Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kérlek segítsetek!!

Lebetegedtem és hőemelkedésem is volt az éjjel, és nagyon fáj a torkom. Lehet így szoptatni?? Anyukám szerint nem, de a neten azt olvastam hogy lehet... kérlek segítsetek! Nem szeretném hogy kevesebb tejcsi legyen attól meg egyenesen sírva fakadok ha arra gondolok hogy nem ciciztethetek és elapad.

Kép
dius87

Jah és milyen lázcsillapítót javasoltok?

Kép
dius87

gabesz: szerintem a gyereknek is jó, ha lazák vagytok :wink: Mi sokat kirándulunk, én is szoptattam erdőben, autóban menet közben, stb. Abból indultunk ki, hogy ha két gyerekünk lesz, akkor sem fogunk itthon ülni a pici miatt fél évig, így hát mentünk :lol:

Hoztam pár képet, Zsófi első nyaralásáról, ahol három hónapos :wink:

Kép Kép Kép
Vendég

Ja, meg Apával vizsgázni is jöttek velem mindig, előtte gorsaan megszoptattam, és mentem a dolgomra :) Pedig Zsófinál a gyors szoptatás is minimum egy órát vett igénybe, de hát minden megoldható.

Ja, és még egy kép, itt 5 hónapos :)
Vendég

Kép
Vendég

dius: sajnos én nem tudok segíteni :( Jobbulást!
Vendég

nikuc, nekünk concord volt, jó volt. de inkább keress töréstesztet, ne márkára, típusra!!!

dius, lehet szoptatni!

KépKép Kép
mzsperx

Dius, ha csak hőemelkedésed van, arra ne vegyél be lázcsillapítót! Ha tartósan 38 fölött van, és tényleg szarul vagy, akkor elég, ha gyógyszerhez nyúlsz. Úgy tudom, hogy a paracetamol tartalmúakat lehet terhesen is, szoptatás alatt is, pl a Panadolt, annak van már 3 hónapos kortól adható szuszpenziója is. Most igyál még több folyadékot, és nyugodtan szoptathatsz. Mikor mi hazajöttünk a kórházból, nekem még több, mint egy hétig volt lázam, akkor még Samu oylan pici volt, hogy a patikus a hideg vizes borogatást javasolta gyógyszer helyett, de rengeteget szoptattam, és így szépen nőtt is a tej. Barnus nem kaja el tőled a tejjel, sőt, abban benne vannak azok az ellenanyagok, amiket a te tested termel, hogy legyőzze a betegséget, és neki is segít.
danann

Dius!

Szoptass! Pacsizhatunk egyébként,én is padlón vagyok egészségügyileg,lázam is volt tegnap,de szoptatni kell! Mondjuk én simán bevettem az Algopyrynt,egyrészt,mert ugyanaz(!) a hatóanyaga,mint a csecsemőknek felírt lázcsillapító kúpnak,másrészt,mert Kamilla is lázas és folyik az orra,ártani nem fog neki egy kis gyulladáscsökkentés,harmadrészt meg azért,mert pocsékul voltam,a szemem,torkom,fejem,végtagjaim kegyetlenül fájtak (ja és az orvosomtól meg a gyógyszerészbarátnémtól biztosan tudom,hogy be lehet venni :lol: ),szóval,ha fáj,igenis vegyél be gyógyszert! Torokfájásra nagyon jó a Naturlandos Propolisz tabletta,én azt szopogatom kettesével! érdemes 60db-os kiszerelést venni,immunerősítésre is jó! +Igyál C-vitaminos Calcium Sandozt,tényleg nagyon tuti,csökkenti a náthát,gyulladást!

Panndi!

Hú,belül vagy a 90 napon! Annyira izgi!!!

Nini!

Dícséretnek vettem! :lol:

Lépek,mert Apa erőnek erejével meg akarja főzni egyedül a vasárnapi ebédet és nem merem ráhagyni (bár állítólag az ágyat kéne nyomnom,de majd délután)! Nem mondom,szuper rántottát tud sütni,de ez egy kicsit összetettebb lesz (pulykaleves,sült krumpli,rizi-bizi,rántott karaj)!

