Új privát üzeneted érkezett!

Kata, ők hívnak reggel 8 és f9 között. lesz egy pár transzferük. Én is nagyon izgulok!!! :))
Kimondottan nekem nem mondták a blasztot, csak általánosságban sorolták el, hogy mi fog történni.
Jaj, ez a felfúvódás elég vacak. én kiegyenesedni alig tudok. Megsasolom, hogy van-e Espumisam itthon.
panini

Panini!
Ez igen!!!Szép eredmény!!!Gratulálok!!!

Mi jól vagyunk!Hétfő óta kezdem érezni a bébiket!Még nagyon nagyon gyengécske,de már biztosan ők azok! :D :D
Csütörtökön megyünk UH-ra!Remélem akkor megmutatja magát a másik babánk is!Ma egy kicsit rámtört a pánik,így hogy szóba került a befektetés!E szerint a karácsonyt és az új évet is bent kell(ene) töltenem!Na de még messze van,inkább gondolok másra!Amint elkészül a polcunk,elkezdem beszerezni én is a ruhákat!Egy kiságyunk van,ami még Marcié volt!Ahhoz vadásztam Vaterán egy ugyanolyat,talán holnap megyünk érte!A babakocsi már 3 hete megvan!Más még nekünk sincs... :( Pedig annyi sok minden kell még :shock: (mellszívó,légzésfigyelők,matracok,overálok....)
Kistarcsán szeretném ha világra jönnének,mert itt lakunk a kórháztól pár percnyire!

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa, bocs, nem tudom: milyen nemű az egyik bébid?
Te hány naposan kaptad vissza őket? Ma kifejtette a tanár úr, h ő inkább az egyes terhességeknek a híve, ha blasztót tesz vissza, akkor már a kettőt is meggondolja.
Én, akárhány naposan kapom vissza a csemetéket, kettőt fogok kérni. No panic, ha ikrek, majd megoldjuk vhogy, hogy elférjenek! :D
panini

Panini ez szuper!!!! Nagyon ügyesek vagytok:) ráadásul a tied lett a 200.laptető úgyhogy ennek sikerülnie kell:):)

Ancsa,akkor te már előrébb vagy mint én, milyen baba kocsit vettetek??? Nyugi bennem is meghűlt a vér amikor mondta a doki, hogy be kell feküdnöm. Szerintem kérdezz rá, hogy nálatok hogy lesz, szerintem az előny hogy közel vagy a kórházhoz.Én 70 km vagyok az enyémtől:(

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Ancsa,
szerintem ha be kell feküdnöd, az ünnepekre tuti hazaengednek, ne izgulj. A lényeg hogy minden rendben menjen a szülésig.

Panini,
én is blasztókat kaptam vissza, de csak egy bébink maradt. Szerintem T. úr mindig elmondja ezt, hogy nem híve az ikreknek.
Jobb már a pocakod?

Mi még semmit nem vettünk, persze még bőven van is időnk. Még csak így neten nézelődök, meg babakocsikat néztünk már.

i.kata

sziasztok,

végre, vezetékes net :)

kata, látom, azóta lett neve a leányzónak :) valóban egy kicsit rímel a vezetéknévvel, de szerintem - legalábbis nekem - abszolút nem zavaró! gratula a 18. héthez :) pocifotót kaphatunk?

bné_szilvi, hát ez nem semmi, hogy így nyomod a melót! és még építkeztek is... le a kalappal :wink:

ancsa, utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok én is!
Kép

sonjus, welcome back :) a képek szuperek, és örülök, hogy jól éreztétek magatokat :) Nati babán szerintem borostyán lánc van, fogzásra szokták használni. a kreativitásodat irigylem, hajrá :) mit csinálsz egyébként? én próbálkoztam a gyöngyfűzéssel meg az üvegfestéshez, de se kézügyességem, se fantáziám egyikhez se... :cry: majd várjuk az oldalad címét!

ági, azért remélem, hogy rendbejönnek a dolgaitok itt az intézetben, már csak azért is, mert pécs nem a szomszédban van... én drukkolok nektek is nagyon!

babszi, gratula az évfordulóhoz, még sokat-sokat együtt nektek! :) kicsit irigy vagyok, az én drágámból hiányzik a spontaneitás... :roll: :cry: :roll: :cry:

panini, én is üdvözöllek itt :) azt lehet tudni, hogy katával honnan ismeritek egymást? jesszumpepi, 21??????????? az majdnem 2 focicsapat :lol: :lol: :lol:

kangaxx, én is úgy tudom, hogy csinálnak donoros inszemet, de ez hogy függ össze a sikertelen stimulációddal??????? :roll: :roll: :roll: :roll: ráadásul itt a 'sima' inszem is fizetős... vagy már nem?

minnie, gyönyörű Nati baba!

beus, az ikrek is helyesek :) ikerterhességnél bevett szokás egyébként ez a 32 hetesen kórházba fektetés? mert ahogy írod, minden rendben van veletek...

ennyire futotta ma tőlem, de teljesen visszaolvastam :)

hbzs, voltatok tegnap a tegyesznél? mi volt? a kaális örökbebabás fórumot nem tudtam visszaolvasni... talán hétvégén.

