Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi! Légyszíves legyél türelmesebb :wink:

Csipet!
Csak 2x emelted fel a hangod? Ejha...
Azért szerintem az idilli állapothoz édes kevés, hogy frankón szeretjük a kölkünket. Ha az idillibe nem is tartozik bele a normál evés, az alvás hiánya durván kicsinálja az embert.
És úgy tűnik a szakirodalomban nem az én gyerekeimről írnak - legalábbis nekem sokban nem segítettek. Az ösztöneim összegyúrva mások igazi tapasztalataival sokkal többre mentem. Mert úgy tűnik, hogy én sem tudom érdeksen elmondani, hogy kisfiam ne mássz fel a bútorra, mert leesel és eltörik a lábad...bla bla bla. Nyilván a probléma velem van, de igazán nem tudom, hogy a nemet ennél érdekesebben hogy tudnám elmondani. Egyébként meg lehet csűrni, csavarni, de attól a nem az nem és kész. Legalábbis nálunk.

A türelem tanulható? Na ez érdekel. Hogy tanulható?

Kép
Kép
Kép
szonja77

nyugi Szonja a szakirodalom sem az én gyerekemre van szabva, de az a könyv tényleg jó (az is mások valódi tapasztalatiból van merítve, átitatva némi amcsi rózsaszínnel), legalábbis nekem segített, hogy megtaláljam a közös hangnemet, és ezért nem kell ordibálnom, mert semmit sem érek el vele (mint mondtam ez nekem még gyerekkori tapasztalat, nekem sem jött be). Igaz fát lehet hasogatni a hátamon, de a korlátokhoz, határokhoz ragaszkodok, makacs vagyok és ezt mindenki tudja. Ákos is makacs, de még sincsenek nagy egymáshoz feszülések. Annyira már ismerjük egymást, tudja mi a stájsz.
Még mielőtt szentté avatnátok megjegyzem nálunk is ritkán van csak idill, az én gyerekem sem eszik, hogy az éjszakákról ne is beszéljek, de inkább az örömteli dolgokra koncentrálok.
Elég száraz, amit most mondok, de tőlünk szülőktől tanulják meg szabályozni az érzelmeiket, ha látják, hogy dühöngünk, ők is ezt másolják le. Amikor benne vagyunk egy helyzetben, valahogy automatikusan bekapcsol egy program az agyamban, ami erőt, türelmet, empátiát ad. Nem tudom hogyan lehet tanulni a türelmet, de én sem voltam mindig ilyen, talán a hormonok, talán az oxitocin. És ne nevessetelk ki: az, hogy mit eszünk. AMióta tudatosan paleozunk, sokkal kevésbé vagyok ingerlékeny, türelmesebb vagyok. Ha kifulladnék, kinyitom az ablakot egy kis madárcsicsergésnél, nincsenek nagy igényeim.

Remélem Ádinak nincs komoly baja!!! Majd gyere a hírekkel!

Kép
Kép
csipetnyusza

Abban tök igazad van, hogy minket másolnak. Nade az érzelmek kezelésébe beletartozik az is szerintem, hogy igenis vannak helyzetek, amibe anya kiabál. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi jobb, mit lát a gyerek és mit nem, hiszen a feszültséget, a konfliktusokat nekik is kezelni kell. Mostanában ezen agyalok, mert látom, hogy Balázzal kellene erről beszéljek. Még nincs konkrét ötletem, de gondolkodok sokat rajta.

De miről is beszélünk, amikor megemelt hangról, vagy kiabálásról beszélünk? Amikor szépen, nyugodtan, gyerekhez lehajolva, szemkontaktust tartva magyarázom, hogy kisfiam, ne bla, bla, bla, ismételve ezt 5x-10x, megemelem a hangom és elmondom 11x is. De mi ezzel a baj? Azért álló nap nem mantrázhatom neki, hogy bla, bla, bla és nem azt ordítom neki füstölő vörös fejjel, hogy a k..a anyád gyerek, ha egyszer a kezembe kaplak, hát megnyúzlak. Nyilván nagy titkot nem árulok el, ha azt mondom, hogy néha azért vannak érzéseim :D De szerintem ezzel sem vagyok egyedül.

Hát az én hátamon nem lehet fát vágni, persze természetesen nem vagyunk egyformák. Mi amolyan olasz család vagyunk, belőlünk azért nehezen lesz svéd hűvösség :D

Ádi miatt nagyon para vagyok. Remélem most is feleslegesen. Na engem most ez csinál ki teljesen.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na kiabálni én is zoktam de már akkor amikor feszül a húr!
De ha meg nem kabálnék egyszer csak szétrobbannék teljesen!
Lehet fát vágni az én hátamon is de csak egy darabig! Türelmes tipus vagyok és engedékeny is. Na de azért mindennek van határa könyörgöm! Ha időnként nem ordítanám ki magam akkor már hol tartanék. Valószínűleg a diliházban 5 gyerekkel meg egy férjel a hátam mögött!

