Helló Lányok!
Mi is megszülettünk!
Júni 10-én érkezett Pöttyhercegnő, minden jól ment, Nektek is ilyen szülést kívánok! Reggel 9-re mentünk "túlhordásos" vizsgálatra, és mivel minden úgy állt, ott is maradtunk. Du. f4-re már kint is volt Ninocska, kereken és gyönyörűen. Én a felétől epidurállal szültem - akik úgy félnek a fájdalomtól, mint én anno, azoknak nagyon ajánlom, rengeteget segített!
Néhány tanács:
Tenát, bugyit készítsetek elő, mivel amikor utána áttolnak, a nővérke fogja keresgélni a szatyrotokban - a váltóhálóinggel együtt. Poharat vigyetek, nekem 3 litert meg kellett utána innom, mert a vérveszteségtől eléggé kivoltam, de ez segített. A bugyi+tenára én ajánlom az első napokban még rávenni a Tenafixet is, jól ottartja a cuccot.
Nekem a kényelmetlen szoptatást megkönnyítette a kispárna, amit vittem, plusz van egy kissámli is az ágyaknál - lábtartónak jó!
Ha visztek mellszívót: azAventest úgy kell használni, hogy jól rányomod és az elején 5-6szor hosszú ideig nyomod (5mp) aztán lenyomva tartod 2-3 mp-ig - működni fog, csak lassan kell használni!
Ők mindig átpelusozzák, de éjjel meg reggel én tettem tisztába, saját pelussal, kendővel, a többiből tettek kis a pelenkázóra. Plusz egyik éjjel összepisilte a benti ruciját, hát én ráadtam egy sajátot. Sztem vigyetek saját cumisüveget is, mert vizet adtak neki - azt az első körben tegyétek a kiskosarába, akkor abba tesznek neki.
Amúgy kérdezzetek, ha vmi nem megy - én nem tettem, kb. hozzám se szóltak, hogy megy-e. Bár úgy néz ki, ment...
Én igyekeztem kedves és elfogadó lenni velük, így nem volt semmi negatív tapasztalatom, sőt!
Semmi horror, pedig arra számítottam, igazából JÓ volt szülni!
:D:D
Ügyesek legyetek!
Benedeknek meg nagyon drukkolunk!