Kép
Kép
tündérlétra

Panini!

Szuper eredmény!Nekem ugyanígy 21-ből lett Katánk!Nektek is szerencsét fog hozni!Csak így tovább!!!!!!!
Nagyon drukkolok továbbra is! :P

Beus!
Ne idegeskedj a befekvés miatt!Minden értetek történik és most a fő cél,hogy minél tovább pocakban legyenek a bébik.De minden rendben lesz az biztos!
Nagyon édik a képeken és gyönyörű a súlyuk!
Puszi!!!!! :P

Ancsa!
Előre ne is idegesíts magad a befekvéssel!Amikor feküdtem a terhes pathológián egy-egy napot mindkét gyerkőcnél,akkor volt olyan ikres kismami,akinek kétévese volt otthon,de befektették és hazamehetett hétvégén,persze sokat pihenve otthon is.Az ünnepekre pedig tuti haza engednének.
Nagyon kíváncsi vagyok a másik baba nemére! :wink:

Minnie!
Köszönjük a képet Katának!Ismét nagy sikere volt Minnie-nek. :lol:
Nati továbbra is szépséges baba! :P
Holnap gondolok majd rád,mert Katussal keksztekercset és túrós-baconos pogit gyártunk majd.Küldök az éteren keresztül! :wink:
Puszillak benneteket!

Lojcika!
Mizujs bútor ügyben?

Mindenkinek szép hétvégét! :P

phpBB: Kép
belluska

Panini,
fejlemény? :lol:

i.kata

Sziasztok!

Panini!
Drukkolok mára is nagyon!!!!!!!
5 naposan kaptam vissza kettő bébit,akik velünk is maradtak! :D :D
Egyikük kisfiú,Zsombi babánk! :D A másik remélem csütörtökön megmutatja magát! :D

Beu!
70km??? :shock: Az igen!!
Tudtam,készülök rá hogy bekell feküdni,csak bíztam benne,hogy később!De itt is ez a protokol,ahogy a kórházunk topikjában olvasom! :( Nem tudom,hogy mire jutok a dokimmal,mert lehet nem is nála lesznek meg a babák!Nem tudjuk anyagilag állni,hogy magán orvosnál 'szüljek"! :( :oops:
Kép
Ő lett a minibuszunk! :lol: Az egymás melletti sajnos nem jöhetett szóba,mert sem a suliba,boltba,gyógyszertárba,...sehova nem tudnék olyannal bemenni!De már most imádom!Minden nap tologatom! :D :lol:
Ti milyet néztek?

Kata,Belluska!
Köszönöm!Remélem igazatok lesz!!!!!!!

Tündérlétra!
Üdv újra itt! :D
Köszönöm,kedves vagy! :D

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa, nekem nagyon tetszik a minibusz! Nem is csodálom, hogy tologatod :) Tetszik a színválasztás is!!!
babszi

Ancsa!

Nagyon szuper a járgányotok,én is minden nap tologatom a sajátunkat!
Én is Kistarcsán fogok szülni (Mogyoródon lakunk),december 19-én vagy 20-án fekszem be(hiszen dec.20-án szülök),majd én elszórakoztatlak nyugi,de biztos,hogy hazaengednek az ünnepekre. Egyébként a szülészet-nőgyógyászati protokoll írja elő a 32.héten történő befektetést.(szülésznő voltam,onnan tudom)
Kinél szülnél egyébként?
Én Umáthum dokinál fogok,ő operált februárban,és neki köszönhetjük Lócit is,így én ragaszkodtam hozzá.
Nyugi,minden rendben lesz!
szilvi
bné_szilvi

Szilvi, nem is laksz tőlem messze :) Én a 16. kerületben élek.
babszi

Babszi!
Igen,akkor valóban elég közel vagyunk egymáshoz. :D
bné_szilvi

sziasztok! Nos, a helyzet az, hogy mára is maradt egy focicsapatunk!!! :)
Azt mondta Sipos, hogy még egyelőre nem tudja, hogy hétfő v szerda lesz a nagy nap, majd hétfőn kell telefonálni!
Gyerekek, én annyira izgultam reggel, hogy még a kezem is remegett. Persze, nem hívtak, csak 9 után. De megérte várni! Nagyon örülünk!

