Sziasztok!
Bogi vagyok a másik győri topicból.
Hajni!
Ha még ide is benézel érdekelne, hogy miért nem tetszenek a tápszeres babák?
Mutathatok Neked kettőt, akik gyönyörűek
Ők Lili (februárban lesz 3 éves) és Katica (17 hónapos).
Lilit 3 hónapig, Katicát 2 hónapig szoptattam csupán, Katicának ráadásul pótlást is kellett adnom.
Régen a tápszerek felfújták a babákat, ducik voltak tőle, de ma ez már nincs így.
Sőt, nekem az összes anyatejes barátnőm babája volt nagyon duci, egyik-másik kimondottan kövér.
Vagy nem tudom mire gondolhattál másra, hogy nem tetszenek. Vagy szerinted látszik rajtuk kívülről, hogy nem anyatejen nőtek fel?
Ne érts félre a kérdésem, nem bántódtam meg, csak első olvasásra furcsának tűnt az ellenérzésed a tápszeres babákkal szemben.
Azt sem nagyon hiszem, hogy az értelmi fejlődésüket annyira befolyásolná, hiszen (mivel anyukámnak nincsenek tejmirigyei) a húgom is (15 éves) és én is tápszeresek vagyunk, és bár én nem voltam kitűnő soha (inkább a lustaságomnak köszönhetően), a húgom viszont kitűnő tanuló.
Szóval nem nagyon értem.
Zsuzsa!
Arra is nagyon kíváncsi lennék ezután, hogy a tápszerrel mi a gond, hiszen Te ezek szerint ellenőrizted a minőségüket.
Kicsit aggódom, hogy mivel etettem őket. Én konkrétan a Humana Babyfit tápszert adtam mindegyiknek, arról tudsz mondani valamit?
Ha nagyon ijesztő az sem baj, de jó lenne tudni mivel tömjük a gyerekeket.
Egyébként nekem sem a tea (nem kész keveréket, hanem gyógyszerész által összekevert teát ittam), sem a homeobogyó, sem a napi 3 liter folyadék, sem a rendes táplálkozás nem segített a tejem megtartásában.
Pedig annyira jó lett volna legalább szoptatni őket, ha már császárral szültem.
Szerintetek lehet összefüggés ezen dolgok között?
Terhességi cukorbeteg voltam, erős diétára fogtak az elsőnél 16 a másodiknál 14 kilót fogytam a terhesség alatt (74 kilóval kezdtem a terhességet, 78-al mentem szülni és Lilivel 62, Katicával 64 kilósan jöttem haza).
Mindegyiket császárral szültem és a kórházban csak két nap után indult be rendesen a tejem.
Már az elején sem volt sok tejem, Lilit ugyan 3 hónapig csak szoptattam, de úgy emlékszem vissza, mintha minden fél órában szopizott volna. Katicánál már majdnem a legelején kellett pótlást adni, annyira kevés volt a tejem.
Vagy esetleg ez valami genetikai dolog lehet?
Jó volt általatok kicsit visszagondolni ezekre az időkre
Olyan gyorsan röpül az idő a két gyerekkel.
Sziasztok: Bogi