Új privát üzeneted érkezett!

ildóca lájk!
szilvi35

Ildóca! Köszi, hogy beszéltél Holle anyó fejével! :) Most már csak a szélről kéne gondoskodni...

wf

Kép
wf

Hát majd beszélek a Petivel is szélügyben! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Hát ez szép mondhatom sehol senki!
Se itt, se az anyatanyán!
Amióta oda is regszráltunk páran azóta itt sincsen senki ott sincsn senki! :cry:
Szomorú vagyok nagyon!
Tessék jelentkezni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ildóca, igenis értettem :wink:

Nálunk majdnem minden ok. Ádinak hasmenése van a nyomorult utolsó kettő fogától. Már tegnap úgy láttam, hogy majdnem kinn van, úgyhogy remélem vége lesz már. Viszont szépen bilibe pisil, kakil. Jó, a fosi becsúszik néha, de hát az idősebb korban is előfordul :D

Egyébként meg van zizzenve mindkettő, gondolom a frontoktól. Vagyis remélem azoktól.

Ildóca, köszi, hogy rendezted a jó időt :D De üsd meg Holle anyót, vagy a meterológust, mert hét végére megint havat, havas esőt mondott.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ildóca! Nagyon köszi! :)

Szonja! Ádi nagyon ügyes, hogy bilizik! A fogakhoz meg drukkolok, hogy hamar kijöjjenek!

Úgy emlékszem, valamelyikőtök használ mosható pelenkát... Mik a tapasztalatok? Milyen márkát érdemes venni? Tényleg szükség van 20 darabra? Előre is köszi a segítséget!

wf

Kép
wf

Szonja!

De ügyi Ádi! Micsoda megint hó meg havas eső! :shock:
Na ne azthiszem mostaztán megkeresem Holleanyót!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

A hétvégére csakis ragyogó napsütést fogadok el, készpassz. Szegeden szeretnénk bringózni a Tisza-parton.

Ádi nagyon ügyes, gratula!!!

Wf, mi használunk moshatót, este írok priviben részleteket.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet! Köszönöm! Várom! :)

wf

Kép
wf

Titi is meg van zizzenve és Bogi is, Ádi is. Ez tutkó front (vagy fog?) . AHJJJJJJJJ! Állandóan nyomozni kell.

Na, csakhogy milyen jó gyerekem van: du. 5 körül elkezdett fáradni, mert keveset aludt és korán kelt. Fárdat voltam már én is. Gondolom kínlódásból először a szekrényt akarta magára borítani, mert látta, hogy annyira idegesít amit csinál, hogy kiesik a szemem, után a tv-t püfölte a kalapácsával :shock: :shock: :shock: :shock: Kész! Ordítottam szegénykémre. Fáradt voltam, nem tudtam normálisan. Vetheti az első követ, aki még nem csinált ilyet, állok elébe.

Viszont fél8-kor el is alukált.

Hányok a hidegtől, hótól, nedvességtől! Ildóca! Intézkedj légyszi!

Lindi! Kérlek áruld el, hogy kell olyan krémet készíteni, ami a kinder tejszeletbe van. Csinálnék egy 7-8 litert, hogy megegyem magába, annyira szeretem.
szilvi35

Szilvi, én azt tapasztaltam, hogy ha látják, hogy kicsit fáradtak vagyunk, feszkósabbak, akkor még egy-két lapáttal rá... én nagyon nehezen bírok túllenni ezeken a helyzeteken. Rendszerint mindketten jól kidühöngjük magunkat, aztán összeborulunk, és jól kiröhögjük magunkat....

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi, ha vigasztal én ma rácsaptam Huba kezére, miután megfogta Violka kezét és begyúrta a szájába és rohadt nagyot ráharapott. :evil: :evil: :evil: Szegénykém meg visított, mint az örült...
Na, engem kövezzetek. Tudom, hogy nem hat, meg hát magamról is tudtam... De egyszerűen tehetetlenségemben elborult az agyam... Ez van.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Baromi nehéz megfékezni a dühünket néha, pedig alapvetően birkatermészetem van. Egyszer már nagyon éhes voltam, megvártam Ákost míg felébred (mindig együtt eszünk), aztán nekiültünk levest enni, ő kiborította, majd megjátszotta párszor, láthatóan nem volt éhes, nem baj, én szerettem volna enni legalább pár kanállal, erre az enyémet kezdte kiborítani, na ekkor vérszemet kaptam, és becsuktamam a szobába, hogy eljussak a pár kanálig, de már feléri a kilincset, kijött, megint ugyanaz, kész voltam. Idő kellett, mire el tudtam számolni 10-ig. Nekikezdtem magyarázni, de éhesen nehezen volt türelmem hozzá, ez van, Maslow is megmondta...