Tündérlétra,
Katát onnan ismerem, hogy 2007-ben együtt voltunk az első inszemináción. (nekem legalábbis az első volt) Ott beszélgettünk valamennyit. :)

Ancsa, tök szuper a babakocsi!:)
panini

Ancsa,
nagyon szupi kis járgányt választottatatok, szerintem már láttam ilyet "forgalomban" is :lol:

Panini,
nagyon szépen halanak a csöppségek :lol: Én is 10 fölé saccoltam volna a létszámot :lol:
Én már nem is emlékszem, nekem hányadik inszem volt, amikor találkoztunk, szerintem 3. vagy 4.
Amúgy amikor nekem az első lombik volt, akkor ugyanígy szombaton kellett várnom a hívást és én majdnem bőgtem a telefonban örömömben :oops:

i.kata

Sziasztok.

Ancsa szuper a járgányotok. Nem semmi, biztos egy vagyon volt. Mondjuk nekem muszáj a babakocsin spórolni, mert mi se állunk fényesen, és én inkább a doki zsebébe dugom azt a pénzt...Majd valamilyen Bergon baba kocsit veszünk, azok egymás mellettiek.

Szilvi jaja de jó hogy jöttél:) Hogy vagytok? Loci baba? Ficánkol sokat?
Hát nem tudom az enyémek elég lusták, nem sokat mozognak főleg mostanában mikor ilyen hideg van, pedig olyan jó lenne, ha többet ficánkolnának:)

Babszi, hogy vagy?

Panini, nagyon nagyon szorítok továbbra is, megtudom érteni, hogy mennyire izgulsz:P:P

Kata elérted a következő UH időpontját:) Mikor mész? Már biztos szép nagyot nőtt a leányzód:)

Hbzs merre lettél? Sonjus?

Belluska hatalmas pusziii.

Ágnes, Szilvia?

Nagy ölelés.

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Beus!

Köszi,jól vagyunk.
Lóci nagyon izgága,folyamatosan ugrál,néha majd' kirúgja a "ház" oldalát. Éjszaka már nem nagyon tudok aludni,mert 2-3 óra fele felébred és akkor belekezd a rugdosásba úgy igazán.
De egyébként megvagyunk,köszi.
Ne aggódj,majd beindulnak a Picurkák Nálad is!
puszi Nektek
szilvi
bné_szilvi

Ancsa!
Nagyon tetszik a babakocsi és az ülés is!Én is sokat tologattam miénket a lakásban még Kata születése előtt. :lol:
Marci hogy áll a testvér kérdéshez?Gondolom,hogy mivel már nagyfiú várja nagyon a piciket.

Panini!
Drukkok továbbra is mennek,és továbbra is nagyon ügyik a kicsikéitek! :P

Beus!
Nekünk is Bergon babakocsink volt és szerettem nagyon.Az iker változata különösen nagyon tetszik.Arra viszont nagyon emlékszem,hogy mikor voltunk Vecsésen a Kati bababoltban,akkor ott épp várt egy párt a nő Debrecenből,mert olyan jó áron adta az iker Bergon kocsit,hogy érdemes volt eljönniük érte.
Puszi nektek!

Gabókám!
Mizujs a vizsgákkal?
Puszi Linának! :P

Teszek fel pár képet a hétvégi(szombat-vasárnapi) sütéseinkről a kicsikkel:
Kép
Kép Kép
Kép

belluska

Sziasztok!

Panini!
Gratulálok a 21 leszívott petesejthez, s szuper, hogy egy focicsapatnyi meg is maradt belőlük! Gondolom, ma is hasonlóan jó híreket kapsz - gyere minél előbb, ahogy megtudsz valamit! Nagyon drukkolok!!! :D

Ancsa!
Nagyon szuper a minibuszotok! :D Ez olyan, hogy az ülések egymás felé is fordíthatóak? Vagy itt még úgyis mindegy, mert mire ez fontos lesz nekik, már másik babakocsit kell venni? :roll:
Pocaksimi nektek!

Szilva!
Nem voltunk még a TEGYESZ-nél. Meglepett minket, hogy már rögtön az első alkalommal le kell adnunk minden adatot, azt is, hogy milyen babát szeretnénk, ezért felhívtam a hölgyet, hogy mehetnénk-e úgy, hogy még csak tájékoztatót kérünk. Azt mondta, hogy igen, de akkor elénk venne valaki mást, akinek sürgős, s szintén csak a reggeli órák jók. De mivel nekünk is csak a reggel jó, ezért átadtuk a helyünket, s mi megbeszéltünk egy másikat; most szerdára.

