Sziasztok!
Szilkó!
Nem értek Veled egyet! (persze elfogadom a véleményed)
Én két gyereket szültem itt Egerben! Az egyik koraszülött lett. Nagyon körültekintően elláttak engem is, és a picurt is. Mikor úgy gondolták, hogy mégsem tudják a legjobbat biztosítani neki, hívták a Cerny mentőt és felvitték Pestre. Végig nagyon jó kezekben volt, most több, mint három éves, óvodás, okos nagylány.
A kicsi pedig lassan egy éve, hogy megszületett. Farosnak indult (megbeszéltük az orvosommal, hogy ha minden a megfelelő módon halad, akkor megszülöm farosan), de mikor beindult a szülés, orvosom megállapította, hogy az egyik lábát a "kijárathoz" tette, a másik keresztben van. Császármetszést javasolt, előkészítettek, de a kisasszony nem bírta kivárni, hgoy a műtőbe vigyenek, így megszületett lábbal előre. (Az összes, vajúdással együtt kb. 1 óra volt) Kicsilányom nem sírt fel, de nem kellett éleszteni, szabadon áramló oxigénnel hamar tudtára adta a világnak, hogy megérkezett. Ő is csodaszép nagylány már!
És az orvos kérdésben sem értek sajnos egyet.
Bán volt az ügyeletes, mikor bementem a picivel. Mondtam az ajtót nyitó szülésznőnek, hogy nem vagyok biztos a dolgomban, mert vagy nem elég erősek a fájások, vagy erős, de csak pár másodperc. Így szép lassan elkezdte felvenni az adatokat, majd jött Bán, megvizsgált. Ő is komótosan elkezdett írogatni, látszott, hogy nem sürgős a dolog. Majd a vizsgálóban elfolyt a magzatvíz, innen elkezdtek pörögni az események. Kaptam egy ágyat, Bán írkált tovább mellettem, de rém idegesen. Szemét, mocsok módon elkezdett velem üvölteni, hogy honnan jöttem én, hogy ilyen későn értem be, és mit képzelek én magamról. Üvöltött!!! (megjegyzem, ahogy már írtam is, azt sem tudtam biztosan, hogy szülök, mikor bementem. A férjem is lemaradt a szülésről, mert a foylosón várta a vizsgálat eredményét, hogy szülünk, vagy még mehetünk haza. Egy óra múlva már a baba súlyát közölték vele, ő meg nézett szét maga körül, hogy hozzá beszélnek e...) Majd épp egy fájás közben (már nem is volt szünet) kérdezte, hogy milyen úton lakom. Én vártam prá másodpercet, hogy meg bírjak szólalni, ekkor ismét üvöltve kérdezte, hogy nem hallom mit kérdezett, hol lakom!!!
Hál' Istennek negyed órán belül megjött az orvosom, innentől nem szólalt meg Bán.
Szóval nem, hogy nem kedveskedő, hanem kifejezetten szemét!!!
De ez is csak egy vélemény!
Szia!