Márti
borossné becz márta

nikuc a Mártont sztem nem lehet csúfolni, és úgy is tök jó, hogy Marci. Nálunk szempont volt, hogy komoly nevet adjunk a gyerekeknek, hogy felnőve egy komoly állásban se kelljen szégyenkezniük esetleg.
Őt a bölcsiben Ványkának becézték.
autósülés: nekünk is concord van, én mindig nézem a törésteszteket, és a kategóriagyőztest veszem a gyerekeknek. ez az egy, amin soha nem spóroltunk, ez nekem heppem.

dius feltétlenül szoptass, mert így az általad termelt ellenanyagok is eljutnak a gyerekhez, és ő nem betegszik meg (vagy nem annyira).

Kép
Kép
Kép
iricc

Nikuc,

akkor nálatok is az van, ami nálunk, mindketten itthon dolgozunk, ha nem is egymás mellett ülünk a gép előtt, de egy lakáson belül :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nini,
a mi következő lánynevünknek is a Jázmin esélyes! :)

Éjjel már megint furcsa álmom volt, Pálmi után lett még egy fiam, majd egy lányom (apukám újra nősült, és nála van így most 3 gyerek, a középső fiú), de csak Pálmi nevét tudtam, a másik 2 gyerekét nem.
Előkerestük az anyakönyvi kivonatot, Gergőnek hívták a kisfiam. A párommal meg néztünk egymásra, hogy ez hogy lehet, mert ez a név szóba se került soha.

Tiszta gyagya álmaim vannak :)

Kép

Kép
sz.veronika

Márti sokszor eszembe jutsz hogy neked milyen rossz lehet lebetegedni, én már az össeesés határán állok, de komolyan! :(
Lázam 37,1 és 38,4 között ingadozik, enni alig bírok, tejem kevés, de szoptatok... amennyi erőm van azt mind abba fogom ölni.
38 felett bevettem egy fél rubofent lement 37,1 re de most megint 37,9! Ki vagyok! Égnek a szemeim, fáj minden izületem, menni úgy megyek mint aki be van kakilva úgy fáj a lábam. Barnabáson még nem vettem észre semmi komolyat. Semmihez semmi kedvem! :( Főztem páromnak vacsit és megint lázas lettem :(. Torkom hol fáj hol nem. Sok teát iszok, meg tantum verdét szopogatok, meg anyu tojáslevesét iszogatom attól mindig rengetem tejem van!

Na megyek veszek egy langyos zuhanyt hátha jobb lesz, aztán majd vizesruházom a csuklóm...

Remélem a betegek gyógyulgatnak, aki pedig nem beteg vigyázzon magára!!

Kép
dius87

Sziasztok!

Dius, jobbulást kívánok!!

Anita

anitapo20

Sziasztok! Szép estét mindenkinek! Petit végre letettük. Ma kicsit nyűgös volt. Kiabált is velünk, de szó szerint. Úgy nevettünk raja. Péntek óta rájött a szófosás. Azóta folyton mondja. :lol: Tegnap a Kikában is magyarázott a kocsiban. :lol:

Dius: Gyógyulj meg minél hamarabb! Szorítok Neked! Vegyél hideg zuhanyt, nekem az is jól leviszi. És valóban szabad szoptatni. Azt hiszem, talán 39-es láz felett nem, de szerintem aztán attól se lesz baj, csak azért találták ki az okos dokibácsik, hogy mondjanak valamit.

Veronika: Mi nem dolgozunk itthon. Vagyis én most itthon vagyok, de Petivel, a Férjem meg dolgozik. (Bár egy munkahelyen vagyunk/ voltunk) Nagyon várom haza esténként. :D

Iricc: Nekem a Marci nagyon tetszik. Pont ezért jutott eszembe. :) Nekünk különösen fontos a komoly név, mert a vezetéknevünk kicsit vicces lehet, főleg egy rosszul megválasztott keresztnévvel. (ne a Bugyira, meg ilyesmire gondoljatok. Olyasmi, mint a Kedves, Boldog... )

Egyébként itt meg lehet nézni egy adott névről mindenféle érdekességet: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/bab ... VALASZTAS=

Te jövő mész szülni? Nagyon izgulok Értetek! :)

Panndi: Te is az utolsó időszakhoz értél lassan! :) Innentől már csak egy pillanat a szülés. Legalábbis nekem úgy volt.

