Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!
Piskóta :D :D :D nagyon jóóó!

Tlindi!
Hát igen, végül is ez a 6 tojásos elég nagy adag. Van még valami más receptem is, igaz az egy naracskrémes tortához van, de lehet az is jó lesz. Csak asszem azt egybe kell sütni és utána vagdalni :shock: Azt nem részletezem, hogy hogy szokott kinézni. Meg egyébként is a torták. Hogy lehet szépen kenegetni, mikor az egyiknek erre recés a széle, a másiknak másfele. Mert a négyszögleteset levágom azt víz. De a kereket? Tlindi, a következő talin nem játszunk torta sütősdit? :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ez tök jó ötlet Szonja! :D
Egy ilyenre benevezek én is!

Szilvi!

Olyan piskótát én is tudok! :oops:
Ügyes Titi nagyon!

Képzeljétek két hete mondtam Kincsőnek, hogy csak az mehet oviba majd aki nem a pelusba rakja a csomagot, és azóta egyfolytában naponta 5-ször elmondja, hogy vigyem oviba a gyerekehez, ma meg megemlítettem neki, hogy a cumit sem lehet vinni az oviba.
Ma délben elaludt és mikor felkelt kiesett a szájábó a cumi a földre és közölte, hogy viszi a kukába! Hát ki is dobta és utána kirángatott, hogy nézzem meg, hogy kidobta, erre állunk a kuka elött és úgy elkezdett nevetni Kincső mit akit csikiznek! Persze mondta, hogy vegyem ki és mossam le neki, én meg mondtam, hogy dehogy veszem ki a koszos kukából. És a hab a tortán, hogy este meg kérte és megkérdeztük tőle, hogy hova raktad a cumit? Mondta, hogy dobta a kukába és a manók elvitték, és elaludt cumi nélkül! :D
Na aztán majd meglátjuk mi lesz még az éjjel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

De jó fej Kincső!!!
szilvi35

Ja! És HAJRÁ SEHEREZÁDÉ!!!
szilvi35

tortasütögető talira én is feliratkozom!

neeeeeem tudom milyet süssek brühühü
vagyis már körvonalazódik a dekoráció, de hogy milyen ízűt????

de ügyes Titi!

csokis receptet én is kérem
meg feketeerdő receptet is

ha fehér marcipánnal fedem, akkor lehet, hogy nem csokitortát kéne sütnöm?
nem üt át?

Kattkat

Kép
kattkat

Jelentem cumi nélkül aludtunk az éjjel! :D
egyszer kelt és kereste mondtam neki, hogy kidobta és aludt tovább! :D Reggel is megkérdezte, hogy hol van a cumi és ennyi! Szerintem sikerült is leszoknunk róla! Csak elfelejti szép lasan.

Tlindi!

Szerintem tegyél nekünk a g-re mindenféle finom süti receptet és válogatunk onnan! De a feketeerdő is tuti!
azt én is szertném!

Köszi!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi Tlindi!

Meg is csinálom a jövő héten!

De ügyes Kincső!Igazi nagy lány már!
Mikor akarjátok az ovit kezdeni,Ildóca?

Kép
kata35

Ó az még odébb van egyenlőre nem tudom! Csak ezzel próbáltam őt rávenni a bilire WC-re! Erre a cumit dobta el! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Kattkat

Átküldtem neked is. A feketeerdőt hétvégén felrakom g-re. A csokisat is körbekenhetet fehérrel és akkor nem üt át. Viszont a tejszíneseken nem túl tartós a marcipán, mert a tejszín nedvesség tartalma miatt a marcipán "megízzad és elfolyik".

Játszhatunk tortasütőset, szerintem még a kölkök is élveznék :D

Kincső nagyon ügyi. Az ovi meg már 3 éves kortól kötelező.

Mindenki!!!!

Ma kaptam meg a gyedet és 7000 ft-tal kevesebb az adójóváírás kivezetése miatt, mint szokott lenni. Azt tudom, hogy lehet kérni valami kompenzációt. Ti tujátok hol kell ezt intézni és mimódon? Ha valaki igen, írja már le, hogy képben legyek. Köszönöm

Én Kingát jobban csípem :wink:

Tlindi

Kép
tlindi

Én is inkább maradok Seherezádénál.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Milyen pelentkát és hol érdemes venni?
elusiaczek
Budapest

Kincső milyen ügyes!!!