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Aki azt mondja nem csinált ilyet, az hazudik. Persze, hogy csináltunk. Ebbe a tetű, rohadt nyomorult világba...És egy ráordítástól talán nem állnak meg a növésbe, nem lesznek dadogósok. Nekünk is le kell ereszeteni a gőzt, éshát sokszor azok kapják, akik velünk élnek. Nyilván igyekszünk ezt minnél kevesebbet tenni és más módon eresztegetni a gőzt.

Még ma is hasmenése volt :cry: szerintetek megmutassam dokinak? Vagy túlaggódom megint? Szegénykém, már minden alkalommal mondja, hogy fáj a feneke. Mert most egy-egy fosinál vissza-vissza kéri a pelust és most nem akarok vele izmozni. Még jó, hogy rögtön szól, mert biztos szépen kimarná. És így is fáj neki. Asszem felhívom a dokinőt. Legfeljebb megkér, hogy felejtsem el szépen a telefon számát.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ajjaj! Én lettem az időjárás felelős! :oops: 8)

Na ha ez megnyugtat benneteket ma én is kiabáltam Kincsővel.
Próbáltam rendetrakni ő meg elkezdte széthordani az újságokat amiket a kukába szántam. kértem őt szépen egyszer, kétszer, háromszor............tízszer erre elment lepakolni a könyveket a polcról na kezdtük előről Kincső tedd vissza szépen a könyveket. Kértem egyszer, kétszer...........tízszer. És csak folytatta, na akkor elborult az én agyam is és rákiabáltam, hogy azzonnal pakolj vissza! Persze nem pakolt vissza mert apa itthon volt és szem és fül tanúja volt a történetnek, és szaladt apához és közölte anya kiabál. Apa fölvette és megkérdezte tőle, hogy szabad kipakolni a könyveket? válasz: Nem. Anyának szót kell fogadni? válasz: Nem.
de bezzeg ha apa nincs itthon akkor működött volna a visszapakolás!

Na nálunk is volt a napokban, hogy szépen játszottak Csanáddal én meg a konyhában. Egyszer csak Csanádka ordítani kezd de piszkosul. Na abban a pillanatban Kincső mellettem és közli, hogy megharaptam az arcát! Ja meg volt olyan is, hogy lökött egyet Csanádon, Csanád hanyatt esett, buksi oda kopp a parkettán ordítás. kincső közli, hogy csak bírkózott Csanival!

Tlindi!
Ha van ilyen recept akkor kérem én is!
Megint annyira sok csokit megbírnék zabálni! A múlthéten vettem a Lidl-ben egy XXL-es mogyorókrémet és pár nap alatt a seggére vertem. Persze csak úgy magában. :oops:
Szerencsére most nincs itthon semmi ilyesmi!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó Lindi! Már ketten vagyunk!

Ildóca! A mogyorókrémet magában nyomom én is :oops: Van is bélrendszerem rendesen, mint egy hordó. Egyébként meg magadnak köszönheted az időfelelősséget, hihi. És, ne kajabálj azzal a gyerekkel, mert nem siket a lelkem ;-) (mondjuk Titinél már gondolkodtam a hallás vizsgálaton ... is). Titinek ugyan ilyen kis gennyes dolgai vannak, jellemzően akkor , amikor fáradt, kimerült vagyok. Idegesítő nagyon és én is elmondom 3569878-szor, de Ő néz rám és pakol, lökdös, borít.... :evil:

Szonja! Ádinak granulátum! Nagyon ügyes nagyfiú! Az egyedül öltözésre, hogyan kell nevelni?

Csipet! ...és? Utána legalább belemagyaráztad a fejébe, hogy "Neeem szabaaad!" ? Nekem ilyenkor emelkedik a hangom. Éppen tegnap előtt borította ki a levest vagy 3-szor, majd engem is.
szilvi35

sziasztok

Nem tudom ezt a receptet, sajnos. Majd megpróbálok szerezni valami hasonlót.

Én nem kövezek senkit. Én is kiabáltam már Szonjával és azt hiszem még fogok is, ha ilyen "jó" gyerek marad.

