Szilvi, én már csak azt nem értem, hogy hol rejtetted el az említett harmóniát? Arra az idilli állapotra gondolsz, amikor minden jókedvű, mindenki eszik rendesen és mindenki alszik egész éjjel? vagy csak szimplán hogy szeretitek egymást?
Nyuginyuginyugi! (könnyű mondani persze, de ha türelmesebb lennél Titivel, akkor lehet nem pakolna még pár lapáttal az amúgy sem rózsás lelkiállapotra. Ezt is könnyű mondani tudom. De tanulni lehet. Össz 2x emeltem fel a hangom, és akkor is feleslegesen, és csak azért, mert épp éhes voltam asszem. Pedig akkor semmi sem működik, erre már rájöttem. Amikor anno velem kiabáltak, akkor engem sem érdekelt ki mit mond.) Nem akarok megint jönni a "szakirodalommal", de tök jó ötletek vannak a "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" c. könyvben.
Nem összehasonlítgatni és panaszkodni akarok, de Ákos az a "nehezebb csecsemő"-fajta volt, és most is baromi érzékeny, rengeteg extra figyelmet és főleg türelmet igényel, ehhez edződtem (sok lemondás, de kamatos öröm). A határait csak akkor tudom megmutatni és rögzíteni vele, amikor éppen minden más tankja (szeretet, kaja stb) televan. Amúgy sehogy.
A szopiból meg ilyen korban már csak akkor épülhettek, ha mindkettőtöknek jó, ha neked kényelmetlen, idegesít, ne érezd magad szaranyának, hiszen így is mindent megteszel, ebben biztos vagyok. Titi meg fogja érteni, hogy mostantól csak reggel-délben-este kap cicit, nagyfiú már, fel tudja fogni. Feszegetni fogja még egy ideig a megszabott korlátot, de ha eleget ölelgeted, puszilod, akkor könnyebben el fogja fogadni. Ákos is nagyon sokat cicizik most, nem tudom mi van, az eddig dudorodó fogai is kibújtak, arra nem foghatom, szerintem a szeparációs szorongás újabb hulláma, félelem a nagyvilágtól, érzi, hogy ha akar mindent elér, de kicsit tart is tőle, vmi ilyesmire gondolok. A nagyokosok is azt mondják, hogy a gyerekek 1-1,5 éves koruk közt szopiznak a legtöbbet, és 1,5-2 éves korukban kevesebbet, eddig nem észleltem változást, de Ákos későn érő típus
A kaján meg NE görcsöljél, EGYÁLTALÁN, mert éppen az ellenkezőjét éred el. Ha lazábban veszed, akkor ha érdekelni fogja, enni fog belőle, abból is, amit még nem ismer. Nem tudom együtt szoktatok-e enni, nekünk ez vált be, ha látja, ha én eszem azt a gusztustalan piros céklát vagy akármi mást, akkor először lehet oda sem jön, legközelebb nézegeti, és lehet harmadik alkalommal már le is emel a tányéromról egyet. Az elején én is görcsöltem ezen, hogy nem eszik (ugye eleve 9 hónapos koráig csak anyatejet volt hajlanó magához venni, és 1 több m 1 éves koráig csak elenyésző mennyiségeket evett), de aztán ahogy lazábban kezeltem, nem volt gond. Kínáltam 2-3 féle kézbe fogható dologgal (azok mindig érdekesebbek), ha nem kellett egyik sem, c'est la vie, nem fog éhenhalni, és tényleg nem
2 órával később még egyszer kínáltam ugyanazokkal, hol kellett hol nem. Ne gebedj bele abba, hogy 2561254742617574 féle kajával kínálod!!! És ha már semmi sem jó, ez tutira nyerő lehet:
http://www.inspiraciok.hu/2011/10/krear ... yerok.html
de lehet vonattal, hajóval stb, az aktuális kedvenc járművel
Tudom nem nyugtat meg, de az én gyerekem is alig eszik pár hete, főleg húsos tojásrántottát, húslevest, almát és banánt.
Éjszakákhoz kitartás, ha kitartasz az elhatározásod mellett, akkor hozzá fog szokni Titi az új szabályokhoz, hogy mikor van cici. De ehhez nem szabad engedni, és neked is hinned kell benne. Fog még pár dologgal próbálkozni. És ne feledd: sok-sok ölelés cserébe az elmaradt cicikért!