Biztos van benne némi igazság, hogy nem mindegy mit eszik az ember és mennyi energia van azokban a dolgokban amiket megeszik! De ha nekem lenne időm arra, hogy nekiáljak ilyeneknek meg tanulmányozni az jó lenne. Csak kérdem én, hogy mikor alszok akkor egy pár órát? Mert basszus aludnom is kell valamikor! Persze értem én, hogy luxus!
Jó tudom senki nem mondta, hogy öt gyereket szüljek! De nekem meg ez az életem és amennyire lehet egészségesen élünk! Ha az mond valamit, hogy a gyerekek idén még nem hiányoztak a suliból!
Az én anyukám is Paleosan kezdett mostanában főzni sok mindent, de az én gyerekeim meg sem ennék már legalábbis a nagyok! Mondjuk ha pici korukban már azt kaptak volna akkor biztos megennék! De arról ne is beszéljünk, hogy ahány gyerek mind mást szeretne enni! Na ha meg mindenki kedvére kezdenék el főzni akkor egész nap a konyhában pusztulhatnék!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja! Szorítok, hogy minden okés legyen Ádámmal!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja! Én is drukkolok!

wf

Kép
wf

Szonja! Sajnálom, ha megrémítettelek. Távol álljon tőlem az ilyesmi. De jobb félni, mint megijedni. Amúgy nagyon ritka betegség, annyira, hogy arányokat sem tudnak mondani a dokik. Kevésnek sem mondható az esély, hogy a te gyerekednek ilyen lenne.
Egy vizsgálat meg nem a világ. Én biztosan elvinném, mint ahogy Te is teszed.
Még egyszer bocsánat, ha a frász hoztam rád.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ildóca, persze, hogy nem lehet minden igénynek megfelelni, sajnos nekem sem volt időm belemélyedni a témába, de nagybátyám 1,5 éve csinálja a paleot, vele beszéltem egyszer véletlenül róla, és rájöttem, hogy mi amióta hozzátáplálunk, ezt csináljuk, tudattalanul is. Aztán elneveztem, lecseréltem az olajat, a margarint és a cukrot, ezt hívom én tudatos paleonak :) És persze minél több husi, zöldség, gyümi, lehetőleg nyersen vagy párolva. Ennyi. Tudom ezek is tele vannak méreggel, de a biohoz nem jutok hozzá (meg lehet meg sem tudnám fizetni), ez van. Még így is egészségesebb, m a gabonák, a tejtermékek, a burgonya és a hüvelyesek.

Szonja, nekem is vannak érzéseim, ki is mutatom, csak máshogy. Tűzrőlpattant sem vagyok, csak időnként. Pl sokkal hűvösebben írok, m amilyen vagyok, de mindegy is. Alacsony a vérnyomásom biztos azért.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Csak elmentünk ma a dokinőhöz.
Előtte kinn ácsorogtunk, hogy lássa ő is a pöttyöket. Jöttek is a csalán kiütések.

Tuti allergia, most úgy néz ki, hogy a napra. Kapott valami Certi izé allergia gyógyszert, meg Calciummuscot. Egy hétig kell szedni, utána nézzük meg anélkül, hátha. Nem tudom, hogy a doktornő miben reménykedik. Lehet nekem is kellene... Ha akkor is kijön, Rókus kórház allergiás részlege.

De miért? Egyikünk se allergiás, a nagyszülők se. Tavaly Ádi sem volt. Sosem voltunk napom, mikor nem lehetett. Kész vagyok nagyon.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Biztos rende jön Ádi! Drukkolok nagyon.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja, drukkolok, h ne legyen semmi komoly az allergia-teszten! Ezek, amiket kaptatok a tüneteket enyhítik, az okot nem, úgyhogy mindenképp elvinném, hogy nézzék meg a Rókusban. Az a baj, h a napallergia elég alattomos, rengeteg kiváltó oka lehet, külső és belső egyaránt, remélem megtalálják, és orvosolják mielőbb.
Nálunk se volt senki allerg, tesóm meg én viszont már annál inkább, de ezek mind szerzettek.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nagyon drukkolok én is, hogy hamar kiderüljön mi a frásztól csalánkiütéses Ádi.
Bakker, elhiszem, hogy kész vagy..
Egy csomó szájon át bevitt dolog kiválthat fényallergiát, ahogy most utánaolvastam...
Remélem, hogy valami ilyesmiről van szó és amint kiiktatjátok a bűnöst, minden rendben lesz!
Szorítok!

