egyik lábfejemet éreztem, mintha szúrna, vagy feszülne, ugyanígy a hátamat, és kicsit a hasam. Eljött az este, gondoltuk a párommal, hogy jöhet a Moxa rúd.
Lányok! Ez irtó büdös!!! Először a teraszon próbálkoztam, de a szomszédék kint voltak a kertben, nem akartam megvárni, míg megkérdezik mit csinálok, így irány a fürdő, összes ablak kinyit. Ma reggelre is kb ugyanazokat a pontokat érzem érzékenyebbnek. Mivel a beavatkozás után 2 napos tiltólista van, mint pl. fürdés, így ma reggel készülök kicsit lezuhanyozni, de hogy lejönnek-e a filctollal rajzolt kék x-ek, az még kérdéses. Ma egyébként vendégeink jönnek, így egész csini leszek, az kék jelekkel a testemen!
Tiltólista!!! 2 napig, no fürdés, csak kis zuhi, no alkohol, no fizikai munka, no hajmosás, hajfestés, szoli, no masszírozás és no sex!!! Azt hiszem, így hirtelen mindent leírtam, ha még eszembe jutnak dolgok, úgyis jövök és légyszi írjatok ti is, ha bármitek van a témában.