Tlindi

Kép
tlindi

Most jutott eszembe, hogy tartozok egy feketeerdővel. Igyekszem...

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja

Beszéltél a dokival?

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Nem hívtam, mert végül is tegnap este óta semmi nem volt. És ma reggel még szépen is evett. Szóval gondoltam, nem húzom ki a gyufát a doki néninél.
Igazából úgy volt ez a dolog, hogy már kb. egy hete tart. Először másfél napig tartott, után másfél napig semmi nem volt. Aztán mgint egy napig, utána semmi. Aztán tegnap és tegnap előtt este volt, igaz, akkor 2x-3x.
Igazából a kiszáradás miatt kezdtem túlaggódni, de azért ahhoz már nagy és jó sokat iszik. Hát az evéssel most nagyon hadilábon áll - nyilván a fog miatt, de most reggel nagyon szépen evett.
Hát remélem jól döntöttem.

úgy látszik, ezek a gyerekek mind hallás problámával fertőződnek valahol :D Kb. 10x szólok, kb. 1 méterről. Csak azt hallja meg Balázs, ha megkérdezem, hogy kisfiam, menjünk a fülészetre? Vagy rendben, akkor 5 perc sarok. Vagy rendben, hozdd ide az x játékodat, akkor most 2 napig nem kell vele játszani. Vagy rendben kisfiam, akkor a játszóház elfelejtve. Vagy rendben, majd ha te is kérsz valamit, akkor én is így hallom meg. Komolyan, mint valami őrmester. Mi lenne, ha egy nap nem lenne cirkusz, verekdés, hiszti. Első szóra jönnének öltözni, enni, fogat mosni.

Szilvi!
Mit tudom én :D Ádi egyszer csak vetkőzött. Aztán most már öltözni is akar. Örülök én ennek, de a napi 10-15 öltöztetés elég sok ősz hajszálat eredményezett. Mertha egy gatyaszárba dugja a lábát, visít, mint a malac. Vagy ha rászorul a pulcsi. Mert azt lefele veszi le állandóan. De ha mondom, hogy segítek, akkor nem. És sajnos ezt már azt eredményezi, hogy önállóan akar ruhát is venni. Kinyitja a szekrényt (amit mostanában bekötöttem egy övvel :D ) és akkor ő kiválasztja a süsüs pulcsit, meg a zsebes nadrágot. Ami még jó. A csúcs a sárga harisnya Balázs fürdő nadrágjával, bakanccsal, kötött sapkával, amin nem bojt van, hanem egy kis maci :D De volt már, hogy apa rövid nadrágját vette föl. Tudod azt, amibe belül háló van. Na azt a hálót a nyakába rakta (hátulról, nyugi nem volt életveszélyben a gyerek :D ) és úgy lógott rajta a kikerics sárga gatya. És van egy vastag rózsaszín zoknim. Na azt imádja.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi!
Hogy lásd, nemcsak dumálok:

Most már kitörlöm a képeket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2012.03.06 10:10-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

a rózsaszín zoknisat most nem találom :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Ádi tüneményes! És olyan szép a haja!

Tlidni! Diétás recepted nincs véletlenül?

Ildóca, Szilvi! Csak azért nem eszem mogyorókrémet, mert ki van tiltva itthonról! :oops: Még a cukrom sem érdekelne, annyira szeretem. A diétás meg brrrrr....

Szerintem mi is voltunk hallássérültek... Én legalábbis tuti! Bár a nagybátyám a számat is folyton be akarta varratni. :lol:

wf

Kép
wf

Szilvi, amikor elönti a hiszti, mindegy mit mondok, akkor nem szoktam magyarázni neki, hogy mit szabad mit nem, ha lehiggadt, es még benne vagyunk a helyzetben, akkor elmondom, és megérti, együttműködik. A levesnél ettem pár falatot nagy harcok közepette, aztán megvártam, míg lenyugszunk mindketten. Utána már ő is odaült magától az asztalhoz, és szépen megebédelt.

