2000.10.06 17:24
Szerző: Anonymous
Szia Viki,
a Kazárt összetéveszted a Kaszással, a Kaszáshoz járnak a legtöbben, vagyis inkább jártak, mert mostmár nem vállal mindenkit. X szülést vállal egy héten, és ha betelt, nem vállal, de így legalább minden percben számíthatsz rá, rém tisztességes.
A tanfolyamhoz szerintem nem kell túl negatívan hozzáállni, én úgy láttam, hogy ez igazából pozitív kezdeményezés a részükről, és bár azt mondják, kell a papír, azért nem igazán veszik szigorúan. Személy szerint rám a tanfolyam semmilyen hatással nem volt , a céljuk az, hogy videón láss egy szülést, megnézd a szülőszobát, és a kórházi babaápolási szokásokról is beszélnek, azok az emberek, akik bent gondoskodni fognak rólad, tehát eleve jó, hogy nem ismeretlen arcokkal találkozol, amikor eljön az idő.
A császár közben nem látsz semmit, csak a nővérek nyüzsgését, mert egy nem is tudom, mi a neve - valami lepedőféle van az arcod meg a tested többi része között. Engem annyira telenyugtatóztak (utólag gondolom így), hogy szinte semmire nem emlékszem - láttam, de szinte nem hallottam. A BM-ben spinális érzéstelenítést adtak akkor, ami azt jelenti, hogy 24 órán keresztül a gyors műtét után tilos volt megmozdulni, csak a fejedet fordíthattad jobbra vagy balra. Ennél lehet hogy az altatás is jobb, mert azután ha felébredsz, fel is kelhetsz, úgy tudom. Engem másodszorra is császározni fognak, erről még csak annyit, hogy napokig pépes kaját ehetsz csak utána, ami szörnyű rossz, úgyhogy én ez alkalommal előre bevásárolom az üveges bébiételeket, és azt fogom enni.
Egy négyágyas rooming-in és egy egyágyas van, a többi szoba 3 ágyas, és kicsi az egész szülészet, összesen 14 ágy van. És valaki írta fentebb, de a csecsemősek tényleg egy kivételével, akit mindenki messze elkerült, nagyon kedvesek, hosszabb távra babysittert is lehet közöttük találni.
Ildivel pedig egyetértek, hogy semmibe sem kell beletörődni - de ez szerintem első szülésnél talán nehezebb. Most én is igény szerint fogok szoptatni már a kórházban is, annak ellenére, hogy ez ott nem szokás - szóljon, aki akar, semmi közük hozzá - de az elsővel még nem voltam ilyen magabiztos.
Írj, ha jutottál valahová a Gerencsérrel. Andi