Liliróza! Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánunk! Sok puszi a Családnak!!!
Tinu, Johi!
Csak érdekességnek írom, nem felbujtás, vagy bátorítás:
egyik ismerősöm kiment Angliába a lányával (már 14 éves), és tök hihetetlen, de kint iszonyú nagy támogatásokat kapnak a gyermeküket egyedül nevelők. Még így is, hogy nem állampolgár. EU-s állampolgárként pl. fizetik az albérletét, ami hatalmas nagy segítség, és ezen kívül is egy csomó mindent kapnak. A csaj hajlandó jogi diplomájával (amivel nyilván külföldön kitörölheti a seggét) pincérnősködni, és ebből tök jól megélnek. Plusz kint megtalálta a szerelmét is (bónusz
).
Ezt csak azoknak, akik tényleg elhiszik, hogy itthon mennyire támogatnak minket. Szerintem a hazai támogatások csak pofabefogásra vannak.Kiszúrják vele az emberek szemét, hogy befogják a pofájukat, és szerencsésnek érezzék magukat, ha már normális fizetést nem kapnak a munkájukért. De ha tárgyilagosan belegondolunk az itthoni életszínvonalba!! Kezdve, hogy milyen kicsi lakásokban laknak emberek, aminek a hitelét is 25 évig fizetik, már ha tudják! (lássuk be, nem egészséges a mi lakásméretünk se, 62 nm-en 4 ember, de mi ennek is annyira tudunk örülni!!! tök szánalmas
)
Ennek ellenére nagyon szerencsésnek érzem magam, földhöz verem a fenekem, hogy ilyen teljes életem van. Csak ez így kijött belőlem. És ami a legjobban feldühít, hogy kiölik az emberekből a tennivágyást, a munka szeretetét, vagy egyszerűen elüldözik innen az embereket (mert ugye nem muszáj itt maradni, el is lehet menni
). Aztán meg itthon azon témáznak, hogy ugyan miért mennek külföldre a fiatalok. Családok szétszakadnak, vagy itthon tengődnek. Mi a család miatt nem megyünk sehova, és ez nálunk nagy visszatartó erő, még ha ritkán is tudunk találkozni.
Fibi, Kata!
Részben egyet értek. Ne a pénz döntse el, hogy szülünk-e És én most itt nem arra gondolkodni, hogy a különféle segélyek miatt szülnénk (hurrá, kapok családi pótlékot, szüljünk egyet
, van ilyen is, de azok nem MI vagyunk, ugye, hanem aki halálra éhezteti a kölköt, de jut piára
), de mondjuk én lehet meggondoltam volna, hogy szüljek-e 26 évesen, ha egy 35 nm-es albérletben laktam volna, és behoznak egy ilyen intézkedéscsomagot. Valszeg, akkor én is csak 30 felett szültem volna, és addig megpróbáltam volna "meggazdagodni" , hogy otthon tudjak maradni a gyerekkel legalább 2 évig! vagy tovább). ÉS én nagyon sajnálom a férfiakat, a férjeinket! Nem tudom, kinél hogy van, de én érzem Tomin, hogy iszonyú felelősség van a vállán, és ez nagy teher (már kb 3 másodállása van a napi 8 órás meló mellett). És ezért meg sem fordult a fejemben, hogy gyed nélkül itthon maradjak, mert azt hiszem, többet adhatok a családnak, ha visszamegyek melózni, és talán ő újra egy kicsit nyugisabb lesz. Állalti frusztráló lehet egy pasinak, hogy ha csak 4 állással tudja eltartani a családot, miközben már semmi szabadideje. Én úgy látom, ez náluk is egyfajta ösztön (mármint a család anyagi javainak biztosítása), mint ahogy nálunk a szülés előtti családi fészek megteremtése, stb.
Nagyon ráértem, remélem, senkit nem untattam