Wf, itt egy paleos Nutella-recept, pont ma akarom kipróbálni:
http://pocakpanna.blogspot.com/2011/10/ ... xtran.html

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet! Köszi! :)

wf

Kép
wf

Szonja! Ádi mekkora figura :) :) :) És lefényképezed és pózol Ő is? Még milyen babás a pofija :-)
szilvi35

Csipet! Ez rendkívül idealisztikusan hangzik :D Nem is tudom, hogy mikor Titi a tv-t kalapálta, hogyan lehetett volna lehiggadni és megbeszélni. Nincsen pénzem új tv-re, nem beszélve a szemétről, amit egy törött tv képernyő csinál :wink: :D
szilvi35

Ja pózol. Hátat fordít :D mint valami sztár úr :D én szoktam lesből támadni a géppel :D

A középső képen egyébként úgy bújt a gatyóba, hogy egy lukba dugta valamennyi lábát és az egész fenn volt a derekán. Így aztán a kis feneke kinn volt :D Ezt többször megcsinálta ám, és anyám egyszer nem vette észre, hogy már van egy gatyó derék tájon és ráadott még egyet, csak rendesen.

Kép
Kép
Kép
szonja77

:D :D :D
szilvi35

Na! Megint behalt a topik?
Vagy a banyatanyára írtok ilyenkor?
Vagy üldözési mániám lett a banyatanya miatt?
A francba ezzel a banyatanyával? Minek kellett? Hogy rossz érzésem legyen miatta?
Köszi! Jó ötlet volt! Így lehet Kb. 6 embert tovább aprítani :(
szilvi35

Szilvi, szerintem csak jó az idő!

wf

Kép
wf

Szilvi, a Tanya ugyanúgy haldoklik. :-) Nyugi, ide ír mindenki. De a jóidő beálltával sztem mindenki kimegy a szabadba. Részemről, meg nem volt olyan téma amihez hozzá tudtam volna szólni.

Ma voltunk reggel játszón. Viola végig aludt, Huba meg egyedüli fiúként (és a legkisebb gyerekként) csajozott ezerrel. :-) Vicces volt!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Szonja,Ádi hatalmas arc!..és nagyon helyes...a helyedben én sem adnám fel a 3.baba-tervet,gyönyörű gyerekeitek vannak!

Bogi tegnap óta náthás..:(
Már könnyes is a szeme egész nap a takonytól..:(
Túl sokat voltunk kint a hamar jött tavaszban.Meg a szél is fújt....
Remélem hamar átesünk rajta!

Kép
kata35

Sziaszotok!
Boginak jobbulást!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jobbulást Boginak :-( Már nagyon hiányzik!

Jójó! Csak .... Na!
szilvi35

Boginak jobbulást!

wf

Kép
wf

Bogiii, gyógyulj meg hamar!
Nem rég lábaltunk ki mi is a takonyból.

Ádi nagyon vagány!
Tök szuper a sérója is! Aranyhajú.
Én is szívesen kipróbálnám, hogy milyen Domónak a hosszabb, de képtelen vagyok kivárni. Olyan gyíkul néz ki a növő szakaszban és folyton elaludja. Amúgy is csak télen működhetne neki ilyen frizura, mert izzadós fejű.

Lindi!
Köszi a telefonos segítséget! A gyerekeknek nagyon ízlett a torta, az egyik azt mondta szó szerint, hogy életében nem evett ilyen finomat! :-)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattkat!
Nem direkt növesztettem ám meg neki, csak nem tudtam levágni. Most meg sajnálom levágni. Egyébként én is aranyhajúnak hívom :D Én majd most megyek a fodrászhoz és elviszem magammal. Aztán ha hajlandó megülni az ölemben, akkor vágjon neki valami formát, mert most azért csak olyan torzonborz. Nem akarom még nagyon rövidre, csak legyen formája. Aztán majd nyáron letolom neki a géppel. Már ha le lehet neki.
Mert képzeljétek múlt hét óta, ha kimegyünk a napra, rögtön kiütéses lesz. Szép nagy hólyagszerű valamik lesznek az arcán, ami utána teljesen bevörösödik. Meg a kis fenekén is volt. Nézegettem a neten, hogy nap, vagy fény allergia, de gyerekekre nem sok mindent találtam. Ma felhívtuk a dokinőt, azt mondta, ha szerencsénk van, akkor az, kenjük napvédővel.

Ja, Balázst ugyanekkora korában megnyírtam géppel és szegénykém úgy nézett ki, mint a Gyerekrák Alapítvány plakátján a kisgyerek. Merthogy nem tudtam egyszerre megnyírni és a hülye apja nyírta a fejét és átállította teljesen nullásra. Sejtitek. Én meg második körben beleeresztettem a gyerek hajába a gépet, amit a birka átállított, de szólni ugye elfelejtett. Hát kénytelen voltam teljesen lenyírni, mert ugye elég hülyén nézett volna ki egy csíkkal a fején.