Kép

Kép
nikuc

nikuc: az a fura, hogy eddig is egy pillanat volt a terhesség. Zsófi mellett már nincs idő álmodozni, milyen lesz, ha megszületik Fruzsi :) Zsófi ma már az új szobájában alszik az új ágyán, 10 perc alatt elaludt rajta, remélem ez jó jel :wink:
Vendég

Panndi: eddig hol aludt Zsófi?

Is is kb. ennyi szünetet szeretnénk hagyni a két gyerek között. Peti velünk egy ágyban alszik, de addigra jó lenne legalább mellettünk lévő kiságyba szoktatni. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Három hálónk van, az egyik a miénk Apával, a másik kettő gyerekszoba már. A legkisebb egy babaszoba, kiságy, pelenkázó, ilyesmik, eddig ott lakott Zsófi. Most megkapta a nagyobb szobát, nagy ággyal, már ott vannak a ruhái, játékai, és nagyon örült mindennek. Mikor mentünk fürdeni, kérdeztem, hogy melyik a szobája, és reggel még a kicsit mutatta, most már a nagyot :lol:
Vendég

Jó estét mindenkinek!

Jól elromlott itt minden, először azt hittem csak nekem nem működik.

Minden betegnek, kicsinek és nagynak jobbulást kívánok!

Nikuc, Anita
Köszi. :)
http://oszkor.atw.hu/ és http://www.fotosokvilaga.hu/user.php?nev=oszkor linkeken láthattok képeket a bátyustól.
Kár, hogy nem maradt idő Kristófról képet csinálni, pedig olyan szép macis háttere van a bátyámnak, de majd legközelebb.

Dytke
Már annyiszor akartam neked írni a nem alvással kapcsolatban, hogy mikor nálunk is így volt, nekem egy homeopátiás doktornő a Sedatif PC- t ajánlotta. El is kezdtük, akkor jött a betegség, és aztán elmúlt a nem alvás,de hogy ez benne van e a dologba azt nem tudom. :roll:

Lányok ilyenkor 1 évesen kell menni védőnőhöz a gyerekkel? Az a helyzet, hogy vagy 3-4 hónapja nem is láttam a védőnőnket, úgy tudom ilyenkor van valami vizsgálat.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Végre működik! Mára én is lebetegedtem... :( Márti! Vettem is gyorsan olyan naturlandos szopogatós tablettát, mert még nem is hallottam róla. Gondoltam, kipróbálom. Háááááát, nem kellett volna! Ilyan rossz ízűt régen ettem! :( De remélem, használ!

Susy! Jó lett a diós-almás is, de azért érezhető volt, hogy ez kakaóval az igazi! Máskor inkább avval csinálom! A férjem azt mondta, hogy túl sok íz kavarog benne (alma, dió, lekvár, csoki).
Én úgy tudom, kell vinni 1 éves státuszra a bébit. Hívd fel a védőnőt szerintem.

Szalamandra! Nagyon jó lett az almás-diós muffin, köszi! Bár akik kóstolták, azok szerint olyan, mint a diós kevert, de nagyon jó!

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Sajnálom,hogy nem ízlik,én szeretem,de a lényeg,hogy használjon!
Én még nem vagyok topon,de jobban érzem magam,mint ahogy kinézek,ha meglátom magam a tükörben. A szemeim még mindig gyulladtak,de legalább már nem fájnak,nátha,torokfájás van még,de láz már nincs. mennem kéne babaruhát vasalgatni,de úúúúgy nincs kedvem! Vasaltam ma már egy csomót,csakhát kicsi lányom kinőtte a 62-es cuccokat,most elővettem,kimostam a mindenhonnan kapott 68-ast,már legalább 30 bodyt meg 10 rugit kivasaltam,nem beszélve a kisruhákról,de még mindig nagy a kupac! Megint a felét sem fogom ráadni,de azért olyan jó,hogy ilyen sok ruhája van. Én csak hobbiból veszek neki néhányat,nem bírom ki,időnként elcsábulok...
Lépek,ma alszom szerintem.Kicsit megcsappant a tejecske a betegség miatt,Kamilla a fél éjszakát szopással töltötte az elmúlt 3 napban...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!
Susy, néztem a linkeket. Nagyon jó képeket csinál a bátyád!