Beus!
Köszi, hogy hiányoltál! A hétvégék nálunk mindig zsufik, általában be se kapcsoljuk a gépet... :oops:
Jó ficánkolást kívánok a babáknak, és pocaksimi! :D

Belluska!
Olyan szépek ezek a gyerekek, s milyen ügyesek! :D Így könnyű neked! :wink: S Katán látszik, hogy ő komolyan is gondolja a dolgot! :D Barnust azonban, azt hiszem, még nem lehet nagyon komolyan venni, nem? :lol:
A túrós-baconos pogi receptjét meg lehet kapni? 8)

Puszilok mindenkit!
hbzs

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ancsa, Beus!
Nagyon drukkolok nektek, hogy csak annyit kelljen a kórházban lenni, amennyit tényleg nagyon szükséges!
Helyes ez a babakocsi karaván :)

Belluska!
A gyerekek nagyon édesek, ahogy sütnek :)

Panini!
Hű de ügyesek voltatok! Drukkolok továbbra is és várom a híreket!

Babszi!
Hogy vagy, mizujs? Nagyon szeretnék én is csatlakozni a novemberi lombikhoz. Nem tudom mikor hívjam az Intézetet! Gondoltam rá, hogy még a héten rákérdezek, hogy hogy is legyen! Sőt, ma felhívom őket :)

Szilva!
Én kreatívkodás terén mindenre fogható vagyok, jelenleg azon vagyok, hogy a rengeteg gondolat közül, ami a fejemben van, kiragadjak valamit, mert túl sok mindent szeretnék egyszerre csinálni. Ami otthon rendelkezésre áll jelenleg, az sok gyöngy, szóval szerintem ezzel indul a projekt :)

Hbzs!
Szeretném újra megköszönni a pénteki lehetőséget, hogy ajándékot készíthettem nálatok az évfordulóra és elnézést kérek, hogy sokáig maradtam! Mindig elpofázom az időt :oops: A kis cserép pingvin reggel ott várta a páromat a kocsi műszerfalán :) Nagyon örült neki, korán fel is hívott, mikor én még úton voltam, hogy megköszönje. Engem egy üzenet várt a kis krétás táblán :)

Puszi mindenkinek
sonjus

Sonjus!
Nagyon sok boldog házassági évfordulót!!!
Kép
Örülök, ha tetszett a pingvin! 8) Akkor sikerült megvárni a ma reggelt az átadással? :wink: S nagyon örülök, hogy eljöttél - jó volt beszélgetni! :D
Este érezzétek nagyon jól magatokat a szupi gyertyafényes vacsorán! :wink: :D
Írjál, ha beszéltél az intézettel! :wink: Remélem, együtt fogunk lombikozni hármasban novemberben! 8)
hbzs

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak nem gépeztem a hét végén.

Beus! Ne tartsatok okoskodónak, de szerintem baromság a 32. heti befekvés.
Több a kára a hosszú hospitalizációnak, mint a nyereség. Feküdni otthon is lehet.
Én sem feküdtem bent és még sokakat tudok, és mikor a II. nőin dolgoztam sok ikres jött csak szülni be(pedig a Klinikán aztán kőagyú szemlélet uralkodott).

Panini! Hatalmas gratula a focicsapathoz. gondoltam Rád pénteken, csak nem volt erőm a gépet bekapcsolni.

Mindenkinek minden jót!

Ágnes
ágnes13

Köszi szépen :) Hááát majdnem nem bírtam ki és már pénteken oda szerettem volna adni, de aztán mégis győzött a türelem :D
sonjus

Sonjus!
:D
Majd aztán mesélj, hogy hogy sikerült a vacsi! :wink:
És az intézetben mit mondtak? Hívtad már őket?
hbzs

Sonjus, gyere velünk novemberben :) Bár nekem előtte van még egy vérvételem. Felmerült bennünk, hogy ha törik, ha szakad, mi mindenképpen akarunk novemberi lombikot, de tudom, hogy így butaság... Másik pillanatban azonban így szeretném...
Én be vagyok havazódva, szóval alig van bármire időm :( :) De jó is ez. Az elsősök szépen alakulnak, nagyon édesek.
Mit mondtak az intézetben???
babszi

Beszéltem az Intézettel, Tanár Úr vette fel, kérte, hogy délután Ibolyát hívjam és kérjek konzultációs időpontot. Hívtam, háááát menjek ma :shock: Olyan volt Ibolya, mint egy árverési leütő ember, azt mondta, hogy most mondtak le egy időpontot! Kell, nem kell, kell nem??? Ha most nem megyek, akkor 1 hónapot kell várni, de az már lehet késő lenne a novemberhez, mert a konzultáció után indulna csak a vérvétel szóval mindegy, bevállaltam a mai konzit. Időm sem volt átgondolni semmit, kb 1 percet beszéltünk, majd úgy búcsúzott el, hogy Öné az időpont. Szóval ha megnyerte, hadd vigye :lol: Kölcsönkértem itt a melóhelyen, mert pénz sincs nálam! Még mindig Ibolya hatása alatt vagyok :lol:
sonjus

Babszi!
Örülök, hogy alakulnak az elsőseid :) Egyébként milyen, mesélj!
Nekem gyakran eszembe jut Ancsa, hogy neki sem volt tökéletes a véreredmény IR miatt, de bevállalták és a siker ott van a pocakban :)
sonjus

Ancsa, mit jelent, hogy nem volt tökéletes IR????? Erről kicsit lemaradtam!