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönjük, hogy drukkoltok!

Tudom ám, hogy ennél sokkal betegebb gyerekek vannak...de azért ez meg csak az enyém. Nem akarok ilyenekre gondolni, hogy mi van ha nem növi ki, és durva lesz, akkor hogy jár oviba, stb. de nem tudok másra gondolni, ezeken jár az anyam. Nyilván le fogunk higgadni és akkor visszaveszünk a parából. Gondolom minden szülőt sokkol kicsit, ha valami baj felmerül a gyerekével.

Küldjetek már pár linket mert ezek szerint én vagyok béna... igaz időm se nagyon volt keresgetni. Amiket találtam, minden felnőtt fényallergiára vonatkoztak.

Most megpróbálunk a kaják terén keresgetni - végül is csak ezzel tudunk itthon kísérletezni, meg nyilván allergia vizsgálatnál is szóba fog kerülni, hát kicsit elé megyünk. Nem adunk neki olyanokat, amikről gondoljuk, hogy allergizálnak. Aztán majd meglátjuk...mondjuk ma épp nem süt a nap. Legalábbis mifelénk.

Voltunk ma fodrásznál. Olyan szépen ült az ölembe - igaz krokodilost játszottunk a csattokkal. Kicsit megnyírták, lett formája, nemcsak olyan torzonborz végre. Mennyi különbség van két gyerek között - tétre-helyre-befutóra merném fogadni, hogy Balázs nem ült volna meg a seggén ennyi ideig :D . És neki több haja van.

Tegnapi beszólása: Anya kultúrálisan viselkedjetek, mert fel akarom hívni a barátomat :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Elhiszem, hogy aggódsz, para rendesen, ráadásul elég sokáig eltarthat, mire kiderítik (tesómnak 1,5 év volt). A legrosszabb, ha az ember gyerekével történik vmi... :(

Ha kaja téren keresgéltek, az nagyon jó, mert simán lehet elég sok mindentől. Miről gondoljátok, hogy allergizálhat, mivel próbálkoztok? Mert ebben lehet tudok segíteni (tesómnak és nekem is étellel összefüggő bőrallergiánk van), viszont mondjuk van egy átmeneti idő, 3-4 hét, mire javulnak a tünetek, persze csak ha attól van.

A másik, hogy érdemes átgondolni milyen krémekkel, kozmetikumokkal, textíliákkal érintkezik Ádi bőre? (télen, nyáron). Pl kevesen tudják, de a gyógyszertári popsikrém, fürdető is elég gázos összetevőket tartalmaz...hogy a szappanokról, samponokról, fogkrémekről és a szintetikus anyagokról stb ne is beszéljek, ezektől mind lehet (nem ijesztgetni akarok, csak engem speciel eléggé érint a dolog, évek óta csak natúr dolgokat használok, használunk)

Amikor Ákos csalánkiütéses lett, több m 1 hónapig tisztult a szervezete, aztán szépen végigvettük mitől lehet, csomó kaját külön-külön, végül kiderült, hogy a tejtermékektől volt, amit én ettem (akkor még csakis kizárólag szopizott). Ez jó sok időt vett igénybe, mert minden esetleges reakciónál 3-4 hetet kellett várni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.03.08 14:07-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja!
Persze, hogy mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb! Én sem bírnék másra gondolni, de nyugi! Mindent megteszel, amit csak lehet, hogy kiderüljön, mi a baj!
A krémeket szerintem is érdemes megnézni, vagy esetleg mosószert. Én is belefutottam a nyáron egy hasonlóba, amire a bőrgyógyász csak vonogatta a vállát, aztán kiderült, hogy mosószertől volt. Csak nekem nem a szokásos kiütéseim lettek tőle.
Drukkok mennek!

wf

Kép
wf

Sziasztok!
Köszönök minden ötletet, mert nagyon járatlanok vagyunk ebben a témában, tekintve, hogy nálunk senkinek nem volt.

Hát a tejre, a paradicsomra és a mogyoróra gondoltam első körben. Mogyorót ugyan nem eszik minden nap - sőt - de hétvégén evett. Pari általában mindig van itthon, most megint nagyon rákapott. Meg egyébként is a tököm tudja, hogy mivel kezelték őket. A tejet meg imádja. Ezért ez utóbbi lesz a legnehezebb.

Kenni nem kenem semmivel, se testáplóval, se popsi krémmel. Mikor fosott, akkor Sudocremmel vagy Bepantennel. Esténként legtöbbször nem teszek fürdetőt a kádba, ha igen, gyógyszertárit. Nem lehet, nehogy a tetkók lejöjjenek és Balázs merül a vízben :D A tetkóra gondoltam egyébként, de van abban valami? Hajat hetente mosunk általában, abból elég borsószemnyi a hajára, mert jól fel szoktam habozni. Azért általában, mert megvallom, ha nyakig taknyos nem szoktam a haját mosni.