Anita

anitapo20

Gabesz !

Írj majd,hogy mi újság! Szorítok,hogy ennyivel megúszd a dolgot!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Anyukák!

Már jó régen értem rá írogatni, mert mindig volt valmi program. Nálunk egyelőre 2 gyerek beegedet le, de nem influenza, hanem hörghurut mandulagyulladással és lázzal. Benedek talán már kezd jobban lenni, de ha köhög még mindig elég "érdekes" hangokat ad ki. Ma megyünk konntrollra a dokinénihez. Gergő egyelőre "csak" köhög, és folyik az orra, de mivel ő már nagyfiú :) jobban viseli a dolgokat.

Márti írt még jó régen az 1. és 2. gyerek születésével kapcsolatban. Az biztos, hogy nagy változás, és nehezebb ,mint az első. Már csak azért is, mert ha a kicsi pl.alszik és te is pihennél, a nagyobb is szeretné, hogy foglalkozz vele. Akkoriban viccesen néztek ki a reggelek. Gergő ült a kisasztalánál ette a reggelit, közben mellette ültem én a cicin lógó Csengével, mert persze mindenki egyszerre akart enni... :lol: Csenge február végén született alig vártam már a tavaszt, mert akkor már sok időt töltöttünk az udvaron és így könnyebb volt. Ja és ebben az időszakban én bizony az iskola konyhájáról hordtam magamnak és apának az ebédet.
Féltékenység szerintem annyi volt köztük, amennyinek kell, hogy legyen, volt egy két"Anya mostmár tedd, le!" De alapjában véve nem volt gond.
Benedek nálunk is tipikus harmadik gyerek. Jókedvű, barátságos, alkalmazkodó és a legcsintalanabb közülük.

Napirend: Az nálunk is úgy alakult, hogy volt egy két-biztos pont pl esti furdés, reggeli, ebéd, vacsi időpontja a nagyoknak. A kicsit meg végül is bármikor meg lehett szoptatni, ha éhes volt, és aludni a babakocsiba is szerettek.

Utazni, nyaralni menjetek bátran én is nagyon féltem először a három gyerekkel elmenni, de mindig jól sülnek el a dolgok, és jól érezzük magunkat.

Az uh-n megint rákérdeztem biztos lány -e. Azt mondták egyértelmű, :lol: Viszont azt is, hogy jó nagy babára számítsak... a feje már most 91mm. törzse 88mm. Gergő 3850-el született, remélem Kiseszter sem akar ennél nagyobbra nőni. Beleegyeznék, hogy a a kiírt időpont előtt 2 héttel születne, de siettetni nem fogom.

A betegeknek győgyulást!
Mi a helyzet Iriccel????

Kép
becsengo

Természetesen, gyógyulást!

Kép
becsengo

Próbálok képet felrakni.... Kép Benedekkel Kép Kalózok....

Kép
becsengo

Hello Lányok,

Én is itt újra… Múlt héten lett két pozitív tesztem, aztán kis vérzés miatt az Áek nőgyógyászati osztályának „vendégszeretetét” élveztem 5 napig, míg tegnap kiderült, nem méhen kívüli a babó, hanem jó helyen figyel a pocakban :lol:
Szívhangunk persze még nincs, s mivel a kórházban nagyon sok rossz dologgal is szembesültem, mik történhetnek még velünk, így gratulációkat még nem is kérnék, csak sok-sok drukkot, hogy októberben tényleg jöhessen Kistesó :lol:

Most pihennem kell ezerrel, meg nem emelni, na ez mondjuk Lillu mellett elég nehéz, de igyekszem nagyon, mert akarjuk nagyon a picit is…
:lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi - Mennek a drukkok ezerrel!!!! :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi, én is nagyon drukkolok!!! :D

Anita

anitapo20

Ildi nagyon drukkolok!!!
Csak bíztatásul: én is vérezgettem minden terhességem alatt, mégsem lett baj egyszer sem :)

Jobbulást minden betegnek!