Tegnap meg ugyancsak Balázst akartam megnyírni - de félúton leállt a gép :D Nem viccelek a gyereknek annyi haja van, hogy amikor beleeresztettem, mindig ilyen furán kerregett. Na most beadta a kulcsot, úgyhogy ollóval kellett befejeznem. Úgy is megnyírom simán egyébként, csak ahogy hullik a nyakába a haj ficereg és állandóan szétnyírom az ujjaimat.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, milyen torta volt egyébként Domó tortája?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Domó tortája amerikai csokitorta volt
ez: http://www.nosalty.hu/recept/amerikai-csokitorta

amiről az előző hsz-emben írtam, azt rokon kisfiúnak csináltam és tejszínes csokitorta volt, de nem teljesen Lindi receptje, hanem rokoné, csak voltak benne furcsaságok, pl a torta tésztáját illetően és kellett egy szakember véleménye.
ami feldobta kicsit, hogy a tortalapokat meg kentem áfonyalekvárral és úgy rá a csokis hab.
nem egy szépségdíjas példány, viszont mind elfogyott,kivéve a mókust :)
Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattkat!
Az amcsi tortareceptet kinyomtam, szerintem apa vevő lesz rá :D
Nagyon szép torta ez!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Én nem szeretnélek megijeszteni, de a szomszéd kislány anyuéknál, fény allergiás (nem nap!) volt. De durván. Télen nem is mehetett ki, mert a hó visszaverte a fényt, szegénykém suliba sem járt, állandóan kórházban volt. A vége felé, eltorzult az arca, piros pettyes volt. Sajnos 12 évesen meghalt. Az egész falú gyászolta. Én személy szerint szerettem nagyon, sokszor segítettem neki letölteni ezt-azt a netről neki a sulihoz, mert otthonról tanult...
Szóval, nem tréfa dolog!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

H-V mami. Szerintem ezt most nem kellett volna ...

Kattkat! a torta nagyon szépséges. Nem is értem, hogy tudod ilyen szépen eligazítani rajta a krémet, nekem nem ment/-gy. Ebből sem kaptam :-( ( ;-) )

Én meg asszem beadtam a kulcsot. Mától napközben ha jön fog, ha nem. Ha takony van ha nem... Mától újból csak reggel, délben, este van cici mert k....tul idegesít a gyerekem és nem bírom 5 napnál tovább a nemalvást. Mindjárt bőgök annyira. Közben nem eszik és mivel feszült vagyok Ő is és kinyírjuk egymást. Titi idegesít direkt én meg üvöltözök, fejemet fogom.... Aztán, ha ezt tudomásul vesz (ha nem) kb. 2 hét és éjjel sem adok neki csak este és a következőt reggel (mert ez egy hónapja még így volt). Nem tudom mitől változott meg és nem is érdekel. Szarok a fogakra, frontokra, betegségre mindenre. A legfontosabb a harmónia, amit, ha így tudunk megőrizni, akkor ezt kell csinálni. Már olyan fájdalmaim vannak, hogy nem tudok a jobb oldalamon és hanyatt feküdni!!! F..sz kivan . És az sem érdekel kinek a gyereke milyen faszán csinál mindent! evvan!
szilvi35

Ildóca!!!! Hahóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!! Te meg jelentkezzél mert irgumburger!
szilvi35

Szilvi, maximálisan megértelek, nálunk sincs alvás már majdnem 2 hete, mostmár nem hiszem hogy fog de nem tudom micsoda, már az én idegeim is pattanásig feszültek a nemalvástól, meg az emiatti délelőtti nyűglődésből. Sajnos emiatt én is sokat kiabálok Hannával, mert ilyenkor jó neki ha a tv-t, vagy az ablakot püföli a műanyag játékaival, vagy az étkezőszéket húzogatja át a nappali padlóján, vagy ami most a legújabb, hogy a kanapéról átmászik a konyhapultra, ami már magában is életveszélyes látvány, arról nem is beszélve hogy egy fél órás konyhai művelet ilyenkor kb 2 órát vesz igénybe mert 2 percenként szedem le onnan, de ha nagyon megunom becsukom a szobájába. Nem különösebben viseli meg, de lassan feléri a kilincset, már csak egy-két centi, és már ez se fog érni semmit. Én ilyeneket nem hagyok rá, mert ne szokja meg hogy midnent lehet, és ha ezt csak úgy tudom elérni ha felemelem a hangom, akkor úgy lesz. Bár mostanában nem nagyon kellett, meg én is próbálom visszafogni magam, türelmesebb lenni, nem akarom hogy mindig csak azt hallgassa hogy kiabálok. Dehát nálunk is gyakran kiborul a bili, és most még ez az éjszakai kelés is rátesz egy jó nagy lapáttal. Csak arra gondolok, hogy pár hónap és elmúlik, addig meg csak kibírjuk még valahogy, én bevallom, amikor Hannát leteszem ebéd után én is alszom, így elviselhetőbb, amit lehet délelőtt megcsinálok, így nincs bűntudatom, meghát 3 óra után is van élet :)