Mi se igen kenjünk nagyon magunkat, még testápolóm, sőt arckrémem sincs itthon (pedig lassan játszanak a ránckrémek :D ). Tusfürdő, szappan, sampon, fogkrém, izzadásgátló, ami szokott. Gyógyszerek gyógyszerszekrénybe, takarítószerek majd 2 méter magas felső polcom. Még hangyaírtot sem vettem, inkább a papuccsal ütlegelem őket.

Mosóport nem váltottam. Abból is kevesebbet teszek a gépbe, mert a mosógép szerelő ellátott jó tanáccsal. Viszont mindig teszek a mosóporhoz kis ecetet. Attól? Bár ezt is művelem már jó fél éve. Öblítőből 3-4 félét szoktam venni. Már mindegyikkel mostam és évek óta használom őket.

Ruhák: alsónemű, zokni csak 100 %, ágynemű szintén, mert ezek nekem is fontosak. A műizékben izzadok, a férjem meg kicsúszik a műanyag ágyneműből :D Ő mondja így. A többiből is igyekszünk pamutot, de nyilván van amibe van más is. Nagyon új darabunk nincs.

Egyébként komolyan ezen agyalunk napok óta. Járkálok a lakásban és nézegetem a szekrényeket, hogy mi lehet.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, gondoltam a tengeri malacra is ...igaz az is megvan augusztus óta, de most költözik :cry: pedig Ádi szereti a legjobban. Ja és 2 hetente fürdetem...mondjuk ezért örülök hogy megy. Még a fürdetés hagyján, de mire megszárítom a hajszárítóval :roll:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Szonja

Ötletem nincs mire lehet Ádi allergiás, de szurkolok, hogy mihamarabb kiderüljön.

Szilvi

Remélem már aludtál egy kicsit és rózsaszínübben látod a gyereknevelés gyönyörűségeit. Én 10000000000000000000 %-osan megértelek.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Hú,de sokat írtatok!
Szonja,szorítok...!Nem lesz semmi Baj!

Szilvi,ereszd el az érzelmeidet!
A gyerekek is így tanulnak meg különbséget tenni öröm,bánat,harag,düh,mérgelődés..stb. között.Közben mond is neki,hogy éppen melyik lelkiállapotban vagy.Így tudni fogja már az arcod rezdüléséből,hogyha nem tetszik valami...
És utánozni is fog.....így fejlődik érzelmileg,metakommunikációilag....stb...
Én mindent szoktam:kiabálni,toporzékolni,dühöngeni
Nekem is jobb,mert kijön a feszültség....aztán pár perc múlva higgadtan megbeszéljük mi miért volt....
Bár mióta Bogi betöltötte a két évet,teljesen megváltozott!
Hiszti,földön fetrengés,játék dobálás,hülye dolgok kitalálása és alkalmazása....Egy percet nem lehet egyedül hagyni....
Szerintem elért minket a DAC....
Az a szerencse,hogy hamar ki lehet billenteni,átbillenteni és nem tart sokáig...

Egyébként az étkezés nálunk is horror!De én már belenyugodtam...nem eszik,nem eszik..olyan jó kis húsban van,elfogyni nem fog....:)

Kép
kata35

Sziasztok!
Ildóca! Boldog születésnapot!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Micsódaaa? Ildóca öregszik? ;-)
Hát akkor boldog szülinapot! :-)
szilvi35

Köszönöm lányok!

De csak szeretnétek, hogy öregedjek! :wink: A névnapom volt tegnap! :)
Majd csak májusban fogok öregedni! 8)

HV mami neked is Sok Boldog Névnapot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jóvanna! Csak kíváncsi voltam, hogy figyelsz-e ! ;-) Szóval boldog NEVED NAPJÁT!

Hv mami! Boldog névnapot!

Akartam már reagálni, de nem volt kedvem és most is szűkre fogom.

Úgy tűnik túl vagyunk a krízisen, túléltük mindketten. Minden visszarendeződni látszik.

