2009.06.12 11:12
Szerző: czzsofia
Sziasztok!
Én január 21-én szültem az uzsokiban, és jók a tapasztalataim nagyon. Azóta ugyan leköltözött a szülészet az elsőre a felújítás miatt, tehát nem aktuális igazából ami akkor volt, de azért leírom én is. Fizetős szobában voltam, az 6.000 Ft/nap volt ez a kétágyas volt, az egyágyas 10.000 Ft. Most a költözés miatt nincs fizetős szoba.
Nekem volt választott szülésznőm, velem volt végig, sokat segített. Kipróbáltuk a labdát mint alternatív módszert, de nem igazán érdekelt engem. Más sem nagyon, ha lett volna, szerintem nincs ezekre szükség, de ki hogy gondolja. Szülés előtt még akartam én is, de akkor ott nem éreztem szükségét semmi ilyesminek. Az volt a jó, hogy beszélgettünk, meg hogy tudtam befelé fordulni, meg figyelni a légzésre.
Nálunk bent volt a férjem, az előkészítés után bejöhetett. A beöntés nem annyira rossz, mint ahogy képzelik sokan, és nem mellesleg rengeteget segített nekem hogy beinduljanak a fájások. Borotválás is van, de én azt megoldottam magamnak.
Próbálkoznak gátvédelemmel, nem vágnak, ha nem muszáj. (nálunk első baba, nem volt sok esély megúszni vágás nélkül) De amúgy kaptam előtte érzéstelenítőt, bár ha vágni kell, akkor már ezt amúgy sem érzed.
Én délelőtt szültem, (egy hosszú délután, este és éjszakai vajúdás után) és nagyon fáradt voltam, így az őrzőben sem maradt velem a kislányom, de én már a szülőágyon elaludtam miután rendbe tettek. Délután behozták a picit 1 órára, meg este is, de csak másnaptól volt velem. Ezt nem is bántam, mert ahhoz hogy el tudjam látni, nekem is rendbe kellett jönnöm kicsit. Reggel kellett bevinni a babákat orvosi vizsgálatra, meg este a fürdetésre, de különben végig velem volt. Fürdetésnél nem lehetsz ott, de minden másban neked kell ellátni a gyermekedet. (etetés, pelenka, köldök stb.) Viszont ha kéred, szívesen segítenek a csecsemősök.
Ami nagyon jól jött a pár nap alatt: tena hálós bugyi 8-10 db, tena betét, melltartóbetét, fejő - nekem elektromos volt, de a kéz is jó-és tényleg sokat segít ha megindul a tej, ja és mellbimbóvédő - nekünk igen hasznos volt, wc-re rakható papír ülőke, 2-3 törölköző (alul-felül külön kellett:) ) evőeszköz, pohár. nem mellesleg kaja, mert a kórházi nem volt jó. nem vagyok finnyás, szerettem a menzás kaját is, de ez tényleg szörnyű volt. jól jött a szoptatós melltartó, pedig meg sem akartam venni, feleslegesnek gondoltam, mondván lehet másban is szoptatni, de tényleg ez volt nekem a legkényelmesebb a kórházban. és persze olyan ruha vagy alvós cucc ami kényelmes neked, ebből 2-3 db jó ha van.
a picinek csak popsitörlőt kell vinni, minden mást adnak. Mi vittünk be plédet is, de csak hogy saját legyen, meg cumisüveget is, de arra sem volt szükség. Mindent kifertőtlenítenek neked a csecsemősök ha kéred az esti fürdetésnél. (fejő, bimbóvédő...)
nagyjából ennyi, de ha van még kérdés, én is szívesen válaszolok.
Jó babavárást!
Üdv