Lindi, egy másik fórumban ezt írtál:
. a kompenzációt a munkaadónál kell leadni, akinek viszont a kifizető nem a munkaadó, annak innen: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... 3%89GI.PDF

Nem tudom, jó-e, de ott minden kismami ezt nézte...
Meg ezt írták még:
"a cikk végén le lehet tölteni a magyar közlönyt, abban van a táblázat:
http://babafalva.hu/tgyas-gyed-osszege- ... -kismamak/ "

Képzeljétek, Huba napközben már 3-4 napja odajött hozzám ölbe kérte magát és bealudt magától. Csak nézem... Mondtam is a férjemnek ez csodák hada. :) Ma is így tett. Aztán nemrég miközben Viola hisztizett és próbáltam ringatni idejött és szintén elaludt az ölembe... :-) De már fel nem keltem átöltöztetni pizsibe... :-) meg fürdetni sem... :) Lehet eljött az idő és mostmár magától elalszik? Jaj, adná az ég! :)

Jó éjt nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Elu!

De jó, hogy jelentkeztél! :D Már hiányoltalak! Minden rendben? Még egyben?
Most a libero sok helyen akciós! Mi a Coraban tankoltunk most be belőle! :)
De most az Auchanban is a Pampers akciós a Mini 108 db-os 45 Ft/db-ra jön ki 4899 Ft! De az összes méret ennyibe kerül csak a darab ára jön ki töbre!

Köszi csajok!

Most is cumi nélkül alszunk! :D mondjuk kérte most is alváshoz de aztán ő maga közölte, hogy elvitte a kuka manó. Ráadásul ezt ő találta ki! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Örülök, hogy cumi nélkül alszol Te is. Végül is, így... közel a negyvenhez ;-) Kincső meg Istenkirálylány! Nagyon ügyes!

Benevezek én a tortasütősre.... enni, ha lehet. Úgye leheeeet kérlekkérlek! Hol, mikor?
szilvi35

Ela!
Írtam privít...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Köszi lányok!

Mi jól vagyunk, 2 in 1 :P

Az a döntés, hogy ügyeletesnél szülök, és szülésznőt sem fogadunk. Csak lesz valahogy :)
Az orvosom azt mondta, hogy nem gond, hogy én területileg máshova tartozom. Ha a Péterfybe járok minden vizsgálatra, akkor célszerű ott szülni. Holnap pl. megyek NST-re, először.
elusiaczek
Budapest

sziasztok

H-V mami

Köszönöm

Szilvi

Az én konyhám nem túl nagy, valaki beáldozná a sajátját sütögetésre???
Mikor mentek megint Sugárba?? Úgy emlékszem kedden olcsóbb. Egy keddhez mit szólnátok?

Elu

Milyen volt az NST ? Az én gyerekem mindíg aludt közben, előtte meg majd' ki rúgta az oldalamat...

Tlindi

Kép
tlindi

tlindi, az enyém is aludt, de sikerült felébreszteni egy kicsit :P
elusiaczek
Budapest

Sziasztok!
Én simán beáldozom, ha eljöttök idáig. Március első hetéig el vagyok havazva nagyon, de utána lehet. Addigra talán mindenki túl lesz a taknyos kórságokon, és talán már az udvarra is ki lehet menni.

Nekem Balázs aludt mindig, Ádi meg tombolt. Meghallotta a saját szívhangját és egyből begolyózott.

Letöltöttem a gyereknek origamis dolgokat, mert hajtogattak halacskát az oviba. Komolyan 2 órája ülünk egy k...a nyúl felett. Még 10 perc és az uram dührohamot kap :D Már inkább használt wc papírra hasonlít, mint nyúlra. Kész vége, most gyűrte össze :D és közölte, hogy a mocskos k anyjukkal szórakozzanak a kínaiak :D :D :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én az egeremet fogom mindjárt a falhoz vágni... :evil:
Nem tett neki jót, hogy Domo párszor megcincálta.