Magunkról:
Tegnap voltunk UH-on Hajdú drnőnél. Remek híreket kaptunk, Milos veséje JAVULT!!!
Szóval nem császár, hanem sima szülés, és nem is kell most csütörtökön indítani, de azért jövő héten jó lenne, hiszen H. drnő szerint ez a baba érett, jó lenne végre rendesen kivizsgálni.
Ráadásul 98-as BPD-vel, és 3600 grammal egy óriásbébi.
Beszéltem tegnap a szülőszobával, tényleg nincs papás szülés, remélem jövő hétre feloldják ezt a tilalmat, mire mi bekerülünk.
Ma 2-re megyek a dokimhoz, és megbeszéljük végre, hogy akkor mi is legyen :D

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc, ez igazán jó hír! nagggyon jó!

beneildi, azon kívül, hogy kósza kis könnycseppek kezdtek kúszni kifelé, drukk ezerrel :)

becsengő, nagyon helyesek a gyerekeid! A kis kalózfiúknak jobbulást!

panndi, nagyon helyesek a Zsófi-képek. Az első Bécsben készült?

Kép
Kép
szalamandra

Ildi
Pihenj...pihenj...pihenj!!! Nagyon drukkolok!

Iricc
Jó hír, nagyon örülök!

Becsngo
Édesek a gyerekek, és te is a pociddal. :)

Anita
Örülök, hogy tetszenek a fotók. :)

Kép
Kép
susytunder

Iricc, jó hír, hogy javul Milos veséje, drukkolunk Nektek is :lol:

Köszi mindenkinek a biztatást, ránk fér :wink: Vérezni én is véreztem Lilluval is, de ez az esetlegesen méhen kívüliség nagyon megviselt :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

De jó, csupa jó hír!

Beneildi, én úgy tudom, hogy babonaságból kifolyólag egyébként is csak akkor szabad konkrétan gratulálni, ha megszületett a baba, szóval én mindenképpen elteszem ezt októberig :D Addig meg drukk! :)

Iricc, ez nagyon jó!!!!

Becsengo, szépek vagytok, nagyon édesek a gyerekeid :)

Remélem az összes kis- és nagyobbacska beteg jobban van!
danann

Ja igen, meg akartam írni, hogy akkor Ildi te még akkor a GYED-csökkentést is megúszod szerintem, mert ha bevezetik, akkor is csak azokra lesz érvényes, akik a bevezetés után szülnek, legalábbis úgy tudom :)
Egy napra mi is meginogtunk, hogy esetleg gyorsan rá kellene startolni a témára, de aztán maradt az eredeti terv, várunk még májusig a kezdéssel, hogy be tudjam fejezni a sulit. Valahogy majd csak megoldjuk a kevesebb támogatással is, bár valószínű, hogy csúszni fog a nagyobb lakás projekt. Ez van.
danann

Lívia, a kórházi napok alatt és az ott látottak alapján, bár nem vagyok babonás, de bennem is kialakult ez a tudat, hogy gratulálni csak szülés után kell-szabad :oops:

Én nem tudom ez a gyed kérdés hova alakul, de őszintén utálom ezt a család ellenes politikát :oops: :twisted: Bár Apa fizetése nekünk elég, spórolunk is mindig, nem szórjuk a pénzt, nincsenek felesleges márkás cuccaink, kiadásaink, de fogalmam sincs, hogy pl. két minimál bérből hogy tudnak az emberek gyereket nevelni :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Ezerrel megy a drukk! Annyira,de annyira vártam már,hogy gyere a pozitív teszteregménnyel,hisz régóta vágytok már rá! Én nem vagyok babonás,úgyhogy előre szólok,gratulálni fogok a dibi-dobinál! Te Szabó dokinál szülsz?

Danann!

Pontosan mit tudsz GYED-GYES témában?Egyébként,úgy hírlik a Parlamentben,hogy előrehozott választások lesznek mégis! Lehelkém keresztapja ott dolgozik(nem képviselő) és úgy hírlik... De,ha mégsem,ne aggódjatok,ha be is vezetik januártól,már májusban eltörli a köv. kormány,ebben biztos vagyok! Egyszer már a semmiből hozták vissza a GYED-et!