Csipet! Nem szeretném bő lére ereszteni a mondandóm, ugyanis komolyan lusta vagyok hozzá :-) Szeretném, ha a kritikám előrébb vinne (vagy hatást nem gyakorolna), mintsem vitát robbantana ki közöttünk. Bántani nem szeretnélek, nincs is miért. Lehet tapintatlanul fogalmazok, ezért előre elnézésed kérem.
Szóval, ami a hozzászólásaidból tükröződik felém az a hiteltelenség (pl. empátiáról írsz, miközben nem gyakorlod -ellenkező esetben nem írnád, azt amit...stb.). Nem arról beszélek, hogy pozitívan gondolkodsz, hanem arról, amiről már beszéltünk többször is, a szupermamiskodásról (nem részletezem) . Amit Te sem szívlelsz igazán! Hiszen ezt írtad. Arra gondoltam nem is veszed ezt észre, inkább nekem jön le, aki olvasom az írásaid. Persze ez az én személyes véleményem, hogy figyelembe veszed vagy sem, természetesen rád van bízva :-) Hogy felemelted a hangod, vagy Istentudja mit feltételeztél rólam -hiszen türelemre intettél- nem sértésnek veszem, inkább lelkesedésnek, hiszen hasznosnak érezhetted magad és segíteni akartál.

Csajok!
KÖszi a tippeket :-) Sok mindenen túl vagyunk már próbálkozás szempontjából. Elsősorban a kialakult helyzet, a kimerültségemnek volt köszönhető, ami mára már elmúlt :-)
Nem gondolom, hogy türelmetlen vagy meggondolatlan vagyok. Hm... még különösebben eszköztelennek sem érzem magam, mivel nap mint nap ezer+1 próbálkozást tudhatunk a hátunk mögött (ha jól sejtem hozzátok hasonlóan). Persze a tippek mindig jól jönnek és inkább 100 ismert +1 új, mint egy sem. Szóval köszi :-)

A temperamentumos meg acsarkodjon, a halvérű meg nyeljen csak . A legfontosabb, hogy ne ártsunk magunknak és másokank sem. Részemről acsarkodás előnyben :-)
szilvi35

K...a iwiw, megesküdnék, hogy szülinapot olvastam :D persze már lehet, hogy olvasni se tudok. Bocs Ildóca, nem akartalak öregíteni :D Még jó hogy nem követeltem a szülinapi tortából :D

Tegnap voltunk kinn a szikrázó napsütésben és nem jött semmi Ádin. Szóval úgy tűnik a gyógyszer hat neki. Kíváncsi vagyok, hogy ha abbahagyjuk, akkor kijön-e.

Bogiról rég láttam képeket :wink:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Szonja!

Ne viccelj már! :) Nagyon köszönöm a köszöntést!
Hát tortám már rég volt!:(
De talán idén lesz! Nagy nap lesz a szülinapom, meg emlékezetes is!
Csenge az nap fog konfirmálni és Kincső és Csanád keresztelője lesz azon a napon! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

lldóca, HV-mami: Isten éltessen Titeket!

Ildóca: Nagyon szépnek ígérkezik a szülinapod is! ;)

Szilvi, nem akarok belebonyolódni ebbe, valószínű nem az jött le, amit mondani akartam, de a lényeg, hogy újra minden rendben :) legközelebb inkább nem írok semmit, hiszen tulajdonképpen ezt is kérted. Segíteni szerettem volna, de sajnos csak idegesítettelek. Ne haragudj. Az, h máshogy kezeljük a stresszt, ne legyen baj.

Kép
Kép
csipetnyusza

köszönöm a köszöntéseket. :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Csipet! Segíteni szerettem volna én is :-) .... azzal, hogy visszajeleztem.
Nem baj a sokszínűség, írtam is, hogy mindenki a maga vérmérséklete szerint.
És ma még ebéd is volt!!! Gondoltam gyorsan kikiabálom, nehogy többet egyen a héten Titi ;-)
szilvi35

Sziasztok!

Nagy a csend!

Szonja!

Mi újság Ádival?

Többiek?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Elu!

Tessék jelentkezni!
Te már biztos babázol! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ildóca!
Köszönöm kérdésed, azon a két napon mikor a nap is sütött, nem jött ki rajta semmi, tehát hat a gyógyszer. Még holnap kell neki adni, aztán abbahagyni és akkor megnézni, hogy jön-e rajta. Nagyon remélem, hogy bármi is volt az, többé nem allergizálja a gyerekemet.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ela valóban felszívódott. Nem széééép :(

Hajrá Ádi!

Úgy tűnik mindenkit kifáraszt a napsütés :-)
szilvi35

Hahóóó! Mindenki! Miért nem írtok?
szilvi35

szilvi35

Vagyunk ám. Csak a kertben leginkább. :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Anyucik! :-)

