Szia Clarisza!
De az én orvosom,is mindig csinált uh-t.Adig szent meggyőződésem volt,hogy látja is amit néz.De sajni kiderült,hogy csak az élő pocakbabát látja,ugyanis látni ahogy pulzál a szive,és a méreteket tudja megnézni uh.-n.Nos ehez nem kell szakértelem,ezt a hozzá nem értő is látja.
Viszont a lepény elhelyezkedését már nem látta,pedig kb 3hetente csinált uh-t
Sőt,voltam én a Shöpf-Méreiben is 2x is uh-n,hisz a korom miatt is(elmúltam 36),meg amúgy is oda küldött,mert anno ott dolgozott.
Nos ami elszomorító,hogy a Shöpfiben is,hol itt hol ott látták a lepényt.Volt előszőr elsőfali a 12.hetes uh-n,aztán a 18 hetesen a hátsófalon látta a nő.
És ugyan az látta előszőr melsőfalinak.
Aztán sajni kiderült,hogy bár részben a hátsó falon volt de,benyúlt előlre.
No mindegy,ami történt megtörtént,viszacsinálni nem lehet.
És tényleg optimistán kell nézni az életet.Nekem azt mondták,valójában felfoghatom csodának is a dolgot,hisz ezzel a problémával,2gyerek után,36évesen jó esélyem lett volna,hogy kipakoljanak.
De hála égnek az I-es nőin jó szakemberek vannak,és erre nem került sor.Tehát,aug-szeptemberben hajrá lesz
De viszont szálkaként bennem marad míg élek.Ha valaki nem ért az uh-hoz,akkor miért választja ezt a szakmát(szonográfus)?Vagy ha egy nőgyógyász nem ért hozzá,mert nem kötelező értenie hozzá.Akkor miért nem küldi a páciensét hozzáértőhöz??
Azért,ha belegondolok,a hasonló esetek,katasztófához is vezethetnének.
Amúgy ha már szűrés.Volt a szobában mellettem egy fiatal lány.Ő 20 hetesen szülte meg a beteg babáját.
Járt rendszeresen szűrésre,uh-ra mindenre,és a 18.heti uh-n vették észre,hogynyitott hasfala van a babának
Én ezt sem értem??Hát nekünk már a 12héten is megnézték az Istenhegyin,már amit akkor látni lehet.De bizonyos jelekből,egy jó szakembernek,már akkor is feltünik,hogy valami nem stimmel.
Vagy pl,volt egy másik hölgy.Neki is meg kellett szülnie a babáját,bár pár héttel elöbb.Neki pl a 12heti uh-n mindent rendben találtak.Majd 15-16hetesen elmentek 4D-re,és ott derült ki,hogy a baba arca eldeformálódva fejlődik.
Én az ilyeneket nem értem???Ezek mind olyan dolgok,és látható fejlődési rendellenességek,amiket szerintem elöbb illene észrevenni,ha hozzáértő nézné.(vagy mégsem?)