Iricc!

NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK!!! :lol: :lol: :lol: Nem tudok mást írni! És akkor talán indírtani sem kell??? Öröm a köbön!

Jó ez a nap,Lányok!!!

Márti
borossné becz márta

Ildi! Megy a drukk ezerrel!!!

Iricc! Ez nagyon jó hír és remélem indítani sem kell és Milos megvárja a járvány végét!

Becsengo: nagyon édesek a gyerekeid! És a pocakod is, már nem sok van vissza. Iricc után te vagy a következő, aztán meg Panndi, ha jól emlékszem!!

Lányok! a bookline.hu-n az Egmont Kiadó könyveire 40% kedvezmény van. Sok Micimackós könyv is van Susy!!

Mi hétvégén a szüleimnél jártunk. Nagyon örültek az unokának, pedig apukámnak már van 2 dédunokája is, de Adéltól nagyon odavan.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

De jó olvasni hogy csupa jó hír van!!!! :D

beneildi én is drukkolok hogy minden rendben legyen, és ez olyan jó hír, emlékszem mikor én két csíkot láttam, el sem hittem... borzasztóan jó érzés!!!

Hát mi majdnem két min. bérből élünk és anyu nélkül nehéz lenne, habár már egyre kevesebbszer kell kérjük a segítségét, de ez nem az államnak köszönhető. De így is segít minden hónapban, soha nem fogom tudni meghálálni amit értem/értünk tesz. 58 évesen, nyugdíjas korkedvezménnyel és 4 munkahelye van... nem tudom hogy bírja.

Pont ma hívtam a bankot, hogy mivel tud segíteni a bank a válságban. 3 hónap halasztást kérhetünk... és ennyi. Hát megírom a kérelmet az is valami, de persze ekkor is fizetni kell csak kevesebbet.

iricc Hú ez tök jó így végére, egyre jobb minden... már csak egy sima egyszerű szülés jöhet ezek után! :)

Ti készültök valahogy a valentin napra?

Kép
dius87

Becsngő!

Csoda csinos kismami vagy! Jók a képek,a kalózok nagyon édesek! Tényleg Te is mindjárt szülsz!

Gabi!

Hú,köszi az infót,mindjárt szétnézek,a Thomas-könyveket is az Egmont adja ki! :lol:

Márti
borossné becz márta

lányok, gyógyuljatok meg hamar!

KépKép Kép
mzsperx

Iricc - szuper jó hír! Örülök!

Betty - hiányoltunk tornáról, pedig a kupakodat is elvittem :)

Susy- köszönöm szépen! Most chamomilla + viburcol- ozunk. néha csak kétszer kelünk, néha többször. nem tudom mitől függ, oltástól, fronttól is talán. azt hiszem megveszem ezt is, hátha ez jobban használ. köszi mégegyszer

dytke

Ildi - mi is nagyon drukkolunk, vigyázz magatokra és pihenj amennyit csak tudsz

dytke

Ildi! Drukkolok én is!

Iricc! Nagyon jó, hogy nem kel programozott császár!!! Remélem hamar feloldják a látogatási tilalmat, és nem egyedül kell világra hoznod Milost!

Ja és utánad én következem, remélem majd tudsz írni születéstörténetet is, de ha nem az sem baj, lényeg, hogy kisfiad rendbe legyen.

Kösz a dicséreteket...

Kép
becsengo

Márti!
Bár úgy lenne, ahogy az apróbetűs részben írod.....Én mennék kampányolni ezerrel.....Szórólapozásban, plakátragasztásban lakhelyemen profi vagyok :lol:

Kép
becsengo

Beneildi: Nagyon-nagyon gratulálok neked a két csíkhoz!!!! :lol: Én nem véreztem, de Peti két héttel később fogant, így nem látták, mikor már kellett volna, hiába mondtam, hogy mértem hőt, és tegnapelőtt még - volt a tesztem, a számba rágták, hogy akármi van, fussunk a legközelebbi kórházba. Mit ne mondjak, én is összecsináltam magam az ijedtségtől. :oops:

Iricc: Örülök, hogy mégsem lesz programos császár! Szerintem így sokkal jobban jártok! :) És az a lényeg, hogy Milos ezek szerint jobban van! Ez csodálatos hír! :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, én meg hogy jártam. Szoptatom Petit, erre sír. Nem jött tej a mellemből. Átrakom a másikra, de abból is alig jött. Szerencsére elég volt neki, de jól nem lakott, én meg teljesen kétségbe estem. Eddig egyből jól szokott lakni. Hogy lehet ez egyik pillanatról a másikra? Most iszom az alkoholmentes sört. (utálom, és nincs itthon gyümölcsös), meg a szoptatós teát, de nagyon megijedtem. Van tápunk, de nem akarok adni.

Márti: Én is nagyon szurkolok. Én nagyon kitartóan F. ellenes voltam, de amit ezek most művelnek, az már minden határon túlmegy, és alig várom az újabb rendszerváltást! Azoktól kéne elvenni, akik sose dolgoztak, csak az ingyensegélyt várják. :oops: Már ha csak a Férjem adóját kapnánk vissza családtámogatás címén, amíg itthon vagyok, azt hiszem, nagyon jól élnénk, és az én eddig befizetett adómról még szó sem esett... :(
Szerintem az egy nagyon jó ötlet volt, hogy a családi pótlékot három gyerek után a család egyik tagja levonhatta az adójából. (Remélem, ezért nem kövezetek meg, de ez feltételezi, hogy a nagycsaládból legalább valaki dolgozik.)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc- nem tudom mitől lehet ez, de próbáld meg minél többször mellre tenni, hogy termelődjön a tejcsi.

dytke

Képzeljétek lányok megvan már miért fáj nekem a belső varrat. Ma voltam nőgyógyásznál és van egy 4.5 cm- es cisztám a méhemnél. Most mennem kell laborba, és ha nem szívódik fel akkor meg kell műteni. Doki szerint nem nagyon lehetek most terhes, kicsi így az esélye, lehet hogy nálunk a babaprojekt csúszni fog. :(
Volt valakinek cisztája? Ha igen, akkor mi lett a vége?

Márti
Szombaton odahaza olvastam a papám újságjába a gyedről. 2 évről 1 évre csökkentik, a gyes pedig 2 év lesz. Írtam is, de biztosan nem olvastátok.
Komolyan mondom, ha ezt komolyan akarják, én fogok aláírásba kezdeni és népszavazást csinálok belőle. :evil:

Képzeld a gyermeklélektan olyan sikert arat, hogy már apa is olvassa, és egymás kezéből szedjük. :)

Dytke
Hátha beválik, de már közel vagytok a fordulóponthoz, nekünk olyan 6 és fél hónaposan változott meg a helyzet. Azóta alszik éjjel folyamatosan.

Gabi
Köszönöm megnézem a micimackós könyvet.

Kép
Kép
susytunder

Susy - nekem régen volt cisztám a méhemben, szerencsére felszívódott.

dytke

Márti, nem, nem tudok én sem többet, mint amit Susy is írt, hogy a tervek szerint 2010-től csak 1 éves korig lesz GYED, aztán meg GYES.

Lányok, nem akarok belemenni, mert máshol erre már megkaptam, hogy ha szerintem ez a rendszer hülyeség, akkor menjek vissza dolgozni, de szerintem örüljünk, hogy ennyi van, mert Európában nagyjából egyedül vagyunk ezzel a hosszú támogatási rendszerrel, még ha kevés is. Szerintem is kell a gyereknek, hogy otthon legyen az anyjával legalább 2 éves koráig, de inkább tovább, és ehhez itthon nagyon jól jött ez az állami támogatás, de nem hiszem, hogy mire az unokáink születnek, még így lesz. (lécci, ne gyertek azzal, hogy nyugaton meg el tudja tartani apuka a családot, meg van 4órás munka az anyukáknak, mert ott sem 100%ban van így, csak legfeljebb több esetben, mint nálunk) Ez a jó kis szocializmusból maradt itt nekünk, de előbb-utóbb, ha másért nem, de külső nyomásra valaki kénytelen lesz megszüntetni.
danann

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?