Sziasztok!
Ezek jutottak az eszembe:
--Ma az Orvosi Kamarától egy ember azt nyilatkozta, hogy a "hálapénz" tartja össze az egészségügy humán erőforrását.
--Ne beszéljünk a befizetett TB hollétéről, arról akkor lehetne, ha az adózási fegyelem olyan lenne itthon, ami értékelhető BEFIZETÉST eredményezne. Ez off, ennyit erről.
--Ha nekem a doki nem mond összeget a szülésre, hanem a kismamáitól tudakolom meg a "szokásos árat", akkor az különbözik valamiben a kifüggesztett lista után fizetett "ártól"? Szerintem nem. És sokan ettől az információtól tesszük függővé, hogy mennyire leszünk "hálásak".
--Természetesen nevetségesnek tartom az orvosok havi fizetését én is. De azt gondolom, hogy a mostanában folyamatosan elhangzó ár/szülés közel sem az "el kell tartanom a családomat valahogy" összegét hozzák eredményül.
--Kicsit furcsa, hogy jogellenesen szerzett pénzről szóló oldalt jogellenesen működőnek nyilvánítanak.
--Én sem szeretném, ha az én zsebemben turkálnának úgy, hogy míg én azonosítható vagyok, a beíró nem az.
--Tökéletesen egyetértek azzal, hogy az orvos nem ingyen tölti az ágyam mellett a szabadidejét. De azt is gondolom, hogy nem ez a forma a megfelelő, ez senkinek sem jó, max. még minimálisan működőképes marad az eü. Durva, de amíg van kinek fizetni, nagyobb biztonságban érzem magam, mintha nem lenne kinek.
--Nem tetszik, hogy mindenki ujjal mutogat mostanság a szülészekre. Minden területen szabott árak vannak (hú, most újat mondtam mi
?)
--Az sem tetszik, hogy hátulról kell megtudni, hogy mi-hol-mennyibe kerül. Emiatt kicsit jó volt a hálapénz.hu.
--Az orvosok annyit tudnak kérni, amennyit kifizetünk nekik. Átvitt értelemben mi verjük fel az árakat.
--Nem tetszik, hogy míg minden orvos elfogadja ezt a rendszert (nincs más választása), érzékenyen érinti őket, ha beszédtéma lesz.
--Nagyon sokszor úgy vagyunk az SZTK-snak hitt rendelésen, hogy nem is tudjuk, valójában az ott minket fogadó orvos magánrendelését látogatjuk. Ez kórházra is igaz.
--Most elhangzott hír: "A győri kórház etikai kódexszel szabályozná, hogy az orvosok milyen feltételekkel fogadhatnának el hálapénzt. Az intézmény igazgatója és a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is bűncselekmény, ha egy orvos előre(!!) kér pénzt a pácienstől...." Nálatok nem az volt, hogy előre megmondta, hogy mennyit fog kérni szülés UTÁN a szülésért? Mert akkor minden rendben, EZ nem bűncselekmény
.
Hír tovább: "A győri kórházigazgató és a kamarai elnök is úgy látja: a hálapénz elfogadható, ha a páciens önként adja." Olyan esetről sem hallottam még, hogy valakit kényszerítettek volna...
--Én olyan orvoshoz kerültem majdnem, aki szemtelenül sokat kér. Jó, hogy kiderült időben, mert még a végén nem adták volna oda a gyereket a kasszánál
.
Sziasztok
Csi
ui.: senkit sem szerettem volna megbántani, ne vegye senki magára a fentieket