Sonjus, szerintem jó, ha ma elmész, de legyen előtte pár perced, hogy átgondold mit akarsz kérdezni. :)

Kolléganők halál féltékenyek, ezért ahol tudnak keresztbe tesznek :( Nagyon szeretem a munkámat, de az mindig nagy bajom, hogy ilyen a tantestület. Egyébként egyre rosszabb, mert mióta itt tanítok, minden baráti csoport teljesen szétesett, akik addig összetartottak, azok megorroltak egymásra...
A kicsik nagyon édesek, és nagyon cserfesek, szétszórtak is :) Én úgy érzem haladunk, míg a magyaros kolléganő éppen ma mondta, hogy pénteken első két órában használhatatlanok voltak a gyerekek, míg nekem 4. és 5. órában ügyesek voltak. Szóval az embertől is függ...
babszi

Babszi! Nem irigyellek, ha ilyen a tantestület :( de annak nagyon örülök, hogy te olyan vagy, hogy neked a 4., 5. órára is oda tudnak figyelni! :)
Igaziból annyit szeretnék csak tudni a következő lombik előtt, hogy lesz-e, szükség van-e változtatásra az előzőhöz képest, és mikor menjek vérvételre.
sonjus

Sonjus, ilyen beszélgetésre én is nagyon készülök, de én arra gondoltam, hogy Sipos dokihoz megyek magánra...lehet nem teljesen jó megoldás, de mindenképpen szeretnék vele beszélni dolgokról. Csak nekem addig kell, hogy legyen a kezemben újabb IR kontroll, hogy legyen mit megbeszélni, illetve jó lenne ezt a dolgot átbeszélni, mert nem beszéltünk január óta - egy e-mailt váltottunk csak. Nem tudom mennyire ment le az IR, de legutóbb 60-ra lement, és ha most 40 körül lenne, akkor lehet, hogy megpróbálnám - legutóbb (igaz, nincs szerencsés végkimenetel, de most életmódváltás volt) sokkal rosszabb IR-rel is babás lehettem, bár csak spontán. Nagyon szeretném, ha novemberben lenne a lombik, de közben nem akarom a lehetőségeimet elpuskázni. A belgyógyász szerint 40 körüli eredmény már nagyon jónak számít, és bele lehet vágni, meg hát ha most azt mondják, hogy oké, akkor is lesz még másfél hónap a lombikig - gondolom addig is megy talán lefelé az IR :) Legalábbis bízom benne.

Óóó, köszönöm a dicsérő szavakat! Természetesen nagyon jól esnek. De nem szeretném fényezni magam, mert lehet, hogy más területen más sokkal jobban csinálná. A kolléganőmnek rengeteg nagyon jó ötlete van, csak ő elveszik a részletekben. Én olyan vagyok, aki szeretné az egészet látni, és úgy osztanám a feladatot részleteire. Ha jók lennénk együtt, akkor kiegészíthetnénk egymást, de sajnos ez a "hatalmi vetekedés" (ami hótra tökre felesleges) elrontja ezt. Ilyenek vannak.

Sonjus, neked milyen sorszámod van? Nekem az aktuálisnak a fele!! 504? vagy valami ilyesmi. Húzódik a lombikom január óta, a sorszámot meg valamikor tavaly májusban kaptam?????? Már nem is emlékszem! :(

Jaj, bocsi, most nagyon bő lére engedtem a gondolataimat - nem szokásom - van egy csomó dolgom, csak nehéz elhatározni magam, hogy nekiálljak :) Inkább itt locsogok :) :( Bocsi, bocsi, bocsi!
babszi

sziasztok,

ancsa, klassz járgány :)

panini, mizu? ma már többen vagy? :) vagy szerda lesz a nagy nap?

belluska, gyönyörűek a gyerekek, és nagyon ügyesek is :) tetszenek a konyhátokban a színek (és látom, nagyüzemben megy a mosás, szárító a háttérben :) nálunk is ez megy, pedig csak 2en vagyunk...)

hbzs, akkor szerdán várom a beszámolót :) ma nem vittem túlzásba bent a munkát, inkább beleolvastam a kaális örökbebabás topikba, és én úgy vettem ki az ott leírtakból, hogy a tegyesznél leadott paramétereket bármikor változtathatod, tehát nem kőbe vésett dolog, amit első alkalommal mondtok.

sonjus, és mit fogsz fűzni? ékszereket? kíváncsi leszek, majd mutass képeket, oksa?
mi volt ma az intézetben? remélem, az évfordulótok alkalmából minden OK lesz :)

Kép

és kellemes estét kívánok Nektek :wink:

Kép
Kép
tündérlétra

Hbzs!
Igen,Barnabást leginkább csak a nyújtófával való hadonászás érdekelte.De azért egy-két simítást ő is végzett! :lol:
Küldtem priviben a receptet! :wink: Mivel jöttek vendégek,így még sima sajtos pogit is csináltunk.így volt mivel elfoglalni magunkat! :D
Kíváncsi vagyok mit mondanak majd szerdán.Majd írjál!Puszi!