Lindi!
Valami über jó csokitortát is tudnál? Azt hiszem, hogy azt csinálok, de olyan kéne, ami fölött nem izzad meg a marcipán, szal vajas, nem tejszínes. De nem ilyen buzi nehéz, iszonyú vajas car, amit az ilyen utolsó szutyok cukrászdákban lehet kapni...
És ha kerek tortát akarok, akkor kerek formába süssem meg laponként a piskótát?
Még sosem csináltam tortát, csak ilyen tepsis sütiket. Tuti el fogom cseszni és agyvérzést kapok, de nem érzek magamban erőt, hogy süssek egy főpróba tortát.

Nálunk nagy a konyha, de szar a sütő. Nem lehet rendesen becsukni az ajtaját és a konyha a leghidegebb pont a lakásban, konkrétan 17 fok van benne, míg a szobákban 19 körül...
És még így is a gatyánk rá megy a fűtésszámlára.. :evil:
Szóval jöhettek, de melegen kell öltözni. És van kutya (vizelettartási problémákkal) és macska, aki extrán hullik. Mármint a szőre. És amúgy egy kecseg dög. Hálátlan kis szemétláda. De azért szeretjük. :D
Na? Kedvet csináltam?

Ahol 2 éves lett a skac, mit kapott/fog kapni a szülinapjára?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok

Katt!

Micsoda kedves meghívás :wink:

Szonja szülinapra kap orvositáskát, mert minden babának, kutyának és aminek feje van, lázat mér, néha nekem is :P , gyógyszert ad, pelenkáz, krémez. Kap kockapuzzle-t, gyúrmát és egy buszt, mert rajong értük meg a villamosért és a kukásautóért. Nagyszülők vettek neki laptop-ot, mert mindig a "felnőtt "laptopot püföli.

Nem nehezebb tortát sütni mint tepsiset, csak ez kerek és nem szögletes :D

Ja és írtam privit...

Szonja

Olyan jókat nevetek a storyjaidon, még a könnyem is kicsordult. Az origami az japán :D

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja lájkolom a hozzászólásod :D :D :D :D :D :D :D :D

Tlindi! Kedden rengetegen vannak aszongyák. Lehet jobb lenne másik hétköznap. Hm?
szilvi35

A hétfő és a péntek nem jó, de a többi igen

Tlindi

Kép
tlindi

Akkor szerda? Nekünk a hétfő és csüt. a foglalt általában.

Melyik szerda?
szilvi35

Nekünk jó a köv. szerda is. Vagy délelőtt vagy fél 4 körül.

Tlindi

Kép
tlindi

A fél 4 általában nekünk is jó! Szuper!
Akinek van kedve csatlakozzon :-)

18-án Millenáris, Fogadó, Makám koncert 16 órától. Mi ott leszünk (1000Huf/felnőtt, 800/gyerek, 2 év felett) Ti?
szilvi35

Jól értem jövő szerda fél 4 Sugár? Ha az időjárás úgy engedi, mi is ott leszünk! Millenáris még kétes, de jól hangzik!

Rendeltem antiloop bukfenctálat, vonatozáshoz jól jöhet :)

Katt, én sem sütöttem még tortát, formám sincs, hogy őszinte legyek. Főpróbát én is csinálnék az tuti, mert ez nagyon ismeretlen terület a számomra. (Ákos első szülinapjára egy-két-há... répás muffint kapott, az egyikbe szúruk a gyertyát.)

Basszus, elájultam a fűtésszámlán, nagyon fájt!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekem az áram is :-(

Úgy értettem én is :-)

Bukfenctál nekünk is kellllll!!! Titi mindent boríííííííííít és kész avgyok ettől...
szilvi35

Sziasztok!

Sugár tök jó a szerda! :D Lehet mi is megyünk, de szerintem mi 4 elött nem érünk oda sajnos!

Szilvi!

Mi az hogy 40 körül :shock: !
Addigg még van pár évem! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildócám! Szemtelenkedtem.... annyira rosszul hangzik az a 40 :D

A szerdai fél négyet nem tudom garantálni én sem, de igyekszünk :-). Ha nem fél 4, akkor 4 és ennyi. Addig rohangálhatnak a gyerekek.... meg utána is .