Képzeljétek, hívott egy barátnőm 6 hetes várandós 3-as ikrekkel. Spontán terhesség. DURVA! :-) Hihihi... Kicsit kétségbe volt esve, hogy hogy férnek el a házban, babakocsiügyileg, meg az autóba sem férnek el (van egy 2,5 éves kisfia) pedig Xara Piccaso. De amúgy örül. Persze még bármi lehet, mert hát 6 hetes csak. De reméljük a legjobbakat! :-)
Mit szólnátok egy 3-as ikerterhességhez?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Grat a barátnődnek! :) Ugye ezt a kérdést nem nekem szántad? :wink: Én valószínűleg ha most kiderülne, hogy hármas ikreket várnék persze meg szülném őket, de valószínűleg diliházba kerülnék egy időután! 8)
Egyébként mindíg is szerettem volna ikreket!
Csabika neki is kezdett beszélni a hasamhoz, és közölte, hogy halja az ikreket és növekednek!
Én meg mondtam neki, hogy ez téves kisfiam!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Huuuh, ikrek! Én is szerettem volna ikreket, de most már nem bánom, hogy csak egy babánk lett... Majd következő körben! Mamám szerint úgyis őt másolom: elsőre fiú, másodikra ikerlányok! :D

wf

Kép
wf

Wf!

Ki tudja lehet, hogy igaza a mamádnak! :D
De akkor olyan irígy leszek, hogy nagyon! 8)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ismerősöm 14-én szült ikreket, 2750-2780 grammosak :-) lány és fiú és 2-2- nevük van :-D

hv mami, gratu az ismidnek! 3-as ikrek :shock: :shock: Na, az engem rendesen földhöz vágott volna. egyszobás lakásba...stb... de biztos egyébként tök jó lesz, az első évtől eltekintve.
szilvi35

14-én volt a szülinapom. :) Grat az ismerősödnek Szilvi! :)
Én belepusztulnék az ikrekbe. Gyenge vagyok én efféle dolgokhoz... :)

Szép vasárnapot nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Képzeljétek: szerdán abbahagytuk az allergia elleni gyogyót és Ádin nem jött ki semmi.
Azt azért nagyon szeretném tudni, hogy vajon mitől volt. De annyira nem, hogy mégegyszer kijöjjön rajta.

Hármas ikrek: a hír közlése és meglévő két gyerek után megvenném a kötelet. Apának is :D
Amikor a férjemet rá akartam venni a 3. gyerekre, mondtam neki, hogy tutira lány lesz. És amilyen a formánk, mindjárt egyből 3-as ikrek. Lehet, hogy itt rontottam el a rábeszélést :D És kb. 3 hete volt is egy család a tv-ben, akik a meglévő két fiú mellé akartak lányt, és kaptak 3 lányt. Csakhogy javuljon a nemek aránya :D
Viszont 5 gyerek szállításához már busz kell. Ajvé, el tudtok képzelni egy családi kirándulást? Mikor indul a család és mindenki az ajtóban áll, kabátot, sapkát, cipőt keres? Mekkora cipős szekrény kellhet? Ildóca nyilatkozz :D ?
Úúú, én könnyen el tudnám képzelni, mert olyan jó lenne ennyi kölök. Csak könyörgöm ne egyszerre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2012.03.26 16:51-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Teljesen megtudlak érteni, hogy izgultál!
Hát egy téli öltözködés nem piskóta az biztos!
Sokazor még két gyerekkel sem hát még öttel. Mondjuk azért vannak önnálóak köztük és egyedül öltöznek fel. De az én cipőimet mindíg berugdossák szépen ügyesen a lépcső alá! Persze én vagyok az utolsó aki ajtón kívlre kerül, úgyhogy mindíg hasalok a cipőimért! De három cipős szekrényünk van az egyiket csak arra használjuk, hogy cseréljük benne a téli nyári kollekciót legalábbis mi apával. Mert a gyerekek cipője vagy elkopik és kuka, vagy kicsi. De álltalában az elkopik című dolog működik! Egyedül Csenge vigyáz a cipőire!
De viszont minden reggel azzal kezdek, hogy rendet rakok miután kiszórtam őket a suliba mert a papucs halmaztól meg nem lehet lépni mikor haza jövök. Mert persze rohanunk minden reggel és arra senkinek sincsen ideje, hogy a cipője helyére pakolja be a papucsait! Kirándulni :!: :?: Na az ritkaság számban megy nálunk, mert nem vagyok hajlandó sokszor elindulni velük sehova sem, mert beleizzadok csak egy elindulásba!
Meg sajnos az autó hiányában is szenvedünk mert csak öt személyesünk van egyenlőre! :( Olyan igazi bolond család vagyunk mi összeségében! :D
De jó nagyon! :D Szeretem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

A FlyLady programban van olyan, hogy a gyereket is szoktassuk napi rutinokhoz. Pl ha reggel felkelt, mosakodás, átöltözés, ágybevetés, reggeli, fogmosás stb... Szerintem több gyereknél ez csak így mükszik, különben az anya megbolondul, és házi cseléddé válik. Hármas ikrekkel én belepusztulnék. De anyumnak nem kellett semmiféle FlyLady program (mint nekem), hogy ezt belénk sulykolja, hogy elpakolod a cipőd, berakod a tányérod a mosogatóba, letörlöd a morzsát az asztalról, kikészíted a ruháid rellelre, bepakolod a sulitatyód... Kicsi korunktól fogva. Hát én is próbálkozom Hubával, reggeli ágybevetés, esti játékpakolás együtt, aztán majd hátha megy majd idővel egyedül is.
Minden esetre Ildóca! Le a kalappal! Ennyi embert koordinálni, csúcsvezetői képességet igényel!

