Én 2011-ben szültem Toldi doktornál. Az sztk-ban futottam össze vele még a várandósság elején és egyből szimpatikus volt. Mivel az sztkban hónapokig nem volt ultrahang, így a magánrendelésére mentünk el, és maradtunk is. Nem bántam meg. Végig figyelmes volt, de nem agyonaggódó. Akkoriban a H1N1 oltást nagyon erőltették a kismamáknak. Nálam csak feltette a kérdést, akarom-e. A válaszomat pedig elfogadta, nem rágódott rajta.
A szülésnél jött, amikor hívtam, végig jelezte mi várható, megnyugtató volt. A természetes szülés híve, bár a gátmetszést is idesorolja. Könnyű és gyors szülésem volt.
Hogy mindezt miért írom le, ha már előttem is számtalan anyuka leírta? Azért, mert immár harmadik babámat várom. Már a másodikkal se tudtam hozzá menni, és nagyon megbántam. Az Istvánban szültem, ami alapból jó volt, de a szülészeten kikaptam egy kezdőt, aki azóta a SOTE-n van (a két kórház szemlélete a szülésről ég és föld). Oda is való.
A harmadikkal ismét nem tudtam Toldi doktort megkeresni, mert két gyerekkel már nem tudom az Örsre mászkálni havonta vizsgálatra... de ismét kezdem bánni. Mindegy, ez van.
A második és a harmadik gyerköccel számtalan orvos keze között megfordultam, mivel az sztk-s terhesondozást választottam. A többiek hozzá képest hentesek. Ahogy hozáállnak a várandóssághoz, ahogy hozzányúlnak egy nőhöz... és még sorolhatnám.
Akinek problémája volt vele, neki csak azt tudom mondani. Ha valakinek már a fogamzásnál problémája van, annak valóban nem Toldi az embere. Egyszerűen azért, mert neki nem ez a szakterülete. Ő szülész, és abban jó.
Van, aki a fogamzásra specializálódik, van, aki a nemi betegségekre. A nőgyógyászat összetett.
A CTG-ről és NST-ről annyit, hogy épp aznap délben voltam CTG-n nála, amelyik nap megindult a szülés éjjel. Reggelre meglett a baba. Szóval a CTG nem egy jóslóeszköz.