Voltunk ma eleven parkban. Ócsó és szuper. Legközelebb ott találkozzunk. Felnőtt hétvégén 1000Huf egész napra és gyerek belépőt nem kell venni 2 év alatt.
szilvi35

Kiesett Kinga!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
szilvi35

Az eleven parkba 20%-os kedvezmény jár azoknak akiknek van Ikea Family kártyájuk. :) Oda én is szívesen mennék, egész közel van hozzánk. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

A következő találka legyen akkor ott. Hm? Mit gondoltok?
szilvi35

Sziasztok!

Bogi náthás...olyan érdekes,mert mostanában nem beteg egyáltalán s,ha meg is fázik,folyik az orra,2-3 nap alatt vége.
Mondjuk tömöm c-vitaminnal,dupla adaggal ilyenkor és fél óránként kergetem az orrszívóval felszerelt porszívóval.

Szülinapra sima és forma(kör,háromszög,kocka)kirakót kap,könyvet,edényeket,gyurmát...nem akarnánk túlzásba esni,már Dunát lehet rekeszteni a játékokkal.

Kép
kata35

Az Eleven park Gazdagréten van? Szoktam látni, amikor megyünk Ákos egyik cimbijéhez a Szomszédok lakótelepre. Megoldható!

Boginak jobbulást!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sok boldog szülinapot Szonjának! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Az eleven park az újbuda centerben van, a budafoki úton.
szilvi35

Kicsi Szonja már nem is olyan kicsi! Isten éltessen erőben, egészségben Szonja baba!!!
szilvi35

a mi konyhánk, mosogatás után :) :) :)
kérem lájkolni, hihihi

Kép
szilvi35

Boldog születésnapot kívánunk Szonja babócának!
A fiúk is :wink: Reméljük a születés napjára meggyógyult!

Mi az a bukfenc tál :oops: ???

Szilvi!
Nagyon jó! És jó munkás volt :wink:

Leáldozott nálunk az origami herce-hurca :D
Én még aznap vagy 3 óráig gurultam a nevetéstől Balázzsal. Majd gondoltam brillírozok és hajtogatok egy madarat. 10 nyomorult perc után összetéptem az egészet. Aztán apa másnap hajtogatott a fiának egy párducot, ami szerintem valami futurisztikus vasalónak néz ki. Szóval a párduc-vasaló most ott hever a sárkányfa (vagy valami hasonló nevű növény) cserepe mellett. Holnap kuka töltelék lesz belőle.

Képzeljétek, Ádi az önállósodás útjára lépett. Már egy ideje húzza le magáról a nadrágot, veszi le a pelenkát. Dehát a bilibe pisilés eddig nem ment, napi 4-5-6 nadrág bánta. Aztán valamelyik nap szépen bepelenkáztuk a maciját, meg felöltöztettük. Megetetteük, szépen tettünk a nyakába előkét. Nade nem ez volt a lényeg. Hanem egyszer a maci kérte, hogy hadd üljön a bilire. És belepisilt és kapott bugyit. Hát hogy ettől-e, nem tudom, de tegnap már 2x bilibe pisilt, ma meg már sokszor. Jó, még vagy 4 gatyát összepisilt ma is, de nem érdekel.
Ja, vettem elő egy nagyobb takarót Ádinak, mert már kicsinek bizonyult, a leselejtezett darabot meg megkapta a maci. Szépen lefektetettük a macit, Ádi is betakarta magát a szép új takarójával és közölte, hogy menjek a helyemre :D

Balázsnak meg megvan a 3. csont foga is.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Boldog szülinapot SZONJA! Kép

Eleven park minket is érdekel, de bázzeg ez olyan szívás, mert D. szombaton lesz 2 éves, utána meg 1650-be kerül neki a jegy :evil: :evil: :evil:
Sugarat kihagyjuk. Nem jó a du. Akkor alszik.

Gyógyulást Boginak!

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!

Nagyon ügyi Ádi! :D Gratula a csontfogakhoz is! Aztán a csontfogakra igazán kell ám vigyázni mostmár, mert nem lesz helyettük másik!

Szilvi!

