2013.04.09 08:41
Szerző: sirena
Sziasztok!
Ugyan a topik már régi, de én is komplikáció hozzászólásával értek egyet sajnos.
Nem mondom hogy nem kedves és aranyos, mert tényleg az, csak sajnos mikor a helyzet úgy adja hogy probléma van, akkor meghátrál, és kibújik a felelősség alól.
Nekem sajnos még friss az élményem vele kapcsolatban, leírom ide, hátha valakit érdekel.
Az első amit szeretnék leírni, hogy Pcom van, és mikor terhes lettem, Börzsönyit ajánlották. Arról nem beszélve hogy órákat kell rá várni, nem kérdezett semmit, megvizsgált, 4 hetes terhességet állapított meg, aztán rákszűrést csinált!! Ami nem volt jó ötlet. Másnap vérezgetni kezdtem, azt mondta ez nem gond, előfordul, adott utrogestant. 7 hetesen volt szívhang, de továbbra is pecsételgettem. Majd 8 hetesen erősebben véreztem, felhívtam, mondta menjek be, oké, hát kb 2 órát ültem az UH előtt, akárhányszor hívtam , azt mondta mindjárt jön. Leszarta hogy vérzek és terhes vagyok. Megnézett UH-on egy hölgy, közölte nincs életjel, missed ab. Felhívtam az UH után, mondta menjek fel a patológiára, felmentem, néztek rám mit akarok, mondtam Börzsönyi doktor mondta hogy ide kell jönnöm. Hát ő már hazament, de lepasszolt egy másik orvosnak. Ez az orvos sajnos a nevét nem tudom, nagyon tünemény volt, együtt érzett, megvizsgált falat kapartam, de tuti beindította nekem a vetélést, mert utána estére megindult, így nem kellett tágítani, éjfélkor meg is műtöttek. Másnap hívtam Börzsönyit, mondta jön, hát nem jött, mert én már mentem volna haza, és rá kellett várni hogy elengedjen. Ismét 2 órámba telt mire végre feljött, mondta hogy ilyen előfordul sajnos, 6 hét múlva kontroll, 6 hónap pihi..hmmm és eljöttem. Nem hiszem hogy az ő hibája volt hogy ilyen korán megszakadt a terhességem, mert sok nő vetél el. Így úgy gondoltam a következő terhességnél is hozzá fordulok.
Rá 9 hónapra újra terhes lettem, megint hozzá mentem, mert őt már ismertem. Hiba volt. Ismét kezdődtek a 2 órás várakozások, de volt hogy 3 óra is volt, mindig azt mondta, mindjárt jön. Most először 6 hetesen mentem hozzá, hogy nehogy megint baj legyen, már volt szívhang. A 10 hetes UH-on közölte csináltassak a 12. héten integrált tesztet 20.000 ft. Oké, szuper befizettem. A 12 hetes Uh-ot egy néma doki csinálta, semmit nem mondott, csak számokat. Azt se hogy minden oké. Rákérdeztem, csak mosolygott, majd meglátja. Hát kössz, na mindegy, lementem a laborba, néztek rám...minek fizettem 20 ezret? Mert ezt mondták, hát hogy ez csak 9000. Ki mondta ezt? Mondom Börzsönyi, hát hogy nem jót mondott, szerencsére visszakaptuk a 11 ezer ft-ot a sejtbanktól csak írni kellett. Felhívtam Börzsönyit, mondta minden rendbe, egyszer se jött oda hozzám semmi, na hazamentünk, azt mondta a 14. héten jöjjek be, és hozzam a kombiteszt eredményt. Megint 2 óra várakozás....az eredmények szuperek, 2 hét múlva jöjjek az afp-re. Fogalmam se volt hova kell menni, éhgyomorra vagy nem, na levették a vért, a 18 hetes genetikára vinni kellett az afp-t. Felhívtam, azt mondta ő nem tudja megmondani. Hát gazdasági vezetőkön keresztül megtudtam hogy nagyon jó lett. A 18 hetest Újvári doki csinálta, rendes volt, mondta minden oké, és fiúnak látja. Folyosón összefutottam Börzsönyivel, mondta gratula, majd 4 hét múlva jöjjek. 20. héten kiderült baktérium van a vizeletbe, felhívtam, azt mondta ez mindenkinek van, csak nyugi. Később vérezni kezdtem, felhívtam, mondta menjek be. Tiszta ideg voltam, sírtam, ismét nem fogok hazudni de 11-től 13:30-ig vártam rá!!!! Nem izgatta hogy vérzek. Valami két idegen doki nézett UH-on, mondták minden oké. Le se dugta a képét. Felhívtam, azt mondta pihenjek, magnézium és nézzem a győzike showt. Megnyugodtam. Aztán 1 hétre rá nagyon erős vérzésem lett, felhívtam, mondta hívjak mentőt. Olyan lerázós volt. Felértünk, Sebestyén doktor fogadott, mert ő hazament, úgy hogy tudta megyek fel!!!!!
Sebestyén doki irtó rendes , kedves és együtt érző volt , közölte sajnos a terhességnek vége. Nem érik el a Börzsönyit, hívogassák még? Mondom nem kell, elég volt belőle, betoltak a szülőszobába, egész éjszaka vajúdtam, mondták kinyílt a méhszáj 3 újnyira és a magzatvíz szivárgott, buroksapka eltűnt, meg kell szülni. Pálmai Adrienn volt a szülésznőm, tünemény volt, lejárt a műszakja, de végig ott maradt velem!
Börzsönyi bejött reggel, kérdezte mizu??? A szülésznő megkérte hogy ne humorizáljon, és majd szól ha bejöhet, bízza rá. Megszületett, semmit nem mondott hogy sajnálja vagy hogyan tovább, azt mondta egy nyomás és kész lesz, aztán még csinálnak egy méhkaparást. Többé nem láttam, se kontroll semmi.. Fel sem jött megnézni a szobába hogy mi van velem. Érezte hogy ludas szerintem.
Az egyik ott dolgozó ajánlotta nekem Gidai dokit. Tündéri orvos, elmondtam neki mi történt, sajnálta, rákérdett a pcomra, kezelik-e mivel, minden érdekelte, vittem neki a boncolási jegyzőkönyvet, megmondta belőle hogy bizony fertőzés alakult ki, és ennek volt jele a vérezgetés és ha akkor kapok antibiotikumot, most is élne.
Azóta Gidaihoz járok, hol magánba, hol a klinikára, ha ő azt mondja mindjárt jön, rögtön ott is volt. Minden Uh-ra ő vitt be, nem passzolt le senkinek. Ugyan még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk az ügyön . 1 év telt el a szörnyűség óta, és most érzem hogy készen állok lelkileg, testileg. Gidai az orvosom és csak mellette maradok. Ég és Föld a kettő.
ÉN csak leírtam az én történetem, nyilván van aki dícséri. Csak egy orvos ne csak aranyos és kedves legyen, hanem ha baj van ott legyen veled ahogy komplikáció is megírta.
OKé hogy az UH-ra várni kell sokszor, de amikor felhívod 20 hetes terhesen hogy vérzés lépett fel, és nem is akármilyen, hogy még akkor is váratott 3 órán keresztül??????Na ez csúcs