2012.01.30 10:24
Szerző: bejja0829
Sziasztok, végre tudok egy kicsit ömlengeni, mert apa itthon hagyta nekem a netet, és nem kell telefonról pöcsörésznem. Először is a nagyfiú Ádinak boldog szülinapot kívánunk!
Ehhez a szopis témához én is akartam hozzászólni ami Hubamami kapcsán merült fel, de szerintem már megoldódott. Annyit azért elmondanék, hogy Hanna is annak idején óránként-másfél óránként akart szopizni, és a köztes időben nálunk is ment az ordítás, pedig pont annyikat szívott ki egyszerre mint Ádi. Mondjuk bukni sosem bukott szerencsére, de hasfájós az volt. Nekünk is javasolta a védőmama a cumit meg a vizet, de a víz akkor nem kellett neki, a cumit is kiköpte. Úgyhogy én is aszerint jártam el mint amit Szonja is írt, hogy 3, inkább 3,5 óránként szoptattam, közben pedig lefoglaltuk, eltereltük a figyelmét, már amennyire egy csecsemőnek lehet. Pár nap alatt hozzászokott, és nem volt többet gond ebből. Nálunk az infacol hasfájásra bevált többnyire, bár mást nem is próbáltunk. Na ennyi ami msot hirtelen eszembe jutott erről.
Na, Hanna nálunk is hiperaktív, bár ezt én sem mondanám rá. De nem oylan hogy egész nap szaladgál, és egy idő után elfárad és kidől, neeeeeeem. Nem dől ki sosem, nem áll meg egy pillanatra se, mindig jön megy, nem tudom honnan van ennyi energiája, de szerintem 3 gyereknek is elég lenne, és maradna is neki még bőven. Nem lehet úgy elmenni vele sehova, hogy ne szedné szét a helyet, a védőnő emelgeti is mindig hogy ha lemegyünk a rendelésre szétkapja a rendelőt, minden gyereket megpuszilgat megszeretget, nem is megyek már vele egyedül, csak apával, mert ketten is kevesek vagyunk hogy visszafogjuk. Néha elnézegetem ott a mások gyerekét, egyik másiknak megsavanyodik a szájában a tej, annyira nyugodt, néha én is irigykedem, de inkább ilyen legyen mint olyan. Ringatóra minket is hívtak, de nem merném vinni, mert szétkapja a cuccokat, meg ott nála kisebbek vannak inkább, ő meg annyira vehemensen zúdítja a szeretetét a gyerekekre, hogy ők még megijednek. Viszont van itt helyileg egy baba mama klub, azt ki akarom próbálni, meg valamelyik hétvégén mostmár játszóházba is szeretném elvinni. De a társaság nagyon kell neki, mert imád mások között lenni. Egyébként nagyon édes, a kicsi gyerekekhez olyan finoman tud közelíteni, simizi őket, puszit ad, megöleli őket, nem olyan kis durván mint kisebb korában. A szomszéd meg is jegyezte, hogy tipikusan nem egyke fajta. Kíváncsi leszek milyen lesz a saját tesójával. Ja, és hát az ölben ülés nálunk se való mert Hanna annyira sajtkukac, hogy pl egy sima kajálásnál annyira kell trükköznöm, mert a popiján képtelen megülni 5 percig, de ölben aztán végképp nem hajlandó, és ugyanez vonatkozik ha felvesszük, már ugrana is ki a kezünkből. Dehát ezt némelyik rokonnyak hiába magyarázzuk, nem értik meg, hoy hiába kapkodják föl, mert nem akarja, nem szereti. Még azt se nagyon engedte pl soha, hogy amikor járni tanult, fogjuk a kezét.
A kismamáknak ismét üdv, lujzici, kicsit megkésve, de remélem még nem későn küldöm a privit Csősz dokiról. A péterfy valóban kicist retró, de szerintem nagyon jó, és figyelmesek, jófejek a dokik, szülésznők, nővérek. Ja, és az Edával valóban úgy vannak hogy nekem pl a dokim 5 percenként kérdezgette, hogy na beadhatja?
Hubamami az a benti cipőcske amit linkeltél annyira tetszett, hogy rendelek itthonra Hannának, úgyis egyfolytában úton van, gondolkoztam is mit kéne a lábára adnom, de ez a legjobb.
Csengének és Csanádnak nagy gratula. hihetetlen hogy Csanád is lassan jön megy.
Na, még annyit akartam, hogy pont egy hete Hanna megkapta az egy éves ajánlott oltást, de nem hogy nem készítette ki, de olyan szinten bepörgött délutánra hogy majdnem én lettem rosszul, már csak a látványtól is. Lázas sem lett szerencsére. A két alsó rágója gyönyörűen kibújt mostmár teljesen, most felsőkkel szenved, ez jobban megviseli, bár az éjszakák még mindig nem olyan borzalmasak mint vártam, igaz néha olyan ordítással tud megébredni, hogy már nekem fáj. De ez se mindig hanem olyan 2-3 naponta, de utána is alszik, csak iszik, meg egy kis simi kell olyankor.
Na asszem most lettem naprakész, megyek is mert a gyerek szétcsapja a konyhámat.