Ja, meghallgattam egy előadást. Itt a link:http://www.youtube.com/watch?v=O6_SiaY5vTc Pécsi Rita adja elő a gyermeknevelésről szól... (Van benne néhány szó Istenről, de tényleg csak kb 2 mondat) Iszonyat sok minden hatott rám az újdonság erejével.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami, ejha, 3as ikrek, ha jól gondolom ez csak úgy sikeredhetett, hogy a lehetséges két petéből az egyik még osztódott is, uh! Én is meg lennék lőve (habár éppen lenne esélyem ikerterhességre - genetika), lévén autónk sincs, hogy a segítségről ne is beszéljek, a legközelebbi 4 órányi vonatútra van, azaz lenne, ha nem dolgozna éjjel-nappal. Na.

Szonja, nagyon örülök, hogy nincs több kiütés!!!

Rutindolgokkal én úgy vagyok, hogy csinálom, és ha akar segít, ez attól függ milyen kedve van, pl a babáját és az állatait minden reggel megeteti, minden délelőtt szétküldi az autóit, de délután visszatolat velük a garázsba, ha mondom megyünk enni, hozza az evőeszközt és az előkét, séta előtt a kabátját és a cipőjét. De nem mindig ezt sem. Ránéztem a FlyLady programra is - még korábban, de rájöttem, hogy nem nekem/nekünk való :(

A videót meghallgatom, tőlem szólhat végig Istenről is, úgy gondolom szerves része a gyereknevelésnek (is), mivel ő maga a szeretet ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.03.19 23:28-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Hát szerintem alapból mindenki valamilyen rutinra szeretné a gyerekét nevelni, program ide, program oda. Vagyis a számomra normálisabbja, de a többiről most ne beszéljünk. Aztán a gyerek vagy csinálja, vagy nem. Szerintem azért valamilyen szinten normális, ha nem tartozik a kedvenc időtöltésük közé mondjuk a rendrakás és nem ugranak elsőre. És azt se hiszem, hogy ebből messzemenő következtetéseket lehet levonni arra vonatkozóan, hogy milyen felnőtt lesz. Szerintem lusta, büdös zoknit, uzsonnát, szennyest szertehagyó kiskamasz is lesz egyszer annyira igényes, hogy a büdös zoknit elsétáltatja a szennyestartóig. Vannak gyerekek, akik nyilván jól idomíthatóak és 8-10 évesen már főznek, mosnak, takarítanak, de olyanok is, akik pont ennyi évig állnak ellen a noszogatásnak. Azért a szülői példa sokat segít szerintem. Ha a gyerek azt látja, hogy otthon egy hétig nem mosogatnak, akkor lehet, hogy abba fog beleszokni. De talán abba is bele lehet golyózni, ha a függönyrojt is vasalva van.

És speciel utáltam rendet rakni, majd később mosogatni, stb. Sokkal jobb volt játszani, fára mászni, utána meg az MTV előtt ücsörögni, csavarogni. Most azért megcsinálom, amit meg kell, mert utálom a disznó olat. És igen, rossz pillanatomban szoktam érezni, hogy cseléd vagyok, dehát van amit senki nem csinál meg helyettünk. Pl. a férjemet nem engedem csak vészhelyzetben a mosógéphez, mert simán összemossa a zoknit a bugyikkal és a konyharuhákkal :D De szeret főzni, és szívesen meg is csinálja. Meg sok mindent rá lehet bízni. Szóval egy aranyember :D

Ildóca!
Papucs: én attól akadok ki, amikor kinnt az ajtóba van levéve, és bandukolok ki a ruhás kosárral, majd esek el a papucsban. Elindulás: dettó. Felesleges indulás előtt zuhanyozni, mire beülök a kocsiba, 8 liter vízet is kiizzadtam. Mikor mindenki kész, akkor én még bugyiba állok a lakásba. És egy ilyen alkalommal anyám benyögte, hogy nem érti, én! minek készülődök annyit, mint az esküvőmre. Az nagyon kevéssé zavarja, hogy 5 éve felöltözök-frizurázkodok-sminkelelk 5 perc allat, a többi időben ruhát, pakkot készítek. Mert ugye a pakk összekészítése is az enyém, hiszen örülök ha a férjem a saját és a kocsi papírjait nem hagyja otthon :D
Vasárnap voltunk kirándulni: hát elindulni egy tragédia volt, és megint meg kell állapítanom, hogy nekünk felesleges állatokért egy vagyont fizetni. De azért jó volt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Írtam este, de elszállt :evil:

Rendrakás, miegyéb. Mi ezeket együtt csináljuk. Pontosabban én pakolok, Titi megfigyeli, hogy kell és általában itt tartunk. De minden esetben elmondom, hogy szépen elpakolunk kaja/lefekvés előtt vagy éppen elrakjuk, amit kiszedtünk a konyhaszekrényből/fiókból..stb. A fiókba néha visszapakol oszt kész oszt jó :-) A reggeli fogmosáshoz hozza a széket, gondolom szeret rajta ácsorogni, mert máskor nem szabad :-) Szóval igyekszem minden együtt csinálni, pontosabban előtte,mert az együtt egyelőre nem a legtalálóbb kifejezés inkább random folyamat , hihi.
Sajna mint már mondtam cipős dobozban élünk ezért sok minden a egymás hegyén-hátán. Ha lesz több hely, lesz nagyobb rend , az igényem nekem is megvan. Büdizokni, miegyéb nincs széjjel :-)
És igen Szonja, a mintakövetés nagyon fontos szerintem is. Hozzá is kellett szoknom, hogy ne egyek tv előtt, pl. Ádám nagyon angyali kis pofi :-)
Szuper a klíma!
:) :) :)
szilvi35

Na Ádi az az! Angyali pofi :D
Nála még csak megbuktak a rendrakásra tett kísérletek. Ha kérem őket, ő kerek perec kijelenti, hogy nem. Kérhetem ígyis, úgyis, akár kínaiul is, makacsul ellenáll a végsőkig.
Balázsba még lenne hajlandóság, de látva a kicsit :shock: így zömében mindig mindent én pakolok el. Lehet, hogy gond van a kommunikációs képességemmel, vagy a leleménysségemmel, vagy egyszerűen a nevelés csődjei vagyunk :D Szoktam dühöngeni, de azért nem nyomaszt annyira ez a téma.
Fogmosás: hát azt együtt csináljuk nyilvánvalóan, hogy is lehetne másképp? Még Balázs fölött is ott kell állni, merthát siet állandóan :D és hajlamos lenne 2 sikálással elintézni. Viszont az esti fürdés: megzabálom Ádit, ahogy mossa a pofiját, nyakát, pocakját :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

a példamutatás és a gyermek bekapcsolódása a mindennapi tevékenységekbe (tehát együtt-tevékenységek), nemcsak hogy fontosak, de a legfontosabbak - szerintem. ezért van nagy előnye annak, h egész nap egyedül vagyunk, enni kell, sütünk-főzünk, és igyekszem feldobni a legunalmasabb házimunkákat is (mindkettőnk érdekében), hogy élvezet legyen (ahogy pécsi Rita mondaná: örömös tevékenység :) )

A HV-mami által belinkelt videó nagyon hasznos, akinek van ideje, mindenképpen hallgasson bele. Sue Gerhardt is hasonló csapásirányra hívja fel a figyelmet könyvében (A szükséges szeretet), csak ott részletesebben ki van fejtve a folyamatok biokémiája - nagyon érdekes (és rendkívül hasznos) könyv!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja, gondolom az egy hét nem mosogatás rám volt célzás, de sebaj. Az azért volt, mert a férjem végképp semmi példát nem látott, ő otthon nem csinálhatott semmit, és gondoltam, ha látja h nincs megcsinálva, nekiáll. Hát nem. Így nekem kellett. De mivel rendelem a kaját, és edényeket nem kell sikálni, csak tányérok, evőeszközök és egy-két tál, tálca, amit akkor olyan soknak tituláltam. :) Mondjuk az is az. De pl egy ideje már 15 percet mosogatok naponta, és az bőven elég. Lehet ciki, de nekem kellett valami mankó, amire támaszkodhattam vagy amíg elindultam a háztartásvezetés rögös útján, merthogy azért én ezt nem végzem 10 éve, sajnos. No mind1.

Csipet! Gondoltam, hogy neked nem lesz zavaró, ha Isten is megjelenik a videóban, de hátha mást igen. Mondjuk hasonló a véleményünk, szerintem.
Te ismered a Pál Feri (atya) féle alkalmakat?

Ildóca!
Most nézem, hogy Csanád baba már inkább kis gyerkőc, mint baba! 9 hónap. Mi mindent csinál már?

Többiek? Merre jártok? Csak nem a szabadban? (Nekem ma pl semmi kedvem kimenni, pedig 7ágra süt a nap...)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?