Klassz a konyhátok! :D

Kincsőt persze nem lehet semmivel sem rávenni a
bilizésre! :( Már vettünk neki bugyis pelust is, és mondta, hogy gyorsan szaladjuk kaka! De persze már benne volt a pelusban! De a cumit már nem keresi!
Viszont ez a rohadt nátha nem akar minket elhagyni!
Most megint Csanádnak iszonyat folyik az orra. Már a hónom alatt van a porszívó és azzal közlekedünk az egész lakásban!
Lehetne már jobb idő oda kint is!

Mindenkinek Boldog Valentin napot! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonjának boldog szülinapot! :D

Tök jó ez a bukfenctál, nekünk is kell majd!

Jó játszóházazást, a betegeknek meg gyors gyógyulást!

Van valakinek hordozókendője? Tudtok ajánlani tanfolyamot?

wf

Kép
wf

Kattkat! Próbáld meg letagadni a korát Domónak :D nem lehet elég korán kezdeni.

Akkor holnap Sugár vagy mi?

Lindi, Ildóca, Csipet? .... mindenki?
szilvi35

Wf!

Köszi! :)

Szilvi!

Szerintem mi megyünk Kincsővel! :)
Ha csak más parancs nem érkezik! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Boldogat Szonjának! Isten éltesse! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kérdeztelek titeket a FlyLady programról.
Én elkezdtem. Egész jó. Olvassatok utána, ha esetleg érdekel valakit. Nekem nehezen megy az otthonunk rendbetétele, ez a program segít kialakítani a napi rutint.
Itt a link:
http://www.urban-eve.hu/bejegyzesgyujte ... dy-program

Wf: Nekem van, mi rendszeresen használjuk. Violát mindig abba kötöm. Nem voltam tanfolyamon.
http://www.youtube.com/user/foldizsuzsa1
Itt sok felkötési módszert találsz, magyarul. :-)

Szilvi! Egész jó a konyha, tetszik.

Szonja! Gratulálok Balázs 3. csontfogához. :-)

Ja! Majdnem elfelejtettem. Jártatok már az anyatanya.hu-n? Szerintem egy jó oldal. Majdnem ugyanez, csak a csoportokba be kell lépni, külsős nem tud beleolvasni. Jobb a képfeltöltési lehetőség, a profilok, meg úgy az egész modernebb. Rengeteg fórum költözik át oda. Nincs kedvetek oda átmenni? Péterfys fórum ott még nincs is. Csinálhatnánk mi egyet, magunknak. aztán ha jönnek újoncok szívesen beléptetjük őket.
Jaj, most ugye nem köveztek meg? Nem akarom ám mindenáron, csak egy ötlet.

Amúgy szar ez a nap. Elkezdtem egy Valantin-napi sütit, aztán már sehol nem tartok, hol az egyik gyerek ugráltat, hol a másiknak van baja... :(

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

HV-Mami!
Köszi a linket! :) Viola kb mennyit van kendőben egy nap? Abban is alszik?

Úúúgy irigyellek Titeket a játszóház miatt! Én is mennék már!

wf

Kép
wf

sziasztok

Köszönjük a köszöntést. Átadom az illetékesnek :D A fíúknak is :wink:

Mi megyünk holnap, ha addig egészséges marad. 4 körül érünk oda. Le tudunk ott parkolni babakocsival??
Szép a konyhád :D

Tortasütés beszámolókat kérek :!: :!: :!:

Csipet

Megcsináltam a banános golyókat :D Finom lett., de annyit szívtam vele. Te mivel kevered össze? Van ilyen késes betétes gépem, de annyira sztrájkolt. Nem akart semmit összekeverni ( az ujjamat persze elvágta ), botmixerrel meg minden úszott a mandulában.

Részemről költözhetünk! Nem szeretem ha olvasgatnak minket (gonosz vagyok), mert már egyáltalán nem a kórház és a szülés a téma.

Szonja

Még egy hasonlóság a gyerkőcök között. szonja is pelenkázza a babáját és a kutyusát, altat, ringat, biliztet. Pár napja a wc-ből horgásztam a babáját :shock: Kapott most orvosi táskát, most folyton gyógyít, engem is és lázat is mér nekem is, majdnem úgy ahogy én neki :oops:
Balázs fogakhoz gratula. Ádinak mennyi foga van már? Mi még mindíg 16-nál tartunk. Sose lesz 20.

Tlindi

Kép
tlindi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?