Lilypie Third Birthday tickers

Huba mami! Ilyenekkel ne is ilyesztegessél senkit. Jézus ezt még olvasni is borzalmas.
Remélem szegény Szonja most nem a kórházakat járja a gyerekkel.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja! Eddig én is aludtam, de most nem megy. Olyan fáradt vagyok már szerintem, hogy nehéz elaludnom a fáradtság okozta feszkótól. A szívem is szokott fájni, gondolom a stressztől. Ma "csak" reggel, délben és lefekvéskor kapott cicit. Ezen felül evett 15 szem borsót, 2 kiskanál leveslét és 5 szál ropit. Kínáltam banánnal, naranccsal, almával, májkrémes kenyérre, lekváros kenyérrel, spenótos főtt krumplival ezekre emlékszem. És a legidegesítőbb, hogy meg sem kóstolja, amit nyújtok neki!!!! Azt sem tudja milyen az íze!!! Vacsoránál bevallom már annyira idegesített, hogy megfogtam a fejét és beleraktam egy kanál kaját. Na ilyet sem teszek többet :-( Túrórudit is kapott, az sem kellett, semmi, zéró, nihil, nulla. Vacsorától lefekvésig egyhuzamban üvöltött, hogy ciciiiiiiiiiiiiii, de tartottam magam és nem adtam neki. Marhára elegem van és már mindenhol kívül-belül fáj mindenem :-( Fürdés után öltözés, cici és már alszik is :-(
Iszonyat lelkiismeret furdalásom van, mert azt gondoltam jobban fogom bírni a szoptatást és kudarcot vallottam. Egyszerűen nem megy, nem bírok mindenben helytállni :-(

Ha esetleg bárki is hallott olyan sztorit, hogy "valakit visszafogtak a cicizésben és megállt a fejlődésben ettől" arra kérem ne írja le, mert agresszív leszek!
szilvi35

