Sziasztok !
A szülésről: 23-án hajnali fél 3-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz, és elkezdődtek a 10 perces fájások. 4-kor felébresztettem a férjemet. Szegény izgatottabb volt, mint én.
7-kor bementünk a kórházba, ekkor már 5 percenként jöttek a fájások. Miután a dokim megvizsgált, közölte, hogy nincs mit tenni, császár lesz. Beszéltünk a spinális érzéstelenítésre, bekötötték az infúziót, leborotváltak, a beöntéstől megkíméltek, aztán a 8-as vizit után felvittek a műtőbe. Már 2 perces fájásoknál tartottunk.
Az altatóorvos (Kovács Csaba) nagyon aranyos volt, látta, hogy totál be vagyok parázva. Beszélgetett velem, nyugtatgatott végig, még poénkodott is. Ez kicsit feldobott, és elterelte a figyelmem arról, hogy két orvos éppen a hasamban turkál, és húzkodják a fiamat. Ákost nehezen tudták kiszedni, szegénykém nem nagyon akart megszületni. Sírt egy csomót a műtőben, így legalább tudom, milyen hangja van, mert itthon egy angyal. Csak eszik és alszik. Meg kakil.
A kórházban olyan forgalom volt, hogy az örzőből még este át kellett mennem egy másik szobába, mert nem tudták elhelyezni a következő császáros anyukát, aki még a műtőben volt.
A múltkor azt írtam, hogy két baba-mamás kórterem van. Ezt rosszul tudtam, mert csak egy négyágyas "rooming in" van, a másik csak terv maradt azóta is, pedig a babaágyat a fehérvári kórház már akkor megígérte, amikor én Andrist szültem. (2004. július) És akkor mindenki úgy tudta, hogy nemsokára "beüzemelik" a másik szobát is.
Nem tudtam baba-mamás kórterembe menni, mert tele volt, illetve én sem voltam éppen fürge a műtét után. Igen, mostmár a császárosok is bekerülhetnek, ha olyan állapotban vannak. A harmadik nap egész jól voltam, kimentem a látogatókhoz is az előtérbe. Ekkor átkerülhettem volna még az eredetileg megbeszélt baba-mamásba, de jól éreztem magam a 4-es-ben (3 ágyas), így maradtam. Sokáig kint voltak a picik szopizni, nem egyszer előfordult, hogy 1 órát gyönyörködhettünk bennük. A csecsemősnővértől nem kellett segítséget kérnem, mert Ákos úgy szopizott, mint aki mindig ezt csinálta. Szopott 80 és 90 grammot is, de általában 50-et evett. Amikor egyik éjszaka nem tudtam aludni, megnéztem őt: éppen ébredezett, ezért a csecsemős odaadta, hogy megetethessem. Egyébként a többi babát pohárból itatták, nem láttam cumit sehol. Ez nagyon tetszett.
Deák dokival volt egy érdekes sztorija az egyik szobatársamnak, ha kéritek, leírom.
Látom, már egy kész kisregényt írtam. Hagyok helyet másoknak is, ha kiváncsiak vagytok még valamire, kérdezzetek.
Cat