Sonjus!
Sok boldogságot nektek,és remélem szuper romantikusra sikerül a vacsi is! :wink: Örülök,hogy találkoztál Hbzs-vel,múltkor én is jól kicsacsogtam neki magamat,igaz csak telefonban. :oops: :lol:
De jó,hogy lett lehetőség ma az Intézetbe menni konzira,írjál feltétlen mit beszéltetek meg!

Szilva!
Nekem is nagy kedvenc a zöld falunk a konyhában,szerintem sosem lesz más színű! :lol: :wink: Kis szemfüles,gondolom akkor feltűnt a sok csekk is a hűtő oldalán ! :lol: :lol: :lol:
Szinte minden nap mosok valóban!És ezeket mind ki kell vasalnom is. :evil: Kár,hogy a kicsiknek nem árulnak vasalástól megkímélhető "joker" ruhákat,mint Kata párjának inget! :lol:

Köszike mindenkinek a gyerkőc dicséretet! :P

Zsuzska!
Lassan Bence egy éves lesz!Arról majd remélem kapunk képeket ide a fórumra is!Puszi nektek!

Wepe!
Gondolom így pici babával otthon nehéz követni a topikot,de azért írjál nekünk!Zotinak millió puszi! :P

Kata!
Nem jöttél ma!Biztosan nyüzsizel,remélem pihizel is néha!

belluska

Belluska, nem is írtam neked - ne haragudj! Elragadó kis manóid vannak!!! Nagyon tetszenek!!!! Kép
babszi

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnapi konzultáció:
Babszi - a sorszámom 846, ezt április 15-én kaptam, hogy ez novemberre lesz aktuális.
A köv. ciklus 21-24. napján vérvétel és antagonista protokoll lesz. Erről írna valaki bővebbet, hogy mi ez? Van még szuri (Puregon) a hűtőben, az szerintetek jó lehet ehhez a protokollhoz? Azt mondta Tanár úr, hogy sok sejt volt (15 db) de nagyon éretlenek, ezért is maradt és kaptam vissza csak 3-at, amik csak 4 sejtesek voltak, bár ettől még lehetett volna sikeres is az ügy. Mondta, hogy a párom értékei tökéletesek voltak. Erre kérdeztem, hogy akkor hogy lehet, hogy a hagyományos "összeeresztéssel" 1 maradt csak meg. Azt mondta, hogy az éretlenebbeket szokták így csinálni, és hát ezért. Kérdezte, hogy szedem-e az IR gyógyszert, mondtam nem, odaadtam a diabetológus leletét, lemásolta. Azt mondta, ha nem kell szedni, akkor nem kell, de azért tartsak egy cukormentes diétát. Nem azért, mert szükségem van rá (maga nem túlsúlyos :) ) hanem mert ha egyszer gond volt az inzulinnal, akkor azzal még lehet gond!? Ezt nem nagyon értettem, de hát a novemberi lombik érdekében bevállalom most (egyébként sem ártana néhány kg mínusz :) )

Évforduló: barátokkal vacsoráztunk (8-an) nagyon jó hangulatban. Kaptunk egy nagy héliumos lufit, ami egy egyest formázott :) Mivel mi mindig ketten vagyunk esténként (és úgy egyébként is :) ), így nem is igazán vágytunk romantikus vacsorára. Szinte minden esténk romantikus, mikor összebújva nézzük a tv-t :) Férjemtől kaptam virágot, csokit :) és egy lapot, aminek a szövegén kicsit elérzékenyültem :) Szóval jól sikerült, köszönöm még egyszer az érdeklődést!

Babszi! Na igen, ez elég gáz, mikor szakmai féltékenységből ilyen valaki. Fölösleges energiákat fecsérel erre, miközben, ha ezt az energiát arra fordítaná, hogy jól együtt tudjatok dolgozni, ő is elégedettebb lehetne!

Szilva! Igen, ékszereket, majd igyekszem velük, hogy megmutassam :)

Bocsi, én is elég hosszú lettem!
sonjus

Most gondoltam át, lehet hogy Decapeptyl van otthon :shock: :D
sonjus

Sziasztok! :D

Babszi!
Sajnálom nagyon, hogy a tantestületetekben ennyire nem jó a légkör... :( De legalább a kicsik édesek! 8) Te pedig úgysem sokáig fogsz már tanítani! :wink:
IR-kontrollra mikor mész?