Szilvi, én már csak azt nem értem, hogy hol rejtetted el az említett harmóniát? Arra az idilli állapotra gondolsz, amikor minden jókedvű, mindenki eszik rendesen és mindenki alszik egész éjjel? vagy csak szimplán hogy szeretitek egymást?
Nyuginyuginyugi! (könnyű mondani persze, de ha türelmesebb lennél Titivel, akkor lehet nem pakolna még pár lapáttal az amúgy sem rózsás lelkiállapotra. Ezt is könnyű mondani tudom. De tanulni lehet. Össz 2x emeltem fel a hangom, és akkor is feleslegesen, és csak azért, mert épp éhes voltam asszem. Pedig akkor semmi sem működik, erre már rájöttem. Amikor anno velem kiabáltak, akkor engem sem érdekelt ki mit mond.) Nem akarok megint jönni a "szakirodalommal", de tök jó ötletek vannak a "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" c. könyvben.
Nem összehasonlítgatni és panaszkodni akarok, de Ákos az a "nehezebb csecsemő"-fajta volt, és most is baromi érzékeny, rengeteg extra figyelmet és főleg türelmet igényel, ehhez edződtem (sok lemondás, de kamatos öröm). A határait csak akkor tudom megmutatni és rögzíteni vele, amikor éppen minden más tankja (szeretet, kaja stb) televan. Amúgy sehogy.
A szopiból meg ilyen korban már csak akkor épülhettek, ha mindkettőtöknek jó, ha neked kényelmetlen, idegesít, ne érezd magad szaranyának, hiszen így is mindent megteszel, ebben biztos vagyok. Titi meg fogja érteni, hogy mostantól csak reggel-délben-este kap cicit, nagyfiú már, fel tudja fogni. Feszegetni fogja még egy ideig a megszabott korlátot, de ha eleget ölelgeted, puszilod, akkor könnyebben el fogja fogadni. Ákos is nagyon sokat cicizik most, nem tudom mi van, az eddig dudorodó fogai is kibújtak, arra nem foghatom, szerintem a szeparációs szorongás újabb hulláma, félelem a nagyvilágtól, érzi, hogy ha akar mindent elér, de kicsit tart is tőle, vmi ilyesmire gondolok. A nagyokosok is azt mondják, hogy a gyerekek 1-1,5 éves koruk közt szopiznak a legtöbbet, és 1,5-2 éves korukban kevesebbet, eddig nem észleltem változást, de Ákos későn érő típus :)
A kaján meg NE görcsöljél, EGYÁLTALÁN, mert éppen az ellenkezőjét éred el. Ha lazábban veszed, akkor ha érdekelni fogja, enni fog belőle, abból is, amit még nem ismer. Nem tudom együtt szoktatok-e enni, nekünk ez vált be, ha látja, ha én eszem azt a gusztustalan piros céklát vagy akármi mást, akkor először lehet oda sem jön, legközelebb nézegeti, és lehet harmadik alkalommal már le is emel a tányéromról egyet. Az elején én is görcsöltem ezen, hogy nem eszik (ugye eleve 9 hónapos koráig csak anyatejet volt hajlanó magához venni, és 1 több m 1 éves koráig csak elenyésző mennyiségeket evett), de aztán ahogy lazábban kezeltem, nem volt gond. Kínáltam 2-3 féle kézbe fogható dologgal (azok mindig érdekesebbek), ha nem kellett egyik sem, c'est la vie, nem fog éhenhalni, és tényleg nem ;) 2 órával később még egyszer kínáltam ugyanazokkal, hol kellett hol nem. Ne gebedj bele abba, hogy 2561254742617574 féle kajával kínálod!!! És ha már semmi sem jó, ez tutira nyerő lehet:
http://www.inspiraciok.hu/2011/10/krear ... yerok.html
de lehet vonattal, hajóval stb, az aktuális kedvenc járművel :)
Tudom nem nyugtat meg, de az én gyerekem is alig eszik pár hete, főleg húsos tojásrántottát, húslevest, almát és banánt.
Éjszakákhoz kitartás, ha kitartasz az elhatározásod mellett, akkor hozzá fog szokni Titi az új szabályokhoz, hogy mikor van cici. De ehhez nem szabad engedni, és neked is hinned kell benne. Fog még pár dologgal próbálkozni. És ne feledd: sok-sok ölelés cserébe az elmaradt cicikért!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!
Ne viccelj, miben vallottál kudarcot??? Szoptatásban? Másfél éves Titi, sokan fél évnek is örülnének!
Ne izgulj, nem fog megállni a fejlődésben. Titi most kezdi próbálgatni a szárnyacskáit, amit nyilván jobban bírnál, ha hagyna aludni. Meg ha nem mindenben neked kellene helytállni.

Mi lenne, ha tartanád a napi 3x-i cicit. És megkínálnád egy félével. Nem kéri, nem gond, ne pörgesd magad. Vagy legalábbis ne lássa :) Mert fogadjunk látja, hogy Te kivagy és próbálgatja, hogy meddig mehet el. Csak egy ötlet :wink: és lehet kalap izét se fog érni.

Ádi majdnem ezt csinálja. Anya cicit akarok, cicit akarok. De most legalább eszik. Viszont őszinte leszek, kezd elfogyni a türelmem, hogy fél-óránként cicizni akar. Van amikor jobban bírja, ha nem kap, van amikor fetreng a földön. És sokáig bírja.
A legkomolyabb mikor hivatalos közeggel beszélek telefonon, aki esetleg még pasi is és a gyerek elkurjantja magát, hogy anya cicit akarok :D

Rohadt nap vagy fény allergia: ma délbe még a kis keze feje és az ujjacskái is be voltak dagadva és piros volt. Szóval csütörtökön dokinő. Azért nem holnap, mert reggel 8-10-ig rendel, és akkor még nem olyan erős a nap. Szóval para vagyok rendesen, tényleg nem hiányzott a rémsztori.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Csipet! Meghajolok a bölcsességed előtt!
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?