Sonjus!
Örülök nagyon, hogy tegnap tudtál egyből konzultációra is menni! :D
Nekem mindkét beültim antagonista volt - én úgy tudom, IR-eseknél valamiért ezt szokták alkalmazni, s nem a longot, ahogy személyesen is említettem. Én eddig mindig Fostimont és Merionalt kaptam, így a Puregonról nincs infóm. Amikor azt szúrtad, akkor is antagonista protokolod volt?
Arra emlékszel, hogy mekkorák voltak a tüszőid az UH-n? Csak azért kérdezem, hogy nem lehet, hogy azért volt sok petesejted éretlen, mert túl hamar leszívták őket?
Én is úgy vettem észre, hogy a kevésbé szépeket/éretteket szokták hagyományosan összeereszteni, így nem is csoda, hogy kevésbé eredményes a találkozás...

Panini!
Hogy vagytok? Gondolom, már tegnap visszakaptad a piciket, s most otthon pihensz, azért nem jelentkeztél tegnap, nem?
Nagyon-nagyon drukkolok!!! :D

Szilva!
Én is az olvastam a kaális fórumon, hogy érdemes elindítani a folyamatot, mert nagyon sokáig húzódik, s közben is lehet bármikor változtatni, vagy leállítani stb. Ha meg közben terhes lesz az ember, amúgy is szólni kell - mert a gyermekesek más elbírálás alá esnek, mint a gyermektelenek...
Majd holnap meglátjuk. Én is kiváncsi vagyok, mi lesz! :D

Belluska!
Köszi szépen a receptet! :D Biztos nagyon finom lesz - hamarosan megcsinálom! :wink:
Veled is szuper volt beszélgetni - bár sajnos csak telefonban... :(

Zsuzska!
Én is várom majd Bencus 1 éves fotóit! :wink:

Wepe!
Én is várlak, itt is! 8)

Gabó!
Rég jártál már erre! Hogy vagytok? A vizsgákat mind sikeresen letetted már? :D

Minnie!
Olyan jó lenne, ha te is gyakrabban tudnál jönni! :D

Kata!
Tényleg jól eltűntél az elmúlt napokban!!! :( Hogy vagytok? Olíviácska ficánkolását érzed már teljes erőből? :wink:

Puszilok mindenkit!
hbzs

Sonjus!
Decapeptyl nekem is van otthon - a 2., leállított stimulációm után... :? - Akkor ezek szerint az előző neked is long volt... (Ezzel megválaszoltad egyik kérdésemet.)
hbzs

Hbzs!
Igen long volt :), de mit jelent az antagonista?
sonjus

Azt nem tudom, hogy korai volt-e vagy sem a leszívás, de megnéztem a "nyilvántartásom" :) és az alapján, a punkció előtt 3 nappal volt kb 10 tüsző 15-14-12 mm
sonjus

Sonjus!
Bocs ezt elfelejtettem leírni: az antagonista az, aminél nincs előzetes Decapeptyl szuri az előző ciklus 21. napjától, hanem az adott ciklusod 3. napján kezded szúrni magadat, így sokkal rövidebb ideig, s ezáltal kevesebbszer kell szúrnod! :D (Így a Decapaptyl teljesen kimarad! :wink: )
Ezek a tüszőméretek az utolsó UH-don voltak? Azaz a legnagyobb tüsződ még csak 15 mm-es volt? Vagy voltak nagyobbak is ezek mellett? Ez így nagyon meglepő lenne szerintem, de hát nem én vagyok a szakember... (De én azt gondolnám, hogy egy ilyen UH után 2 nappal újabb UH-ra hívnak, s csak utána csinálják meg a punkciót... :roll: )
hbzs

No, engem nem hívtak vissza, de én is úgy gondolom, hogy értenek hozzá, hogy mit mikor kell :)
Ez az UH a 11. cn-kor volt és 14. napon volt a punkció.
Uh után, a következőket kellett még szúrni
11. cn 3 Merional
12. cn 2 Merional
13. cn 2 Pregnyl
sonjus

Most recepteket keresgélek a diétához!
Tud valaki valami tutit? :) Számolgassam a kalóriát, vagy csak simán cukor nulla? Nem tudom hogy legyen :( Nagyon nem bírom, mikor szűkös a kör, amit enni lehet és a számolgatáshoz kellene valami jó mérleg is nem? Hű de hisztis vagyok már most, pedig még el sem kezdtem :lol: Úgy látom a reggelikkel és a vacsikkal lesz nagyobb gondom :)
sonjus

Látom sehol senki :(
Találtam ilyet: naponta hétszer eszünk, és összesen 1400 kalóriát viszünk be a szervezetünkbe!
sonjus

Sonjus!
Gondolom, neked is szénhidrát-diétát kell tartanod, vagyis igazából a CH-tartalom bevitelére kell figyelned, s nem az össz. energiatartalomra. :wink: Ezzel kapcsolatosan van 2 segédanyagom, amit anno Sipos doki dietetikusától kaptam, és beszkenneltem. Szívesen átküldöm neked, bár óriásiak (16, ill. 19 MB lett a méretük így), ezért talán egyszerűbb, ha munkaidőben átugrasz egy másolatért, ha tudsz. (De ha nem megy, s nem kapsz mástól használható anyagot, megoldom. :wink: )
A lényeg: a CH-tartalomra kell figyelned, ami persze nem csak egyszerűen a cukor elhagyását jelenti. Nekem a dietetikus 180 g-ot mondott, hogy ennyit ehetek naponta, s ezt 5 részletben: reggeli: 30, tízórai: 20, ebéd: 50-55, uzsi: 25, vacsora: 40g. Az étkezések között 2,5-3 órának kell eltelnie. Ez a kiindulópont, az egyes alapanyagok és ételek CH-tartalma pedig a táblázatokból ellenőrizhető. De hamar bele lehet jönni! :wink:
hbzs

sziasztok,

hbzs, nekem valahogyan át tudnád küldeni a 2 segédanyagot a diétához? vagy fel tudod tölteni valahova? ezermillió hála :)

Kép
Kép
tündérlétra

Szilva!
Rendben! 8) Küldjél nekem légy szíves priviben egy e-mail címet! :wink:
hbzs

Hbzs!
Ez így érdekesen hangzik! Érdekel, akár mail, akár személyes formában :)
sonjus

Megnéztem és amit találtam, ott fel van tüntetve a szénhidrát is, legalább is a 7 étkezésből 4-hez, így elég jónak tűnik :)

1285073744.8748.doc
sonjus

Ilyet is találtam:

Reggeli javaslatok:
20 g szénhidrát: 2 dl zsírszegény tej, 1/3 zsemle, vagy 3 db. korpás keksz, 1 dkg margarin (light), 10 dkg zöldpaprika, (180 kcal)
30 g szénhidrát: 4 dkg fehér kenyér, 1 dkg margarin, 2 dkg diétás lekvár, 2 dl zsírszegény tej (200 kcal)
40 g szénhidrát: 6 dkg barna kenyér, 1 dkg vaj, 10 dkg uborka, 2 dl zsírszegény tej, (330 kcal)
50 g szénhidrát: 10 dkg félbarna kenyér, 5 dkg sajt, 10 dkg zöldpaprika, tea édesítővel (390 kcal)

Kisétkezés javaslatok:
10 g szénhidrát: 2 dl kefir (130 kcal)
15 g szénhidrát: 10 dkg cseresznye (60 kcal)
20 g szénhidrát: 3 db korpás keksz, 2 dl 0%-os joghurt (120 kcal)
30 g szénhidrát: 1 db korpás zsemle, 1 db kockasajt (200 kcal)

Ebéd javaslatok:
30 g szénhidrát: 10 dkg főtt marhahús, paradicsommártás, 20 dkg narancs (2 db) (370 kcal)
50 g szénhidrát: tejfeles burgonyaleves, rakott kelkáposzta, 10 dkg margarin (600 kcal)
60 g szénhidrát: gulyásleves, 3 db túrós palacsinta édesítővel (730 kcal)
70 g szénhidrát: lebbencs leves, sertéspörkölt, zöldbabfőzelék, 20 dkg körte (680 kcal)

Vacsora javaslatok:
30 g szénhidrát: ˝ zsemle, 3 dl aludttej (210 kcal)
40 g szénhidrát: rakott burgonya 20 dkg burgonyából, savanyúság, limonádé cukor nélkül (350 kcal)
50 g szénhidrát: 1,5 db korpás zsemle, 5 dkg túróból körözött, 3 dl light almalé, 10 dkg paprika (380 kcal)
65 g szénhidrát: becsinált leves, 5 db közepes túrógombóc, limonádé cukor nélkül (870 kcal)
sonjus

Hbzs, köszönöm kérdésed - már nézegetem a naptáram ilyen ügyben, de nem tudom mikor menjek. Elvileg jövő héten el kellene mennem, hogy október legelején meglegyen a vérvétel, november elején mehessen, különben minden csúszik. Így is csúszhat a dolog...
Az iskola miatt nem tudom hogyan csináljam... nem szeretnék hiányozni
lehet hétfőn megkérdem, hogy van első két órám, ha nem eszem, akkor mehetek-e hozzájuk, vagy butaság lenne nem enni délig. Nem tudom... Vagy pénteken nincs első 2 órám... csak nemtom visszaérek-e onnan :(
babszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?